hello,
mivel egy reklámügynökségnél dolgozom, nap mint nap látom hogy sokkal többször rendelünk képet képügynökségektől (www.gettyimages.com, www.safa.hu, www.netkeptar.hu, www.corbis.com, stb) minthogy megfotóz(tat)nák. határidő, lustaság, prezentálhatóság, és egyéb kényelmi szempontokból.
Érdekelne hogy valaki szokott-e képeket adni bizományba ilyen cégeknek, van-e valami tapasztalat: elkelnek-e, mennyit fizetnek, ...
én szívesen töltenék fel, ha tudnám a módját, ha volna rá esély hogy néha megvesznek egyet-egyet.
Nem tudjátok, a Fotoliára miért nem lehet vektorokat feltölteni? Ismeretlen hibát jelez, órák óta. Kínomban megpróbáltam ftp-n is, de akkor meg nem észleli, hogy a jpg-hez eps is tartozik.
Formálisan. Különben már 7-én átküldték PP-re. Ha nem nullázódott le az összeg Shutteren, akkor nyilván nem ment át. Nézz utána a beállításaidnál, mennyit adtál meg minimum payout-nak, és hova kérted a kifizetést!
Függ attól is, mennyit állítottál be kifizetési minimumnak. A legkisebb beállítható összeg, úgy rémlik, 35 USD. A fő kérdés, hogy júl. 31-én meghaladtad-e már a beállított minimumot. Hónap végén zárják a havi egyenleget, és az akkori összeget fizetik ki a köv. hónap 15-ig. Ha az 50 dollárodból legalább 16 augusztusban jött össze, akkor csak szept. elején kapsz tőlük pénzt.
sziasztok, shutteron a kifizetés nem minden hónap 15-én van amennyiben eléri a felhasználó a minimalis kifizetős összeget? Van bent most 50 dollárom de nem látom hogy át akarnák tenni pay palomra
A frissítéssel próbálkoztam én is, makacsul, hiába. De aztán megjavult magától. Viszont most bizonyosságot szereztem arról, amit rég gyanítok: hogy az animációban nem mindig azokat a fájlokat mutatják, amiket ténylegesen letöltöttek. Ha az ember biztosan akarja tudni, mik voltak aznap, az "Earnings Summary"-ban kell megnézni.
Nálatok is elakadt a Shutter "Latest downloads" animációja? At "Earnings Summary" jelzi az újabb letöltéseket, de azt már nem tudom meg, mit töltöttek le, mert az animáció tegnap este óta ugyanazt ismételgeti.
Nálam közben beindult újra, de viszonylag lanyhán. Talán újra koncepciót (és algoritmust) váltottak? Mostanában pl. már egy vektor két, egymástól erősen különböző színváltozatából is visszadobják az egyiket, similar content indoklással. Legalábbis nekem. Úgy nézem, van akitől még elfogadják a 100+ változatot :)))
A Shutterstockon nagyon mennek a Facebook-logók különféle változatai. Gondoltam, készítek én is párat. Gyanítottam, hogy kényes téma, ezért vigyáztam, hogy legalább annyi részletben különbözzön az eredeti logótól, mint amik már fent vannak a Shutter anyagában.
Non-Licensable Content indoklással dobták vissza. Ezt érteném is (pláne, mivel a kulcsszavak közt is szerepel a Facebook), tehát érteném, HA a Shutter anyaga nem lenne teli Facebook kulcsszavas dolgokkal, és az eredeti logóra legalább ennyire hasonlító f betűkkel. Tud erre magyarázatot valaki? Ezeket a kulcsszavakat elfogadás után irkálja be "az ember"? És ha peche van, jól megütheti a bokáját?
Egyébként a Fotolián is visszadobták őket, de ott csak a kulcsszavakkal volt bajuk, a Dreamstime-on pedig simán elfogadták.
Ha Getty contributor / stringer vagy, akkor ilyesmit kellene látnod. Amit Te látsz, az iStock by Getty feltöltő oldala, ami - ahogy előttem már írták - szintén az ESP, de külön felhasználói név kell hozzá.
Ja, és attól ne hatódj meg, hogy Getty ESP-t ír! Az Istock az ő fennhatóságuk alá tartozik. A Submission Date-nél tisztán fel van tüntetve Isctock Creative Image.
Bocsika, de téged nem zavar, hogy ez az Istock ESP oldala? Szerintem oda van írva. Akkor utoljára elmondanám, amit szl1973 megadott az tökéletes, itt kell beadni a képeket:
Az igen furcsa lenne, ha bárki csak egy szimpla regisztrációval beléphetne...Gondolom még fel sem töltöttél anyagot elbírálásra. Majd, ha megtetted, visszajeleznek -2-3 hónap múlva, és amennyiben a Getty Images elfogadja a képeid, majd akkor szerződés után tölthetsz itt fel.
Ezt én se értem, miért akarsz az ESP-be regisztrálni. Ezt a már szerződéssel rendelkező fotósok, és a főállású fotósok használják non-live feltöltésre. (Live feltöltés - vagyis pl. sportesemény közben FTP-re megy.)