Keresés

Részletes keresés

Fingaóra Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8395

Nem mintha hiányoznál ha kirúgnak, de ne nevezd IRL nevén mert feljelent és repülsz. Nem te lennél az első.

Előzmény: Jalmi11 (8394)
Jalmi11 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8394

Már hogyne fejlődne Illés? De milyen áron?

Van miből. Én is éppen most fizettem be az esedékes /jócskán megnövelt/

harmadik ingatlanadó részletemet, még van egy negyedik is.

Költené arra amire gondolom a kiötlője.

Előzmény: sélliagrav (8393)
sélliagrav Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8393

Elfogultságtól mentesen abban egyet kéne értenünk legalább így a csatornázási munkák alatt, hogy a város fejlődik. Oké, ne vegyük észre a főteret, az intézményi felújításokat ... de csak úgy, a vicc kedvéért, tegyük fel egy pillanatra, hogy tudunk tárgyilagosak lenni, s látjuk ami az utcán folyik ...

Az a baj ezzel a "nem fejlődik a város" mantrázásával, hogy elfedi a valóságot, s e mellett teljesen lehetetlenné teszi a valódi problémák feltárását: milyen áron és milyen irányban fejlődik. Mert ezek a valódi kérdések. De ezekről csak akkor tudunk beszélgetni, ha legalább a szemünknek hiszünk és a látható tényeken nem vitatkozunk.

Előzmény: Fingaóra (8390)
Fingaóra Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8392

Tisztelt Polgármester Úr!

Miért ne lenne jogszerű? Ezen az alapon az önkormányzati képviselők sem vehetik meg a laptopjukat a ciklus végén. Ha ez igaz, akkor azok loptopok. A leselejtezett dolgokat eladják, miért korlátoznánk ki veszi meg? Az ár az már más kérdés.

Előzmény: h-mester (8389)
Fingaóra Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8391

Döcsa már nem balos, hanem érdekes, azaz érdekcentrikus.  Az előző hsz-ban leírtam mi lehet az oka. Az állás egy önkormányzathoz közel álló cég nagyberuházásának jogi képviselete. Ezt TMA is elmondta egy ivászaton,  ahonnan tovább került. Az új autója egy opel insignia.

Előzmény: Áfaanti (8387)
Fingaóra Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8390

Rosszul látod a dolgokat. Egyrészt Döcsa már sehova sem fog állni. Valószínűleg önállóként indul és ez a fityesz érdeke, még jobban megosztani az amúgy is szétszabdalt baloldalt. (Ez pusztán az én véleményem). Másrészt azért mert Döcsa most nem dolgozik, attól még véleményem szerint az ő regnálása alatt fejlődött a város, nem úgy mint most.

Előzmény: Törölt nick (8386)
h-mester Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8389

Még 2002-ben, hivatali időm alatt vettem az Ök-nak egy R. Lagunát, extrák nélkül. Szinte nem is használtam, alig volt benne néhány ezer kilométer. Döcsakovszky azzal járt négy évig, majd azt vette meg, nyilván amortizált értéken. (Csak zárójelben jegyzem meg, én nem vettem hivatali kocsit.) Tudomásom szerint az eljárás nem jogszerűtlen.

h-mester Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8388

még 2002-ben, hivatali időmben vettem az Ök-nak egy R. Lagunát, extrák nélkül.

Áfaanti Creative Commons License 2011.10.25 0 0 8387

"..lefeküdt a fityesznek zsíros állás és új autó fejében." Nem mondod?

Vett neki a fityesz autót?  Ha nem titok milyet? Mennyiért?

A zsíros állásról is hallhatnánk többet?

Meglep az informáltságod, megoszthatnád velünk.

Még ilyet, a fideszesek autót vesznek a volt balos polgármestereknek.

Ha ezt a Viktor megtudná?!

Előzmény: Fingaóra (8385)
Fingaóra Creative Commons License 2011.10.20 0 0 8385

Na igen, van aki nekidurálja magát és megpróbál tenni valami értelmeset. Hogy nincs annyi tapasztalata mint párttársának? Arról nem ő tehet, bár valószínűleg többet ért a környezetvédelemhez, mint elődje a jogász, a jó Döcsa, aki eladta magát TMA-nak, lefeküdt a fityesznek zsíros állás és új autó fejében. Döcsa már nem ellenzéki képviselő, sőt nem is képviselő, csak egy ingyenélő, aki nem dolgozik meg a pénzéért.

Előzmény: PM.H (8382)
Tom Barrow Creative Commons License 2011.10.20 0 0 8384

Idefigyelj nagyokos, honnan tudod te kinek kell visszafizetni a csatornapénz felét?

Ismered te Mészáros Lőrincz urat, tudod te, talicska hogyan lett polgármesterjelölt?

Sétál az érdi csatornaprojekt pénze és egy kis dombra lecsücsül... Felcsuton.

Az érdieknél esetleg a kézilabdások... A nyugdíjasok meg a szegények fizetik az átemelőket és a bekötéseket aranyáron!!!!

Előzmény: PM.H (8383)
PM.H Creative Commons License 2011.10.20 0 0 8383

Mindenkit kinyírtak aki mukkanni mert és kérdezni merészelt.. Jegyzőt, főépítészt, környezetvédelmi referenst, pénzügyi iroda dolgozóját akinek a férje mert kérdezni.

A Kádár időkben is megkegyelmeztek néha. Nézték a családot, az embert is.

Most a könyvvizsgáló került sorra. Elfogyott a bizalom. Mondja talicska bandi aki nagyon támogatott figura. A csatorna pénz felét visszakell adni valakinek. talicska ezt bevállalta. Csak a könyvvizsgáló volt az akadály. Nem kell az nekünk, ha szabálytalanul is de kirugjuk. Szabad A TÁNC, MOST MÁR SZABAD A TOVÁBBI RABLÁS.

PM.H Creative Commons License 2011.10.20 0 0 8382

Képzeljéék! Bakai nagyasszony is nekidurálta magát. Az egyebekben hozzászólt, nem interpellált, csak hozzászólt.  A lényeget nem tudta elmondani. Nem tisztítótelep, csak szemét lerakó, és a polgármester nagyon is tudja, hogy oda hordják a szemetet. A rekultiváció meg találos kérdés? Fel kell készülni nagyasszony, ahhoz idő kell. Kevés, nagyon kevés ahhoz képest, hogy Ön mint ellenzéki képviselő a környezetvédelmi bizottság elnöke. Összefonódtunk, mint Simicska Puch elvtárssal aki a Csőzik doktor nem is távoli pereputtya? Meg kellene gondolni azt a Gyucsány elvtársat is Zita asszony, még nem késő!

PM.H Creative Commons License 2011.10.20 0 0 8381

Ma izgalmas, de egyben gusztustalan igazgatóválasztásnak voltak tanui azok a nézők akik odavetemedtek, hogy szabadidejüket az "érdi gügyögésre " töltötték.

Gyomorforgató és egyben a bosszútól szomjas megalázásnak voltak tanui a nézők. A Hunyadi János általános iskolát minössze három év alatt tönkretevő igazgató asszony megbízást kapott arra, hogy elkövesse következő merényletét. Tönkre tegye a Széchenyi István Általános iskolát is.  Jó úton halad, minden képessége meg van rá és már bizonyított is. Most már ott tartunk, hogy a patinás intézményből a szomszéd településekre menekült gyerekek száma 100 fő. Bravó Talaicsa bandi, ehhez is értesz. Mint sok máshoz, kell a telek mindenáron? Új multi üzlet jönne az alsós telekre? Egy aljas politikai merényletet vezényeltél le az iskola ellen.

Hallgatnak a volt lázadók, akik bagóért adták el az utolsó szemernyi becsületüket. A szájhősök, a lázadást szítók, a beszarik. Tudjuk, hogy ez Érd, de azért itt a jövő generációkról van szó. Eddig sűlyedhet egy un jobboldali képviselőtestület? A képviselők akiket nevetségesen alacsony szavazatszámmal választottak meg asszisztálnak mindenhez. Mit nekem igéret, templom és az iskola.

pop-ey Creative Commons License 2011.10.17 0 0 8380

Ezt mikor fedezted fel? Mert tegnap este még nem volt fenn a város honlapján. Azt látom, hogy most már felkerült. De a mai ülést, ma meghirdetni, kicsit késő! Az érdeklődő emberek lemaradnak az amúgy nyilvános ülésről.                                  

Előzmény: vincelléri (8379)
vincelléri Creative Commons License 2011.10.17 0 0 8379

A Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság 2011. október 17-én (hétfő) 17:00 órakor tartja következő ülését.

NAPIRENDI JAVASLAT:

Helyszín: Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyalóKezdete: 2011.10.17. hétfő 17:00

1. Javaslat közbeszerzési eljárás indítására az ingatlanok és közterületek tisztán tartására, és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás ellátására

2. Javaslat Érd Megyei Jogú Város felülvizsgált Környezetvédelmi Programjának jóváhagyására
  3. Egyebek

Zárt ülés:

1. Javaslat fellebbezési eljárás megszüntetésére

Forrás: www.erd.hu

Érd MJV Könyezetvédelmi Programja. Létezik ilyen?

viktoros5 Creative Commons License 2011.10.12 0 0 8378

Remélem nem gondolod komolyan, hogy az állam fizetni fog egyezség után, illetve kártérítést fizet.

Előzmény: sélliagrav (8377)
sélliagrav Creative Commons License 2011.10.11 0 0 8377

Várjuk ki a történet végét! Egyelőre senki sem mondta, hogy az ingatlanállományt az állam átveszi. Sőt! Kifejezetten kettős üzemeltetési tervekről hallani. Azaz a technikai-műszaki üzemeltetés marad az önkormányzaté, a humán üzemeltteés lesz állami. (Hogy el lehet-e választani a kettőt egymástól ilyen élesen, az magam sem tudom.) Sőt, ha megnézitek, az állam a megyei önkormányzatok adósságállományát már átvette. Nem tudom, de úgy sejtem, hogy a mérleg másik serpenyőjében intézmények, feladatok és források álltak. Most képzeljük el ezeket a települési önkormányzatokkal!

Szerintem a közösség érdeke, hogy fejlődjenek, korszerűsödjenek intézményeink, az uniós forrásokat pedig használjuk ki. Az nem megengedhető, hogy 1-2-3 évre átmenetileg megálljon az élet. Ha majd valaki átveszi az intézményeket, akkor annak terheivel együtt veszi át és a kialkudott feltételekkel.

viktoros5 Creative Commons License 2011.10.11 0 0 8376

Ezek csak józan, paraszti ésszel való gondolatok.

A folytatása pedig, hogy az önkörmányzatnak azonnal LE KELL MONDANI EZEKET a beruházásokat.

Ha nem teszi, hűtlen vagyon kezelést folytat. Bár engem nem lehet Leszák Ferenc módjára elmozdítani. de akkor fel kell jelenteni Talicskás Bandit és csapatát.

Előzmény: vincelléri (8375)
vincelléri Creative Commons License 2011.10.11 0 0 8375

Van benne valami.

viktoros5 Creative Commons License 2011.10.11 0 0 8374

Gazdag város Érd. A város pénzből gazdagodik az állam. Az iskolákat államosítják, akkor az  épületeket is. ROSSZUL gondolom? Érd, pedig az épületekbe beruház. Sok pénze van a városnak a megemelt adókból. De mire nincs, azt nem sorolom, mert demagóg lennék.

Előzmény: vincelléri (8373)
vincelléri Creative Commons License 2011.10.11 0 0 8373

Érd MJV Közgyűlés (előterjesztés)

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 2011. 03.01. nappal pályázatot írt ki "Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése" (KMOP-3.3.3.-11.) címmel. A pályázat benyújtásának határnapja 2011. 09. 02. volt. A pályázati kiírás lényeges elemei, feltételei, az alábbiak szerint rögzíthetők:

1. A támogatás célja:

"Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése" elnevezésű konstrukció általános célja a kisebb környezeti terheléssel járó megújuló energia alapú energiatermelés elterjesztése, ezen belül növelni a megújuló energiaforrásokon alapuló hő- és villamosenergia szerepét az összenergia felhasználáson belül és ezen keresztül csökkenteni a széndioxid kibocsátást.

A konstrukció elsősorban az együttműködő villamosenergia hálózatba termelő kapacitások kiépítését, másodsorban a sziget üzemmódban működő villamosenergia-termelő kapacitások kiépítését, tovább a földgáz hálózatba táplálható biometán termelést támogatja...

A benyújtott pályázatok az alábbi szervezeteket érintik:

- Érdi Tanuszoda:

A projekt címe: "Napenergia hasznosítása villamos áram termelésre az érdi tanuszodában"

Projekt helyszín: 2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/B.

A projekt azonosító száma: KMOP-3.3.3-11-2011-0084

Projekt összköltség: 70 900 000,-Ft

Igényelt támogatás: 60 265 000,-Ft

Önrész: 10 635 500,-Ft.

A pályázat befogadásáról szóló értesítést 2011. szeptember 19-én kaptuk meg, 2011. október 3-án pedig megérkezett a pályázattal kapcsolatos hiánypótlási felhívás is, melynek teljesítésére 15 nap áll rendelkezésre.

- Érdligeti Általános Iskola:

A projekt címe: "Napenergia hasznosítása villamos áram termelésre az érdi Érdliget Általános Iskolában"

A projekt azonosító száma: KMOP-3.3.3-11-2011-0099

Projekt összköltség: 42 750 000,-Ft

Igényelt támogatás: 36 337 500,-Ft

Önrész: 6 412 500,-Ft

A pályázat befogadásáról szóló értesítést 2011. szeptember 19-én kaptuk meg, hiánypótlási felhívás e pályázatunk esetében még nem érkezett.

- Bolyai Általános Iskola:

A projekt címe: "Napenergia hasznosítása villamos áram termelésre az érdi Bolyai János Általános Iskolában"

Projekt helyszín: 2030 Érd, Erzsébet utca 26-34.

A projekt azonosító száma: KMOP-3.3.3-11-2011-0100

Projekt összköltség: 92 500 000,-Ft

Igényelt támogatás: 78 625 000,-Ft

Önrész: 13 875 000,-Ft

A pályázat befogadásáról szóló értesítést 2011. szeptember 19-én kaptuk meg, hiánypótlási felhívás e pályázatunk esetében még nem érkezett.

- Szivárvány Óvoda:

A projekt címe: "Napenergia hasznosítása villamos áram termelésre az érdi Szivárvány Óvodában"

Projekt helyszín: 2030 Érd, Hegesztő u. 2-8.

A projekt azonosító száma: KMOP-3.3.3-11-2011-0101

Projekt összköltség: 79 300 000,-Ft

Igényelt támogatás: 67 405 000,-Ft

Önrész: 11 895 000,-Ft

vincelléri Creative Commons License 2011.09.02 0 0 8372

"A Gesztelyi ház mûvészkávézójának mûködtetésére a közgyûlés augusztus 11-én született határozata alapján zártkörû pályázatot írtak ki. Erre azért volt szükség, mert a korábbi pályázat nyertese váratlanul és indoklás nélkül visszalépett a szerződés megkötésétől. Az új pályázat elbírálása a szûkös határidő miatt sürgőssé vált, és az erre a célra alakult munkacsoport a beadott négy pályázat közül a budapesti Kemencés és Lakoma Kft. pályázatát javasolta a közgyûlésnek elfogadásra alkalmasnak, mivel egyedül ez a pályázó felelt meg a kiírás valamennyi feltételének. Pályázatukból kiderül, hogy az általuk kialakított kávéházban, a hely szelleméhez illeszkedően klasszikus, elsősorban magyaros jelleggel bíró kávézót terveznek kialakítani. A mûködtetést a várossal szorosan együttmûködve, a Városi Galéria és a Magyar Földrajzi Múzeummal egyeztetve képzelik el. Alapfunkció lesz a hétköznapokban az ebédeltetés és a kávézás, de idényjelleggel még többféle lehetőség egészítené ki a kínálatot – például zenés, táncos esetek, zongoraestek és egyéb mûvészeti rendezvények. Az öt évre kidolgozott üzleti terv szerint a belső berendezés, az arculat kialakítása során mintegy 15 millió forint értékû beruházásra van szükség..." Forrás: Érdi Újság 

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.14 0 0 8371

csak tájékoztatás képpen.

Olvastam az Önk. honlapján, hogy aug. 15.-én sűrgős és halaszthatatlan összeröffenetet kell tartani. Hiába no ha a vityenka dógozik, akkor talicskának sem történhet másként.

Na szóval megnéztem a menetrendjüket és csodálkozásba mentem át.

A meghívó oldalon 2 napirendi pont szerepel, míg az előterjesztések rovatba legalább 8. ÉS ami a legszebb köszönő viszonyban sincs az egyik meghívóban szereplő napirendi pont az előterjesztésben szereplőkkel.

Mert ugye a pógárnak elég annyi is, amit csak úgy gyorsan el tud olvasni. Aki meg mélyebbre ás, az majd térdelve el leszen abban az ásatékba temetve gazdiék által. Ugye?

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.29 0 0 8370

De mi polgárok maradunk és a mi nadrágunkon húzogatják a szíjjat.

Meg is érdemlik a lakosok, hogy húzgálják a szíjukat. 2010. októberében a választásokat követően szembe kellett volna köpni azokat, akik oda szavaztak és azokat, akik lapítottak. Most azok miatt lesz szíjhúzás.

Amit a lakosság főzött most majd szépen meg is eszi. Ha nemtetszik legközelebb minden ember megfogja a szomszédja kezét és viszi szavazni. Ha nem akar menni, akkor fogja meg a haját és cibálja az urnához.

Jó tanúlság ez a 8 év. Ez egy ált. iskolai tanulmány. Remélem most majd megtanulja a nép, hogyan mulatnak az urak és kinek a zsebére.

Előzmény: Törölt nick (8367)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.29 0 0 8369

Amíg 57.000 emberből csak a kb 13.000  megy el szavazni

amíg 9000 tolvajokat szavaz be és tesz meg a hatalom képviselőinek

amíg 34.000 ember otthon lapít (és miután a hatalmasok megkezdik az uralkodásukat és az nem tetszik hőzöngenek.)

addig nem történik semmi.

Előzmény: Érd Emese (8363)
bugadoktor Creative Commons License 2011.07.29 0 0 8368

Az IFUA vizsgálatban, sokkoló javaslatok vannak. Sok eddig is alkalmazható takarékosság, felesleges pocsékolásra utaló megállapítás, és felelős irányítói hiányosságra mutat rá ez a gazdálkodási értékelés.

Sajnos, a megtakarítás lehetséges módjai között nem csak a személyes kiadások, hanem az a várostól minimálisan is elvárható sok szolgáltatás, gondoskodás is veszélybe kerül.

A "gyermekbarát" Fidesz bezárja, átszervezi, átadja iskoláit, a megyei, egyházi működtetőknek. Itt is több iskolánkkal kapcsolatban, ez látszik. ( ..csak az iskolákat ne...)

Amit viszont érdekesnek találtam, az anyagban az Érdi Újság szerződésének megszüntetésére tesznek javaslatot, ami 162 millió forint megtakarítást hozhatna 2011-14 között.

Most eltekintve attól, hogy nem lenne " közszolgálati" hírharangunk, kérdezem, hogy a TMA vezette testület, szembe merne szállni a Vitézy klánnal, hogy felmondja a szerződést, és így a haszontól elesve "kárt okozzon" a kiadónak?

Most, hogy Szijjártó Péter keresi a lehetséges jogi formulát, a korábbi vezetés felelőségre vonására, az eladósodottság miatt, ez hogyan transzformálódhat le a helyi önkormányzatokra?

Tudom, ez csak költői kérdés lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.29 0 0 8367

Erősen egyetértünk.

Azt próbálom láttatni,

hogy ha azt a pénzt amit választási kampányberuházásra költöttek és amelynek semmi egyéb haszna nem volt mint a melldöngetés, meg azt amit ezeknek kapcsán felülszámlázott alulteljesített szolgáltatásokra (párt utasításra) kifizettek,

miadazt infrastrukúrára, ipari park létesítésére, adó támoghatásra fordították volna akkor most nem itt tart ez a város. 

A sétáló utca, város kozpont az már magától is jött volna hiszen ha iparosodik,gazdagodik a város, akkor ezt hozza magával.

De nálunk csak a rongyrázás ment, más pénzén , hitelből.

Nem számít elvégre nem ez a garnitúra lesz a kormányrúdnál amikor ezt vissza kell majd fizetni.

De mi polgárok maradunk és a mi nadrágunkon húzogatják a szíjjat.

Előzmény: hederg (8366)
hederg Creative Commons License 2011.07.29 0 0 8366

Szerintem semmi ötlet nincs a gazdasági kérdésekben.

Oda nem ilyen nyim-nyám "szakemberek" kellenek,neveket nem irok,végzettségeket sem,nehéz is lenne.

Ma ipart hozni nem egyszerü.Egyrészt a gazdasági helyzet olyan amilyen,nagy a tülekedés.

Vonzóvá tenni valamit az nem csak szavak kérdése.

Nyújtani is kell,látszani.Felkelteni a figyelmet.kicsit bocs,kurválkodni...

De...

Ha belegondolsz nagy képességü vezetőinket ez cseppet sem érdekelte.

Hiszen dőlt a lóvé,számolatlanul költöttek,urasan.Semmi nem zavarta a szerzés kábulatát,miközben az önrész milliárdokba csapott.

Csőzik úr is,akkor kezdi csapkodni a fejét,zemberek a bevétel kevés,ipar,ipar.(ebből csak adóemelés jött be)

..........

Előzmény: Törölt nick (8364)
Érd Emese Creative Commons License 2011.07.29 0 0 8365

M6, M7, M0, 6-7es utak, két vasútvonal, közeli 3 db.!!! repülőtér, dunai víziút... Ez elég vonzó.

Mondjuk addig, amíg az egyik méltán nagy nevekből álló képviselőnk oda nyilatkozik, hogy Budaőrs az más, mert ott van 2 autópálya is!, addig mit vársz?

Kellene olyan ipari terület, ahová vezet út.

Kellene olyan ifrastruktúra, hogy lehessen gondolkodni logisztikán. Mert a szamárkordék ideje lejárt!

Olyan szakemberek kellenének, akik értenek is vmihez!!!!!

Előzmény: Törölt nick (8364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!