Keresés

Részletes keresés

Thomas_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 564
E heti filmbemutatok:

Azt beszélik
Amikor Sarah vőlegényét készül bemutatni átlagosnak hitt családjának, váratlanul rájön, hogy a Diploma előtt című filmet róluk mintázták, és azonnal nyomozni kezd. Nagy sztárok még nagyobb sztárok lábnyomában lépkednek.

Bambi II. - Bambi és az erdő hercege
Az erdő apró hercegének fel kell nőnie pedigrés papájához, meg kell mentenie saját és mások irháját, miközben az sem árt, ha agancsot növeszt, amiért egy másik filmben majd vadászni fognak rá!

Good Night, and Good Luck
Edward Murrow televíziós újságíró küzdelme McCarthy szenátor és módszerei ellen az ötvenes évek Amerikájában. George Clooney üzenete napjaink tévénézőinek.

Idegen világban - Portréfilm Hankiss Elemérről
Az egykori tévéelnökről, a Társadalmi csapdák és a Diagnózisok című könyvek szerzőjéről szóló őszinte portréfilm, avagy a közéleti személyiség emberi arca.

Rokonok
Móricz-adaptáció a zsarátnoki főügyész ügyes-bajos dolgairól. Kisvárosi korrupció, világmegváltó álmok és piti panamák.

Zathura - Az űrfogócska
Amerikai kiskölkök észbontó társasjátékot találnak házuk sötét pincéjében, és azonnal félelmetes űrutazásra indulnak segítségével. Tudattágítás kicsiknek és nagyoknak, de főleg kicsiknek.
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.08 0 0 563
Mar edzek a filmre:) Kb. 1 oraja Johnny Cash-t es hasonlo contry szamokat hallgatok a www.pandora.com-on:)
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.06 0 0 562
Helyes, majd en is sorra keritem:) Viszont szerdan nezem A nyughatatlant, ez mar biztos:)
Előzmény: Dr. Máris (561)
Dr. Máris Creative Commons License 2006.02.06 0 0 561
Akkor pénteken meg is nézem.
Előzmény: Thomas_ (559)
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.06 0 0 560
Porgessuk fel kicsit a topicot! E heti filmbemutatok:

Büszkeség és balítélet
Jane Austen klasszikus romantikus regényének remek angol feldolgozása. Az öt Bennet lányból háromnak természetesen ezúttal is sikerül így vagy úgy férjet fognia. Elizabeth élesebb nyelvű, mint valaha, Mr. Darcy pedig nemcsak Elizabeth, de a hölgynézők szívét is el fogja rabolni (már megint).

A nyughatatlan
Életrajzi film Johnny Cashről, a countryzene koronázatlan királyáról, az amerikai könnyűzene egyik ikonjáról. Kaland, szerelem, siker, drogok és rock and roll. Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon Cash dalait énekli!

Tibor vagyok, de hódítani akarok
Az első magyar EU-kompatibilis tinivígjáték, benne rengeteg perverz kis poénnal és Gregor kisasszony fedetlen kebleivel!

Ki melyiket latta mar, vagy szeretne megnezni?
En a Buszkeseg es baliteletet lattam, tetszett is, csak szerintem kicsit el van huzva, vaghattak volna rovidebbre is, vagy talan az eleje lehetett volna "levegosebb".
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.06 0 0 559
Meg egy erdekesseg... a Rokonok premierjet elorehoztak e het csutortokre!
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.06 0 0 558
Ebbe is mar masodszor futok bele, eloszor azt hittem, hogy vicc, de ugy nez ki komoly... mi allhat ennek a hattereben? Nagyon durva...

Lee Tamahori: kurvajó rendező
2006. február 03. 17:56, Forrás: AP

Azt eddig is sejtettük, hogy az xXx 2 - A következő fokozat kolosszális bukása után nem halmozzák el többé Lee Tamahorit munkával, de hogy annyira leégett volna, hogy prostituáltnak kellett állnia ?!

Megdöbbentő hírt közölt ma az Associated Presss: szolgáltatásait önként kínáló női prostitáltnak öltözve tartóztatták le Lee Tamahori rendezőt. Az eset még január 8-án történt, amikor a fekete parókát és váll nélküli ruhát viselő direktor a sarkon véletlenül egy civil ruhás rendőrbe botlott. A megkísértett zsaru azonban nem ájult el Tamahori bájaitól, hanem inkább lekapcsolta a strichelés elleni akció keretében.

Tamahori jelenleg 2000 $ óvadék ellenében van szabadlábon. Eredetileg tegnap állt volna bíróság elé, de végül február 24-re halasztották a tárgyalást. Ha bűnösnek találták, 1000 dolláros pénzbírságra és akár hat hónapos börtönbüntetésre is számíthat. Ügyvédje, Mark Geragos tegnap nem válaszolt a hírügynökség megkeresésére.

Az új-zélandi rendező Egykoron harcosok voltak c. debütáló filmjével tört be a filmes világ élvonalába. A maori tradíciók hanyatlását bemutató mozi után azonnal lecsapott rá Hollywood, de későbbi filmjeivel már nem sikerült elérnie a Harcosok színvonalát. A Mullholland Falls, A pók hálójában és A vadon fogjai után rendezte Pierce Brosnan utolsó –és anyagilag legsikeresebb- Bond moziját, a Halj meg máskort!

Pályafutását egy újabb kémmozival folytatta, az XXX-féle extrém ügynök vonulatnak a másnap sem kellett, a bemutató napján azonnal meghalt. A kritikusok és a nézők egyaránt kiröhögték az enyhén túlsúlyos Ice Cube-ot, és a bőven 120-130 milla fölötti költségvetés mellett világszerte is csak 71 milló dollárnyi értékben vettek jegyet. ..

Lehet, hogy most a hiányzó tízmilliókat szedi össze a kurvának állt rendező ?! Vagy csak a Felicity Huffman, a Transamerica és a Túl a barátságon (yeez!! ez a Brokeback Mountain magyar címe!) sikere ihlette meg az egykoron kémfiles vala, de most új és izgalmas témák után kutató Tamahorit ?! Folyt. köv. február 24-én Hollyweirdben.
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.06 0 0 557
Nem a film novemberi, hanem a cikk:) Egyebkent az Index is irt rola, ezt mar nem copy-zom be, mert sok az atfedes, de azert erdemes elolvasni:
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/term1111/
Előzmény: Thomas_ (556)
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.06 0 0 556
Igaz, hogy meg novemberi film, de erdekes lehet. A februari CINEMA-ban olvastam a Sarah Connor chronicles TV-sorozatrol, es kicsit keresgeltem utana, erre ezt a cikket talaltam:

Készül a Terminátor tévésorozat!
2005. november 10. 13:08, Forrás: Variety

Egyre több nagyjátékfilmnek (legutóbb lásd Star Wars) készül el a kisképernyős változata, melyeknek a bőrlehúzáson kívül másodlagos célja a rajongók boldogítása és a történetfonalak kiteljesítése.

Úgy hírlik Andy Vajna és Mario Kassar legújabb közös cége, a Carolco utód C2 megegyezett a Warner Bros. televíziós leánycégével és a Világok harca forgatókönyvét jegyző Josh Friedmannel. A közös együttműködés eredménye egy The Sarah Connor Chronicles (A Sarah Connor-krónikák) névre hallgató sci-fi sorozat lehet a Fox Television számára. A széria a Terminátor-filmek elhivatott robotvadászát, Sarah Connort és a cyberháború végkimenetelét eldöntő fiát, Johnt állítja középpontjába.

A Variety értesülései szerint az időrendben a második és harmadik mozifilm közé illeszkedő sorozat bevezető epizódját Friedman írja, aki később, mint executive producer felügyelné a munkálatokat. Ő jelenleg azon ügyködik, hogyan adaptálja Sarah karakterét a tv-sorozatba, de mivel az eredeti történet az időutazás lehetősége és alternatív jövőképek körül forog, valószínűleg megengedhet magának néhány kirivó változtatást. Vajna és Kassar, a C2 tiszteletbeli elnökével, James Middletonnal kiegészülve szintén producerekként vesznek részt a szériában.

A korábban Sarah Connort megformáló Linda Hamiltont Middleton elmondása szerint nem érdekli a projekt (hasonlóan a harmadik nagyjátékfilmhez). Szintén kizárható a mostanában kormányzóként tevékenykedő Arnold Schwarzenegger visszatérése is, lévén a sorozat a Connor-családra koncentrál. Története ott kezdődik, ahol a Terminátor 2 - Az ítélet napja abbamaradt. "Az egész világ súlya a vállára szakadt, ráadásul fel kell nevelnie a 14 éves fiát, aki az emberiség megváltója lehet" - nyiltakozta Middleton Sarah Connor karakteréről.

Emellett Vajna megerősítette, hogy a negyedik Terminátor-mozi előkészületei már az utolsó fázisba érkeztek, ráadásul a sorozat és az új film között szoros összefüggés ígérkezik. A kettő együtt fog megalapozni egy új trilógiát, vagyis még további két epizód - egy ötödik és egy hatodik - várható a multiplexekbe. A munkálatok a tervek szerint Etyeken zajlanak majd.
Zöld Pofa Creative Commons License 2006.02.05 0 0 555
Felkérem a tisztelt hozzászólókat, hogy lehetőleg ne minősítsék azokat, akikkel nem egyezik az ízlésük!

Köszönöm.
Kasza Bubu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 554

A magamfajta, ha bemegy egy topicba nem hülyézi és nem parasztozza le a másikat csak azért, mert más a vélemyénye valamiről.

Előzmény: Törölt nick (553)
Kasza Bubu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 552

Nem volt Neked elég, hogy Riddick-ként ki lettél baszva?

Minden nickeddel ezt akarod?

Előzmény: Törölt nick (551)
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.05 0 0 550
Csak jelzem, hogy hagyok egy kis idot mindenkinek, hogy elolvassa a gyongyszemeidet, aztan szolok csak a modiknak, hogy toroljek. Addig Te is elgondolkodhatsz egy kicsit kulturaltabb beirason...
Előzmény: Törölt nick (548)
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.05 0 0 547
Hat igen, nem volt rossz, en is sokaig vivodtam a 7.5 ponton:) Csak a vigjatekoknal nehezebb szivvel adok magas pontszamot, mert az a legkevesbe maradando mufaj szerintem, foleg csak egyszeri szorakozast biztosit:)
Előzmény: ALLEZ AMÉLIE (546)
ALLEZ AMÉLIE Creative Commons License 2006.02.05 0 0 546
a Dick és Jane trükkjeit pont tegnap előtt néztem meg....hát nekem nagyon bejött, sírtam a röhögéstől! :))
Előzmény: Thomas_ (545)
Thomas_ Creative Commons License 2006.02.02 0 0 545
Január filmje a Manderlay lett!

Manderlay 8.5
Bornyakuak 8.0
Munchen 8.0
Dick es Jane trukkjei 7.0
Thomas_ Creative Commons License 2006.01.02 0 0 544
A 2006-os varolista, 20 film, amiert szerintem erdemes lesz ellatogatni egy moziba (a lista a decemberi VOX, es a januari Cinema filmelozetes rovata, valamint a www.imdb.com alapjan keszult, a masodik 10 film abecesorrendben van):

1. Inland empire
2. Mission: Impossible 3
3. Underworld: Evolution
4. Match point
5. Superman returns
6. London
7. Ultraviolet
8. Fekete dalia
9. X-man 3
10.Munchen

Awake
The children of men
A Da Vinci-kod
A good year
The illusionist
Into the blue
Overnight
Poseidon
The wicker man
The World's fastest indian

(felteteleztem, hogy a Terminator 4 es a Rambo 4 nem fog elkeszulni az idei ev folyaman, a Rocky Balboat mar filmezik, de az amerikai bemutato is 2007-re van kituzve az imdb szeirnt, valamint a Fahrenheit 451-et es a Mortal Kombat: Devastation-t bizonytalan projectnek tekintem, es nem szeretnem ujra beleirni a listaba)
Thomas_ Creative Commons License 2006.01.01 0 0 543
A 2005-os varolista kiertekelese (elorejelzett helyezes, zarojelben a tenyleges helyezes, cim, pontszam):

1. (1.) A kaptar 2: Apokalipszis -- 10.0
2. (4.) Vilagok harca -- 9.0
3. (31.) Kingdom of heaven -- 8.0
4. (63.) Elektra -- 7.5
5. (-) Wimbledon - Szerva itt, szerelem ott -- 9.0
6. (28.) Domino -- 8.0
7. (45.) Elizabethtown -- 7.5
8. (12.) Penge III - Szentharomsag -- 8.5
9. (-) Elatkozottak -- 8.0
10. (9.) Lopakodo -- 9.0

(10). Harry Potter es a tuz serlege -- 9.0
(11.) A sziget -- 8.5
(2.) Million dollar baby -- 9.5
(15.) The grudge -- 8.5
(-) In good company -- 8.5
(6.) Batman Begins -- 9.0
(20.) Land of the dead -- 8.5
(-) Fahrenheit 451 (2006?)
(-) A fiok - The jacket -- 7.0
(-) Alone in the dark -- 6.0

Eleg gyeren sikerult, az elso 10-bol mindossze 3-at talaltam el:( Ha a 20-at nezzuk, akkor mar 50%-os az arany. Persze ez koszonheto a magyar moziforgalmazasnak, hiszen 6 film be sem lett mutatva, amibol 5 mar elerheto lenne.
Thomas_ Creative Commons License 2006.01.01 0 0 542
Legjobb magyar film: Sorstalansag
Legjobb europai film: Sorstalanság
Legjobb vigjatek: Hazard megye lordjai
Legjobb romantikus film: Az ellenkezo nem (v. King Kong)
Legjobb sci-fi: Kaptar 2. - Apokalipszis
Legjobb akciofilm: Kaptar 2. - Apokalipszis (v. Tuszdrama)
Legjobb horror: Átok
Legjobb kepregenyfilm: Batman: Kezdodik!
Legjobb drama: Millio dollaros bebi
Legjobb remake: King Kong
Legjobb folytatas: Kaptar 2. - Apokalipszis

Legjobb szinesz: Tom Cruise (Vilagok harca) es Clint Eastwood (Millio dollaros bebi)
Legjobb szinesz mellekszereplo: Thomas Haden Church (Keruloutak)
Legjobb szineszno: Hilary Swank (Millio dollaros bebi) es Naomi Watts (King Kong)
Legjobb szineszno mellekszereplo: Natalie Portman (Kozelebb)

Legjobb rendezo: Peter Jackson (King Kong) es Clint Eastwood (Millio dollaros bebi)
Legjobb vizualis effektek: Weta (King Kong)
Legjobb filmzene: Howard Shore (Aviator)
Legjobb betetdalok: Elizabethtown

Legemlekezetesebb pillanatok: A Nemezis megjelenese (Kaptar 2. - Apokalipszis), a villamlas es a tripodok megerkezese (Vilagok harca), a Millio dollros bebi vegkifejlete
Az ev meglepetese: King Kong
Az ev csalodasa: Constantine - A demonvadasz
Az ev legjobb poenja: Hazard megye lordjai... volt benne nehany feledhetetlen:)
Az ev leggyengebb poenja: a 40 eves szuzon nem sokat tudtam nevetni

Az ev legizgalmasabb jelenete: szellemlany a takaro alatt (Atok)
Az ev legunalmasabb jelenete: az Ejszakai orseg a vegefele egyre unalmasabb lett...
Az ev legszebb kepei: King Kong (felejthetetlen a barlang elott, a korcsolyazas kozben, es az Emire State Bulinding tetejen keszult gyonyoru kepei)
Az ev legszexisebb szerepe: Jessica Biel (Penge 3)
Az ev legszexisebb mellekszerepe: Jessica Simpson (Hazard megye lordjai) es Rachel Nichols (A rettegés háza - Amityville Horror)
Az ev legviccesebb szerepe: Johnny Knoxville es Seann William Scott (Hazard megye lordjai)
Thomas_ Creative Commons License 2006.01.01 0 0 541
Az év 5 leggyengébb filmje (az általam látottak közül):

1. Éjfél után (Dopo mezzanotte)
2. Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs)
3. Éjszakai őrség (Nochnoy dozor)
4. A fény ösvényei
5. Kinsey (Kinsey)
Thomas_ Creative Commons License 2006.01.01 0 0 540
A 2005-ös év 10 legjobb filmje. Szerintem:)

Kaptár 2. - Apokalipszis (Resident Evil: Apocalypse) 98%

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby) 96%

King Kong (King Kong) 95%

Világok harca (War of the Worlds) 92%

Aviátor (The Aviator) 90%

Batman: Kezdődik! (Batman Begins) 90%

Sorstalanság 89%

A remény bajnoka (Cinderella Man) 89%

Lopakodó (Stealth) 88%

Harry Potter és a Tűz serlege (Harry Potter and the Goblet of Fire) 88%
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.31 0 0 539
December és az egész félév legjobb filmje a King Kong!

King Kong 9.5
Harry Potter es a Tuz serlege 9.0
Csak szex es mas semmi 8.0
Domino 8.0
Jatszik meg a sziv 8.0
Furesz 2 7.5
Szoke kola 7.5
Kokemeny csalad 7.5
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.14 0 0 538
Jajj, nem birtam ki:) Egy kis Magnolia:)
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.14 0 0 537
A Magnoliat meg nezd is meg:) Imadom azt a filmet! Az evtized meghatarozo filmje volt, sot megkockaztatom, minden idok legjobb filmje! De a legjobb haromban mindenkeppen benne van (a Bolygo neve: halal es a Terminator 2 mellett).
Jaaaaj, es ma lattam valoszinuleg a honap, sot, a felev filmjet:) Asszem konnyu kitalalni, mi lehet az:)
Előzmény: ALLEZ AMÉLIE (535)
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.14 0 0 536
Hat kinek mi jon be:) Nekem az megiscsak jobban tetszik.
Az Utkozesekkel az volt a legfobb bajom, hogy annyira csak arra az egy dologra koncentral, annyira mindent arra hegyez ki, hogy ezert valik szamomra hiteltelenne. Ez csak az elet egy szelete, egy olyan film, ami viszonylag atfogo kepet mutat be, sok szereplovel, nem szoritkozhat ennyire egy temara. Nehol mar ereztem benne az erolkodest, hogy na es ebbe a cselekmenyszalba hogy csempesszunk egy kis rasszizmust, egy kis dramat...
Előzmény: ALLEZ AMÉLIE (535)
ALLEZ AMÉLIE Creative Commons License 2005.12.11 0 0 535

nem láttam egyik filmet sem (sajnos, de be fogom pótolni), ezért nem tudok rájuk véleményt mondani. Viszont, azért mert finom és érzékletes a bemutatása a dolgokról, nem biztos, közel sem, hogy az a hiteles. Sajnos. Éppen ez az, hogy talán nem is úgy a hiteles. Bár persze úgy is meglehet közelíteni a dolgokat.

Nekem nagyon tetszett az Ütközések. Lehet, hogy durva helyenként, de sajnos ilyen igenis van.

Magnólia nagyon érdekel, azt meg is fogom nézni!

Előzmény: Thomas_ (534)
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.10 0 0 534
Ami szerintem a rasszizmusrol (es a melegekrol) pelda erteku film, az a Tavol a mennyorszagtol. Finoman es erzekletesen kezeli ezeket a dolgokat, nem olyan tolakodoan, mint az Utkozesek. Nekem sokkal hitelesebb.
Ami pedig stilusban hasonlo (varosi eletkep), az a Magnolia, egyszeruen tokeletes film:)
Előzmény: Thomas_ (533)
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.10 0 0 533
En olyan 2 pont korul adtam ra, de mar tenyleg nem emlekszem. Csak a mozis pontszamokat szoktam felirni.
Előzmény: ALLEZ AMÉLIE (529)
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.10 0 0 532
Jaja, vannak benne jo kis izgis reszek, azert is kapott ilyen magas pontszamot, de mivel alapjaban veve ez egy targyalotermi drama, elegge szetesnek ezek a jelenetek. Viszont igy is mukodik, fene erti ezt:)
Előzmény: ALLEZ AMÉLIE (530)
Thomas_ Creative Commons License 2005.12.10 0 0 531
Nekem tetszett a Doom:) Hat nem egy Kaptar, vagy Alien, de egy korrekt sci-fi-akciofilm, amiket en nagyon szeretek:)
Az Utkozesek nekem nem tetszett. Sejtettem, hogy nem nekem valo, ezert nem is moziban neztem, de meg a varakozasaimat is alulmulta. Annyira egy szemszogbol kozelit a dolgok fele, hogy nagyon sekelyesse valik. De ma igazan nem is emlekszem ra, ami nekem nem tetszik, azt hamar elfelejtem:)
Előzmény: ALLEZ AMÉLIE (529)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!