Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
tudja jól, hogy arról nincs érdemi mondanivalója, mert bizony a gazdáinkat az eu finanszírozza, meg sok más egyebet is, de, hol van akkor a Magyarság? tudja jól, hogy jobboknak,mélymagharoknak csak határontúliak, eu áés usa ellenesség köll! és beállt mögéjük!
goncz papaat a jobboldal meglehetosen es meglehetos energiaval es kitartassal tamadta...
ez a politikai posztokkal egyuttjaro dolog.
peldaul solyom ur mit foglalkozott a magyarorszag belso problemaival? miert is a hatarontuliak problemaja volt az elsodleges szamara? ami az alkotmanynak egy pici pontja. nem tevesztett aranyt?
kemeny gazdasagi torvenyszerusegeket teljesen felesleges olyan dolgokkal osszekeverni ami politika vagy nem tudom hogy mi.
a multi mennyiert dolgoztat??...
nem tudom de a magyar gazda az ideszakadt roman csorot mennyiert dolgoztatja? enni ad neki? vagy azt sem?
ezek a dolgok nem imadkozas hatasara valtoznak. ha a multinak haszna van akkor itt lesz. ha valakik elvallaljak ehberert a munkat es el tudjak vegezni akkor alkalmazni fogja oket.
amugy egyaltalan nem a multik a legrosszabb munkaadok... tehat ebben egy jo adag demagogia is van.!
"...demokráciában a választott vezetők hivatottak arra (az elmélet szerint), hogy igenis megteremtsék annak lehetőségét(!!!), hogy az állampolgárok jól, jobban éljenek.."
"Ezt meg honnan szoptad? "
Mint írtam az elmélet szerint!!!! Így tanultam azt hiszem makróökonómiából de lehet, hogy másból, nem tudom. Régen volt. Visszanéztem : írtam délelőtt, írtam kora déután,írtam este ebbe a topikba. Miért dolgoznék 6-2 ig????? Viszont azt sem jelenti, hogy reggeltől estig dolgoznék!!! Nehogy már azt gondold, hogy itt csak a népnek a munkahelyén van netje!!! Olvasva a topikot, már ez nálad elég markáns probléma, hogy ki, mikor ír a topikba. Vannak tényleg olyanok, akik 8-tól fél ötig írnak, de azért vannak szépszámmal, akik azért rendszeresen. Persze sejtem (!!!), hogy vannak olyanok is, akiket megfizetnek azért, hogy politikailag egyik, vagy másik oldalt erősítsék, itt a fórumban -hiszen ez elég széles médium-, ez főleg kapányidőszakban jellemző....
Te azok közé tartozol akik a munkahelyről neteznek???
Azért paranoiás nem vagyok, csak a probléma az, hogy egy gallon bezin ami majdnem négy liter már majdnem két dollár... Nálunk pedig 1 liter benzin már majdnem 300 Ft. A havi fizetés, pedig a tizedét sem éri el az árak mértéke hasonló, sokminden, pedig nálatok olcsóbb. Nem akarok demagóg lenni, de erről, nem az az ember tehet, akit a rendszerváltozáskor az éppen megszűnő cégtől kirúgtak. Mi lenne, ha mindenki testületileg áttenné a fenekét oda... Ennek bizonyára sokan örülnének, de ti biztosan nem. Nem hiszem, hogy azokat kellene lesújtani tehetetlenségéért, akik nem képesek reagálni a gyors társadalmi változásokra. Az usa-ban nem voltak egyik napról a másikra bekövetkező társadalmi változások, nem kellett alkalmazkodni hírtelen. A szokásjog is más. Az embereknek nincs gyökerük, oda mennek, az országban, ahol éppen van munka. Még a házak is fából vannak. Minálunk az egy fontos életcél, hogy legyen egzisztencia, saját lakás, vagyon. Ezt pedig az ország elmaradottabb vidékein, nagyon nehéz megvalósítani. Ebbe sokan bele is rokkannak, vagy belehalnak. Ezért nem igazán lehet, talán jogtalan is bírálni, abban az esetben, ha nem ismerjük pontosan a körülményeket. A másik dolog, hogy a demokráciában a választott vezetők hivatottak arra (az elmélet szerint), hogy igenis megteremtsék annak lehetőségét(!!!), hogy az állampolgárok jól, jobban éljenek. Az nem megoldás, hogy idejön a multi aztán éhbérért dolgoztat. Erre pedig a választott (a választók által meghatalmazott) vezetők hivatottak, gondoskodni. Nem vagyok írígy csak elkeseredett, illetve sok esetben tehetetlen, mert bizony, a gazdaságilag jobb élet reményében bizony sajnálnám, mondjuk otthagyni a szülőföldemet, illetve azt a környezetet ahol élek. jobban szertném azt, ha itt valósulna meg az ami nálatok van.
GylaV! Messziről jött ember bármit mondhat! Nekem is van kint rokonom, aki megmondja a franakót néhány ezer Km távolságból! Nagyon szimpatikus, amikor messziről, még úgy gondolják, hogy dirigálhatnak, meg okoskodhatnak. Különösen az fáj, hogy akik kimentek a gazdaságilag jobb élet miatt, azok elfelejteik, honnan is jöttek!
Itt van a rokony az usa ból az útlevelébe még egy vízum sincs! Amerikás magyar jöhet amikor akar, meg minden. Rá se bagóznak! Mi meg ha mennénk az usa-ba, akkor, ha az urak megengedik! Ennyit a viszonosságról!Nem hiába, a gyarmat már csak ilyen! Nincs egyáltalán kettős mérce á dehogy!
Csak az a gond, hogy ha ennyire nem volt most kötelezettségünk katonákat küldeni, akkor minek mentünk oda. Akkor sem volt védhető usa indoka. Másik dolog pedig , hogy az usa elemi érdeke volt, hogy behúzza a brancsba a világ legtöbb országát, mutatva, hogy csak Irak a rossz, mindenki más pedig a jó. Nem hiszem, hogy itt ki lehetett volna bújni... A harmadik dolog, hogy ha még csak amolyan fuvaros társaságot is küldtünk, akkor is azt demonstráltuk, hogy mi a másik (rossz) oldalon állunk.
Ezek a dolgok itt mar millioszor ki lettek targyalva. Felesleges elolrol kezdeni. 41-ben senki nem kovetelte MO-tol,hogy uzenjen hadat a szojuznak es lepjen be a keleti hadjaratba,azt sem kovetelte hogy uzenjunk hadat az USA-nak.
Lehet hogy 42-ben koveteltek volna, de mi addigra mar hadban altunk.
az iraki kampany egesz mas dolog, akkor lenne igaz ha kikuldtunk volna 2 feltoltott harcolo hadosztalyt onkent felajanlva, de mi csak valami fuvaros tarsasagot kuldtunk ki,es azota haza is jottek. De azert ne feledd az amerikaiakkal es a nato tagsag teljesen onkentes valasztasa volt az orszagnak senki nem kenyszeritett oda bennunket de ha mar ott vagyunk vannak szovetsegesi kotelezettsegek es ezeket a magyar koztarsasag egyaltalan nem teljesitette eddig szinte semmiben sem.Mig se a nemet se az orosz szovetseg nem volt annyira onkentes.Mo minden tovabbi nelkul akar holnap kilephet a Nato-bol ,ha ezt a parlament megszavazza,es nem fog bennunket megszallni se a Bundeswehr, se az olasz alpesi hegyivadaszok se az USA army.
Hogyne lett volna olaj, igaz nem annyi ,mint a Parzsa obolben,de MO 1938-tol onellato volt koolajbol es az volt 56-ban es 47-ig a magyar olajipar amerikai tulajdon volt, ja es az egyesult izzo is a GE tobbsegi tulajdoinaban.Ugyhogy volt amerikai erdek, marmint gazdasagi., de ez azert nem volt eleg ahhoz ,hogy egy 3. vilaghaborut kirobbantson erte.
Meg aztan MO akkor a szojuz szovetsegese volt hivatalosan mi a feszkes feneert reszkirozzon az USa egy kis kelet europai orszagert akik raadasul meg hadat is uzentek nekik a 2. vilaghaboruban.Es nem a kommunistak uzentek akkor nekik hadat.
De hagyjuk ezt az amerikai segitseg nevu marhasagot Tessek megnezni hany orosz hadosztaly volt a vasfuggonyon innen, es hany Nato es USA hadosztaly a vasfuggonyon tul es onnantol teljesen vilagos ,hogy hagyomanyos szarazfoldi erokkel akkor az oroszt nem lehetett volna europaban legyozni vagy egesz europa nuklearis temeto lettvolna.
Meg megegy :MO nem volt az USA erdekszferaja, mi a feneert kuldte volna ide a katonait. Ez nem cserkeszcsapatok jotekonysagi szamhaboruja, hanem kemeny erdekpolitizalas.Persze amerika orult volna ha MO megsabadul a szovjet tombbol,hisz nekik ez jo, de ok maguk ezert egy szalmaszalat sem tettek volna keresztbe. az meg hogy a Ser magyatr osztalyana radiosai mit pofaztak az megint egy mas dolog.De mint irtam ez nem az USA hivatalos allaspontja volt ,hanem az o partizanakciojuk, ,mert hiszen kibicnek semmi sem draga. Meg duma az Ensz csapatokrol,nincsenek ensz csapatok ,nemzeti hadseregek vannak,akik az ensz dontese alapjan ensz csapatok, de ahhoz ebben donteni kell a kozgyulesnek a BT-nek,na meg annak az orszagnak is akik a katonat adjak,es 12 nap alatt ebben nem lehet donteni,mert az ENSZ-nek nincs sajat hadserege.
Ja! Pontosan! Hiszen semmilyen gazdasági érdeke, nem fűződött ahhoz, hogy demokratikussá bombázza kishazánkat! Vasfüggönyön belüli kis acsarkodásnak tekintette, hogy néhány milla embert végigvernek a pufajkások. Bezzeg most, eljött az idő, fogy otthon az oil, valahonnan rabolni kéne,irány Irak a palimadár. Nem csoda, ha majréznak. Az usasi ismerőseink mondták, hogy a londoni merényletek idején maxi para lett urrá az usákokon. Komoly ellenőrzések voltak az utakon. Mint nálunk a diktatúrában. Előre borítékolom, hogy a szabadság zászlóshajója orwelli állam lesz 10 éven belül...
"akkor említsük föl az ígéretet, amit 56-ban kaptunk, hogy segítséget kapunk."
56-ban az USA kormanya semmifele segitseget nem igert Ami elhangzott az a Szabad europa magyar szerkesztosegenek a maganakcioja volt minden hatter nelkul, es ez eleg gondot is okozott akkor a state departmentnek.
Az Usanak se kedve se ereje nem volt egy europai harmadik vilaghaboru kirobbantasahoz,megnyeresehez meg meg annyi sem,hacsak a francia partoktol kamcsatkaig nem tesznek minden nuklearis temetove.
Ez nem önvédelem, hanem adatgyűjtés, majdcsak jó lesz valamire alapon, és szerintem a legalitás határát súrolja.
Mellesleg én nem tűrtem, hogy nem mehettem ki. Ki is mentem, akkor amikor nem lehetett visszajönni.
Életből való tapasztalataim vannak É-amerikáról.
Ne gyűjtsék az újlenyomatokat azoktól, akik nem az ő állampolgáraik!
A londoni robbantások óta pedig okafogyottá vált, csak külső fenyegetéstől félni, ezáltal újjlenyomatokat gyűjteni.(lsd., Oklahoma irodaház merénylet, korábbról)
mert miért is? Ezt esetleg focizd le BillG-vel, hogy mér árulja a szerinted szar sic(!) X-BoXx-át $150 körül. És érdekes mégis fogy. És azis érdekes, hogy széphazádban jelenleg a $400-$600 árszintű internet appliance stílusú PC-k piaca nő a legdinamikosabban. Ja, vagy ők nem tudják, hogy az szaaar? :)))