>Megnézegettem. Szeretnék külföldi részvényeket is, az ic nekem (még:)) túl bonyolult, > inkább maradok a Concorde-nál. Az baj, hogy csak telefonos van? Engem nem zavar >annyira. Ez csak ízléskérdés, vagy van más hátránya is?
nem baj. izles dolga. foleg akkor nem, ha nem gyakran adsz-veszel, havem, csak neha
>HC, szerinted van esélye annak, hogy beomlik a magyar tőzsde? (Úgy ősz körül.) >(Nem teljesen, de hogy a BUx leesik mondjuk 13000-re meg ilyenek.) Vagy ez irreális félelem?
erre en nem tudok neked valaszt adni (megjegyzem, szerintem senki). ket ok miatt nem nagyon foglalkoztat, hogy osszel mi fog tortenni a magyar piacon: 1. foleg a kulfoldi lehetosegeket keresem/kovetem 2. az "idei osz"nekem elegge rovidtav, en pedig inkabb a hosszutavu befekteteseket keresem, favorizalom.
Megnézegettem. Szeretnék külföldi részvényeket is, az ic nekem (még:)) túl bonyolult, inkább maradok a Concorde-nál. Az baj, hogy csak telefonos van? Engem nem zavar annyira. Ez csak ízléskérdés, vagy van más hátránya is?
HC, szerinted van esélye annak, hogy beomlik a magyar tőzsde? (Úgy ősz körül.) (Nem teljesen, de hogy a BUx leesik mondjuk 13000-re meg ilyenek.) Vagy ez irreális félelem?
>a T +3 nap a tényleges orosz rulett mai megfelelője. Aki nem ismerné ezt, ez annyit jelent hogy ha adsz mondjuk hétfőn megbízást hogy most aarod kivonni a piacról az a packot akkor szerda zárásig még kereskednek vele, ugyanúgy kitéve az árfolyam váltzásnak mint azt megelözően is, és csütörtök nyitáskor megnézheted hogy mi is lett a vége lehet rosszabb is lehet jobb is.
ha megengeded, akkor korrigalok egy kicsit
a T+3 nem egeszen ezt jelenti. ha hetfon adsz megbizast az eladasra, akkor a hetfoi zaras utan kicsamitott erteken irjak jova a szamladon az osszeget a megbizas utani 3. napon. de a keddi es szerdai folyamatok mar nem jatszanak szerepet.
1.) Szerintetek biztonságos az online részvénykereskedés? Ti nem féltek tőle (mármint hogy bemászik egy hekkercsapat a gépetekbe, és a nevetekben elad, átutal stb.)? Úgy olvastam, a nálunk futó cégeknek nem erősségei a biztonsági rendszerek. (Meg nekem sem:)) Vagy ez Mo-n még nem valós/komoly kockázat?
valos a kockazat. de nem felek tole, mert csak olyan szoftvert telepitek a gepemre amit megbizhatonak tartok. tuzfal es virusirto termeszetesen alap de nem eleg. esznel kell lenni.
2. Én szeretnék pár külföldi részvényt venni. Szerintetek hol a legérdemesebb? Mivel egyelőre kevés pénzzel, csak 1 mió körül kezdenék, nem bánnám, ha a jutalékok nem lennének a legmagasabbak. Equitas? Vagy CD? Vegy ez a Fio? (Ez utóbbit ismeri valaki? Sokan emlegetik, de még senkivel nem találkoztam, aki velük üzletelt volna.) Egyáltalán szóba állnak velem ennyi pénzzel?
www.interactivebrokers.com 1(egy!) USD a minimum jutalek. szoba allnak veled mar 2000 USD-tol.
Equitas nem forgalmaz kulfoldi papirt. CD jo, de nincs online kulfold. csak telefonos. fio-t nem ismerem, de akkor mar inkabb az IB.
3.) Jutalék: úgy látom, egy-egy eladás vagy vétel díja 0.5 % körül van. Tehát rövidebb távon legalább 6-7 %-os emelkedést kell kifognom, hogy már megérje a bankbetéttel szemben. Jól számolom, vagy valamit rosszul gondolok?
Új vagyok, és még kicsit zöld, azért bátran kérdezek hülyeségeket, ha nem baj...
1.) Szerintetek biztonságos az online részvénykereskedés? Ti nem féltek tőle (mármint hogy bemászik egy hekkercsapat a gépetekbe, és a nevetekben elad, átutal stb.)? Úgy olvastam, a nálunk futó cégeknek nem erősségei a biztonsági rendszerek. (Meg nekem sem:)) Vagy ez Mo-n még nem valós/komoly kockázat?
2. Én szeretnék pár külföldi részvényt venni. Szerintetek hol a legérdemesebb? Mivel egyelőre kevés pénzzel, csak 1 mió körül kezdenék, nem bánnám, ha a jutalékok nem lennének a legmagasabbak. Equitas? Vagy CD? Vegy ez a Fio? (Ez utóbbit ismeri valaki? Sokan emlegetik, de még senkivel nem találkoztam, aki velük üzletelt volna.) Egyáltalán szóba állnak velem ennyi pénzzel?
3.) Jutalék: úgy látom, egy-egy eladás vagy vétel díja 0.5 % körül van. Tehát rövidebb távon legalább 6-7 %-os emelkedést kell kifognom, hogy már megérje a bankbetéttel szemben. Jól számolom, vagy valamit rosszul gondolok?
Nagyon tetszene alapvetően az ebroker.hu, befogok menni és megnézem, ugyan nekem már van több számlám a cibnél, de mivel azt olvasom hogy az ebrokerhez tartizó netcsomaghoz ingyenes számlavezetést adnak, ezért mindenképpen szeretnék próbát tenni.
A rendszerről technikailag mik a tapasztaltok? Gondolok itt olyanokra hogy speciel az ebroker szokott e fagyni, vagy ha látod a real time árfolyamot és a kezed sebessége megis felel annak hogy az adott árfolyamon leadd a megbízást akkor mennyire gyors reagálású a rendszer letudja könyvelni a megbízást is abban a pillanatban azon az árfolyamon?
Mindenki egyből az ebrokert emlegeti, a többi nem jó ennyire? :)
Sziasztok !
LOOF-nak üzenem :
Igen van megoldás, az Inter Európánál van az ebroker.hu, innen otthonról is lehet tőzsdézni.
Van 3-4 díjcsomag, pl 15 perces késleltett adatok van, szlavezetés 300 HUF / hónap,
Megbízási díj : 0,5 % , de most újaknak dec 31-ig van még ingyenes adat is.
Azonnali adat van még a www.tdcportal.hu-n, vagy a teletext.hu –n az 554. oldalon is van.
Tőzsdehíreket olvasni lehet még:
portfolio.hu, tozsdeforum.hu, eco.hu. chartcenter.hu, bet.hu, cd.hu
Equitas.hu/ napi technikai elemések, budacash.hu/ napi és heti jelentés
A bef alapok közül volt 4 magyar is ahol 1 év alatt a 180 % is megvolt.
Gábor
Sziasztok! többször is szó esett már az otthonról tözsdézésről. Volt már korábban indexkövető befektetési alapon szerettem is, jött is vele pénzem, csak azért szüntettem meg mert a T +3 nap a tényleges orosz rulett mai megfelelője. Aki nem ismerné ezt, ez annyit jelent hogy ha adsz mondjuk hétfőn megbízást hogy most aarod kivonni a piacról az a packot akkor szerda zárásig még kereskednek vele, ugyanúgy kitéve az árfolyam váltzásnak mint azt megelözően is, és csütörtök nyitáskor megnézheted hogy mi is lett a vége lehet rosszabb is lehet jobb is.
Van i-bankom és szinte csak azon és az atm-en keresztül tartom fent a kapcsolatot a bankommal és müködik a módszer.
már csak annyi hinyzik hogy találjak egy olyan tőzsde rendszert ami max 15 perces csúszással mutatja a real time-t és ha megbízást adok akkor ne legyen késleltetve a teljesítés.
És persze fontos lenne hogy neten keresztül is lehessen megbízást adni s nyomon követni.
Van olyan megoldás amiben a felsorolt összes feltétel megvalósítható és kivitelzhető? És milyen kondiciókkal?
A fotex nyerő lesz. Vsz az év részvénye. A MOL-t az olajár húzza. Vigyázz vele, mert magasan van, mint a mai nap is bizonyítja. Ha, a HORVÁT INA-beli részesedést növelni tudja, akkor szerintem 30E közelébe is elmehet.-
Én vettem Fotexet a múlthéten és MOL-t, most kifújtam.
Úlök a seggemen és várok.
Nem tom a BChemmel mit tegyek. hullámavasút.
Aszem egy hegyen kiszálok, peg hülyeségnek érzem mert naon stabíl, a ruszki tulajdonos tulajdona az ÁÉB és soxoros milliárdos, ezek nem genyóznak hanem profitra mennek.
A synit nézegetem, nézegetem a rábával együtt, de nem merem. Már, csak a mardék foti van, de azt meghagyom. Beraktam pénzpiaciba. Ez gyakorlatilag banki kamat meg állampapír. Ráültem a kezemre, mert jönnie kell egy zuhénak.
Túl sok a bizonytalanság a piacon:
.
Áht, választás, HUF, Konvergenicia adatok szeptemberig, lengyelek, cégeink akviziciói nem jöttek eddigg be. stb. lásd: otp, mol
Gyakorlatilag bárki kormányoz, csak egy szűk mezsgyéje marad.
Úgy néz ki a fidex meg belerokkan az ígéretekbe. A nép nem hisz neki vsz.:))))
De a szoclib,a MÉDIKÁKBAN , ennek a tarthatalanságát jobban is kihangsúlyozhatná.