Sziasztok van valakinek tapasztalata hőszivattyús villanybojlerrel kapcsolatban?
Látom, hogy a HAJDÚnak és az ARISTONnak van. Ezek jók és hatékonyak? Úgytudom lehet velük hűteni is nyáron egy helyiséget. Mennyire hangos? Hideg vagy meleg helyiségben célszerűbb elhelyezni?.
Egy nem túl régi 10f Hajdú átfolyós vízmelegítőnk van,és alig jön belőle a víz..hideg is,meleg is..a csaptelep szűrője tiszta..van valami trükje ,vagy valami légtelenítő rajta?
Sziasztok! Előre is elnézést kérek a tudatlanságomért, de hát mégis csak nő vagyok... Új villanybojlert szeretnék venni, a mostani nagy is, öreg is, 80 literesre szeretnék váltani. A kérdésem az lenne, hogy a boljerek közt csak D energiaosztályúak vannak, vagy vannak ettől jobb besorolásúak is? Eddig csak neten nézelődtem, és ott csak D-sekkel találkoztam
Meg kell nézni az előtte lévő csap/szelep állását. Lehet hogy az van kicsit fojtva. Ha az rendben, akkor előfordulhat még az is ,hogy maga a készülék keverő szelepje nincs rendben.
Pl. kicsi az átfolyási átmérő.
Ez egy nagyon kis átmérőjű luk amire rázár a szeleptányér.. 1,5 - 2 mm átmérővel.
nekem volt hasonló problémám egy szintén hajdúval. A lukat felfúrni nem lehet, kemény a szelep ülés, de felcsiszolni igen. Én egy tűreszelővel bővítettem, az átfolyó kereszt metszetet. Talán fél mm-rel és azóta kitűnően folyik a víz.
Hajdú 15 literes villanybojlerből nagyon gyengén folyik a víz,mind két csapon...nincs lestrapálva,valószínűleg nem vízköves...melegít rendesen,és a hideg víz is gyengén folyik..kell valahol légteleníteni,vagy csinálni vele velemit,miután üres volt a rendszer? Le kellett a házban a vizet ereszteni..felső szinten van,de a többi csap rendesen működik!
Villanybojlert szeretnék venni. Jelenleg egy 80l-es Hajdút használunk ketten a feleségemmel, de erről megy a mosogatás is,ami kb 10m-re van a bojlertől, így kevés + most gyarapodik a család. Szóval kellene egy 120l-es.
Sziasztok! A vízmelegítő kiválasztása nem a legnehezebb feladat, csak végig kell gondolnunk néhány dolgot a használatával kapcsolatban. Egyébként ezt a cikket tudom javasolni, ha valaki szeretne képbe kerül a vízmelegítő típusokkal kapcsolatban. http://www.szerelvenybolt.hu/mi-alapjan-valasszuk-ki-a-vizmelegitot
Ebben sajna igazad van. Már letettem volna a voksot az átfolyó mellett, de ehhez alul van méretezve a hálózat, és komolyabb pénzekért lehet csak hozzájutni.
Egy ideiglenes két éves ciklusra keresek megoldást vizmelegítésre, egy 100 nm lakás, 2 személy mosogatás és gyors zuhanyzás céljából. Átfolyós (villany) vagy villanybojleres megoldás lenne célszerűbb, gazdaságosabb? Ha átfolyósat választok akkor az 15 méter távolságra (ennek az elhelyezkedése a zuhanyig) is eljuttatná a vizet? Két átfolyósat kéne vegyek, ahoz hogy elegendő viz legyen a konyhában és a zuhanynál?
A hajdani csonka Németországban úgy oldották meg, hogy pénzbedobos vízvétel volt - legalább is a melegvízre. Egy, azaz 1 birodalmi - pardon - szövetségi márka volt 3 perc melegvízre.
Bezzeg most a betolakodók ingyért használják a drága melegvizüket !