Hát pedig ott van a kondi listában, igaz picit félreérthető, meg szerintem nem jó sorra írták
Citi Life hitelkártya (2011.11.27-ig jóváhagyott hitelkártyák) főkártya éves díj :12 255 Ft, társkártya éves díj: 6 126 Ft (nincs havi díj)
A 2011. november 27-ig jóváhagyott Citi Life Hitelkártya éves díja 0 Ft egészen addig, amíg a Citi Life Hitelkártyás költések – beleértve a Társhitelkártyákkal végzett költéseket is – elérik évente összesen a 600 000 forintot.
Mondjuk a kis egyest rossz sorba tették, eggyel feljebb mint kellett volna, de egyértelműen az éves díjra vonatkozik, az meg csak a 2011-es kártyáknál van, utána vezették be a havi zárlati díjat helyette
Na ja, nekem az tetszett, hogy a "vásárlási szokásaim figyelembe vételével" kérdés nélkül küldték a Wizz kártyát. Életemben nem vettem repülőjegyet, még a vidámparki repülős körhintára sem.:-) Persze, amikor hívtak, mondták, hogy mivel Jokerem van, ezért Maxot nem adhatnak, így mindjárt töröltettem. Arra a kérdésemre, hogy ugyan milyen vásárlási szokásaim alapján látták, hogy nekem apró gyerekkori vágyam egy Wizz kártya, nem tudtak mit mondani.:-)
Nekem áprilistól van Max a Wizz helyett, 7429 Ft-ot számoltak föl akkor éves díjnak, és azóta 462-t vonnak havonta. Az előző éves díj a Wizz-kártyánál 6488 Ft volt, a havidíj 393. Még egy évvel előbb 6173 és 343, azelőtt 5976 és 326, előtte pedig a havidíj 316 (a 2020 tavaszán felszámolt éves díjig már nem lát el a rendszer).
1 A 2011. november 27-ig jóváhagyott Citi Life Hitelkártya éves díja 0 Ft egészen addig, amíg a Citi Life Hitelkártyás költések – beleértve a Társhitelkártyákkal végzett költéseket is – elérik évente összesen a 600 000 forintot. Amennyiben a Citi Life Hitelkártyás költések – beleértve a Társhitelkártyákkal végzett költéseket is – elérik évente összesen a 300 000 forintot, de nem érik el a 600 000 forintot, a Fő- és társhitelkártyák éves díjainak 50%-a kerül terhelésre.
Nem kapsz többet, más banknál volt ilyen, de ott is szűkítették, nálam 330-as a keret, 200 az üvegplafon, hiába költök többet, csak annyit kapok. Szóval nemhogy túltöltésnél, még normál keretre se adja... egyébként a george-ban nekem eltűnt a felület... csak a sima moneyback van...
Curve-ön GBIT-ttel visszarakva előszőr zárolt összegként jelenik meg és a következő könyvelési napon lesz a számlán. Egyenlegként pedig elkölthető. De csak egy tipp.
Erre nem tudom a biztos választ, de tippem szerint vagy nulla, vagy 150. De az biztos, hogy ha ezt a ciklus elején csinálod, akkor utána abban a ciklusban már semmire. Egy ilyet fizess ki valami másik kártyával, ha lehetséges.
Igen erre voltam kíváncsi, hogy ha van például 400-as hitelkeretem, de lenne egy alkalommal egy 500-as vásárlásom, és emiatt túltöltöm 100-zal, akkor a gyakorlatban mit csinálnak? Az egészre nem kapok semmit, mert túltöltésben volt? Vagy csak 150ezernyit, mert 100e túltöltés volt? Vagy megkapom a 250ezernyit?
Lehet hogy értetlen vagyok, de milyen összeg nagyobb, mint a hitelkeret? Én úgy tudom, hogy ha nagyobbat töltöttél vissza, mint amennyit előzőleg költöttél (ez ugye a túlfizetés), akkor amíg ebben az állapotban vagy, addig valóban nem kapsz pontokat. Ráadásul, itt a könyvelés számít. (Tehát, ha délelőtt kártyával vásárolsz, és azt aznap este visszatöltöd, máris túlfizetted, mert a befizetés azonnali, a költésedet meg kb. 2 munkanap fogják könyvelésileg is levonni.) A havi 250e Ft keretedet, ami alapján kaphatsz pontokat, azt viszont fogyasztja a túlfizetés alatti költésed is.
Ha tehát az eredeti szándékod a kérdésben az, hogy például szeretnél egy alkalommal 400e-ért vásárolni, és arra mind kapni pontokat is, ezt sehogy sem fogod tudni megoldani.
Van az erste maxnak a szabályzatában egy olyan, hogy túlfizetésre nem jár visszatérítés. Ezt a gyakorlatban is alkalmazzák, nem tudjátok? Mi van akkor ha nagyobb az összeg mint a hitelkeret? Nem tudom rá felhasználni a max visszatérítést?