Naponta ötször megbánom hogy olyan közel ültettem a selyemakácot a ház mellé.
Nem lehet használni a teraszt , mert borzasztóan szemetel a virágaival, és gusztustalan ragacs hullik belőle. Már háromszor permeteztem Karatéval és Actarával de ismét felszaporodnak a bolhák. Lehet hogy már megszokták és valami durvább szer kellene ?
Én az enyémet nem szoktam permetezni, megjegyzem, élősködőt én sem láttam rajta, de talán csak túl picikék? Csak van néhány sárga levele, ami lepotyog, de ilyenkorra megszűnik.
Ha elfogadsz egy tanácsot: Ne parázz rajta, ha odavaló a te kertedbe, akkor úgyis megmarad, ha meg nem, akkor úgysem akarsz olyan fát, amit örökké permetezni kell.
A selyemakácnak szerintem nincs baja az agyagos talajjal, nálunk is az van, aztán legalább 4 méteres a fa. A sok vizet is szereti, úgyhogy hacsak rohasztásig nincs öntözve, akkor az sem lehet baj. Az enyémen csak tavasszal szokott lenni ilyen sárga levél, a bolhától, akkor hullik egy darabig, aztán vége.
Nem lehet, hogy mégiscsak bolha? A nagyon okosak azt írják, hogy ez az egyetlen kártevője van a selyemakácnak.
Bocs, hogy beleszólok, mióta az almafákon alkalmazott actara (levéltetúk, bolhák, rovarok ellen való) maradék permetlével megszórom, valamint a varasodás ellen használt Chorus maradákot is kap, azóta semmi baja nincs. Most is szépen virágzik.
Segítséget szeretnék kérni. Tavaly ősszel ültettünk 2 fiatal selyemakácot a kertbe. az egyik jóval gyengébbnek tűnik a másinkál, alig akar nőni, és a törzse(i) egy 20 cm-s darabon bebarnultak, mintha rohadna, de csak azon az egy darabon. A másik fa virágzik, láthatóan jól érzi magát ,de egy pár napja azon is megjelentek ehhez hasonló foltok. A kép a gyengébb fáról készült. Trágyát, vizet kapnak, nem tetves. Van bármi ötletetek? Láttatok már ilyet?