Na, hát nálunk is parák voltak az ének kihangosítással. A demó felvétel alatt döbbentünk rá, mi hangszeresek, hogy Áron dallamosan is tud énekelni :).
Zsír egyébként hogy ráfeküdtetek. Átlag magyar zenekar ilyenkor megsértődik, hogy "Dehát mi vagyunk a világ legjobb zenekar? Miért kell nekünk keresztbe tenni?" :)).
Koncerttel kapcsolatban meg: Pesten bárhova megyünk, ahol nem csap agyon minket az áram és nem kell fizetni érte, vidék nehezebb ügy, oda nem olyan könnyű cimborát hívni, hogy "ah, 2-re már otthon vagy". De biztos megoldható. Ha van valami konkrétum szóljatok jó előre és akkor sakkozunk! Én örülnék egy bulinak!
A Katatonia is csak hellyel-közzel párhuzam, nagyon jól tudom, hogy mostanában kb. 4 perc körüli számokat írnak. De azok ütnek nagyon. A Viva Emptiness lett a kedvenc albumom tőlük, de az egész életművüket nagyon szeretem. Szóval csak mint legközelebbi említhető.
Persze, hogy mit akartok kihozni, azt nektek kell tudni.
Köszi! A homepage egyelőre marad ilyen alap, legközelebb majd a következő lemez borítókoncepciójához igazítom... Mint a menő külföldi bandák, tudod! :)))
A dalok "felbontásán" is javítunk majd, tervben van. Az ének pedig sokat javult, tudni kell, hogy stúdiózás előtt dőlt el az ének kérdése és próbán még normálisan kihangosítani sem tudtuk. De azóta céltudatosan hangsúlyt fektettünk rá, és úgy érzem nem hiába. Ezt a pénteki koncertünkön jelenlévő kb. 40 fő (a tulajbácsi szerint 80, nemtom mit ivott...) is megerősítené, ha indexelne. Mármint nem kanyarban....
A Katatóni párhuzam jól hangzik, de próbálunk színesedni. Pl. van egy BALLADÁNK. És néha ordítunk, de ki nem, ha a fogát húzzák. Ja, és kell OneHeadedMan-es közös bulit csinálni, miccósz??? :)))
Bevallom odzkodtam meghallgatni a Solar Scream cuccot (annyi gagyi zenekart hallgattam mar meg - van is egy gyujtemenyem a legrosszabbakbol ;)), de...
Mult heten hallgattam meg az EP-tekrol a felrakott szamot. Nem akarjatok valahova 192 kbit felrakni? Mindegy, nem ez a lenyeg, hanem az, hogy nekem tetszik a dolog, mar regota kellett volna idehaza egy modernkori Katatonia + egyebek vonalon mozgo zenekar (most nem azt mondom, hogy Katatonia kopia, sot!), jo kis gitarhangzasokkal, jo hangulatokkal. Szoval szerintem ezek ti lesztek. Tetszik az iranyotok, ne hallgassatok senkire, aki meg akarja fejteni, hogy mit kene csinalni :)
Amugy en is csatlakozom azokhoz, akik szerint az eneken lehetne csiszolni.
Szoval enek fronton erositeni kell, meg csinaljatok egy jo homepage-t, az sose art :).
Na, igy tovabb, van meg egy jo zenekarunk! Zuzzatok es legyetek batrak!
Személyesen? Azt hittem, hogy a fórum keretei között nyilvánosságra hozzuk a rendes éves költségvetést. Hátha valami nagylelkűbb olvasó megsajnál és támogat minket. :-))) Meg kell hagyni, egyik zenekar sem egy pénzbánya. Inkább pénznyelő. Se sebaj! airchy
Pénzügyekben személyesen. Addig meg hallgassatok Pain of Salvation - BE lemezt, mert fantasztikus! Ha netán klónoznák Danielt, akkor vennék egyet nekünk is! :))
Hi! Kezdődik a fűtésszezon! Mi legyen? Mikor tartunk közös költségvetést a Solar Scream-mel? A pénzeknél gondolom változni fog a létszám Airroom Mikes miatt. airchy
Remélem cukros batyáéknak jól sikerült a buliuk. Tomi hazajön csütörtökön. (Vérge!) Felugorhatnál akkor, aztán lazulnánk egyet. És akkor majd remélem lesznek fejlemények is a zenekar terén.
Hi! Jól olvastam, sörözés lett emlegetve? Hát azt bevállaljuk. (Lásd csütörtöki Cukros próba :-) Ha lesz szabad délutánom/estém, meglátogatom kedves MasterZero urat. A Solar meg igyekezzen! Lassan terjed a hírük, úgyhogy keményen rá kell szolgálni! airchy
Szóval csak ennyi? Hmmm..... Akkor nagyon gyorsan gyere haza, mert már nem győzöm a rajongóitok ezreinek írni az e-maileket, hogy mikor is lesznek új koncertek album, számok, stb. Gondolhatod, hogy mennyi gondom van velük! :)))
Kedvenc zenekarod? Megelőztük a Godsmack-et és at In Flames-t is? Yeah!!! :))) Köszi a bíztatást! Batya írja az új nótákat, én ontom a szövegeket, már csak a 300 km távolság áll az útjukba az új slágereknek! :)) Üdv: Tom
Jól van máá na! Ne osszd már annyira a kedvenc zenekaromat! Nem könnyű számcímekben olyan egyedit, és találót alkotni. Még ezzel is foglalkozzanak? ;)))
Kíváncsi leszek az AirRoom-ra is. Még nem hallottalak báli zenén kívül mást játszani téged, és már hektárnyi lyuk van az oldalamon. Egyszer azért nyugodtan felugorhatnál. Söröznénk, dumálnánk, meg ilyenek. Persze tudom, hogy most épp van egy csomó dolog, illetve egy hölgyemény is, ami/aki miatt nem érsz rá még ezzel is foglalkozni. De, hát ilyen az élet...
Na, nem szívózok. Éljen a SolarScream! (Meg az AirRoom is.)
Hi!
Nekem jó a dec 10. Tudtam, hogy mégis hat rátok a Rush koncert! A "Driven" egy Test for Echoes-os Rush nóta címe! Na jó, a Fever meg egy régi Madonna nótáé! Ja a Ground level meg egy Level 42 számcím. Hát ennyit lopkodni! :-))) Ja, az Enter Sandman, a Number of the Beast, a Hard day's night, a Beat it, a Aggyá' pénzt, a Rock katonái, a Black Night, és a Run like hell már szintén foglaltak. Szóval ezekben már ne gondolkodjatok. :-P Vegyetek példát az Airroom-ról! Készölő számunk munkacíme: Mike Passivity. Nos?
airchy
Nem lehetne utána pénteken? Dec. 10., jól hangzik, nem? Arra legalább tudnánk próbálni! És pl. Airroom is fellépne, meg ilyenek. Nótaügy: Felvételek nincsenek. A 26 (mivel szülinapomon írtam a szöveg felét, nem éppen “gyertyafújós” témában) címe ezennel Driven, de még változhat. A Fever pihen, elfáradt. A szövege sem aktuális már. A lemezanyag még alakul. Kezdődal eddig a Misery, de még ki tudja. This Order majd egyszer előkerül. Már úgyis unjuk a koncertprogramot! :)) Ja, és a ballada címe Without a Sound. És annak a szövege aktuális. Tudod miért.
Hi! A Dec 3.-i Ifi Centrumos buli el lesz tolva, mert aznap valami mikulás rendezvény lesz ott. Valószínű előtte való héten pénteken lehetne megcsinálni. Ez van. Kérdés: Grains of Sand-ről, Misery Entwines-ról, Might Be Rain-ről, nincs valami koncert, demó, egyéb felvételetek? Mi van azzal a számozott dallal? ("26" vagy "28", vagy "29"?) És a Fever-t is pihentetitek? Ja a This ordert meg követeljük vissza a programba! Igenis játszanotok kell! Egyébként meg ha engem kérdeznétek :-))), akkor már meg is lenne a lemezanyag:
1. Beyond the lights
2. Might be rain
3. "28"
4. Misery entwines
5. Balladátok...:-)
6. Grains of sand
7. Fever
8. Over
9. Beaver
10. This order (industrial elektro mix)
Na hogy tetszik az ötlet?
airchild (AIRROOM LIVES!!!)
Hogyhogy rácok? A sokac még helyrajzilag rendben lenne.... De a banda 3/4-ének felmenői svábok, szóval... Különben meg köszi a bíztatást. Nagyon inspirál az ingerszegény környezetem, írtam pár csúnya szöveget. :))) 21.-én jövök haza. Tom
Király volt a szombati koncert! Aki kihagyta, azt csak sajnálni tudom. A SolarScream nagyon jó volt (most jobban volt belőve a hangzás is). A Flop-ék meg....!
Én nagyon örülök, hogy ez a koncert sikersen megvalósulhatott, és ez egy jó pont nektek, Solaros srácoknak.
És amúgy osztom airchild várakozását. Várom a további sikeres előrelépéseket a részetekről. Csak annyit mondhatok: Csak így tovább rácok!!!!!!!
A bootleg kiadású koncertfelvételhez, a Live in Śokac-hoz hol lehet hozzáférni?
Ha átjössz, kölcsönadom. De szerintem Neked is megvan kazin... Szóval ha megtalálom valami "Ritkaságok, amire a világnak nincs szüksége" című leárazott CD-katalógusban, akkor tudom, hogy ki tette....
Tervezitek-e hivatalos élő felvétel kiadását?
Ez csak az amerikai turné után esedékes, és mivel még nem érkezett felkérés....
Várható-e tőletek új album mostanában?
Idén nem. A kiadó főnöke nagyon elfoglalt és még le kell ülni vele, hogy a kiaknázatlan marketing- és promóciós lehetőségeket megtárgyaljuk. Amint hazajön az aszfaltkeverőgépről, ez meg fog történni. Én személyesen fogom a szemébe mondani, hogy ennél jobbat érdemlünk!
Van-e szó maxi lemez kiadásáról?
Ha a múltkori Zenész-magazin játékán nyerek 50 óra stúdióidőt, akkor talán. És egy mellékes kérdés: miért van az, hogy egy mini album kb. 30-40 perc, egy maxi pedig 10? Ez átverés!
Mit gondoltok a videóklip készítésről?
Hasznos dolog. Majd egyszer... Pl. az Over-re... :))) Forgatókönyvötletek jöhetnek! (Pl. 1. jelenet: Csabesz vicsorogva töm egy Barbi-babát a turmixgépbe, meg ilyenek...)
Igaz-e hogy Harek frizuraváltása befolyásolja a zenekar tinibálvány image-ét?
Abszolút mértékben. Azóta eltűntek az első sorokból a HIM-pólós 15 éves gótikus tündérkék. Helyette 40 körüli bőrszerkós faszik követelik a Turbo Lover-t!
Hahó! Gyors beszámoló a tegnapi Pogo Centeres buliról. Szerencsére korábban hazaértem, így kicsit felkészültebb voltam, mint a múltkori mohácsi koncert előtt (értsd: behangolt gitár, átgondolt dalsorrend, ilyenek). A Pogo Center megtalálása kis kavarás után sikerült és meglepően korrekt rock-klubnak tűnik. Nagy belső tér, normál színpad, minőségi cucc, öltöző és külön mellékhelység a zenekarok számára. (Utóbbit azonnal fel is avatta az azóta már csak Solar Shit néven futó banda összes tagja...) Miért nincs ilyen Mohácson vagy Pécsen? (mármint rock-klub)
Flopék kb. fél órával utánunk jöttek meg, sajna Pollyék nélkül. Próbáltam nem sírva fakadni. Olyan régóta vártam már egy PID koncertet.... No, de a Flopos srácok hamar felvidítottak: "Ha csak ketten vagyunk, akkor legyen a sorrend a következő: Flop feldolgozás-blokk, aztán Solar, aztán megint Flop, saját dalokkal." És szépen átbeszéltük, hogy kinek mije van, mi hová kerül, kinek mi kell, és normál beállásra is volt idő! Pl. a dobcuccot komplett megkaptuk, és a szekrény nagyságú gitárládákat is felajánlották, de inkább maradtunk a megszokottnál. Az Alice In Chains, Pearl Jam és Mad Season nóták után jöttünk mi, következő sorrend: Beyond the Lights, Ground Level, Aerials, Grains of Sand, Might Be Rain, In Your Room, Over. A Dead Like Stones-t hanyagoltuk, csak beálláskor hangzott el az eleje. Szerintem nem volt rossz a buli, talán csak a szokásos "bakik": pár mellényúlás, kisebb bizonytalanság ének terén és a két héthúros+bőgő biztos túl tömény volt kifelé. Remélem, hogy pár ember érdeklődését azért sikerült felcsigázni. (Ja, ha már csiga: megemlíteném a korrekt plakátot! Zenekarnév, stílus (mi prog.rock-ként) és www-cím is feltüntetve!)
Aztán megint Flop: Saját nóták és feldolgozások, Lóri abszolút beleéli magát: üvölt, táncol, fekszik, aztán még jobban üvölt... :))) Hú, irtózatos ez a banda!
Mindent összevetve: nagyon jól éreztük magunkat. A hely is kellemes meglepetés volt, minden adott volt egy korrekt bulihoz és végre-végre lehetőségünk nyílt "hasonszőrű" bandával játszani, ami szintén abszolút pozitívan sült el. Példaértékű a Flopos srácok természetessége, jófej hozzáállása és segítőkészsége. Még egyszer nagy köszi nekik a lehetőségért. Aki pedig nem volt ott (pl. Pollyék is!!!), az legközelebb mindenképp jöjjön!! Addigra frissítjük a koncertprogramot is, végre valahára.
Hi!
Micsoda pletykás egy topic ez! Hogy mennek a hírek! Hát akkor olvassátok az illetékes (én) hivatalos közleményét: " Az Airroom újjáéledésével kapcsolatos pletykák valóban tartalmaznak valós elemeket. Volt zenészkollégáimmal mostanában sokat beszélgettünk. A Room feloszlása óta sokminden letisztult, mindannyian változtunk. Nemrég egy közös esti kocsmázás közben felmerült a reunion lehetősége. Mivel mindannyian elfoglalt emberek vagyunk, így ez elsősorban az egyeztetésen fog múlni. A zenei irány sem teljes mértékben követné a "régi" Room vonalát, de szó van arról, hogy előveszünk pár régi próbatermi felvételt is. Erről bővebben nem kívánok írni, legyen ez majd meglepetés. Szóval még semmi nem biztos, de dolgozunk az ügyön. Termélszetesen az új fejleményekről mindenképp bezámolok majd. :-))) Erről ennyit. Ez a fórum egyébként nem az Airroom-ról szól hanem a Solar Scream-ről! Zenekarhoz intézett kérdésem a következő lenne: A bootleg kiadású koncertfelvételhez, a Live in Śokac-hoz hol lehet hozzáférni? Tervezitek-e hivatalos élő felvétel kiadását? Várható-e tőletek új album mostanában? Van-e szó maxi lemez kiadásáról? Mit gondoltok a videóklip készítésről? Igaz-e hogy Harek frizuraváltása befolyásolja a zenekar tinibálvány image-ét?
airchy
Sok sikert a koncerthez, srácok. Szívesen megnézném. Én is követem a fórumot ám. Hogy újjáéled az Airroom??? Srácok, gatyát felkötni! Éljen az újjáéledő mohácsi rockzenei élet. Jók legyetek.
Köszi a bíztatást, Geri! Ránk fér, mert rég nem próbáltunk négyesben. A Flop és Pollyék hatalmas bandák, szóval buszra pattanok és zúzok haza szombaton! Addig légy jó és öntözd meg a virágokat néha! (Nem kell ám, megtettem, de jól hangzott a végére...:)))) És nagy hír van: Újjáéled az Airroom! Te jó ég! :))))
Kíváncsi vagyok a hétvégi (2004.10.02.) koncertre. Örülök neki, hogy olyan zenekarok oldalán álltok színpadra, akik azért már nem kevés elismeréssel vannak jelen a hazai rockéletben. Sok szerencsét a koncerthez! Ott találkozunk!
i! Tudtommal a Solar Scream tagjai többségében űznek polgári foglalkozást. Amit meg együtt csinálnak az nem munka, hanem művészeti tevékenység. Aki meg ilyen bíztató hozzászólásokat tud csak írogatni, az inkább próbáljon meg hasonló szintű kreatív tevékenységet felmutatni. Ez a fórum nem szántó-vetőknek nyílt! airchild
Hihi. Hát ezzel aztán belecsaptál a lecsóba... De különben ezért van annyi zenei stílus a Föld kerekén: ha nem tetszik, hallgass mást. Vagy Te is csak gyúrsz a 30 hozzászólásra, hogy saját topicot nyithass?
Sziasztok! Ez a Solar Scream zenekar fóruma (www.solarscream.hu). Itt lehet csevegni, beszólni, dicsérni, kritizálni.... Használjuk hát egészséggel! Tomi