Keresés

Részletes keresés

Muster Mark Creative Commons License 2003.10.27 0 0 63
Egy Soós Tibor(?) nevű ürge csinálta több társával. Nem tudom, hogy konkrétan miért, de alapvetően megunták az életüket és vakon futottak neki a társadalomnak. Nagyjából egyértelmű volt, hogy egy ilyen ügyet nem lehet megúszni. Végül kettős kivégzéssel zárult le az ügy.
Előzmény: HAME (46)
sashimi Creative Commons License 2003.10.22 0 0 62
En sem ertettem az oktogoni iteletet, kulonos Tancos Gabor 13 evevel osszevetve. A valos eletfogytiglant Magda Marinkonak szannam.

sashimi

Előzmény: Antisystem (54)
GaborPista Creative Commons License 2003.10.22 0 0 61
Nem lyól látod.

Jópolgársági prémiumot kéne kitűzni a jóravaló embereknek.

Példul, ha az elkövetkező 1 évben nem ölsz meg senkit, akkor kaphacc év végin mongyuk 200 kHUF jópolgársági prémiumot. Viszont, ha elveszted a fejed és mégis kinyírsz valakit, akkor ugrott a prénium.

Ugynanez a díjtétel alku tárgyát képezhetné a lére hajtó bűnzésre hajlamosaknál, mint a bankrabolók, sikkasztók meg ilyesmik. Őnáluk egy olyan renceres jövedelmet kéne bevezetni, ami valahol az aktuális időszaki bűnüzleti tervében jogtalanul megszerzendő összeg felinél jár, de semmiképp se haladná meg a 75 %-ot.

Sőt, olyan rendeletet is lehetne hozni, hogy az ehhez szükséges forrásokat "bűnmegelőzési és kárpótlási adó" címén kizárólag a mindenkori kormányra szavazók fizessék be.

Előzmény: lovagyna (-)
R. Daneel Creative Commons License 2003.10.19 0 0 60
"Ugyanis a bekattanás ellen senki nincs oltva"

Szvsz az ilyen bekattanással védekezőket (illetve azokat, akik nem tudják logikusan "indokolni" a gyilkosságot, "nememlékszem" és társai), kapásból életfogytra ítélném. Azon egyszerű oknál fogva, hogy instabil, tehát bármikor, bárhol, újra "bekattanhat". Ennek a kockázatnak pedig a társadalom többi tagját nem lehet kitenni.

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.19 0 0 59
Akkor is ezt mondanád, ha a te gyereked lett volna az egyik áldozat? Hogy ugyan már, ennyi simán belefér?
Én mondjuk ilyen egyértem? esetekre simán bevezetném vissza a halálbüntetést, már 1 áldozat esetén is. Az ugyanis már nem támad fel. Akkor miért éljen tovább, aki az életét elvette? Nehogy már az mentségnek számítson, hogy bekattant. A faszért volt nála pisztoly?
ProtonTorpedO Creative Commons License 2003.10.19 0 0 58
syllus:

ugyan mar, ebbol az irasbol csak a kovetkezo dolgok derulnek ki (logikusan):

- kisse eroszakos modon muveltek a szexet
- mindketten benne voltak a dolgoban
- szerettek egymast

lof*sz ez a jogrendszer.

=PTO

lovagyna Creative Commons License 2003.10.19 0 0 57
Kibeszél itt javulásról?
Előzmény: syllus (56)
syllus Creative Commons License 2003.10.14 0 0 56
Ö speciel nem javult meg...

Új barátnőjét is meggyilkolta, életfogytiglanra ítélték
Miután előző barátnője meggyilkolása miatti büntetéséből kedvezménnyel kiszabadult, az idős férfi új barátnőjét is meggyilkolta. A 67 éves férfi korára való tekintettel a vád elejtését vagy büntetése enyhítését kérte. A bíróság jogerősen életfogytiglani büntetésre ítélte.
MTI (ugyelet@mail.index.hu)
2003. október 14., kedd 13:37

Életfogytilgani börtönbüntetést kapott az a férfi, aki az élettársa megöléséért kiszabott börtönbüntetésből szabadulva új barátnőjét is meggyilkolta. A Szegedi Ítélőtábla keddi ítélete szerint a különös visszaesőként elkövetett emberölésért elítélt Kelemen András leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra.
A táblabíróság a Békés Megyei Bíróság tavaly novemberi első fokú ítéletét hagyta helyben, így az jogerőssé vált. A vádirat szerint a 67 éves békéscsabai férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt korábban 13 év börtönre ítélték, büntetéséből 1997-ben kedvezménnyel szabadult.
Szabadulása után nem sokkal ismerkedett meg új barátnőjével. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt és a nőnek szenvedélyévé vált a szerencsejáték, emiatt gyakran veszekedtek.
A vád szerint a gyilkosság előtti napon, 2000. október 12-én is több italboltban jártak, az asszony nyerőgépeken játszott, s hajnalban tértek haza a vádlott lakására. Másnap enyhén ittas állapotban veszekedtek, dulakodtak, közben a férfi egy hegyes, éles tárggyal több helyen megvágta a nőt. Az orvos szakértő szerint a nő 11 metszett sérülést szenvedett, halálát a nyaki visszér elvágása okozta.
A vádlott ezután öngyilkosságot kísérelt meg. A nyakán és karjain többször megvágta magát. Ám éppen megérkeztek a házhoz a nő hozzátartozói, akik értesítették mentőket.
Kelemen András a tárgyaláson azt mondta: nem emlékszik arra, hogy elkövette-e az emberölést. Kérte felmentését vagy korára tekintettel a büntetés enyhítését.

Igneous Creative Commons License 2003.10.12 0 0 55
"Ugyanis a bekattanás ellen senki nincs oltva, és peches esetben abból sülhet ki pár halott is."
Az elsőfok pont ezért nem szabta ki a legsúlyosabb büntetést.
Antisystem Creative Commons License 2003.10.11 0 0 54
Ezzel kell egyetértenem, némi korlátozással. Olyankor elfogadhatónak tartom elvileg a tényleges életfogytot (amibe persze ott a kegyelem lehetősége), ha az elkövető több különálló alkalommal gyilkol, vagy egyszerre többet, hideg számításból. Pl. a ma elitélt négyszeres gyilkosnál SzVSz elmegy. Az oktogoni lövöldöző baromnál meg nyílt a bicska a zsebemben, mert annak az itéletnek bosszú szaga volt. Ugyanis a bekattanás ellen senki nincs oltva, és peches esetben abból sülhet ki pár halott is.

Mindenesetre összességében inkább nem, mint igen, és a 80-as évek végén létező 20 éves életfogytot támogatom.

ÜdV

Előzmény: lovagyna (51)
1Ogre Creative Commons License 2003.10.10 0 0 53

Tehat az, aki hirtelen felindulasbol leszulrja az anyosat az majd most meg elmegy a benzinkuthoz megolni egy-ket embert csak azert, mert mar ugyis mindegy?

Szerintem a gyilkossagok donto tobbsege NEM sorozatgyilkossag, hanem altalaban csaladtagokat/kozeli ismerosoket gyilkolasznak az emberek, azt meg nem hinnem, hogy majd most az egesz csaladjat kiirtja (nemcsak az anyost, akit nem bir elviselni) csak azert, mert az mar "ingyen van".

rtsrulez Creative Commons License 2003.10.10 0 0 52
Akkor mit csinalnal? Soha senkit nem buntetnel egyaltalan? Minden gyilkos had menekuljon el az egeruton?

megsugom ez TOBBSZOROSERE , TOBB SZAZSZOROSARA novelne a gyilkossagokat.

Ha kiserletezni akarsz ilyesmivel, kerlek tedd azt egy anarhoszindikalista kozossegben, egy egyebkent lakatlan szigeten.

Mertha EGYALTALAN bunteted a gyilkossagot, akarmilyen elmelettel is bunteted, elobb utobb eljon az az eset, amikor mar meg egy nem szamit.

Minden emberert 3 ev, es osszeadodik? A 100. utan mar mit szamit neki hany lesz a vege?

Az elsoert 20 ev a masodiekrt +10 a 3.-ert +5, a negyedikert +2es fel? Az 50. kornyeken az az extra 10 perc mar igazan nem lesz elrettento ero.

lovagyna Creative Commons License 2003.10.10 0 0 51
Szerintem a tényleges életfogytiglan miatt növekszik meg a többszörösére az áldozatok száma mert nincs "egérút", ami eddig lehetett a 25-35 év (ez előbb-utóbb letellt), vagy a halálálos itélet (ami gyors befejezést jelenthetett)
Előzmény: unnamed (47)
unnamed Creative Commons License 2003.10.10 0 0 50
Ott a pont...
Előzmény: Tecs (48)
unnamed Creative Commons License 2003.10.10 0 0 49
Bocs, elnéztem a nevet, ezt lovagynának szántam...
Előzmény: unnamed (47)
Tecs Creative Commons License 2003.10.10 0 0 48
Ott van a logikai bukfenced, hogy bármekkora legyen is a büntetés felső határa, azt elérve mindenképp beáll a „plusz hulla nem számít” helyzet. Ebből következik, hogy a gátlástalan bűnözők mindig képesek megugrani a legszigorúbb büntetés szintjét, de ha ez a szint a valódi életfogyi, akkor nem szabadulnak újból a társadalomra.
Előzmény: lovagyna (45)
unnamed Creative Commons License 2003.10.10 0 0 47
Rendben, de akkor miért voltak sorozatgyilkosságok '89-'99 (vagy 2003) között, amikor sem halálbüntetés, sem tényleges életfogytiglan sem óriási börtönbüntetések nem voltak? A te logikád szerint meg kellett volna szűnniük.
Előzmény: HAME (46)
HAME Creative Commons License 2003.10.10 0 0 46
azért ennek nézz utána. Nem vagyok egy Pitaval, de egy esetre konkrétan emléxem. Volt egy gyilkosság a hetvenes évek közepén, amikor egy kültelki rendőrőrsön megöltek egy rendőrt és elvették a fegyverét (nekem meg géppisztolyt dugott a képembe a rendőr másnap Gönyű és Győr között az ellenőrzésnél). Később ezzel a fegyverrel több gyilkosságot is elkövettek. Mikor végül elkapták őket, már elég szép volt a listájuk.
Előzmény: unnamed (43)
lovagyna Creative Commons License 2003.10.10 0 0 45
Szigorúan idézőjelben a "de" + a "csak" 4 áldozata volt.

Mert volt a törvényi fenyegetettség, a 25 év, vagy "sima" életfogyt.

Ha tisztában lett volna a jelen törvényekkel, ez az ember öldökölt volna, amíg "le nem vadásszák"

A "te eseted" védekezése is engem igazol, mivel egy esetet elismer, és ez még években mérhető.
Tehát számol.
Ismétlem: ha tisztában lett volna a jelen törvényekkel, ezt az "embert" élve nem kapták volna el.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (39)
Indián Creative Commons License 2003.10.10 0 0 44
Nem hinném. A többszörösen visszaesők amolyan üzleti kockázatnak tekintik - legföljebb az elsőbűncselekményesre hat riasztólag.
Előzmény: syllus (42)
unnamed Creative Commons License 2003.10.10 0 0 43
A kádár-rendszerben volt halálbüntetés, köztörvényes bűncselekményekért (szimpla egyszeres gyilkosság) bizony akasztottak. De nem voltak sorozatgyilkosok.
'89 óta nincs halálbüntetés, de vannak sorozatgyilkosok. Pl. Bene-Donászi, amikor ők gyilkoltak szériában, még tényleges életfogytiglan sem volt.

Innentől kezdve ez az érv is megbukott.

Előzmény: lovagyna (37)
syllus Creative Commons License 2003.10.10 0 0 42
A tálió-elvnek (szemet szemért) semmi értelme sincs. A fenyegettségnek van értelme. Látni egy börtönt a maga valójában, az jelent visszatartó eröt.
Előzmény: unnamed (38)
lovagyna Creative Commons License 2003.10.10 0 0 41
Amiről te beszélsz, ott szakmai hibák miatt maradt szabadon, de ha kapott volna 25-évet akkor a másik 3 áldozata is élhetne.

Én nem azt mondom, hogy hagyják futni a bűnüzőt, sőt, de bizonyos helyzetekben "kiutat" kell hagyni nekik, hogy eláljanak a cselekménytől.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (35)
Indián Creative Commons License 2003.10.10 0 0 40
Azt azért jó lenne, ha eldöntenéd, hogy milyen aspektusból nézed a dógot? Kisebb mértékű büntetéseket akarsz, vagy a jogalkotók - soxor kéccségtelen - dilettantizmusára akarsz rámutatni?

Egyébként még a halálbüntetést sem tartom elfogadhatatlannak, de az "inkább nem" oldalhoz tartozom, mert a bírói tévedés sem zárható ki, a hatósági elfogultság sem - pusztán csak teshnikai jellegű kifogásaim vannak.

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.10.10 0 0 39
Akkor ezt is megismétlem: amikor ez az ipse az első három gyilkosságát össszegyűjtötte, még nem volt kiszabható a tényleges életfogyt. Megállhatott volna az első után, abbahagyhatta volna a másodiknál, sőt, ha hárommal beéri, akkor sem kaphatott volna ténylegeset. Nem élt az "egérúttal" - ahogy korábban az elefántcsapáson való eltávozás lehetőségével sem.
unnamed Creative Commons License 2003.10.10 0 0 38
Egy hidegvérrel agyonvert emberhez képest a csillag semmi, már ha csak a borzalmat nézzük.
Előzmény: syllus (34)
lovagyna Creative Commons License 2003.10.10 0 0 37
10-20 áldozattal járó esetek, rendszerint olyan országokban vannak, ahol létezik a tényleges életfogytiglan, a 100-200 éves börtön, vagy a halálbüntetés.

Nálunk is lesznek (ne legyen igazam) nagyszámú áldozattal járó bűncselekmények a jelenlegi törvényből következően.

Előzmény: lovagyna (-)
unnamed Creative Commons License 2003.10.10 0 0 36
Bárki kezdte el bevezetni, jól tette, szükség volt már rá. Ez a topik meg csak bűnözőbarát nyavalygásnak indult. Az is maradt.
Előzmény: Igneous (33)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.10.10 0 0 35
1.
Akkor megismétlem. Ezt a most elítélt fazont az első gyilkossága után meggyanúsították, de valamit elszúrtak a hazugságvizsgálaton, így megszüntették ellene a nyomozást, az ügy ment a döglöttek közé. Ez már nem is egérút, hanem elefántcsapás. "Elállt a cselekmény folytatásától"?
Előzmény: lovagyna (27)
syllus Creative Commons License 2003.10.10 0 0 34
Én joghallgatóként jártam a Csillagban. Nagyon durva. Ha rajtam múlna, 18-20 éves korban mindenkit elvinnék egy ilyen helyre.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!