Keresés

Részletes keresés

eniessa Creative Commons License 2003.11.21 0 0 6
Osztonosen jo dramaturgiai erzek. :)
Előzmény: spiroslyra (5)
spiroslyra Creative Commons License 2003.11.21 0 0 5
A muvet mar barati korben eljatszottuk, romantikus hegyi kornyezetben, maig emlegetik, en voltam a 'tiflos anir', a vak ferfiu, igy, nyilt szinen, mint az oreg dalnokhoz illik, elbobiskoltam, ami persze rogtonzes volt, nem irtuk bele a forgatokonyvbe. Olyan jol sikerult mimelnem, hogy jatszotarsaim megremultek, hatha megallt a nagy igyekezetben a szivem, es mikor folpattantam, "mintha alombol, mit latok, ez valo, vagy csak kepezelet! felkialtassal, a nyomkereso Szatirjaim remuletukben vilagga szaladtak!:)
Előzmény: eniessa (4)
eniessa Creative Commons License 2003.11.21 0 0 4
Sajnos magyar nyelvu forrast nem, ellenben nemet es angolt talaltam neked; mihelyst lesz idom, atnezem oket. Annyit sikerult kideritenem, hogy ezeken a nyelveken Ichneutai az eredeti cime a munek, illetve angolul Trackers, nemetul pedig Spürhunde (annyit tesz: kopo'k); s hogy ezt a muvet 1911-ben fedeztek fel Egyiptomban egy papirusztekercsen.
Előzmény: spiroslyra (2)
eniessa Creative Commons License 2003.11.21 0 0 3
Igen, Nyomkeresok. Majd nezelodom neked!
S azt tudtatok-e, hogy Szophoklesz egyetlen muve a Philokte'te'sz, amelyben nem hal meg senki? :)
Előzmény: spiroslyra (2)
spiroslyra Creative Commons License 2003.11.21 0 0 2
Szophoklesz egyetlen rankmaradt szatir dramaja, az Ihneutes, (talan Nyomkeresok?) a lyra szuleteserol szol, errol meseltem par oraval ezelott egy ovodaban a gyerekekek. Fantasztikusan elveztek ez a csupa bukfenc jatekot. Ha boklaszas kozben valamit talalnal errol a murol, megkoszonnem, mert az ovodavezeto, latva a gyerekek erdeklodset, szinre szeretne vinni veluk.
Előzmény: eniessa (1)
eniessa Creative Commons License 2003.11.21 0 0 1
Ha mar Aiax, akkor egy konyvlap egy kesei Ovidius-kiadasbol, a Metamorfozisbol, az illusztracio aiax ongyilkossagat abrazolja.
Előzmény: spiroslyra (0)
spiroslyra Creative Commons License 2003.11.21 0 0 0
Kedves Eniessa!

Euripides Ortestes dramajabol, az elso 'stasimo-'bol rankmaradt egy toredek, ogorog zenei irassal. Egy Szophesz dramabol pedig Aiax ongyilkos eneke. Jo gondolat a rovat temaja, szorgos olvasod leszek...:)

Sok sikert hozza!

Spyros

Előzmény: eniessa (-)
eniessa Creative Commons License 2003.11.20 0 0 topiknyitó
Amint itt gyujtogetem az anyagokat Spyros zenei rovataiba, jartamban-keltemben igen sok erdekes es ertekes informaciora bukkanok. Ezekrol szeretnek ebben a rovatban beszelgetni, hogy ne mas nivos topikokban garazdalkodjak veluk.
Rogvest kezdem is egy pici szinhazasdival. Ez a kep Arisztophanesz Madarak c. dramajanak illusztracioja, megpedig a korusrol. Oldalvast latszik az auloszt tarto zenesz alakja.

Ez pedig egy Dionusszosz-maszk, az antik szinjatszas alapkelleke.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!