Nyugodtan beteheted, nem ilyesmi miatt szoktak kihajítani a reklámozókat. Illetve ez nem számít reklámnak, ha az lenne, akkor a Tintus-féle közös rendelés is az lett volna, az is föl volt ide téve mindig.
Rémlik hogy feltettem egyszer ide, meg is ijedtem hogy kiraknak reklámozásért, pedig semmi közöm a hölgyhöz, csak annyi hogy rendre elégedett vagyok az átvett magokkal.
Ha tényleg érdekel, továbbítom neked priviben a legutóbbi levelét, abban benne van a friss katalógus is.
Igen arra gondoltam, de mostanság már nem a 40 literes samotkába készül, csak egy 4 literes üvegbe, de mi soha sem tettünk bele a birsen, a paprikán, és a fűszereken kívül mást.
A sima alma nem puhul meg nagyon benne, mivel annak sokkal lazább a szerkezete mint a birsnek..
Ha a "hordós" káposztára gondolsz, abba mindig teszek szeletelt hagymát. Ízesítéshez mehet hozzá cikkekre vágott birsalma, alma. (Régen mindig vadalmát tettünk bele, az apró volt, és egészben tettük a káposztához. Nagyon finom volt.) Van aki, csípős paprikát is tesz hozzá, mi nem szeretjük csípősen.
Nálunk már lefagyott a bohóc paprika, a rajtahagyott érett, de hibás termések is megfagytak. Jobban bírja a hideget, mint a lila paprika, az első gyengébb fagyokat még kiheverte, de a -5 már sok volt neki. A lila már fagypont fölött is kókadozik, ha sokáig van hidegben, magához se tér, hiába nem kapott fagyot.
Az Etnára hasonlító, csokros, hegyes paprikát bevittem az üvegházba, ott van még fűtés. Azon talán még megérnek a zöldek.
A lilákat levágtam, a szárán hagyva próbálom megszárítani.
Ha a Vilmos augusztusban-szeptemberben érik, akkor a télre szánt darabokat még júliusban leszedhetik, jócskán zölden, különben nem bírnák ki a fél éves tárolást.
Biztos, hogy Vilmos. Augusztus-szeptemberben érik, kb 1 hónapig. Ilyenkorra már a pálinkája is rég lefőtt. Fáról szedve nem besárgulva de a teljes méretet elérve hűtőben a zöldségesládában 5 fok körül gyönyörűen eláll. Mostanra besárgul persze meg van ami megbarnult de már tavaly is kitapasztaltuk hogy így jó sokáig. Almából is eltettem sokat, ez a póthűtőm, ilyenkor főleg gyümölcs van benne.
Egy bohócsapka tő ki van ültetve az üvegházban. Októberben leszedtem róla ami jól nézett ki, kicsit megmetszettem hogy kisebb legyen a körmérete. Körberaktam a tövét vastagon falevéllel és körbetekertem fátyolfóliával. Még él bár volt -5 is. . Ma leszedtem róla a maradék paprikákat, szépen megnőttek. Persze ha komoly mínuszok lesznek akkor nem éli túl, de hát voltak mostanában olyan telek amikor csak pár napig volt komolyabb fagy. Maradt bent egy másik paprikatő is amit nem tekertem körbe, az meghalt.
A Vilmos körtének kell jópár nap míg beérik, egy hétnél több is lehet, de érdemes kivárni. Én tettem el augusztusban a hűtőbe pár kiló vilmoskörtét, mostanában veszegetjük elő. Amikor kivesszük sárga de kemény . Pár nap kell neki a pulton hogy ehető legyen.
Én olvastam olyan káposztasavanyítás receptet ahol egy.egy réteg felszelt hagymát is tesznek bele. Én nem próbáltam, és arra sem emlékszem, hogy hol láttam. Nagy receptolvasó vagyok...
Palántaárusoknak, cseresznyepaprika vetőmag. Csípős. Jelentősen eltér az ismert cseresznyepaprikáktól. Erőteljes növekedésű, óriás bogyójú, a bogyók felállóak. Nagy hozamú fajta, az időjárási viszontagságokat jól tűri. A nagy méretű bogyói exportra, savanyításra, káposztával töltve és ipari célokra egyaránt kiválóak.
Az El Remoról az ellentmondó információk miatt letettem, helyette a Numex Suave lesz, piros és sárga. A zébrange és a piquillo marad, egyiket sem ismerem, de enyhék és mutatósak.
Olyan ritkán rendelek magokat... végül is kis kiszerelés, nem drága, tizenakárhány éve ugyanonnan rendelek, bevált. Ezeket az új magokat is ki kell próbálni, egyszer élünk:)
Az eltett tulipánnak új levet csináltam, máris jobb. Töltöttem párat, raktam 2 kis csészébe, egyiket olivaolajba, másikat sima napraforgóolajba. Az oliva konkrétan mintha megfagyott-bekocsonyásodott volna a hűtőben, kiengedve ehető, de ízre ugyanolyan mint a másik. Árra nem éri meg ebben eltenni.