Úristen! hogy egy 12 évvel ezelőtti pantera-riff még mindig ott vibrál minden gitáros agyában és ujjaiban, ez elképesztő... walk, bazmeg, walk! - és ezredszer is lenyúlják, és kifordítják, űjra és újra!;{Đ}
Meghallgattam. Bevallom nem szoktam kimondottan csellózenét hallgatni, de ez tetszett. Pablo úr egy zseni, ő a gordonka "Paganini-je", ha lehet így mondani. Amúgy az ilyen zenéket, ahol kimondottan csak egy adott hangszer szólal meg (vagy az van abszolút központban, míg a többi hangszer háttérben van), talán jobb is monoban hallgatni, mint sztereóban.
Esztertől egészen biztosan nincs semmilyen lemez, mert a gyűjtemény létrejöttének időbelisége ezt szinte kizárja, de belehallgattam most a YT-on. A mai mediális környezetben nyilván nincs akadálya, hogy megismerjük az interpretációját bárkinek, ehhez nem kell egy lemez, kiadvány tárgyiasult fizikai valójával rendelkezni ma már, ha nem maga a gyűjtés a cél.
A birtokomba került lemezeknek csak kb. fele van egyáltalán átnézve és nagyjáből korszakonként (nem szerzőnként) polcra rakva, a másik fele műanyag ládákba ömlesztve a zenekari próbatermünket tette átmenetileg használhatatlanná. Bach konkrétan hegyekben áll ott, abból főleg csak az érdekességeket hoztam haza, meg amúgy is rábíznám a szelekciót egy Bach szakértő barátomra, legalább lesz miről anyázni, mielőtt elkunyerálja a lemezek felét;) Az 1900-as évek első fele, a kortárs komolyzene születése jobban érdekel mostanában, főleg a kevésbé ismert szerzők, előadók, inkább ezeket kóstolgatom mostanában lemezjáccóval is.
Nyilván nekem sem egy verzió van, de van olyan, ami (még) nincs meg, de érdekel. Pl a Nyffenegger féle, mert érdekel, hogy egy nő hogy interpretálja a művet. Kár, hogy 4 számjegyű (euró, usd) összegekért cserél gazdát... akár egy eredeti kiadású Mainardi...
Ami meg az új kiadásokat illeti, van pl a Bylsma új kiadása, amit a Sony adott ki 2-3 éve, na abból csak ebayen találtam eladót, és 500 dodóról indul.
Elnézést kívánok, hogy nekem ez több verzióban is megvan, mentségemre legyen mondva, hogy ingyen ;Đ
Most kikerestem a legexluzívabb komplett kiadást Pablo Casals előadásában. Természetesen ezek mono lemezek - soha ne szóljon rosszabbul egy cselló a lemezjáccómon!
Van valakinek ötlete, hogy ezek a 3 lemezes boxok, a 6 szvit komplett kiadásai miért olyan rohadt drágák? A Starker verzió mégcsak nem is a legdrágább...
Sajnálom, hogy az a nyulas együttes nem dobott-e téren valami túl nagyot, pedig megnéztem egy csómó videot velük. A srác eléggé ott van, Hammond téren.