60.000 vagy 4 év ,taxisra ne hallgas 2ft ért körbehajtaná a csigát a ringen az összes,tovább mehetsz de az sokkal többe fog kerülni. Kilincset festesd le ,5w40 gyáriba csak a dizelhez van aminek liter
ára cirka 5-6000 nem hiszem,hogy azt tetted volna be a mannol OEM 5w40 meg sose volt gyári mosóolajnak jó másra nem.
Klima szelep kupakot klimásoknál keress más a kis és nagynyomású oldalé
Egy 1.6 LACETTI boldog tulaja lettem. Van néhány dolog amit szeretnék megcsinálni rajta. PL: a kilincsfészkek lemattultak, lekoptak rendesen. Ha volna valakinek elfekvőben 4 db kék(metál) színű, azt átvenném.
Mikor szoktatok vezérlést cserélni? Mi az a km, amit még kibír? Tudom, hogy 60.000km-ként kell cserélni. Beszéltem nem 1 taxissal, akik 100.000km-ként cseréltek, és nem volt megkopva a szíj.
Érdekelnének a főbb tipushibák is. Ki milyen tipusú olajat használ, Én 5-40 gyárit tettem bele.
Hirtelen ennyi.
Előre is köszi a válaszokat. UI: Kellene egy klíma szelepsapka is.
Sziasztok! Sebike hozzád lenne olyan kérdésem:2007-es évjáratú 1,6 -os lacetti kombim van , most voltam a karosszériásnál el van hervadva mind két oldalon a küszöb. Nálad lehet-e kapni hozzá valót, ha igen akkor mennyiért? A karosszériás elkeserített 50000-kürüli árat mondott oldalanként. Válaszodat előre is köszönöm.
látom lövésed nincs az egészhez így ez nem fog menni a szerszám pont nem egy dolog mer anélkül nem lehet összerakni mert mind a fő mind a vezérműtengelyt 1 helyzetben fixálja ,a te tudásod nem lesz elég ehhez a művelethez
akkor ott valami megáll mert nem törik csak úgy el az ék pláne ha fel van húzva a főtengelyszíjtárcsa,de ha elfordult akor a szelep is kapott tehát hengerfej le,de ismét mondom kell hozzá célszerszám!
Kösz a választ. Közben sikerült értekeznem egy hozzáértővel, a sógorom eléggé otthon van elektronikai kérdésekben. Azt mondta, hogy ha árammérésre kapcsolom a multimétert, akkor az aksi egyik pólusán meg tudom mérni, mennyi a fogyasztás "nyugalmi" állapotban. Ha ez túl magas, akkor meg a biztosítékokat egyesével kiszedve és úgy újramérve elég gyorsan kideríthető, hogy mi okozza az akku túl gyors lemerülését. Nekiestem, méregettem, természetesen a kesztyűtartó világítása volt, közel fél ampert evett önmagában... Kikötöttem (lehúztam a kapcsolóról a csatlakozót), így a "nyugalmi" fogyasztás 0,01-0,02 A körül van, ez elvileg teljesen oké, két hét állás után is pöcc-röff indult a kocsi.
Szia Baren! Hogy valami meríti az akksit vagy sem azt multiméterrel tudod megállapítani áramméréssel. Említetted a biztosítékot, lehet hogy a kesztyűtartó világítás marad úgy. Gyakori még a csomagtartó világítás és az autó hifi erősítő hibája. Az áramfelvételt mindig bezárt kőzpontizárnál mérd( kulcs a zsebben). Álltalában 25 mA-t szoktam mérni, legalább is a Volkswagen konszern típusainál. Nagyjából ennyi, ha kérdésed van írj nyugodtan.
Köszi! Szóval csak dízelhez volt gyárilag. Szomorú :(
Elképzelhető, hogy rá lesz költve, hiába drága. A rokonom akinek a Lacettit csinálni szoktam térd beteg és a hosszú autópályákat nem bírja a térde, ahol csak tartani kell a gázt. Érdekes módon a városi használat nem gond neki. Így majd ő eldönti rákölti e ezt a 120E Ft-ot vagy sem.
Ahogy nézem már más is gondolkodott ezen, de nem láttam eredményt az előzményekben.
1.6-os motoros, bowdenes gázpedálos Lacettibe lehetett kérni gyáriban a tempomatot? Ha igen, akkor annak a beszerelése nem megoldott a gyári kábelköteggel pl.?
De Renault Megane II-nél simán elég volt a tempomat funkciót bekapcsolni az ECU-ban és egy tempomatos kart beszerezni hozzá. Audinál meg 3-4 részegységet (tempomat vezérlő, bajusz kapcsoló, stb) kellett bontóból megvenni és feltenni. Mindkettő jól működik és nem volt horror. Lacettinél ennyire drága/bonyolult lenne a dolog?