Keresés

Részletes keresés

magnum13 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 572
Elnezest,hogy nem irtam pontosan.
....."A tojasokat felverjuk a liszttel, a mar nem forro olvasztott vajjal,tejfollel *,fuszerezzuk,raontjuk a brokkolira ....."

*innen kifelejtettem vagyis hozzakevered.
Előzmény: Sfakutya (571)
Sfakutya Creative Commons License 2006.03.20 0 0 571
Köszi Magnum. De nem értem, hogy hova teszed a túrót. Mert a receptben a hozzávalók között szerepel, de a felhasználását nem írtad le. Kérlek, írd meg, továbbra is nagyon tetszik a kész kaja fényképe:)
Előzmény: magnum13 (570)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 570
elfelejtettem csatolni:itt megtalalod
Előzmény: Sfakutya (568)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 569
megprobalom betenni az oldalt,ahol megtalalod,a 367 hsz-ban.
a tejfolos turohoz egy kis magyarazat:

kemese válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.15 19:15:15 (388)
Az 225 g tejfölös túró, gondolom náluk lehet készen kapni. Te is csinálhatsz, ha nincs készen 25 dkg túróhoz tegyél kb. 1 1/2 pohár tejfölt. A maradékhoz egy kis lila hagyma, vagy metélő hagyma, kis só, isteni kenyérrel.
sok sikert!
Előzmény: Sfakutya (568)
Sfakutya Creative Commons License 2006.03.18 0 0 568
Szia Magnum!
A 452-es hozzászólásodhoz csatoltál egy képet valamilyen brokkolis kajáról. Nagyon megkívántam, nagyon jól néz ki. Írd meg, hogy mi az, mert nem találom sem a nevét, sem a receptet.
köszi.
magnum13 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 567
az edes krumplit nagyon szeretem,de a gyomrom nem igen,nemreg olvastam,hogy hasfajast okozhat,hat en beleesek ebbe,pedig a sargazoldsegek nagyon egeszsegesek,igaz a paszternak nem sarga,de arrol is sok jot olvastam.
A zellert nyersen szoktam belereszelni a waldroff salataba,sutve meg nem probaltam,fove szoba sem johet a feherrepaval egyutt,ez utobbit nyersen sem ennem meg.Lehet,hogy ra tudsz venni a hozzaallasom megvaltoztatasara.
Előzmény: ZsuR (566)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.18 0 0 566
Nem, de bizok a baratnom izleseben. Talan holnap.

A lenyege az, hogy "gyoker" zoldsegek legyenek. Vannak meg olyanok, amiket nem probaltam - pl a cekla nagyon izlene benne, de nem tudom, mennyire nyomna el a szinevel a tobbi zoldseg szinet. A baratnos keverek szep narancssarga volt :)). Valoszinu szeretne petrezselymet is, csak a vege fele rateve. Meg nem probaltam zeller gumot sutni, nagyon szeretjuk, de leginkabb csak salatanak, fozve esszuk. Kiprobalnam a feher repat is ha nincs paszternak.
Előzmény: magnum13 (565)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 565
"ujfajta osszeallitast sutott: sargarepa, paszternak, edeskrumpli"
biztos erdekes lehet,mindegyik edes.
itt meg nem lattam paszternakot,de nagyobb varosokban gondolom lehet kapni,mert nem ismeretlen itt,foleg chips-nek ajanljak.Mar probaltad?
Előzmény: ZsuR (564)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.18 0 0 564
Jujj de orulok, hogy kiprobaltad! Kellemesen ropogos - es az ize nem az amitol fel az ember!!!

Kolleganom tegnap egy ujfajta osszeallitast sutott: sargarepa, paszternak, edeskrumpli. Ugyanaz, olaj, so, bors es sutes. Ki fogom probalni.
Előzmény: magnum13 (563)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.18 0 0 563
ma kint voltunk pikniken es Zsurtol tanulva osszevagtam tobbfele zoldseget es kijott egy finom salata. Edeskomenygyoker, sargarepa, uborka, sargapaprika, so, bors, olivaolaj. Meg az is megette,aki egyebbkent nincs oda az edeskomenyert,nem lehetett erosen erezni,megis jo izt adott.
magnum13 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 562
nem mentem sehova,csak csendben olvaslak titeket,felteve ha irtok.

Előzmény: Zitka (555)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 561
ZsuR válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.25 18:36:24 (473
Előzmény: zsuzsu001 (559)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 560
Szinte mindenre! Zamatos, az ize erosebb, jellegzetes, szeretem grillen is, salatahoz szoktam - nezz vissza kicsit, ide is tettem be.
Előzmény: zsuzsu001 (559)
zsuzsu001 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 559

Köszi. Egy dolgot még szerettem volna tőled kérdezni. Most vettem életemben először portobello gombát. Látam te már használtad. Mit javasolsz, mire használja. Köszi

 

Előzmény: ZsuR (558)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 558
Pontosan. Ahogy vagom be a tepsibe - ralocsolom az olajat es a fuszereket - laza keveres es sutes.
Előzmény: zsuzsu001 (557)
zsuzsu001 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 557
Zsur, ezeket csak összekevered és be a sütőbe, se alufólia se semmi.
Előzmény: ZsuR (534)
Zitka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 556
.... és nem utolsósorban a mikroba is betehető. Nekem legalább 20 éves, még a férjem hozta Bécsből (IKEA). Három egymásba tehető nagyságú. Akkor még japán gyártmányút árultak. Sejtésem szerint manapság már ez is kínai. Na de ugyi :-) a porcelán "őshonos" kínai termék, szóval ne ócsároljuk... :-DDDDDDDDD
Előzmény: kemese (553)
Zitka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 555
Szerintem az a CLAFOUTIS volt, de az inkább felfújt, nincs külön tészta-alapja. Jó, hogy eszembe hoztad, kéne csinálni... :-)))
Na jól elkanyarodtunk a salátáktól, mit fog szólni Magnum, ha visszatér? :-)
Előzmény: Cincoka (552)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 554
Ha porcelan, szinte lehetetlen osszekaszabolni! Ha fajansz, akkor igen.
Előzmény: kemese (553)
kemese Creative Commons License 2006.03.10 0 0 553
Ilyenre gondoltam, nekem is ez a cserép tetszik. Guszta tálalni is benne, meg nem kaszabolod össze az alját, amikor kiszeded a tésztát.
Előzmény: Zitka (549)
Cincoka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 552
Emlékszem, pár éve a Magyar Konyha (vagy Eztra fakanál) megpróbált magyar nevet pályáztatni az olvasókkal az ilyen tipusu kajára, sajnos nem tudom, találtak valami frappánsat vagy sem:-)
Előzmény: Zitka (548)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 551
Igen - ez a kedvencem - lehet mindenre hasznalni, es jol is sut. Szeretek porcelanban sutni.
Előzmény: Zitka (549)
Zitka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 549
Előzmény: Zitka (548)
Zitka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 548
Akkor ezt akár quiche-nek is hívhajtuk, nem? :-)
Előzmény: Cincoka (547)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 550


A teszta maga ugyanaz mint a "pie" ami pite. Ez a teszta es forma megy az edes pie-hoz meg a sos quiche-hez. Hogy ez a recept miert nem quiche, nem tudom, az alapanyagok meg a sutes nagyon ugyanaz.
A forma amiben sutod nagyon valtozo - a jenai tetotol a fancy formakig minden. Nekem feher porcalan a kedvencem, tehat ebbol van ez a forma is.
Aztan ott vannak a kiveheto aljuak is, meg a siliconok is - szoval sokfele.
Ha a nevrol van szo - pie, quiche inkabb kevert toltelek, a pie leginkabb gyumolcs, a quiche tojas-tej, tejszin - sajt es valami izesites.
A tart valami krem es gyumolcs ha edes, ha sos, akkor valami darabos ize ami lehet zoldseg, hus.
Na ez a recept szinte semmi darabost nem tartalmaz, viszont a hozzavalok inkabb quiche-hez hasonlitanak.

Előzmény: kemese (545)
Cincoka Creative Commons License 2006.03.10 0 0 547
Sztem megsütheted gyümölcstorta formában is vagy egy nagy jénai fedelében, ha beirod a googleba, a képeknél, h pie, biztos kapsz találatot, hogyan is néz ki.
Kissé lapos, cakkos szélü forma.
Előzmény: kemese (545)
ribizli Creative Commons License 2006.03.10 0 0 546
Én mostanában lepénynek olvastam a tarte-ot, az elég jó közelítés szerintem.
ribizli
kemese Creative Commons License 2006.03.10 0 0 545

Nem ismerem én se a magyar nevét. Lehet, hogy nincs is?

Latsiától mentettem el hasonló receptet (250 g liszt, fél tk só, 125 g hideg, vajforgács, 4-5 ek jéghideg víz), és különböző töltelékeket. Ő pie-nek hivja.

Már többször akartam csinálni, csak mindig elfelejtek formát venni hozzá.

Milyen is ez a tart, vagy pie sütő? Tudsz róla képet mutatni? Csak sejtésem van, mit is keressek.

Előzmény: ZsuR (544)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.09 0 0 544
Mai salata otlet:
Jushsajt "tart" - mi magyarul?? es paradicsom edeskomeny salata.

1 1/2 csesze liszt
so
13 evokanal ideg darabokra vagott vaj,
3 - 4 evokanal jeges viz
3/4 csesze aprora vagott shallotts vagy hagyma
30 dk juhsajt (kremes) (ha lehet fokhagyma es fuszer izesitesu)
1 csesze tejszin
3 tojas
1/4 csesesze bazsalikom ha lehet friss
1/8 torott bors

A 12 evokanal vajat es a lisztet osszedolgozzuk robotgepben - van osszevagjuk villaval, ne olvadjon meg, ne kezzel. Aprankent hozzaadjuk a jeges vizet, es kinyujtjuk akkorara, hogy egy 25 cm-es atmeroju tart format kibeleljunk vele. Susd 20 percet 180 fokos sutoben, amig szep aranybarna lesz.
1 evokanal vajon a hagymat megparoljuk, es a megsult tart aljara tesszuk.
A juhsajtot a tojasokat es a tejszint egy robotgepben osszekevered simara, bele a sot, borsot es a bazsalikomot.
A kevereket a megsult tartra ontod es 30-40 percig tovabb sutod, amig megszilardul

A salata is egyszeru:
50-70 dkg paradicsomot (ez nagyon jo lesz nyaron, sajat paradicsombol) szeletre, cikkekre vagsz (lehet sarga, aprobb, nagyobb, vegyes fajta)
egy edeskomeny gumot szeletekre vagsz
fel citrom leve
2 evokanal oliva olaj
1 evokanal alma ecet
so, bors
Osszkeverni es raonteni a paradicsomra - szobahomersekleten talalni a meleg-langyos tart-tal.


ZsuR Creative Commons License 2006.03.08 0 0 543
Biztos talalsz egy kellemes salatat hozza - utana nezek en is. Mostanaban szeretek zoldseget aprora vagni es azt izesiteni mint a salatat - el tudom kepzelni a mangos balzsamecetet hozza!

Szoktam tenni bele valami ujat, meglepot - legutoljara az edeskomeny gumot - meg meglepo keverekeket is ( savanyu almat a zoldseg koze, vagy narancs gerezdeket).
Előzmény: kemese (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!