Én sem egyből gondoltam az Aids-re, így 13 hónap után jött ez a gondolat nekem. Viszont most tényleg nagyon belelovaltam magam, borzasztó amit művelek. Majd holnap ilyenkor kiderül az eredmény. Én is már attól félek hogy így senki nem marad körülöttem, egy darabig mindenkit érdekelt a bajom, problémám, de most már tudom hogy nagyon unalmas az egész. és mindenki azt mondja magamnak kreálom. De ez az amit nem hiszek el és nem is fogok soha. Én érzem azt, amit. Azt mondják menjek természetgyógyászhoz, hát legyen ki fogom próbálni mit veszíthetek vele. Szeretnénk mi is babát. Így hogyan merjek vállalni? HIV szűrésen beszélgettem az asszisztensnőkkel, (persze ők kizártnak tartották hogy aidsem legyen) azt mondták szüljek gyereket, és jobban leszek. Most már valóban ideje lenne ennek de ilyen állapotban nem tudom hogy merjem vállalni.
Szerintem nem kellene egyből AIDS-re gondolni, 100millió egyéb betegségtől lehet ez az egész cirkusz.....
Szőrnyű ez a valami, az biztos hogy lymphoma irányába is kellene vizsgálni ilyen esetben, de a dokik ezt nem nagyon szeretik vagy nem akarják,... nálam pl. egy belgyógyász 1 évvel ezelőtt javasolt egy csontvelő biopsziát,,,amit azóta sem akarnak elvégezni, a hematológián kisérletezgetnek eredmény nélkül és és sajnos ugyanúgy, sőt idegileg teljesen kikészít már ez az egész.
Iszonyú nehéz ilyen beteg, állandó ájulásos, szédülős állapotban helytállni a munkahelyen, a családban (amig még van, mert ha igy folytatom már nem sokáig...).
Nálam is már kezd sok lenni nagyon az 5 év, kezdem elveszteni a türelmemet é egyre ingerültebb vagyok, de nincs mit tenni.
El kell fogadni ezt és amint youlcsi is irta előttem meg kell tanulni együtt élni (már amennyire lehet), szépen lassan átszervezni az életünket.
úgy élek, hogy rájöttem, nincs más választásom. vagy elfogadom a helyzetet, vagy begubózok itthon és belebolondulok. utóbbi nem túl kecsegtető... az orvosom nagyon jó. mindent megtesz, hogy kiderítse mi van. de vannak helyzetek, amikor az ő keze is meg van kötve. szedtem szteroidokat, volt már szó kísérleti gyógyszerről... most kicsit kivárunk (baba miatt :)), de jövőre valószínű újra belevágunk a "kezelésbe"... előbb-utóbb valamelyik bejön :) ha meg nem... hát eléldegélek így is. 3 éve megvagyok/dolgozok vele... kezd nem zavarni...
a lymphomát szövettanból nézték (colonoscopia). hála az égnek negatív lett... bár nem egyértelműen... de szerencsére nem érte el az eltérés azt a szintet, hogy már lymphomának nevezzék. amúgy gasztroenterológiára járok. bár nálam a vezető panasz a hasmenés.
most kezdek beletörődni, hogy így maradok :/ kezdem azt hinni, hogy ez az állapot így normális... és én vagyok a nagyon hülye, hogy nem tekintem annak...
Jövő héten megyek még orvoshoz más vírusos betegségre is vesznek vért. Folyamatban van autoimmun betegségre a vizsgálat, várom az eredményt pár hét. De most az aids miatt aggódom, rettegek hogy az lesz.. Éjszakai izzadásom nincs a legelején volt csak. De hányinger, rossz közérzet van. Vizsgáltak téged lymphomára? Hogyan történt a vizsgálat és milyen orvosnál voltál? Most már kezdek beleőrülni teljesen, hogy nem derül ki mi a bajom. Mindenki azt mondja ne foglalkozzak vele. Vannak olyan napjaim mikor nagyon nem jól vagyok, nem tudom a dolgom végezni stb.. ezzel hogy nem lehet foglalkozni?!
aids-szűrésen nem... ennél sokkal egyszerűbb, ha elmész vért adni. ott minden vérrel terjedő betegségre szűrnek, és ha bmelyik pozitív, akkor értesítenek.
az éjszakai izzadás és a hőemelkedés együtt akár limphoma is lehet, ha még van 1-2 tüneted... engem anno erre is vizsgáltak... bár mondjuk nálam 3éve tartó hasmenés is befigyel hozzá :/
Sziasztok! Volt egy idő mikor mindkettővel mértem én is a hőmet, digitális és hagyományos is, és mindkettő ugyanazt mutatta. De csak akkor ha a digitálisat is bent hagytam 10 percig. Digitális sem gyorsabb mert ugyanúgy bent kell hagyni annyi ideig mint a higanyosat. Egy két csipogásig nem elég mérni. Nekem éjszakai izzadásom a legelején volt csak ( egy évvel ezelőtt mikor elkezdődött a hőemelkedésem) kb két hétig tartott azóta az megszűnt. De hányinger levertség az van. Van mikor jó napjaim vannak, van amikor nagyon rosszak. És nem jutok egyről a kettőre. Tegnap voltam Aids szűrésen. Napok óta arra jutottam most már csak ez lehet a bajom. Pár nap múlva megtudom. Rettegek az eredménytől. Mindenki azt mondja ó dehogy vagyok az. De akkor mitől vagyok egy éve szarul? na arra nincs válasz. Voltatok ti is aids szűrésen?
szia! én úgy tudom, hogy a régifajta higanyos lázmérők kvázi hónaljra voltak kalibrálva, amíg a digik szájüregre vannak. így ha az utóbbival hónaljban mérsz, akor kevesebbet fog mutatni kb 0,5°C-kal. mondjuk az 1°C az sok... de a 1,6 sztem totál OK.
tanulság: tudni kell, hogy mivel hol kell mérni. digivel szájüregben, hagyományossal hónaljban.
Figyeljetek oda, hogy milyen típusú lázmérővel mértek:)
Tiszta véletlenül derítettem ki, mert eltörtem a régimódi higanyos lázmérőmet, így hát kénytelen voltam vásárolni egy újabb fajta alkoholos lázmérőt. Meglepetésemre ott napokon keresztül sokkal magasabb volt a hőemelkedésem, amiútán mindez kezdett gyanús lenni, elkértem a párom digitális lázmérőjét. Lássatok csodát: az 36, 3 fokot jelzett, párhuzamosan az alkoholossal ami ugyanakkor mérve 37,3 fokot!!!!
Na erre behabarodtam, szereztem egy újabb digitális lázmérőt, elhitetve magammal, hogy biztosan a párom digitális lázmérője elromlott...vagy az elem lemerült????De azzal sem jártam sikerrel!
Beszereztem egy régi higanyos lázmérőt is, azon újra a megszokott régi értékek sajnos: 37,3.
Szóval adott 4 db lázmérő: Egyazon időben mérve: 1. digitális A: 36,3 2. digitális B: 36,7 3. hagyományos higanyos: 37,3 4. újfajta, nem digitális, alkoholos: 37,1
Szóval elég nagy a kilengés 36,3 és 37,3 között!!!!!!
Csak tanulságként írtam le, hogy figyeljetek oda ti is mivel mértek. Nekem mindezek után az a véleményem, hogy a régi hagyományos lázmérő adja a pontos adatokat, (ismerem már magamat, mikor hogyan érzem magam, mennyire lehetek lázas, stb...)
Nálam még sajnos mindig ugyanaz az állandó hőemelkedés, nem csökken, nem nő!!! Konstans 37, 3- 37,5.
Nem sikerül sehogy közelebb kerülni az igazsághoz!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a hőemelkedéssel együtt járó természetes tünet a levertség és az éjszakai izzadás, a napközbeni fokozott verejtékezés? mert nekem ezek mind megvannak és nagyon nagyon zavarnak.
Nekem lassan 7 hónapja van permanens hőemelkedésem (37-37,3) nagyon elkeserítő ez az állapot:-(( Semmihez sincs kedvem, és kivizsgálásról-kivizsgálásra járok. Szinte másra sem tudok gondolni, mint erre a hülye lázra, és a betegségekre! Eddig pajzsmirigy gyulladást és alulműködést állapítottak meg. De a hőmet semmi, még a szteroid sem vitte le.
Ha van kedved beszélgetni, akkor a:delphmar.judit@gmail.com-ra írj.
Ha valakinek van kedve beszélgetni a problémájáról, tanácsot, adni egymásnak, infót cserélni a témában, vagy csak úgy érzi hogy már mindenki hülyének nézi a problémája miatt az írjon e-mailt szívesen beszélgetnék. Mindenki hülyének néz, biztos pszichésen van... elegem van belőle. Akik nem hiszik el, csak egy napot élnének át abból amikor nincs jól az ember.. A pszichés problémáim max attól vannak, hogy nem tudom kideríteni mi a hőemelkedésem, a rosszulléteim oka, és így kell élni az életem.
Nekem ugyan nincs állandó hőemelkedésem, de egyéb problémák, pl. állandó fáradtságérzet voltak egy időben, amikor még sok műkaját toltam. Amióta kefírgombát kaptam és iszogatom a saját erjesztésű kefírt, azóta ez a probléma megszűnt. Hatásmechanizmusa egyszerű: szervezetbarát gomba-baktérium szimbiózis mikroflórát tartalmaz aminek a rendszeres fogyasztása kiszorítja a szervezetből a patogén bacikat, gombákat. egyébként meg teljesen ingyenes, normálisabb kefírgomba tulajdonosok ingyen adnak kefírgombát, mert kéthetenként duplázódik. Csak napi fél liter sima pasztőrözött zacskós tej kell a gombának, és két-három hónap alatt felépül a szervezet tőle annyira, hogy még az éves influenzát sem kapja el.
Egy próbát szerintem megér, többre becsülöm mint a többezer forintért kapható mindenféle kiegészítőket, meg vitamiokat, amiknek semmi hatását nem tapasztaltam érezhető mértékben úgy mint a kefírét.
"egészséget.. 20 éves vagyok,lassan 4 éve hőemelkedésem van(37.1-37.5,6),bár néha kis időre lemegy. az orvosok már félnek tőlem,nem találják az összefüggéseket a tüneteim közt.Vegyesen :hőemelkedés*,fogyás*,hasmenés* felváltva székrekedéssel-túlsúlyban az első,gyengeség*,több ízületi gyulladás,enyhe tachycardia,vesekövek* éveken keresztül,vesegyulladás,krónikus gasztritisz*(kezdődő gyomor és patkóbélfekély),nyelőcső-reflux*,allergiás asztma,strepto- és stafilococus,3 középfülgyulladás,állnandó enyhe remegés*.na őszintén már unom tovább sorolni.ezek,amiket bevallottak.úgy volt,hogy mellékpajzsmirigy túltengés,kiküldtek Pestre műtétre,ott azt mondták,hülye vagyok,menjek haza.aztán SLE(Lupus) gyanú,de nem mertem beszteroidozni magam,mert ha fertőzés,akkor matt. igaz,az elmúlt 9 hónapban széthajszoltam magam,zongorista egyetemi hallgató vagyok(első év). (a *-gal jelöltek állandóak 4 év alatt) egyszer volt egy borzasztó alacsony fehérvértest számom,mikor búra alá akartak tenni.egy hét múlva eltűnt a több ízületi gyulladással együtt. most már fény- hangérzékenység,néha erős fejfájás(ált.a homlokom mögött,néha 'az egész'),alvászavarok,újabban hallucinálok is,romlik a memóriám,és kezdek bedilizni(pl.dührohamok,magamban beszélek,emlékezetkiesések).a lépcsőn kezd lehagyni nagymamám.nagyon gyenge vagyok,fáradékony,szédülök.most már soványabb mint valaha(42kg-163cm).voltam depressziós is,pánikrohamaim is voltak.ennyit röviden.. én már nem tudok ehhez hozzászólni.a teszteredmények negatívak,ráadásul Romániában lakom,semmi hitelük nincs a laborvizsgálatoknak.kijött egyszer egy pozitív lyme-kór,ami Pesten neg,majd itt megint neg. ha valaki hozzá tud szólni valamihez,előre is köszönöm szépen. egészséget mindenkinek réka
Szombathelyen lakom, ide szeretnék menni biorezon. vizsgálatra. Egy ismerősömtől kaptam egy telefonszámot ahol be lehet jelentkezni egy hölgyhöz, az a baj hogy kb 6 hét múlva tudna időpontot adni. 6000 ft a vizsgálat, plusz ő ha úgy látja javasol vitaminokat, immunerősítőt, attól függően mit állapított meg. De azt nem muszáj ott megvennem nála ha nem szeretném. Az ismerősöm volt ott ő meg volt elégedve, olyan dolgokat mondott neki a hölgy amik tényleg igazak mert ő már tudta őket, meg valami pajzsmirigy problémát állapított meg. Egy közeli faluban tőlünk nem messze van biorez. vizsgálat, van is fent honlapja, ha beírod a keresőbe hogy Gencsapáti biorez. vizsg. biztos kiadja. Itt drágább a vizsgálat. De gondolom az sem véletlen hogy drágább. én hallottam olyat hogy 3000 ft-ért is csinálnak már ilyen vizsg. ha valakinek van hozzá gépe, csak ő meg nem értett nagyon hozzá. Szóval nem mindegy kihez megy az ember, ezt a legnehezebb kiválasztani. Én most nem tudom mit csinálok, 6 hét az még olyan messze van, lehet hogy keresek mást nem tudom. De mindenképp elmegyek. Voltam már hőtérképes vizsgálaton még decemberben, ott semmilyen gócot nem mutattak ki a szervezetemben. De mindkét vizsgálat más, meg kell próbálni hátha előrevisz a megoldáshoz..
3 hónapig nagyjából minden rendben volt, nem tudom hogy volt e hőemelkedésem, nem mértem, mondhatom hogy jól voltam. Múlt héten délután egyik pillanatról a másikra hányingerem lett, rossz közérzet, gyengeség. Másnap ugyanez, fél napot feküdtem. Utána a hőemelkedés marad, a többi nincs, inkább éhes vagyok állandóan mint hányinger. Hogy holnap éppen mire ébredek azt csak a jóisten tudja megmondani. Nagyon izgalmas így az élet......bejelentkezem biorezonanciára, hátha véletlenül közelebb kerülök a megoldáshoz. Igy 10 hónap hőemelkedés- rosszullét- vagy épp jólét de hőemelkedés után..
Döbbenetes hasonlóságokat találtam a napokban a hőemelkedéssel és lázzal kapcsolatban. A legszörnyűbb az, hogy a tünetek 90%-ban megegyeznek az én esetemben és ráadásul az évek óta húzodó rejtözködő betegség.....
A laborjában 4 hónapja alacsony a thrombocyta száma,de szerencsére más értékei jók.Gyulladásra utaló jel nincs.Már jártunk haematológiai szakrendelésen is,ahol először azt mondták, hogy minden baj okozoja a gócos mandulla.Aztán a mandulla műtétre fogták,mivel szövödményes volt.Most az egyik orvos azt mondja hogy ez még belefér a mandullaműtét szödménye közé,másik orvos szerint nem mert akkor a laborjában is lenne eltérés.Most végre történt egy torokleoltás amiből korokozó baktérium tenyészett ki,és most ismét antibiotikumot szed./4-dik fajtát/A nyugtalanító az,hogyha ez okozza a höemelkedését a műtét óta,akkor az elözőleg beszedett antibiotikumra is már gyógyulnia kellett volna az érzékenységi vizsgálat alapján.Most azt mondták hogyha nem múlik el ettől sem a hőemelkedése akkor bekell feküdnie a kórházba,amitől egy20 éves fiú totágast áll.A torokleoltás eredményét is az egyik orvos kezelé,a másik csak legyint.
lehet ez csak tavaszi fáradtság is :) ha nincs panasza, és a laborok is jók, akkor nem kell rá figyelni.
amikor mondtam a dokinak, h állandó hőemelkedésem van, és minden nap... megkérdezte, h honnan tudom? honnan, honnan? hát megmérem... de miért?
és valóban: miért? nem érzem rosszul magam, nem szédelgek, nem fáj semmim, nem ráz a hideg, stb, stb... azóta valóban csak akkor mérem, ha érzek valamit (nekem pl a szemem szokott égni... mindig az jelzi a lázat is, így az a figyelmeztető jel). persze ha megmérem, van hőemelkedés... és minden bizonnyal azokon a napokon is van, amikor nem érzem, h mérni kellene (na, jó... azért néha suttyomban megmérem "csak úgy" :))... de mivel nem tudom, nem zavar.
Kösz a megnyugtató szavakat!A baj csak az,hogy nem tudom eldönteni- és ez miatt aggodom leginkább-mert szerintem fáradékonyabb lett a gyermekem,de lehet hogy csak én stresszelem mert állandóan nyaggatom és árgusszemekkel figyelem,hogy érzi magát,megmérte-e már a hőjét ..stb.Pedig tudom hogy ezzel betegség tudatot keltek benne.A családom többi tagja szerint már kezdek elviselhetettlen lenni,mert csak azon jár az agyam,hogy mi lehet a baja.
bettike! egyszer egy ismerős mesélte, hogy a férjének kivették a manduláját, és azóta (tizenéve) hőemelkedése van. semmi oka nincs a dolognak, semmi baja nincs... és nem is érzi rosszul magát... egyszerűen csak azóta magasabb az alaphője :)
Sziasztok,én új vagyok,véletlenül találtam erre az oldalra.Remélem,hogy már megoldodott a műtét útáni höemelkedésed!Engem az érdekelne,hogy meddig volt magasabb a hőd?Az én 20 éves gyerekemet 6 hete operálták,/kivették a garatmandulláját/Ő 8 napon át lázas volt,és azóta is höemelkedése van.A gégész szerint a torka teljesen nyugodt,más orvosok/3/szerint azonban pirosabb a torka.Kapott már több antibiotikumot,avérképében nincs gyulladásra utaló jel,viszont már műtét előtt is alacsonyabb volt a thrombocyta száma.Ez miatt kivizsgálás alatt áll,bár minden orvos /kivéve agégészt/szerint ez még aműtétől van.,akár a vérkép eltérés is. Nagyon aggodom!!!Már mindenféle betegség jut az eszembe,ráadásul,most 2napja nagyon köhög és iszonyatosan náthás is!Váromválaszodat!
Sajnálom, hogy ilyen sok mindenkinek ez a problémája! :(
Nekem először 3 éve jelentkezett az állandó hőemelkedés (37,3-37,8 között minden nap). Háziorvos szerint hozzá kell szokni, van aki ilyen magas hőfokon él... no comment... Hát kívánom neki, próbálja ki, milyen... :( Mert ti már tudjátok, hogy emellé levertség, fejfájás, állandó álmosság, hányinger, végtagfájdalmak, stb. párosul, szóval nagyon kellemetlen. Engem beutaltak lázambulanciára is, ahol ugyanúgy jártam, mint lentebb a sorstársam, mivel a vérképem jó volt, elküldtek, hogy majd jöjjek vissza 3 hónap múlva, ha nem múlik. Ugyan mitől múlna el?!? Voltam talpmasszázson, ő azt látta, hogy sok méreganyag van a szervezetemben és valami gond van a bélrendszerben, felírt csalánteát és ilyesmiket. Ezek után elmentem egy BIOREZONANCIÁS vizsgálatra. EZT AJÁNLOM MINDENKINEK!!! Egy belgyógyász doktornő végezte, egy órás vizsgálat, nem olcsó, de megéri, mert végre megtalálta az okot: CANDIDA gomba szaporodott el a szervezetemben és ez okozza ezt a sokféle mellékhatást. Ökonetes termékekkel elvégeztem egy teljes test tisztítást és még sokféle mást is szedtem utána, a legfontosabb a szigorú Candida diéta volt. Már a második hónapban megszünt a hőemelkedés és utána folyamatosan egyre jobban lettem. Persze fogytam is, aminek pláne örültem, de a cél a gyógyulás volt. Félév diéta után teljesen visszaszorult a gomba a szervezetemben.
Utána egy évig visszatértem a rendes étkezésre és sajnos most másfél hónapja megint hőemelkedésem van. :( Pedig a cukrot és fehér lisztet továbbra is mellőzöm az étrendemből, de úgy látszik ez nem elég. Most ismét el fogok menni egy ilyen vizsgálatra.
hasonló cipőben járok...immáron lassan 1 hónapja...teljesen mindegy hogy mikor (reggel vagy este) mindig 37felett...a legrosszabb 37.8C volt..37.3 alá még nem sikerült ..ráadásul a jobb oldalam is kíméletlenül fáj és feszül (kb köldök felett combtő felett)..már 2hasi és 1 nőgyógyászati ultrahangon, és 1 CTn vagyok túl (kétszer be kellett mennem a sürgösségire a fájdalom miatt) a vérképen semmi, baktériumtenyészet semmi, pedig az oldalam pedig állandóan (változó intenzitással és fájdalommal ugyan) de görcsöl...lövésük sincs...a múltkor 5napig szedettek velem lórúgás erejű gyulladásgátló és fájdalomcsillapító kombinációját míg attól nem lettem rosszul. Akárhányszor lát doki kizárják a vakbélgyulladást, a sérvet arra hivatkozva hogy az ultrahang semmit nem mutat..én meg lassan sem ülni, sem állni de feküdni sem tudok melegvizespalack vagy voltaren gél nélkül (ami időleges enyhülés) ismerősök észreveszik hogy "húzod az oldalad mint egy kutya"..sportolásról nem is álmodok :( Fogászati, nőgyógyászati leleteim is negativak nem ott van a gyulladás....passz...valaki hasonlót huszonévesen?
szia! köszi :) ez nem vérkép része sehol... sőt, köze nincs hozzá. az immunszerológiát egyébként sztem bmelyik belgyógyász kérheti (nekem a gasztrós kérte... szóval túlvagyok rajta, nem is csak ezeken)... de ha jólk rémlik, mifelénk pl csak az ántsz végzi...