"És hát ha ennyire zavar, tessék ideköltözni és mexerezni az állampolgárságot, semmi akadálya" Látom nem érted a lényeget. Pont az lett volna benne a jó, hogy nem kellett volna ideköltözni, úgyis megkaphattad volna a magyar állampolgárságot.
Vkinek rizsa, vkinek, magyarságtudat, magyar nemzeti érzés ilyenek. Ez olyan mint a hazaszeretet vagy megvan vagy nincs, nem lehet erre kényszeríteni senkit.
Ha nagyon erősen gondolod is másképp, az sem változtat a dolgon.
És hát ha ennyire zavar, tessék ideköltözni és mexerezni az állampolgárságot, semmi akadálya, ha neked épp ez a vágyad. De hogy csak úgy - pofára - rászabadítsunk az országra milliónyi friss állampolgárt, hát az nem megy.
Baromira nem zavar, ha az emeszpét vagy a kormányt bírálod. Viszont zavar, hogy olyan jogokat kérsz számon tőlünk, amely jogok - külföldi lévén - téged nem illetnek meg.
Van lehetőséged ezeket a jogokat megszerezni, élj velük!
törölték, de válaszolok. Elolvastam. Nem én kezdtem... És szerintem nem is vettem sértösre és nem is vertem ki miatta a bisztosítékot. Pedig, durva személyeskedés volt. Ezt te is tudod.
Ez itten polidili, s ha olvasod néha amit írok, akkor tudhatod, hogy mindenkivel szemben kritikus vagyok. Ha jövöre Fidesz kormány lesz, öket is dettó annyit fogom basztatni, mint most a szoclibet.
én egyáltalán nem pánikolok. Menjenek Isten hírével. Már megszoktuk, hogy Erdély mindig is elsö helyen van, a többiek meg a futottak még kategóriába tartoznak.
Jöjjenek minél többet a kormánypárti politikusok a határon túli területekre, ismerjék meg az embereket, azt hogy miröl mit gondolnak, hogyan élnek, lássák saját szemükkel a kisebbségi sorsot, élethelyzetet.
Mi meg, úgy fogadjuk öket, amink van: kenyérrel, sóval, borral. Fütyülni meg nem fütyülünk, meghallgatjuk öket tiszteséggel, meg is tapsoljuk, a himnuszt is közösen énekeljük el. Csak egyszer ök is hallgassanak meg már minket...
"Nézd, SC, ha elkezdjük egymás szövegének értelmét kiforgatni, akkor bizony közröhej tárgyává foglak tenni. Inkább itt hagyjuk abba. " Hűű, de nagyvonalú vagy! :o
Az itt élő cigányok magyar állampolgárok, megilleti őket a segély.
A külföldi állampolgárokat akkor illeti meg pénz, ha a magyar államnak éppen úgy tartja úri kedve, hogy adjon. Ha nem ad, hát nem ad, nagy az a Románia, el lehet menni dolgozni, vagy sorba állni román segélyért.
Dehát ad amagyar állam, akkor is, ha az ilyen csahos ordasok beleharapnak a kenyeret nyújtő pénzbe.
Tehát te csak azért nem jártál eddig füttyögni a kegyeleti megemlékezésekre, mert nem tudtad, hogy két farhát árát keresheted meg rajta. Értem.
Nézd, SC, ha elkezdjük egymás szövegének értelmét kiforgatni, akkor bizony közröhej tárgyává foglak tenni. Inkább itt hagyjuk abba.
A lényeg az, hogy a hozzám hasonló tisztességes adófizető magyar állampolgárok adójából milliárdokat fizet a kormány a külhoni magyarok szervezeteinek. Ha valaki odamegy balhézni, annak a megjelenésére, aki az átutalási csekkeket aláírja, a legkevesebb, amit elvárok tőle, hogy undorral visszautalja a ráköltött pénzemet a magyar kincstárnak.