Nem kellett felvennem a stílust. Én mindig is ilyen voltam. Szókimondó és szabadszájú, ahol ez kellett, és megfelelően diplomatikus, ahol az kellett. És egyáltalán: legalább körülbelül be tudnád azonosítani (mondjuk nick alapján), ki a lemondott elnök?
A kérdésedre csak annak fényében lehet válaszolni, hogy ki(k) veszik át az irányítást a romok fölött. Azt ugye nem is kell ecsetelnem, hogy akkor mi várható, ha nem is veszik át, de most nem erről van szó.
Új városvezetés esetén nem is annyira a főpolgármester személye az, ami kérdéses, hanem az, hogy a közlekedési ügyek milyen hozzáértésű főpolgármester-helyetteshez kerülnek, hiszen ő koordinálja a BKV és az ügyosztályok munkáját, az M2+GHÉV esetében is sokat jelentett a keresztbefekvése. Persze az arra alkalmas személy kinevezése a főpolgármester feladata. A mai hozzáállást jól mutatja, hogy az önkormányzati vezetés munkájának (és egyébként megítélésének is) egyik legfontosabb szektora, pl. az egészségüggyel vagy az oktatás+kultúrával ellentétben nem rendelkezik önálló főpolgármester-helyettessel, Vajda Pál a temetkezés, a csatornaügyek, a szennyvíz-tisztító és a kéményseprők mellett néha a közlekedéssel is foglalkozik. Én azt gondolom, hogy a szemléletváltás egyik első jele lesz, amikor a főpolgármesternek önálló, közlekedésért felelős helyettese lesz, aki egészében és rendszerében, de csak ezzel foglalkozik és csak azért felelős.
De ez csak mellébeszélés. Ha egy esetleges új városvezetés nem lesz elég erős és eltökélt ahhoz, hogy a Főváros megfelelő szintjeiről és a BKV-ból a barnaköpenyeseket kitakarítsa, akkor bármennyire is jót akar (és már ez is egy merész feltételezés...), ezek "áldozatául" fog esni és minden megy tovább úgy, ahogy eddig. Megjegyzem: nem hiszek benne, hogy ez az őszi nagytakarítás 2006-ban megtörténne.
Doktor vitézy dávidka rendet csinál. Már nem csak a BKV-hoz ért. Vajon miért szeretem ( ? ) ezt az embert enyire ? Bár gondolom a nagy gyülésen elmondta.
Most úgy érzem magam, mint 1998-2002 között, amikor az volt a probléma, ha valaki más véleményen van - mondták a hatalmon lévők. Felteszem a kérdést! A VEKE honlapjára miért nem engedik be a másképp gondolkodót? Erre dlala vagy vd választ tudna adni. Az Elnök nem egyedül felelős, a vezetőségnek kell ellenőrizni a döntéseket, így ők is hibáztak, bár ezt soha nem fogják beismerni, ők már csak ilyenek.
Ahhoz képest valamiért mégiscsak ti vagytok azok, akik több időt töltenek letiltás alatt, mint szabadlábon. :-) Ha jól nézem a közleményekben, megint pihenő alatt vagy, a haveroddal együtt (ami a tegnapi és a mai teljesítményetek után nem igazán lep meg). Ja, persze, tudom, biztosan DLala a moderátor.
Sokat tudónak mutatod magad, pedig semmit sem tudsz. Csak kívülről beleugatni a dolgokba. És te ezt élvezed...(?)
Nah, a stílust már sikerült felvenned :-))
1) Akkor idéznék a veke weblapjáról:
Egyesületünk immár jogosulttá vált a személyi jövedelemadó befizetések 1%-ára. Ezen forrásból 2004 évben az adóhivatal 309.329,- Ft-ot utalt át bankszámlánkra
Innen merészeltem gondolni, hogy ezen összegen belül mozog a mostani is. Amúgy nem tudom ez miért nagy intervallum. A 200 ezer is óriási hiány, a 400 ezer mégnagyobb
2) Akkor tévedtem, sokat nem változtat a tényen. Aki nem az állambácsinak akarta adni az adóegyszazalékát, annak a veke elnöke megtette.
3) Kit érdekel a nagyok világa? Miért van az, hogy ti csak személyeskedni tudtok és politizálni ha elfogynak az érvek???
A VEKE megmaradt vezérkarának fő munkája, az itteni hozzászólások vizsgálata, azok íróinak lenyomozása - melyben nem lehetetlen, hogy egyes modik is segítségükre vannak. Régóta disszonáns ez számomra. Másik "nagy" fegyverük a beazonosítottnak vélt nickek iwiw nevű belső levelezőrendszeren való további megfigyelése - baráti szálak vizsgálata, hsz-elemzés.
A erődemonstráció érdekében nagyüzemivé vált odabent a vádaskodás, rágalom, és az IRL adatok (ilyen-olyan sikerű) lenyomozása. A VEKE megmaradt vezérkara olyan (titkosszolgálati) módszerekkel dolgozna, amilyenek ellen a legnagyobb arccal harcoskodik.
A VEKE megmaradt vezérkarának ez a legfőbb baja. S ezzel a mentalitással azokat is maga ellen fordította, akik eddig teljes vállszélességgel a VEKE mellett álltak.
Nincs mit csodálni rajta, ha egyszer fordul(t) a kocka, és saját fegyverükkel vágnak vissza nekik - mármint a VEKE megmaradt vezérkarának.
Én sajnálom ezt a legjobban, de ők akarták hogy így legyen.
Sokat tudónak mutatod magad, pedig semmit sem tudsz. Csak kívülről beleugatni a dolgokba. És te ezt élvezed...(?)
1. Az általad megjelölt összeg bő intervalluma sejteti, hogy fogalmad sincs a konkrét összegről...
2. Nem könyvelési hiba volt (az ugyanis minimum "pénzügyi szabálysértés" lenne - itt erről szó sincs), hanem egy APEH-határidő túllépése - figyelmetlenségből. Ez az, amikor a "mezei" állampolgár azt mondja: "ja, most nem csináltam meg, mert el vagyok havazva". Neki bocsánatos baki ez a fajta hóesés.
3. A VEKE elnöke egy ilyen hiba miatt - belátva tévedését - lemond posztjáról. Elmondható ugyanez a "nagyok világában"? Önkormányzat, valamelyik nagyvállalat (akár közlekedési), netán minisztériumok/kormány?
Valóban, nem dicsőség tévedni. De a hibákat belátni, a következényeket levonni már pozitív dolog. Hazudni viszont bűn. Akár tudatlanságból, akár felelőtlen védekezésből.
Ha egy kicsit járatosabb lennél az index topicjainak életében, akkor tudnád, hogy ez az állítás jó nagy marhaság. Én spec. nem tudom ki van mögötte, mert nem nyomozgatok ilyenek után, de biztos vagyok benne, hogy nem VEKE tag és abban is, hogy személyesen is ismerem. A nick bizony nagyon is beszédes nick. Másrészt nem mostanában lett regisztrálva és nem is tartom fikanicknek.
Hülyeségeket gyerekek legalább ne hordjatok már össze!
Tisztelt Támogatóink! Sajnálattal közöljük, hogy a 2004. évi 1%-os jövedelemadó felajánlásokat nem utalja át számunkra az APEH adminisztrációs hibánk folytán. Felajánlóink ennek következtében kaphattak elutasító levelet az APEH-től. Gondatlansága következtében a VEKE Elnöke lemondott tisztségéről, de a tanulságot az Egyesület egésze levonta. A VEKE céljai és munkássága ismert, Egyesületünk nagy figyelmet és rengeteg időt, munkát és energiát fordít szakmai tevékenységére, ezért is fordulhatott elő, hogy a figyelem középpontjából háttérbe szorult egy nagyon fontos adminisztrációs feladat. Szeretnénk ezúton is elnézést kérni mindenkitől, aki 2004. évi jövedelemadója 1%-át a VEKE részére ajánlotta fel. Egyúttal jelezzük, hogy továbbra is jogosultak vagyunk az 1%-os felajánlások fogadására és bízunk benne, hogy a történtek nem tántorítják el a közösségi közlekedés barátait, Egyesületünk pártolóit és támogatóit attól, hogy 2005. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át ismét a VEKE-nek ajánlják fel - ígérjük, meg fogjuk kapni, jogosultak leszünk rá és jó célra fordítjuk.
Tehát az történt, hogy az elnök hibázott és ezek után lemondott tisztségéről. Hogy ebben mi a ciki, azt nem egészen értem, de ha te mondod, biztosan úgy van.
Neked meg mi a jó abban, hogy basztatod a vekét? Mert az, akinek az állásába kerül a veke újítása az talán érthető hogy fújjol. De te ki vagy, BKV-s? Honnét ez a zsigeri gyűlölet? Vagy azért haragszol rájuk, mert téged kihagytak a buliból?
Mittudomén mér rúgtak vona ki. Amiért az elnököt. Én csak itt olvastam, sjanius írta, hogy már nem vagytok tagok, pedig ő a messzi xxxxxxx országban van. Bár abban az országban híresen jó a titkosszolgálat.
Nem kell túlbecsülni sjanius tájékozottságát. Ő csak arról tud, amit az index fórumon olvas. John Howard a "Hol van már Hamster" topicban tett egy utalást rá, hogy már nem elnök, sjanius innen informálódott (és én is).
Az elnököt? De hát őt nem rúgták ki, még mindig tag. Csak nem elnök. És ráadásul ő mondott le. Legalábbis én így tudom. De ha már nem is tag, az fix hogy nem rúgták ki.
Gondolom egy ilyen tuti egyesületből az ember nem önszántából lép ki, hanem segítenek neki...
Persze, hogy letiltsana IRL miatt. Nem, ezt a boldogságot nem adom meg! :P
Kár, hogy idáig fajult a politika, hogy az xxxxxxx ország puszta megemlítésére a szemben álló erő azonnal faji megkülönböztetésel, zsidózással stb. támadnak vissza.
Mittudomén mér rúgtak vona ki. Amiért az elnököt. Én csak itt olvastam, sjanius írta, hogy már nem vagytok tagok, pedig ő a messzi xxxxxxx országban van. Bár abban az országban híresen jó a titkosszolgálat. Gondolom egy ilyen tuti egyesületből az ember nem önszántából lép ki, hanem segítenek neki...
Latin mondásokat a Bőhm bácsi szokott mondogatni mostanában. Igaz, pár hete volt itt valamelyik közlekedési fórumon valaki, de meg leszögezte, hogy nem BKV-s. Vagy keverek valamit.
"Szerencsére xxxxxxxx állammal " Látom, már te sem mered leírni...
Egyébként mi volt itt, már megint hiányzik egy csomó hozzászólás, és nem értek semmit. Így végül azt sem tudni, hogy ki volt a sáros, ki kezdte, ki dobott nagyobb szart...
Azt meg, amikor kambekk a moderátorok 'normál' nikjére célozgat, azt benne hagyják.
MUHAHA, erről az jut eszembe, amikor pár éve itt a fórumon egy sík buta emberrel vitatkoztam, és amikor már nem jutott több érv az eszébe, olyankor latin közmondásokkal válaszolt a hozzászólásaimra a hülyéje. És azt is rosszul, helyesírási hibákkal. Aztán most pár hete megint láttam egy ilyen szerencsétlent valamelyik fórumon, valamilyen latin/héber/ógörög vagy mittudomén milyen szólás-mondással akart arcoskodni (az mondjuk nem zavarta őt, hogy nem az volt a kérdés, hogy milyen latin/héber/ógörög szólásokat/közmondásokat ismer, de sebaj). Namost, te az ilyen szerencsétlen gyökereket véded. Lelked rajta.
Tudod, hol rontjátok el Csacsogóval és a többi haverjaitokkal? Ott, hogy képtelenek vagytok elhatárolódni egymás hülyeségeitől. Ha egyikőtök azt röfögi, hogy a VEKÉ-seket a Dunába kell lőni, akkor ti ahelyett, hogy elhatárolódnátok tőle, buzgón bólogattok neki, jelezve, hogy "Igen, mi is ugyanilyen hülyék vagyunk". Nos, bólogassatok csak tovább.
majd megírhatod hogy miért nem vagy már Vekés, az elnök úrral egyetemben! Az email címem tudod.
Igen? Megírhatom? Jaj de jó nekem. Feltétlenül írni fogok.