Elnezest,hogy nem irtam pontosan. ....."A tojasokat felverjuk a liszttel, a mar nem forro olvasztott vajjal,tejfollel *,fuszerezzuk,raontjuk a brokkolira ....."
Köszi Magnum. De nem értem, hogy hova teszed a túrót. Mert a receptben a hozzávalók között szerepel, de a felhasználását nem írtad le. Kérlek, írd meg, továbbra is nagyon tetszik a kész kaja fényképe:)
megprobalom betenni az oldalt,ahol megtalalod,a 367 hsz-ban. a tejfolos turohoz egy kis magyarazat:
kemese válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.15 19:15:15 (388) Az 225 g tejfölös túró, gondolom náluk lehet készen kapni. Te is csinálhatsz, ha nincs készen 25 dkg túróhoz tegyél kb. 1 1/2 pohár tejfölt. A maradékhoz egy kis lila hagyma, vagy metélő hagyma, kis só, isteni kenyérrel. sok sikert!
Szia Magnum! A 452-es hozzászólásodhoz csatoltál egy képet valamilyen brokkolis kajáról. Nagyon megkívántam, nagyon jól néz ki. Írd meg, hogy mi az, mert nem találom sem a nevét, sem a receptet. köszi.
az edes krumplit nagyon szeretem,de a gyomrom nem igen,nemreg olvastam,hogy hasfajast okozhat,hat en beleesek ebbe,pedig a sargazoldsegek nagyon egeszsegesek,igaz a paszternak nem sarga,de arrol is sok jot olvastam. A zellert nyersen szoktam belereszelni a waldroff salataba,sutve meg nem probaltam,fove szoba sem johet a feherrepaval egyutt,ez utobbit nyersen sem ennem meg.Lehet,hogy ra tudsz venni a hozzaallasom megvaltoztatasara.
A lenyege az, hogy "gyoker" zoldsegek legyenek. Vannak meg olyanok, amiket nem probaltam - pl a cekla nagyon izlene benne, de nem tudom, mennyire nyomna el a szinevel a tobbi zoldseg szinet. A baratnos keverek szep narancssarga volt :)). Valoszinu szeretne petrezselymet is, csak a vege fele rateve. Meg nem probaltam zeller gumot sutni, nagyon szeretjuk, de leginkabb csak salatanak, fozve esszuk. Kiprobalnam a feher repat is ha nincs paszternak.
"ujfajta osszeallitast sutott: sargarepa, paszternak, edeskrumpli" biztos erdekes lehet,mindegyik edes. itt meg nem lattam paszternakot,de nagyobb varosokban gondolom lehet kapni,mert nem ismeretlen itt,foleg chips-nek ajanljak.Mar probaltad?
ma kint voltunk pikniken es Zsurtol tanulva osszevagtam tobbfele zoldseget es kijott egy finom salata. Edeskomenygyoker, sargarepa, uborka, sargapaprika, so, bors, olivaolaj. Meg az is megette,aki egyebbkent nincs oda az edeskomenyert,nem lehetett erosen erezni,megis jo izt adott.
Köszi. Egy dolgot még szerettem volna tőled kérdezni. Most vettem életemben először portobello gombát. Látam te már használtad. Mit javasolsz, mire használja. Köszi
.... és nem utolsósorban a mikroba is betehető. Nekem legalább 20 éves, még a férjem hozta Bécsből (IKEA). Három egymásba tehető nagyságú. Akkor még japán gyártmányút árultak. Sejtésem szerint manapság már ez is kínai. Na de ugyi :-) a porcelán "őshonos" kínai termék, szóval ne ócsároljuk... :-DDDDDDDDD
Szerintem az a CLAFOUTIS volt, de az inkább felfújt, nincs külön tészta-alapja. Jó, hogy eszembe hoztad, kéne csinálni... :-))) Na jól elkanyarodtunk a salátáktól, mit fog szólni Magnum, ha visszatér? :-)
Emlékszem, pár éve a Magyar Konyha (vagy Eztra fakanál) megpróbált magyar nevet pályáztatni az olvasókkal az ilyen tipusu kajára, sajnos nem tudom, találtak valami frappánsat vagy sem:-)
A teszta maga ugyanaz mint a "pie" ami pite. Ez a teszta es forma megy az edes pie-hoz meg a sos quiche-hez. Hogy ez a recept miert nem quiche, nem tudom, az alapanyagok meg a sutes nagyon ugyanaz. A forma amiben sutod nagyon valtozo - a jenai tetotol a fancy formakig minden. Nekem feher porcalan a kedvencem, tehat ebbol van ez a forma is. Aztan ott vannak a kiveheto aljuak is, meg a siliconok is - szoval sokfele. Ha a nevrol van szo - pie, quiche inkabb kevert toltelek, a pie leginkabb gyumolcs, a quiche tojas-tej, tejszin - sajt es valami izesites. A tart valami krem es gyumolcs ha edes, ha sos, akkor valami darabos ize ami lehet zoldseg, hus. Na ez a recept szinte semmi darabost nem tartalmaz, viszont a hozzavalok inkabb quiche-hez hasonlitanak.
Sztem megsütheted gyümölcstorta formában is vagy egy nagy jénai fedelében, ha beirod a googleba, a képeknél, h pie, biztos kapsz találatot, hogyan is néz ki. Kissé lapos, cakkos szélü forma.
Nem ismerem én se a magyar nevét. Lehet, hogy nincs is?
Latsiától mentettem el hasonló receptet (250 g liszt, fél tk só, 125 g hideg, vajforgács, 4-5 ek jéghideg víz), és különböző töltelékeket. Ő pie-nek hivja.
Már többször akartam csinálni, csak mindig elfelejtek formát venni hozzá.
Milyen is ez a tart, vagy pie sütő? Tudsz róla képet mutatni? Csak sejtésem van, mit is keressek.
Mai salata otlet: Jushsajt "tart" - mi magyarul?? es paradicsom edeskomeny salata.
1 1/2 csesze liszt so 13 evokanal ideg darabokra vagott vaj, 3 - 4 evokanal jeges viz 3/4 csesze aprora vagott shallotts vagy hagyma 30 dk juhsajt (kremes) (ha lehet fokhagyma es fuszer izesitesu) 1 csesze tejszin 3 tojas 1/4 csesesze bazsalikom ha lehet friss 1/8 torott bors
A 12 evokanal vajat es a lisztet osszedolgozzuk robotgepben - van osszevagjuk villaval, ne olvadjon meg, ne kezzel. Aprankent hozzaadjuk a jeges vizet, es kinyujtjuk akkorara, hogy egy 25 cm-es atmeroju tart format kibeleljunk vele. Susd 20 percet 180 fokos sutoben, amig szep aranybarna lesz. 1 evokanal vajon a hagymat megparoljuk, es a megsult tart aljara tesszuk. A juhsajtot a tojasokat es a tejszint egy robotgepben osszekevered simara, bele a sot, borsot es a bazsalikomot. A kevereket a megsult tartra ontod es 30-40 percig tovabb sutod, amig megszilardul
A salata is egyszeru: 50-70 dkg paradicsomot (ez nagyon jo lesz nyaron, sajat paradicsombol) szeletre, cikkekre vagsz (lehet sarga, aprobb, nagyobb, vegyes fajta) egy edeskomeny gumot szeletekre vagsz fel citrom leve 2 evokanal oliva olaj 1 evokanal alma ecet so, bors Osszkeverni es raonteni a paradicsomra - szobahomersekleten talalni a meleg-langyos tart-tal.
Biztos talalsz egy kellemes salatat hozza - utana nezek en is. Mostanaban szeretek zoldseget aprora vagni es azt izesiteni mint a salatat - el tudom kepzelni a mangos balzsamecetet hozza!
Szoktam tenni bele valami ujat, meglepot - legutoljara az edeskomeny gumot - meg meglepo keverekeket is ( savanyu almat a zoldseg koze, vagy narancs gerezdeket).