Birtalan Ferenc - A Meteorológiai Intézet jelenti:
A hegy karéja vashalom. Nyárból kiszédült tarka rom. Éjkoromruhás őrszemek, varjak járják a földeket. Riad az őz ha gallyra lép. Holtan vacog a barna rét. Mint alvó medve teste, hűl. Reggelre megdecemberül.
Igaz, hogy elkéstem vele egy-két napot, de azért így is szép.
Ezt kénytelen vagyok célzásnak venni:) Mármint a 2 példányos cd-t, mert nem tartom valószínűnek, h egykönnyen fellelem akár a cd-t, akár az lp-t... szóval: lehetséges, h eladósorban van az egyik cd? :)
10.05-től holnap a Bartók rádióban: Csáth "Semmit nem emelt át sehová pusztán csak azért, hogy az "elviselhetetlen" célszerű funkciót kapjon. Leplezés nélküli együttélést vállal mindennel. Csak végsőkig vitt tények és cselekedetek vannak, felmentő motivációk nélkül, vállalva a valóság kendőzetlen, önmagában ártatlan démoniáját. Az a "hazugság" pusztítódik el eközben, mely az életet úgy képes emberivé domesztikálni, hogy a végső igazság fenevadja is megjelenhessen benne - megszelidítve. Csáth tragédiája, hogy nem talált, nem mert játszótársat találni az értelem mellé." (Mészöly Miklós, 1978)
Csáth Géza többek publikált érdekes írásokat a zenéről is: Csáth Pucciniről
Ma este a Bartókon 21.24-től: Ajándék József Attila, Juhász Gyula, Nagy László, Tóth Árpád és Vajda János versei Elmondja: Hegedűs D.Géza, Latinovits Zoltán, Mensáros László és Pálos György
Ez olyan dolog, mintha valaki most bebizonyítaná, hogy nincs is szükség pénzre, mert a pénz sz@ar dolog, minden bajnak okozója. Akkor már nem érdekes, hogy hány százalékban igaz a dolog, hanem, hogy hogyan tovább.
off Ha megmutatod akkor is. Egyszer több órás várakozás közben olvasgattam a falra kirakott egészségügyi törvényt, amelyben benn van, hogy a beteg nem várakoztatható meg. Flott és gyors eü ellátást csak abban az esetben láttam, ha már le volt zsírozva az ügy előre. Ennek nagy ellensége vagyok, mégis így járok el, ha valamire szükség van a családon belül. on
Proxálj eccer bemenni mondjuk egy reumatologiára, ugy, h nem mutatod meg az orwosi papirod.
Minima 4, de inkább több orát kö wárni, h bemehess, azt fél perc alatt megnéznek azt felirnak walami jo drága xart. Nexe bazze, gyogyujj, ha tucc alapon.
-Ez egy dühös könyw. Megmutatja, miként tapossák sárba-páros lábbal- ma Magyarországon azt az alapwetö jogunkat, hogy egészségesen, boldogan élhessünk.
-Egy orwos öszinte wallomása az egészségügy helyén müködö betegségügyröl.
-Megtudhatja, hogy a közhiedelemmel ellentétben, miért nem a hippokratészi esküt teszik le az orwosok.
-Ráwilágit arra, miként wáltak a hiwatalok jolétünk és az Alkotmány által garantált jogunk fö ellenségeiwé.
"70 D § (1) A Magyar Köztársaság területén élöknek joguk wan a lehetö legmagasabb szintü testi és lelki egészséghez" (A Magyar Köztársaság Alkotmánya)