Szeretnék bemutatni nektek valakit, ha még nem ismeritek....Győry Szilveszter, dunaszerdahelyi rózsanemesítő, nyugalmazott hajógépész. Hoztam néhány rózsát is, ami az Ő nemesítése, illetve, a tőle kapott fotók.
De jó, hogy feltetted ezeket, jó látni őket. A Szent István park különösen jól néz ki.
Nálam már lement a második virágzási hullám is, éppen stagnálás van. Most a növekedésre gyúrnak. Három napig nem voltunk itthon, és az Éden 10 centit nőtt ezalatt. Ez már az a kategória, hogy ha egész nap nézném, a szemem láttára nőne.
Mindenképp érdemes megnézni. Szépen rendben van tartva. Mikor ott jártam, ott voltak a szökőkutasok és a kertészek is. Szóval, folyamatosan dolgoznak rajta, hogy szép legyen.
A kiállítás része is nagyon szép minden évben, de az egészben a legszuperebb a felvonulás, kár hogy nem vártátok meg. Sokak szerint az egészben az a legszebb.
A rózsaföldek idén nagyon el voltak nyílva pl. tavalyhoz képest. Sajnáltam, hogy csak arra az egy helyre lehetett idén kimenni (a rengeteg esőzés miatt), mert egyébként sok földet lehet látogatni ilyenkor. Egyébként az Agrirose deszki földje a legjobb, szerintem.
A törzses rózsaföld egy magánháznál (a Szerb templomtól picit visszafele) lévő pici kertészet volt, az utcáról nem is látszik. Teljesen véletlenül fedeztem fel, de minden évben az volt a vágyam, hogy láthassak egy ilyen földet. Tóth Attila/Attila Garden. Van facebook oldala is.
Szuper képek! Látom, megtaláltad a magastörzsesek földjét is.
Először voltam, szombat reggel döntöttük el. Engem a rózsaföldek varázsoltak el. (Bata Andrásé) A kiállítások kevésbé érdekeltek, a felvonulást már nem vártuk meg. Vettem az Áfésznál 3 tő rózsát, mert az uram kinyírt egyet a fűnyíróval.