Keresés

Részletes keresés

SOLYA Creative Commons License 2005.06.13 0 0 636

Info rádió csak az első hármat mondta be, a következő sorrendben:

Egri csillagok

Tüskevár

Gyűrűk Ura

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban ez lett a sorrend, de azért valószínű.

Előzmény: MrsBennet (634)
MrsBennet Creative Commons License 2005.06.13 0 0 635

Ja, hogy a Top 100-ból! Bocs, sose tanulok meg olvasni. :)

És milyen volt a tévéműsor (a 12-es)? Nem voltam otthon, nem láttam.

Előzmény: MrsBennet (634)
MrsBennet Creative Commons License 2005.06.13 0 0 634

És mit árultak el véletlenségből, melyik az első három?

Nekem akkor ment el a kedvem az egész Nagy könyvtől, amikor a Wass Albert-féle körlevelet olvastam. Hogy ebben a mi kis hazánkban még véletlen se lehessen olyan játék, aminek legalább a látszata tiszta... :(((

Előzmény: KORNhulio (630)
Lebenstod Creative Commons License 2005.06.12 0 0 633
Érdekes gondolat, söt van is benne valami. De valahogy az egész játék hibádzik, hogy miben és miért, nem tudom igazán...
Előzmény: restless (625)
ejropalepke Creative Commons License 2005.06.12 0 0 632
Úgy nézem, alacsony volt a szavazók átlagéletkora, mert három könyvet kivéve (1984, Mester és Margarita, Száz év magány) ifjúsági irodalomra voksoltak.
KORNhulio Creative Commons License 2005.06.12 0 0 631

A letölthető rtf-fájl a következő szöveggel kezdődik:

"Végre kiderült melyik tizenkét regényre szavaztak a legtöbben. Persze tudjuk, legtöbb olvasónkat most az érdekli, milyen sorrendben is követik egymást a becses művek.

Sajnos, ezt nem árulhatjuk el, hiszen ősztől tovább versengenek a döntőbe jutott művek, hogy decemberben egyetlenegy regény kerekedjen a többi fölé."

Előzmény: KORNhulio (630)
KORNhulio Creative Commons License 2005.06.12 0 0 630

Az első három sorrendje a TOP 100 meghatározásánál is csak véletlenül derült ki. Műsorvezetői túlburjánzásból.

Nyilván titkos ezúttal is a versenyben lévők helyezése, hiszen a honlapon csak a 13. helyezettől olvasható a TOP 100 - a játékból immár kiesett - könyveinek listája.

http://www.anagykonyv.hu/?action=NewsDetail&id=520&newsTypeId=1

Előzmény: zsanna (628)
Beryl Creative Commons License 2005.06.12 0 0 629
Köszi, közben megtaláltam. "1984 Orwell, George A Gyűrűk Ura Tolkien, John Ronald Reuel A kis herceg Saint-Exupéry, Antoine de A Mester és Margarita Bulgakov, Mihail Afanaszjevics A Pál utcai fiúk Molnár Ferenc Abigél Szabó Magda Az arany ember Jókai Mór Egri csillagok Gárdonyi Géza Harry Potter és a bölcsek köve Rowling, Joanne Kathleen Micimackó Milne, Alan Alexander Száz év magány García Márquez, Gabriel Tüskevár Fekete István" Persze, mint mindenki én is csalódott vagyok. Szia
Előzmény: zsanna (628)
zsanna Creative Commons License 2005.06.12 0 0 628

Magyarok közül:

A Pál utcai fiúk, Abigél, Egri csillagok, Tüskevár, Aranyember

Külföldiek közül:

1984, A gyűrűk ura, Száz év magány, valamelyik Harry Potter, A kisherceg, Micimackó, Mester és Margarita.

(a sorrendről fogalmam sincs.)

Előzmény: Beryl (627)
Beryl Creative Commons License 2005.06.12 0 0 627
És végülis mi lett az eredmény ?
Előzmény: vasjanko (626)
vasjanko Creative Commons License 2005.06.12 0 0 626
Vagy jobb dolguk is akad vasárnap, mint a gép előtt ülni és fórumozni ;-)

Én elégedett vagyok az eredménnyel, különösen ezzel a hazai: külföldi = 5:7 aránnyal.
(Első mondatban viszont passzoltam/buktam hármat).
Fura egyébként mit hoz ki egy ilyen egyszerű kis műsor az emberből... reggel átnéztem a polcokat és ellenőriztem, megvan-e a Nagy Tucat :)
Előzmény: Lebenstod (622)
restless Creative Commons License 2005.06.12 0 0 625
Szia!
Szerintem ez nem olyan meglepő. Móricz regényei jó regények, de nem kedvenc regények. Ez a kampány a kedvenc könyvről szól. Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de ha nekem kéne csinálnom egy listát a 10 általam legjobbnak tartott könyvről és a 10 kedvenc könyvemről, akkor nem fednék egymást teljesen.
Előzmény: Lebenstod (624)
Lebenstod Creative Commons License 2005.06.12 0 0 624

Ez igen! No comment.

Előzmény: andzsin (623)
andzsin Creative Commons License 2005.06.12 0 0 623
nincs:((
Előzmény: Lebenstod (622)
Lebenstod Creative Commons License 2005.06.12 0 0 622

Vagy emésztik a történteket?

(Móricz Zs. vmelyik regénye bent van a 100-ban?)

Előzmény: andzsin (621)
andzsin Creative Commons License 2005.06.12 0 0 621
Kb. te és én néztük, a többiek "győzikéztek", "rettegésfokáztak"....szerintem.
Előzmény: Lebenstod (620)
Lebenstod Creative Commons License 2005.06.12 0 0 620
Némileg szórakoztat, hogy a szombat esti nagy müsor és eredmény éppen itt senkit sem foglalkoztat. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ejropalepke Creative Commons License 2005.06.09 0 0 619

Utolsó csata volt a mai.

A 22-es csatája és Svejk - két olyan mű, melyek címlapját béketüntetéseken bátran lobogtathatjuk.

Mindkettőt szeretem, de ká-ejropaiként naná, hogy a Svejkre illik szavaznom. Na meg a rekeszizom is közrejátszik.

Különben miért van az, hogy a csehek nem azok a lógó orrú, búvalbélelt nép, mint a többi idevalósi szerencsétlen nemzet? Sokkal könnyedebbek, vígabbak, mint általánosságban a  magyarok. De jó is nekik! Meg is keresem őket:

"Tessék mondani, merre van az út Ceske Budejovicébe?"

ejropalepke Creative Commons License 2005.06.08 0 0 618
A romantikát csak a zenében és az építészetben kedvelem, az irodalomban nagyon nem, ezért most nem volt érdekes számomra a műsor, hiába olvastam mindkét könyvet. Szerintem ma már ifjúsági irodalom mindegyik.
Előzmény: h8 (617)
h8 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 617

Monte Christo grófja kontra Az arany ember.

Változatlanul azt gondolom, hogy az előbbi csak a külön tévésreklám hatására került be, legalábbis számomra érthetetlen módon. Tímár Mihály története sem nagy szám, de mint romantikus regény jól megírt darab.

ejropalepke Creative Commons License 2005.06.03 0 0 616
Igen, a Pécs-Böhönye-Atlanti-óceán vonalon.
Előzmény: h8 (615)
h8 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 615
Metrón olvasol? Nohát! :)
Előzmény: ejropalepke (614)
ejropalepke Creative Commons License 2005.06.03 0 0 614
Vámos Miklós a médiaszerepléseinek köszönheti nagy sikerét, mert amúgy egy hibátlan könyvet sem írt. Azért én szinte mindegyiket elolvasom, és valamelyiken szórakozom is, például a New York- Budapest metrón.
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.03 0 0 613

Száz év magány vs. Apák könyve?

RÉmületes röhögésemtol kinött a hajam, (de teljesen megoszultem)

A Mester és Margarita vs. Vámos Összes mikor lesz? 

Előzmény: h8 (612)
h8 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 612

Tegnap Száz év magány vs. Apák könyve volt a tévében.

Sosenem értettem a Garcia Marquez-rajongókat, Vámos kedves személyisége ellenére viszont az ő könyveitől sem vagyok oda.

medvemacs Creative Commons License 2005.06.01 0 0 611

Asszem, én őket csak döntetlenre tudnám kihozni - mindkettő nyelvi humor, de másfélék, mégis nagyon tetszenek :)

Családban alapmű a Piszkos Fred, a kapitány, asszem, az első lapot tudjuk kívülről (csak). Emlékezetes nagy röhögéseim fűződnek az Egy bolond száz bajt csinál című regénykéhez is (többihez viszonyítva rövidebb ugyanis a könyv).

14 voltam, mikor a GUS első kötetét elolvastam (a TowelDay oldalon valaki pont azt a kiadást lapozza :)) és rögtön tetszett - aztán, mikor megmutattam az osztálytársaimnak, őszinte rököny volt a reakció: te ilyeneket olvasol? Megijedtek a technikai leírásoktól, pedig nem kellett volna... :)

Előzmény: ejropalepke (605)
ejropalepke Creative Commons License 2005.06.01 0 0 610

Gondolom a panelek azért vannak, mert hogy a légiós regények paródiájaként írta őket Rejtő, azok meg sorozatban készültek, egy kaptafára.

Megfilmesíteni meg hogyan lehet a nyelvi humort? Gondolom, a Szkénének sem nagyon sikerülhetett, most legalábbis nem volt meggyőző a Scherer. (Amúgy eddig csak pocsékságot láttam a Szkénétől.)

Igen, már van egy csomó találatom - habár nem annyi, mint amennyit szeretnék - a geocachingben. Sőt, magam is "rejtő" vagyok. Itt akkor tovább nem röhögtetném magam ezzel kapcsolatban. Ebből is ki lehet találni, hogy gyermeklelkű felnőttek játsszák.

Előzmény: h8 (609)
h8 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 609

Há nem játék e! Hanem filozófia, csak elkomolytalankodta (az új galaktikás) Burger is :) Mentségül beszámítom, hogy nem sikerült még kikölcsönözni a GUS-t. Viszont a geocatching meg nagyfokú precizitást igényelhet (ahogy írják a iránytűzőzést). És találtál már meg kincsesdobozt? (Vagy az a szivárvány tövében van.)

Érdekes volt, amit Rejtő panelekből építkezéséről montak, meg hogy nem lehet megfilmesíteni igazán a regényeit. Nekem legalábbis azért, mer 50-60 éveseket láttam nevetni A vesztegzár a Grand Hotelben filmen, én meg értetlenkedve bámultam, mien unalmas, de ugyanúgy rossz lett a Bujtor-féle légiósfilm is, pedig azt 5-6 éve csinálták talán.

Előzmény: ejropalepke (608)
ejropalepke Creative Commons License 2005.06.01 0 0 608

Megnéztem a képeket, és felfedeztem egy ismerős pécsi arcot.

Ez a játék is van olyan idés, mint az általam játszott geocaching.

Előzmény: h8 (606)
Lebenstod Creative Commons License 2005.06.01 0 0 607
Rejtöröl kb 15 éve készült fikcios film, elég halovány (A halhatatlan légiós).
Előzmény: ejropalepke (605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!