Gondoltál már arra, hogy máshol "jobb" lenne? Szereted Magyarországot, de nem bírod tovább elviselni az itteni viszonyokat? Neked miért és miből van eleged?
Vitassuk meg, érdemes-e itthon maradni! Ha IGEN, miért ... Ha pedig NEM, te hova mennél, és mely okok miatt?
Eltel mar mas orszagban hosszabb idot? Nem hetekre, vagy honapokra hanem evekre? Mibol gondolod, hogy mashol jobb, mint idehaza? Mindenhol vannak problemak, az pedig, hogy ki hol mosolyog rad nem orszag kerdese. Probald ki, ha mosolyogsz visszamosolyognak rad. Meg itthon is. Az egyetlen dolog amivel nem vagyok kibekulve idehaza az az, hogy az embereknek tulsagosan sok idejuk van magukkal foglalkozni es ezaltal nem a problema valos okara koncetralnak hanem maguknak gerjesztenek ujabb es ujabb problemakat.
Az idorol jut eszembe a kettosseg. Uton utfelen talalkozom autosokkal akik egyetlen meterert kepesek megolni, de legalabbis eletveszelyes helyzetbe hozni a masikat, viszont ugyanezen illeto a Postan kepes rezzenestelen arccal fel orat sorban allni ugy, hogy egy arcizma sem rezdul:-) Na ezt meg szoknom kell:-))
Nem szeretem pl., hogy általában letegeznek az étteremben, várakoztatnak & lekezelnek a hivatalban és hogy sok dilettáns vezető van a köz-, versenyszférában egyaránt.
Szerintem a kérdésed onnan kezdve "okafogyottá vált" hogy beléptünk az EU-ba. Már nem kell mindenáron "hazát és szívet" cserélni azoknak, akik a jobb boldogulás, jobb anyagi körülmény miatt a tágabban értelmezett hazában próbálkoznak.
Szüleink közül többen "kalandvágy"-ból maradtak itthon 56 után, a fiatal generációnak most már adott a lehetőség, hogy úgy menjenek el, hogy akármikor vissza is jöhessenek.
Nemrég még én in büszke voltam, de ha körül nézek Budapesten: az utcákon szemétdomb, az emberek nem szeretik egymást, önzőek, agresszivitás egymással szemben... Mindenki csak azt nézi, hogy neki jobb legyen mint másoknak: Legyek büszke arra, hogy tökélyre fejlesztettük egymás eltaposásának gyakorlatát? Leszámítva egy-két műemléket, Budapest maga a Balkán, a magyar falut tönkretették, az utak, a vasút... az infrastruktúra általában lerobbant, szégyellni való. IGÉNYTELENSÉG mindenhol ahova csak nézel! Aki sokat jár külföldre láthatja a különbséget. Nem minden a pénztől függ! A hozzáállás legalább ennyire fontos! Igaz, vannak nálunk igénytelenebb népek is, de szerintem nekünk nem a keletiekhez kellene magunkat mérnünk!
Egy időben büszke voltam a magyarságomra, a kultúránkra, a történelmünk pozitív fejezeteire. A mai magyar valóság viszont mindezt nem támasztja alá: Elsatnyult nép lettünk, ez a helyzet!
A közpénzekből milliomosokká előlépett politikusoknak kellene lelépni. Mondjuk Iránba, egy évre. Kiváncsi lennék, mennyi jönne vissza úgy, hogy minden végtagja megvan.
A magyar igényes nép, de nem hagyják neki az igények érvényesülésést! Persze azért nem kell lelépni, sőt harcolni kell azok ellen, akik nem engedik! Persze nem tesze tosza módon.