Keresés

Részletes keresés

fan_fan Creative Commons License 2006.02.26 0 0 80
Hmm... Van amikor bezuhansz fáradtan otthonra (van ?) és semmit nincs kedved feldolgozni. Akkor lép színre a konzerv.
Előzmény: Deborka (78)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.26 0 0 79
Köszönöm a köszöntést, amúgy igazad van !
Előzmény: kulináris kóstológia (77)
Deborka Creative Commons License 2006.02.26 0 0 78
A nemszeretem halkonzervet salátává kell feldolgozni. Trtozékok: friss spenót csíkokban, alma kiskockában, fokhagyma v. póré v, snitling, citrom húsa, só, szárazfűszerek és a hal olaja. Ha nem olajos a konzerv, tökmag- vagy olivaolaj.
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.02.25 0 0 77

afSiH!

Szia fan_fan!:

Isten éltessen 45 év + 1. naposan isch!!

Nem szeretnék ünneprontó(d) lenni, de miért is nem törekszel sajátkezű HALas ínyencségek készítője lenni?! 

Végy bárhonnan 1 ízlésedhez közelálló recipét, s készítsd el önállóan, majd ezután csak a többi jóóóságot, s azok elkészítésének örömét kell tudnod felfedezni, értékelni! Fedezd fel az alkotás örömét!

Annakidején gyerekfejjel kezdtem, a többlet + 8 év a javamra ...

Higgy önmagadban, még semmi sem késő, s legyen az bográcsos, vagy akár grillezett HAL!

1x fuss neki nem esel pofira, csak bízz magadban, tehetségedben, s jobban is sikerülhet, mint előtte hiszed!

HALban is gyakorlat teszi a mestert! Tedd meg önszántadból az első halsütés/főzés felé a szükséges 1. lépést! Majd rájössz, hogy sk. ínyenc maradsz...

afSiH!    

Előzmény: fan_fan (72)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.25 0 0 76

Kis szünet, de aki a topic elsüllyedésében reménykedik, azt csalódás fogja érni ...

Előzmény: fan_fan (75)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.23 0 0 75

Jó halat kívánok !

"Összetevő: tőkehalmáj, tőkehalmáj olaj, sűrített paradicsom, csípős paprika, konyhasó, fűszerek." (Hogy konkrétan milyenek, arról nem esik szó.)

Származási hely: Lengyelország. Forgalmazza: Hering Trade Hft.

Netto tömeg: 115 g. Töltő tömeg: min 60 g (máj). Kaiser's -ben 414 Ft.

Ez a halkonzerv annyiban emlékezetes marad, hogy kicsivel kevesebb, mint egy egész zsömlét eltunkoltam a lében és még jócskán maradt belőle ! Volt némi pikáns jellege, de tényleg csak némi (lehetne vitatkozni, illik -e erősebb csípősség halmájhoz ...) amúgy nem volt rossz. A halmáj sem, de az mintha csak dekoráció lenne a dobozban, oly kevés. Jellegzetes íze nem érvényesült igazán ilyen paradicsomos-fűszeres elegy kíséretében. Továbbá ezzel a mennyiséggel jóllakni nem lehet, pedig a tőkehalmáj általában elég laktató. Viszont illett hozzá a Tokaji száraz szamorodni.

Summa summárum, 414 Ft -ot nem ér. Annak ajánlható elsősorban, aki vastag pénztárcával bír és pörköltszaftnál valami sokkal light -osabbat szeretne tunkolni, némi "desszert" (halmáj) kíséretében.

Pontot most nem rendelek hozzá, majd akkor utólag, ha valamikor a közeljövőben megmustrálom a nálam bejövős német eredetű tőkehalmáj konzervet.

fan_fan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 74

Mellesleg Kedves eMM, nem a konzerv, mint olyan rajongója vagyok, csak épp nem tudok sütni - főzni halügyben. Ennélfogva, ha halat akarok enni úgy általában, marad a konzerv, vagy a sokkal drágább étterem. Sokkal drágább ... :-((

Előzmény: eMM (71)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 73

Ma "Magyaros Tőkehalmájat" teszteltem, de egyéb elfoglaltságaim miatt csak holnap délelőtt tudok beszámolni róla. Elöljáróban: Meglepetés pro és kontra.

fan_fan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 72

Nem tudok róla, de épp egészségügyi okokból váltottam halra, ha már a hús szerelmese vagyok. Eddig főképp "disznóságokat" ettem. Váltanom kell. De azért néha találkozunk, én és a Csabai Kolbász. Hmmm ....

Febr. 24 -én leszek 45 éves. Anyám paprikás sült hallal vár. Hogy ne csak konzerv esete forogjon fenn. :-))

Előzmény: eMM (71)
eMM Creative Commons License 2006.02.22 0 0 71
hát akkor sajnos nem nyertél egy karton halkonzervet.
Disznósajtot se,abból is van konzerv?:)
Előzmény: fan_fan (68)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 70

"... Muszáj ilyesmivel szétb.szni a lyo kis topicot?"

Én hoztam fel a tetszhalálból, ha nem haragszol. Ha mindenki egyértelműen, világosan fogalmazna, áldott béke lenne. Én min. háromszor átolvasom a bejegyzéseim, nem -e félreérthető esetleg. Na jó, ez is kevés ... :-)

Természetesen mindenki hibázhat, én is.

A befejezés (nem a topicé, a vitáé) most már tényleg nem rajtam múlik.

Előzmény: Boarhunter (63)
Boarhunter Creative Commons License 2006.02.22 0 0 69
Fejezzétek már be...
fan_fan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 68

Sehol sem írtad félreértettél. Azt a mondanivalót lehetett volna más stílusban megfogalmazni. kezdeni pedig így : fan_fan, amit te kóstoltál az szójaolajas, amit én az pedig az napraforgóolajas ! Te ezt írtad: " Ha ugyanarról beszélünk akkor az olaj nem szója, hanem napraforgó,mégha szójának is etted.:)" Ezt értettem félre. Én azt értettem, azt akarod belémszuggerálni, hogy én ettem napraforgóolajast !!

Úgy tűnik nekünk különös adottságunk van egymás félreértéséhez. De ha ezt is félreérted, mától csak disznósajtot eszem ! :-)

Előzmény: eMM (67)
eMM Creative Commons License 2006.02.22 0 0 67
Ha megmutatod hogy hol írtam ilyet hogy "vedd fel a szemüveged" veszek neked egy egész karton halkonzervet szójaolajban..)
Nem vagyok sértődős típus meg nem értem mért kelett volna megsértődnöm.
Téged sem volt szándékomban sértegetni,ez sem a szokásom csak nagyon indokolt esetben.
Én is lezártam, így is túl sokat írok ide:)))
Előzmény: fan_fan (66)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 66

Azt a márkát: La Miranda. Marketing szempontból nem valami szerencsés dolog két terméknek hasonló dobozgrafikát adni (a fogyasztók oldaláról nézve biztos nem).  De azt, hogy vegyem fel a szemüvegem, lehetett volna más stílusban is megfogalmazni, mint ahogy tetted. Mert ugye amilyen az agyonisten, olyan a fogadjisten.

Nem akartalak megsérteni, részemről lezártam.

Előzmény: eMM (65)
eMM Creative Commons License 2006.02.22 0 0 65
off
Kedves mindenki!
Ha ez nektek fröcsögés, akkor még nem olvastatok fröcsögést.És még a smiley is kint volt vaksikáim!Látjátok ilyen a smiley!:)
Nem ilyesmiért szokás moderálni.
fan-fan meg egész egyszerüen tévedett amikor azt állította hogy ugyanazt tesztelte amit én, pedig nem.
Hát igen tesztelni csak pontosan szépen......

Viszont kiderült milyen sok lelkes olvasója van a topicnak ez is valami!
Csak így tovább nem látom be hogy miért kellene féltékenykednem.
Majd ezernél szóljatok!:)

fan_fan Creative Commons License 2006.02.22 0 0 64

Boarhunter Creative Commons License 2006.02.22 0 0 63

Ha eMM továbbra is fröcsög, legfeljebb szólok a moderátornak. Jó a kapcsolatom a moderatúrával ...

eMM nem fog fröcsögni mert nem hülyegyerek. Kicsit féltékeny volt oszt morgott. Ennyi.

Az ilyen moderatúrás dicsekvés viszont erősen szánalmas, ez olyan "megmondalak a bátyámnak" ízű...

Muszáj ilyesmivel szétb.szni a lyo kis topicot?

Előzmény: fan_fan (58)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 62
Felületes olvasók kedvéért: MIRELA (horvát) nem = LA MIRANDA (marokkói). A retro teszt legkorábban pénteken lesz. Legkorábban ...
fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 61

Jó halat kívánok !

Megfogadtam, a dobozon írtakat keményen számonkérem. Ha igaz, azt kapod, amire számíthatsz. Ha nem, az a fogyasztó dezinformálása, tessék a forgalmazónál (nem pedig nálam) tiltakozni.

"MIRELA

Szardínia pikáns növényi olajban."

Ez a felirat a frontoldalon. Van chili is benne a doboz szerint, de nehéz elhinni. Hát ez úgy pikáns, mint ahogy én vagyok Don Juan. Elhittem a vételkor, ezért pedig egy markáns fehérbort töltöttem mellé: Tokaji száraz szamorodnit. Tök felesleges volt. Becsapás. Nem beszélve arról, alig volt benne olaj, tunkolási lehetoség nuku.

Amúgy a megjelenés esztétikus, szép halacskák csakúgy mint a LA MIRANDA esetében. (Sajnos láttam már "ledarált" kinézetu konzervet is ...) Nincs az ízzel sem problémám. Kis jóindulattal, az említett gondok miatt 3,5 pont (a max. 5,0 rendszerben).

fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 60

Szóval az ömlengés elmarad ....

Előzmény: fan_fan (59)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 59

fan_fan halblogja

fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 58

A doboz újraolvasásának fényében visszavonom az önmagam korrigáló beírásaim. Nem azt a konzervet kóstoltam mint eMM, ennyi. (Holnap beszkennelem az előlapot.)

Ha eMM továbbra is fröcsög, legfeljebb szólok a moderátornak. Jó a kapcsolatom a moderatúrával ...

fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 57

Haltársaim az Úrban !

Előttem az ominózus LA MIRANDA  papírdoboz. Igen, lesz retro teszt. Feliratok szó szerint:

SZARDINIA szójaolajban. Küföldiül: SARDINEN in Sojaöl (a két előlap)

Oldallap (magyarul): Összetevők: Szardínia, szójaolaj, étkezési só.

Allergén összetevő: szójaolaj.

Rosszul áll a szénád a vitában eMM fórumtárs. Persze vagdalkozni lehet, de mi értelme ? Nem mellesleg: ez a konzerv nem azonos azzal, amit te kóstoltál és fotót is tettél be az előlapról az általános konzerves topicban.

Meg aztán nagyon kilóg a lóláb. Mintha már olvastál volna engem valahol. Talán a HUSZ -ban, talán a "virginbunny" blogban írtak háborítottak fel, mert normális ember nem gerjed be egy konzervteszten. Azokért ne itt törlessz, ha kérhetlek. 

VBL Creative Commons License 2006.02.21 0 0 56
Fan_fan, azt javaslom, tarts retro tesztet, más műfajban is szoktak tartani és egyúttal vizsgáld meg tüzetesen azt a dobozt ...
Előzmény: fan_fan (52)
VBL Creative Commons License 2006.02.21 0 0 55

eMM fogd vissza magad kicsit. Ha az a célod, hogy ebbe a topicba senki se írjon, mert ott a társtopic és neked az a szíved csücske, nem a legjobb módját választottad. Előbb utóbb ki fognak moderálni. Szakmailag lehet igazad, de a sértő (tapló) stílus nem ide való.

(Ja és olvasd el a bemutatkozásom az adatlapomon.)

Előzmény: eMM (53)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 54

Nem fog sikerülni. :-))

Nem vagyok bölcsész :-))

Nem hagyom magam kihozni s sodromból, ez nem a HUSZ ! :-)))))))))))))

Előzmény: eMM (53)
eMM Creative Commons License 2006.02.21 0 0 53
A magyar(tudsz magyarul?) nyelvű feliraton ez fel is van tüntetve.Mert ez EU szabvány ugye.
És bizony hogy hülyeséget(szebben szólva pontatlanságot) írtál.
Gondolom bölcsész vagy,hogy magyarázod a bizonyítványod.
Azért jó étvágyat, majd szólj ha sikerült elvennem!:)

Előzmény: fan_fan (51)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 52
Avagy létezik szójaolajas változat is és én azt fogtam ki ?
Előzmény: fan_fan (51)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 51

1. A dobozfelirat állít valótlant, már amennyiben szójaolaj helyett napraforgóolaj volt benne, én meg elhittem, ha ezt tekinted valótlan állításnak.

De, igen, ezt a részét a dolognak elismerem, nem sok szójaolajat fogyasztottam életemben... A többi meg szubjektív. De majd valamikor tarthatok retro-tesztet, hát ha túl jó napom volt aznap.

2. Csak vacsorára, utána pedig egyedül vagyok a szobámban. Én pedig nem érzek a lehelletemen semmi különöset. Meg még egyelőre fogkrémre és meleg vízre is futja a fizetésemből, ha már minőségi borokra telik. Úgy, hogy ne aggódj ...:-))

3. Ömlengeni akkor fogok, ha lesz rá okom.

Előzmény: eMM (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!