Gordon azt mondja, hogy havi 1 ft-ért lesz miniszterelnök, s pusztán hazaszeretetből vállalta ... érdekes ... ha az unokatesóm puszta családszeretetből, jelképes 1 ft-ért jönne építeni a házamat, akkor engem is, meg őt is megbüntetnének az apehosok ...
Aztán nézd csak ezt a sok "új" minisztert ... csupa szakértő ... no jó, ne legyünk igazságtalanok, valóban van köztük új is: olyan, aki eddig arra adott tanácsot magáncégeknek, hogyan kell kikerülni az adózást, meg olyan, aki maga egy nagy offshore-zsonglőr ...
Ezek után ne érezzem továbbra is, s ha lehet az eddigieknél is még nagyobb hülyének magam, hogy csak magamra nézve ismerem el kötelezőnek az írott és íratlan normákat, elöljáróinknak meg elnézem ...
Azért majd nézd meg a részvételi arányokat a két szavazáson.
Kiváncsi vagyok, hogy fognak kampányolni a pártok, hogy megvédjék a kiváltságaikat. Mert most aztán már nem mondhatják, hogy a csúnya másik miatt van a dugipénz.
Ezt a népszavazási eseményt a közt.elnök még elutasíthatja-e vajon, ha közben megvilágosodna a sok lökött? Mert ennél egyértelműbb előrejelzéssel még nem indult népszavazás. Mire számítanak egyáltalán?
Csak azt nem tudom, miért nem egyszerre lesz az euroléhűtő-választással. Mert úgy kiderülne, hogy egy hónapban eltapsolják a különbözetet, amibe úgy kerülne a szavazás?
Csak-csak megoldanám. Ha jó tanulmányírók segítenek.
De hallottam valami pihentagyú setétlajostól, hogy aszongya mindenki hozzon magával mégegy embert. Akkor viszek, mert erre olyanok is rezonálnak, akik mindíg húzódoztak a véleménnyilvánítástól.
"Répássy Róbert (Fidesz) javaslatára a bizottság a "legfeljebb" kiegészítéssel módosította a határozat összegre utaló szövegét. Az ellenzéki képviselő szerint meg lehet találni azokat a lehetőségeket, amelyekkel olcsóbbá tehető az országos ügydöntő népszavazás.
Ezzel összefüggésben rámutatott, hogy a 3,9 milliárd forintos népszavazás annyiba kerül, mint a képviselők négyéves költségtérítése" Szavazhatunk a képviselői költségtérítésről
Azt a cinikus pofátlan mindenit! És mit gondolnak, mi lesz az eredménye? Nem lehetne inkább egy határozattal indokolatlanná tenni az egész népszavazást, Megszavazzák, ami a javaslatban van, és máris nem kell kiadni azt a sok pénzt! De nem, ehelyett inkább arra célozgatnak, hogy "Jaj, már, mit kell hisztizni, mi csak négy év alatt lopunk el annyit, amibe ez az egész szavazás kerül! Most meg így egyszerre elmegy az a sok pénz!" Ebben a témában bukik ki az igazság, hogy tényleg egy kutya kölyke ez az egész parlamenti bagázs! Tökmindegy, melyik oldalon ülnek! A saját pecsenyéje mindnek fontosabb, mint az ország sorsa.
Azon a szocializációs szinten, ahol te vagy ez persze igaz.
A népesség jelentős része -itt és máshol is- nem képes ,vagy nem lett tanítva a mezőgazdasági munkánál bonyolultabb tevékenységre, nagyon rövid idő alatt el lett véve megélhetési-jövedelemszerző-teremtő forrása.Nem is érdekelte bonyolult politika, világbéke és kiegyenlítődés(naivitás).De semmi képesség nincs a visszafordulásra sem.Ha összeomlás lenne, szerintem nem lesz most,akkor meg az lenne, de abban a hitben kár lenne meghalni, hogy ez az egyenlőség, liberalizmus jegyében van. Ami most van, lesz, az éppen úgy , mint régen, a kizsákmányolás egy formája, kifinomult formája .Mi most a cső rossz végén vagyunk.
Grósz Károlynak a The New York Timesban május 15-én megjelent nyilatkozatára hivatkozott, amelyben a pártfőtitkár egyebek között azt mondta, hogy az MSZMP azért is hatalmon akar maradni, mert nincs kinek átadnia a hatalmat. Grósz álláspontja szerint a többi pártnak nincs konstruktív programja, ezért az igazi parlamenti választásokat csak 1994-ben vagy 1995-ben fogják megtartani. A főtitkár "diktatórikus" kijelentéseit még az MSZMP budapesti reformköre is kifogásolta, a nyilatkozatot az ellenzék provokálásának nevezte, s véleménye szerint Grósz nem a párttagság vagy választott párttestület álláspontját képviselte."
Hmmm ... tényleg látszik, hogy semmi sem változott ... a fiúk is alig ... csak a kiszes nemzedék felnőtt ... illetve mégis: hol van most a reform szárny, aki tiltakozna? Karsaira zsugorodott?
Erről van szó! Időjárásellenesek sem lehetünk. Ezek olyan dolgok, amik valamiért kialakulnak. Okuk van, ami nem elhárítható. Vagyis egyszerűen alkalmazkodni kell, és ha lehet, akkor úgy, hogy közben ne adjunk fel magunkat, és azt másoktól se várjuk el.
Abban egyet lehet érteni, hogy a globalizáció nem eleve elrendelve és önnön léténél fogva rossz. Nem véletlen, hogy az idő előrehaladtával a sajtó sem antiglobalistákról, hanem globalizációkritikusokról, illetve nem unióellenesekről, hanem eu-szkeptikusokról ír. Ma már badarság is lenne a globalizmust nem elfogadni tényként. De attól az érdekérvényesítésről és a gondolkodásról nem kell leszoknunk.
A globalizáció nélkül lényegesen kisebb szabadságot élveznénk. A globalizáció kezdete szerintem a középkorban a mesterlegények vándorlása volt... Ugyanis hozták-vitték a technológiát, meg a híreket. Sőt, még némi tőke is "áthelyeződött" néha. Ami most van, az csak a fejlődés egy állomása. És amiben csak a kizsákmányolást látod, annak sem csak vesztesei vannak. Sőt, még abban sem vagyok biztos, hogy akik első ránézésre vesztesek, azok a globalizáció nélkül jobban élnének. (Nemcsak anyagi értelemben!) A verseny valóban lényegesen élesebb, hiszen nem elegendő a szomszédban lakó iparossal vagy gazdával versenyezni. De verseny nélkül még az őslevesben úsznának a sejtjeink is. Külön-külön.
" O Tempora O Mores "...Cicero talán abban az értelemben használta,hogy "megszokás,beidegződés,erkölcs..." De valóban baja volt valamivel...Róma ötszáz év múltán magábaroskadt. (Nem elbukott mondjuk csatában! ) Úgy ,hogy a romok alól ezer év alatt bújt elő Itália.
Környezeti válság nem a klíma okán alakul.A környezet nem akar a technológia mai szintjén idomulni az igényekhez,egyes helyek kiemelt voltát mások kárára lehet fenntartani, ez a kizsákmányolás szinonimája, ez a veszély. Transzfer...egyes helyeken olyan magas az energiaigény,az emberi megjelenés igénye, a pénzigény, hogy rendszeres önzáró tolulások jönnek létre, miután a rendszerek simítása nem megoldott,a gyakori felmerülés dezorientáló, veszélynek mutatkozó. Globalizáció...persze,van benne jó is...enni kapnak a kínai parasztok ...cserébe éhenhalnak a terepen pályázó más országbeliek...tökjó.Mondj egy jót!