Én (is) hivogattam őket (remélhetőleg nem egyedül), de semmi érdemi információt nem kaptam. "Majd hívjuk!", "Megírjuk e-mail-ben!" A hívás elmaradt, az elektronikus levélben pedig semmitmondó sorok voltak. Érdekes... Mintha lenne valami takargatnivaló. Lehet, hogy éppen a tulajdonosváltás az?
Vajon hogyan fog érinteni bennünket a tulajdonosváltás? Határidők, minőség, feltételek? Vajon miért lett szükség a tulajdonosváltásra, és emiatt miért áll(t) az építkezés? Csupa megválaszolatlan kérdés. Remélhetőleg majd az írásos értesítés után okosabbak leszünk.
Sajnos, attól hogy itt nem írtuk kérdezgettük az építetőt, hogy mi újság, e-milben és telefonon is. Az e-milekre vagy abszolút nem reagáltak, vagy megírták, hogy egy hét múlva tájékoztatnak és aztán semmi. A telefonra meg adták az értetlent, hogy nem is tudják hogy leállt az építkezés vagy valami hasonló (nem én telefonáltam).
Aztán a végén ügyvéd segítségével kiderült hogy mi van. A cégnél TULAJDONOSVÁLTÁS zajlik, állítólag a jövő héten minden érintettet érdemben értesíteni fognak. De ezt - kérdem én - miért csak az ügyvédnek mondják el? Az egyszeri vásárlónak miért nem?
Én azért bizakodom, jövőre szeretnék már ott lakni! :)
Van még rá 10.5 hónapjuk, habár márciusra szól a szerződés!
Szívesen, Kisnoah! Örülök, hogy kicsit segíthettem a cikkel világosabban látni a dolgokat... (Bár, gondolom, nem nektek van szükségetek "éleslátásra" ebben az ügyben.)
Más: a fórum hozzászólásait olvasgatva úgy döntöttem, én is elnézek az "építkezés" felé, ha már úgyis arra vitt az utam. Az igazat megvallva, nem ért nagy meglepetés, semmi mozgást nem tapasztaltam. Mintha teljesen félbehagyták volna a munkát (vagy neki sem kezdtek igazából?) Csak egy palánkot találtam a telek előtt (biztosan a gödröt akarták ezzel védeni, nehogy valaki beleessen), és a palánkon egy táblát, mely szerint a területet a Control Sec 2000 Kft. "őrzi". Az őrzés kifejezést enyhe(?) túlzásnak tartom, hiszen sehol senkit nem láttam, így pedig nehéz valamit őrizni. Próbáltátok már elérni ezt a biztonsági céget, hogy egyáltalán van valami élő szerződésük a terület őrzésére? Ugyan ki voltak írva az elérhetőségek, de - talán a környékbeli lakóknak köszönhetően - már jónéhány betű, ill. szám hiányzott a tábláról. Ennek ellenére megpróbáltam kibogarászni... Elérhetőségük a táblán szereplő és a Net-en található infók szerint:
Control Sec 2000 Kft.
tel.: 323-07-45, 20/424-70-20
cím.: 1016 Bp., Piroska u. 13.
A neten találtam még az e-mail címüket: c.control@chello.hu, valamint a telephely címét: 1082 Bp., Nap u. 6.
Nem akarok beleszólni a dolgotokba, de szerintem érdemes lenne őket is megkérdezni... Bár nem itt vettem lakást, de kissé furcsának találom, hogy nálatok nem folytatódik az építkezés, holott a szomszédomban még a múlt héten is javában dolgoztak (igaz, hogy csak az alapok kiásásán).
Nagyon jó a cikk SGaabor! Mondjuk eddig sem volt kétséges előttem, hogy jövöre változatlan nettó ár (!) mellett kevesebb áfát kell fizetni, így összességében olcsóbb lesz a lakás. Remélem, ezt azok is tudják, vagy olvassák, akik a szerződésmódosítást készítik és számlát fogják kiállítani. Ugyanis ez a lakáshitelt is illeti, mégpedig úgy, hogy kisebb összeget kell igényelni.
Voltam nemrég az építkezésen és semmi változás, az elmúlt 1-1,5 hónapban nem történt semmi! Ez most nem hat rám túl biztatóan. Tud valaki az építkezésről, illetve az állás okairól?
Van egy érdekes számviteli-gazdasági probléma, amire nemrég hívták fel a figyelmemet és bennünket is érint. A teljes cikk a www.euroingatlan.hu/hirek/7419056.php oldalon olvasható, egy gondolat érdemel nagyobb figyelmet "az áfa-törvény szerint ugyanis a teljesítés időpontja egyrészt a vételárelőleg megfizetése, másrészt pedig a birtokba adás. Tehát az idén fizetett részletre még a 25 százalékos áfa vonatkozik, a jövőre fizetendő törlesztő részleteket - ha a birtokba adás is 2006. január 1. után történik meg - viszont csak 20 százalékos áfa terheli."
Tud erről valaki pontosabb információkat? Mi ilyenkor a teendő? Szerződésmódosítás kell? Ha igen, akkor ki kezdeményezi?
Én is egyre inkább aggódok. Voltam arra a múlt héten (hétközben) én is, de már a biztonsági szolgálat sem volt ott... Senki sem dolgozott a területen. Valóban tisztán látszott már egy ideje, hogy a 2006. március nem tartható, de még a nyári költözésben sem bízok.
Lehet. Szerintem egyenlőre csak mi ketten vettünk ott lakást! :) Múlt szombaton voltam kint megnézni az építkezést. Kész van az alaplemez, és slussz. Nem úgy nézett ki a környék, mintha csak a hétvégére hagyták volna abba a munkát. Teljesen levonultak a tereplől. Komolyan kezdek aggódni! Az világos volt már régen, hogy 2006 márciusban nem fogok költözni. De szerintem már 2006-ban sem. :( Lehet hogy meg kéne kérdezni tőlük, hogy miféle határidőkkel dolgoznak.
"A Ganz-Mávag területen az önkormányzati szabályozó eszközeivel, közvetett módon beavatkozhat a váltpzások irányításába, melynek eredményeként kialakulnak a terület áttörései, feléled a belső úthálózat, a területen rendezett viszonyok között vállalkozási/kereskedelmi zóna erősödik meg. A nehézipar fokozatosan elhagyja a területet, csökkentve a környezeti terhelést. Kitelepül a Józsefvárosi pályaudvar, a Baross Gábor remíz beköltözik az Északi Járműjavítóba, megtisztul a Ganz sporttelep szemét és sitt lerakója. A pályaudvar helyén kialakított vegyes övezetekben lassan beindul a fejlődés (főleg lakások, kereskedelem, szolgáltatás)." [Józsefváros - 15 éves kerületfejlesztési stratégia / Rév8 Rt.- 50. oldal; 2004.09.01, http://www.mszp8.hu/mszp8web_page6/15eves.pdf]
Még nem néztem utána részletesebben, hogy milyen a közvetlen környék rendezési terve. Amiket leírtál elég biztatóan hangzik (nekem speciel nem annyira jönnek be a Kévésék által épített házak, de legalább változik valami). Azt lenne jó tudni, hogy ezek a tervek kb. mikorra fognak megvalósulni.
A fejlesztésről jut eszembe, hogy megkérdeztem a T-Com-ot, hogy lesz-e ADSL a házban, és azt a választ kaptam, hogy a terveik közt szerepel, épp ezen a címen egy új egység telepítése.
A villamosokat én is kedvelem, a T5C5 az egyik kedvencem, de a nagy kedvenceim a villanymozdonyok (a Józsefvárosi Pályaudvar sincs messze).
Mint megtudtuk, Kévés György nem megy el a kerületből, a Fórummal szemközti Baross utcai villamosremízt, ugyanis a helyi önkormányzat meg akarja vásárolni, s a frekventált terület megújításával az Ybl-díjas építészt szeretnék megbízni. A remíz éppen határos a Magdolna-negyeddel, Pest egyik legcsúnyábban lepusztult városmagja így komplex módon, átgondoltan újulhatna meg.
Máshol meg ezt:
Az Orczy Fórum utolsó fejlesztése után az építész-ingatlanfejlesztő marad a Józsefvárosban. Az Orczy kávézó teraszáról a Baross Irodaház átjáróján átnézve szinte várakozón áll a használaton kívüli remíz. Nem lenne meglepő, ha a "Kévés-negyed" ebbe az irányba terjeszkedne tovább.
Kár, pedig én szivesen nézegetném a villamosokat. :o)
Örülök, hogy válaszoltál. Nekem is megfordult a fejemben, hogy nyitok egy ilyen topicot, de nem tettem meg. Te szerencsére igen :-)
Én is meg szoktam nézni, hogy áll az építkezés, hozzád hasonlóan, Legutóbb a múlt hét közepén voltam, és szerencsére most már látványos a haladás. A remízről azt hallottam, hogy meg fogják szüntetni, és lebontják. Erről azonban nem olvastam még hivatalos közlést sehol. Olyat is ohallottam, hogy felújítják, és más funkciója lesz, a remíz feladatokat máshová költöztetik át. Jó lenne valami konkrétumot tudni. A józsefvárosi Önk. honlapján nem sok infó van, szinte csak a Corvin-Szigony Projekttel foglalkoznak. Ha találsz valami használható információt, szívesen veszem!
Állítólag a Posta épülete, a kínai piac és a Ganz terültetk is hasznosításra kerülnek: lesz helyette bevásárló központ és lakópark.
Itt vagyok persze. Örülök, hogy végre nem vagyok egyedül. :o)
Én is szoktam nézegetni a friss képeket, meg ki is szoktam menni havonta 1x 2x terepszemlére, fényképezni és barátkozni a környékkel. Elég szépen alakul. Állítólag a ház előtti remiz területén is lesz valami mozgolódás most. Az épületeket felújítják és hasznosítják majd. Csak ne kínai nagyker legyen belőle. Utána nézek a neten.
Szoktad még nézni ezt a topicot Strobo? Ha igen, akkor írj, légy szíves.
Most néztem meg a ház honlapját, még nincsenek új képek az építkezésről. Azt is láttam, hogy a 120 lakásból jelenleg 33-at adtak el, ez még elég kevésnek tűnik, de biztosan nagyobb lesz az érdeklődés az építkezés előre haladtával!
Én is a Fecske Házban vettem lakást. Nekem még 2006. márc. 31. szerepelt átadási határidőként a szerződésben, amit 90 nappal meg lehet hosszabbítani. Így valószínűleg csak nyáron lesz az átadás.
Én is várom már, hogy látványosan kinőjön a földből a ház.
Elméletileg a határidő a nyár elejére tűzték ki. Remélem azért jövő nyáron költözhető lesz. Már kezdik az alap betonozási munkáit, a honlapon szereplő képek alapján. Innen kezdve talán látványosan fog nőni a ház.