A fitness teremről sajnos nem tudok semmit, még a helyét sem tudom, hogy eredetileg hová szándékoztak ezt tenni. Valahova a pincébe? Pedig én is lejárnék, mert rám férne :))
Lakógyűlés: a közös képviselő maradt, bár a lakók többsége a leváltás mellett voksolt :-o Na, hogy lehet ez? Ugy, hogy tulajdoni hányad alapján ment a szavazás és a Tópartnak még brutálisan sok tulajdonrésze van (el nem adott garázshelyek, tárolók, pár lakás, egyebek), és U. úr a Tópart képviseletében támogatta a jelenlegi k. képviselőt. így lényegében a Tópart döntötte el az egészet.
A k. képviselő ellen felhozott érvek között főleg az szerepelt, hogy a mérőórák (víz, gáz) még mindíg a Tópart nevén voltak, a Tópart meg nem fizette a számlákat, úgyhogy lassan már közmű kikapcsolással kellett szembenéznünk. Erre egyébként gyakran rákérdeztünk az év folyamán, de sose kaptunk korrekt, megnyugtató választ a k. képviselő úrtól. Na, de most már valami folyamat közepén vannak a Tóparttal, ezért nem akart most U. úr k. képviselőt váltani. (Ez mondjuk érthető a Tópart részéről.)
Továbbá a kert, valamint a kukatárolók állapotával sem voltak a lakók megelégedve.
Röviden ennyi.
ps.:(A villanyórákat azért nem említettem, mert azokat egyénileg kellett az ELMÜ-nél átiratni. Aki ezt nem tette meg, az magára vessen. Erre majd figyeljetek ti is. )
Nem jött össze, még pár dolog az eszembe jutott. :)
1. Rákérdeztem az A épületi "pizzériára". U. úr azt mondta, hogy elkelt, most alakítják át, mert a pinceszinten levő raktároknak meg kell oldani a szellőzését. De hamarosan kész és megnyit. Nem pont pizzéria lesz, de valami kávézó vagy ilyesmi, szóval vendéglátóipari egység. :)
2. Rákérdeztem a kerti tóra is. Azt mondta, hogy az nem valószínű, hogy megépül. Mondjuk átgondolva szerintem sem praktikus, mert bonyi a karbantartása és takarítása, és gondolom sok kisgyerek lesz a házban, nekik meg nem túl biztonságos. Viszont tűzrakó-szalonnasütőhely lesz a kerítés falába építve. Elképzelhetőnek tartom, hogy inkább valami fajátékos játszóhelyet kellene a kertbe tenni, de ezt majd eldönti a lakógyűlés. :)
3. Most néztem, hogy az A épület leírásában valami 130m2-es fitness terem is említésre kerül. Ez vajon megépült? Kedves NagyAnd! Jelentkezz! :)
Egyébként is érdekelne, hogy mi lett a lakógyűlés eredménye, és hogy miért váltottátok le a közös képviselőt.
4. Yaszsnak elfelejtettem válaszolni: igen, a konyhába csináltatjuk a bútort, főleg, hogy így olcsóbb, mintha készet vennénk. A beépített szekrények is rendelésre készülnek majd, de ez akkor is így lenne, ha nem lennének ferdék. :)
Persze, mindig kifelejtek valamit. :)
Csütörtökön jártunk az új forgalmazónál. Végre megkötöttük a szerződést a tárolóra, amit nem nagyon akarózott a P. ügyvédúrnak, nemtom miért. Emellett megnéztük, hogy hogy is áll a teremgarázs ügye. Megkértük, hogy mutassa meg, mert nemcsak személyesen akarjuk látni, hanem baráti javaslatra be is akarunk állni. Azt mondta, hogy ő is ezt akarta javasolni. Elmentünk, bementünk és beálltunk egy helyre. Pozitív csalódás volt! Az alapján, amilyen teremgarázsokban jártam mostanság (persze bevásárlóközpontokban :) ), sokkal rosszabbat vártam. Tágas, világos, barátságos. 43 parkolóhely van, jó szélesek és hosszúak. Én Ladával álltam be, a két oldalamon még legalább 30-30 centi volt, és mögöttem vagy egy méter. A két sor között is elég hely van a kiállásra vagy két autó egymás mellett elhaladására. A lehajtó is meglepetés volt a G épülethez képest, mert két autó is elfér rajta.
Szóval végül lefoglaltunk egyet (mellesleg pont azt, ahova álltunk :) ). Szólok, hogy már csak 11 darab maradt utánunk, illetve még plusz 5, amit egyelőre bérelnek, de ha valaki meg akarja venni, akkor eladják a bérlő alól. 1,8 milla, de részletben is lehet fizetni, de lehetőleg max. 3 éves futamidővel, kb. 7% kamattal. De mondjuk ha most foglalóztok és költözéskor fizettek, akkor még nincs rajta kamat. Meggondolandó, mivel ugye a két házban 51+36=87 lakás lesz, és 43 parkoló. Arról nem is beszélve, hogy a C épület még plusz 7 lakás, tehát két éven belül autó hegyek fognak állni a környéken. Tartok is attól, hogy ebből nagy balhék fognak kerekedni...
Kérdeztem a forgalmazós urat (ezentúl U. úr), hogy mi van, ha én a G épületben veszek beállót, van-e erre lehetőségem vajon. Azt mondta, hogy az nem rá tartozik, de nyilván van... Most megnéztem a honlapon a pinceszint rajzát... Hááát... érdekes megoldás. Kapásból van egy pár hely a jobb szélen, ahova beállni szerintem lehetetlenség. Ráadásul nemcsak kanyarodik a lehajtó, hanem szűk is.
Megkérdeztem a kertek rendezési tervéről is. Azt mondta, hogy még nincs nála, elvileg legkésőbb a jövő héten már lesz rajza. Az önkormányzat már aláírta, és néhány lakó is (mármint már ottlakó, telekfoglaló). A vége a megállapodásnak az lett, hogy a kertjeink és az ő kertjeik közti járdarész nem készül el, viszont a kerítésük ki lesz egyenesítve és néhány könnyűszerkezetes épületük is visszabontva. Végül senkinek sem lett kisebb a kertje, fel lehet lélegezni! :) A további jó hír az, hogy a kerítést a Harcon fogja építeni, tehát nem kell évekig balhézni, hogy Józsi bá megépítse a kerítést és pláne hogy oda, ahova kell. :) Ráadásul olyan kerítés lesz, ami szépen eltakarja azt a szeméttelepet, amit a bennszülöttek odavarázsoltak. Szóval teljes mértékben megnyugtató lett a rendezés. Azt is mondta, hogy amint mindenki aláírja a papírt, elkezdődik a kertek kijelölése, úgyhogy talán hamarosan élőben is látható lesz.
A hétlakásos valóban Tündérék kertjével szemben lesz, ez sajna nekik rossz hír, önző módon nekem kicsit jobb. :) De ahogy a Tópartot ismerem, nem fogtok majd egymás szájába nézni, ezt megoldják. Ha meg mégsem, akkor van egy nagyon kedves kertépítő srác ismerősünk, aki budakalászi és nekünk is ő fogja a kertet megépíteni, biztos segít a megfelelő optikai leárnyékolásban nektek is. :)
Lassan elfogy a mondanivalóm. :) Csak még annyi, hogy ha valakinek riasztószerelő kell, azt is tudok megbízhatót ajánlani, úgyhogy szóljatok. Ő a leendő sógorom, nagyon lelkiismeretes, ja és nem segédmunkás, hanem villamosmérnök és riasztórendszereket tervez és épít ki, úgyhogy nemcsak a felcsavarozásához ért, hanem kompletten megtervezi a rendszert. :)
Hát... Nem fogják azt még sokáig átadni. Kicsivel vannak csak előttünk. Max. egy-két hete kezdhették el a hidegburkolást, mivel az ablakok előtt azt nem kezdik el, pláne ilyen hidegben. És akkor még mennyi minden van hátra. Egyébként úgy hallottam, hogy jól le vannak maradva, mert pénzügyi gondjaik vannak. Szóval az a hetek szerintem még hónapok...
Egyébként milyen rehab központ lesz benne? Semmit nem tudok arról az épületről... Lesz még azon kívül is valami a lakások mellett?
Most jutott az eszembe, hogy a szocpollal van egy kis kavar nálunk. Az én nevemen lesz a hitel. Most élettársak vagyunk, tehát jár a szocpol, csak nem bemondásra, hanem bemutatott gyerek után. Viszon az OTP-ben az egyik tyúk azt mondta, hogy nem leszünk jogosultak később a szocpolra (mármint ha elkészült a gyerek), mert azt a hitel igénylésekor kell kérni. Na én ekkor elbizonytalanodtam, mivel úgy tudom, hogy a szocpol nemcsak önrésznek használható, hanem a törlesztésre is fordítható. Éppen azért, hogy ne előre szüljön az ember egy csomó gyereket, hanem csak akkor, amikor már biztos lakása van.
Egyébként velünk is segítőkészek voltak, csak mindig mást mondtak.
A Beáról annyit, hogy hónapok óta nem hallottunk róla, és már nem is fogunk. Mi már csak az új forgalmazókkal és a B. építésvezetőúrral tárgyalunk, mivel a Bea hónapokig nem tudott semmiféle információt eljuttatni hozzánk. Se akkor, amikor kérdeztünk, se akkor, amikor esetleg szólnia kellett volna, hogy határidő lesz.
Mivel valószínűleg törölnék, akit érdekel, emilben jelentkezzen és megírom neki az új forgalmazó elérhetőségeit. Nagyon korrekt fazon, és általában mindenre tud kapásból felelni. Félreértés ne essék, nagyon csíptem a Beát, kedves és segítőkész csaj, csak nem tud semmiről és ezért nem tudja továbbítani az infót.
A tárolókról annyit, hogy a Bea le van maradva, ugyanis nem lesznek tömör ajtók és nem lesz villany a tárolókban, csak a folyosókon. Láttam is kint egy ilyen előfalat rácsból. Csak az oldalfalak lesznek falazóelemből.
Egyébként korrektebb megoldás szerintem, mert a volt ügyvezető is magánemberként azt mondta - amikor még az eredeti, tömör ajtós terv volt életben - hogy ugyan nem lesznek konnektorok a tárolókban, de semmibe sem kerül a lámpáról lecsatlakoztatni egyet és abba esetleg egy hűtőládát bedugni.
Aztán azt a teljes ház fizeti neked a közös költségben. Így legalább nem lesz gyanusítgatás.
El-eltűnök egy kis időre, mivel két hete elkezdődött a vizsgaidőszakom egy kis szigorlattal súlyosbítva, de azért olvasni szoktalak titeket. :)
A háznál tegnap voltunk utoljára. A tető teljesen kész van, csak az előtető nincs lefedve, amit az oszlopok tartanak. Teljesen ki van vakolva kívül és belül, kivéve a tetőemeletet, és kívül ki is meszelték.
A földszinten a két szélső kibuggyanásban már bentvan néhány ablak, tehát remélhetőleg a jövő héten már tényleg csempéznek. Mondjuk nem bánom, hogy csúsznak kicsit, mert még nem találtam ki jó módszert, hogy hogy mérjem le a zuhanytálcán a lefolyó helyét, amit azért meg kéne mondanom az építésvezetőnek.
Nem teljesen értettem, hogy mi volt a baja az OTP-nek a szerződésetekkel. Az ÁFA-visszatérítéshez mi köze a szerződésnek? Vagy maga az ÁFA nem volt külön feltűntetve? Az biztos az új ügyvéd miatt van, mivel a P. által megfogalmazott szerződésünkben alapban így volt feltűntetve, önrésszel, mindennnel együtt, a telekár külön, a felépítmény pedig adóalap és adó külön-külön. Na sebaj, ők is beletanulnak.
Az OTP (és minden ilyen szervezet) nemtom, miért nem ad elsőre korrekt tájékoztatást, nekünk is kb. negyedik-ötödik nekifutásra sikerült beadni az igénylést, és addig ahány ügyintéző, annyiféle tájékoztatás, hogy mire vagyunk és mire nem jogosultak. Grrrrr! Ezt a lakáskassza dolgot nekünk is ajánlották, pedig mindig azzal kezdtem, hogy most épül a ház. Még jó, hogy nem érdekelt minket a dolog és nem éltük bele magunkat. Bár az tény, hogy nem vagyunk egyszerű eset, mert nincs önrészünk, mivel kiegészítő lakásfedezetet ajánlottunk fel, illetve csak azt, a Tópartos lakáson nem lesz jelzálog, mivel a szüleim háza bőven fedezi a hitelt. Ez minden ügyintézőnél hosszas magyarázkodást eredményezett, amíg megértették. Ráadásul kétféle hitelt is fel kell vennünk, mivel a 15 millába ugye nem férünk bele. Na, ünnep volt, amikor sikerült beadni a kérelmet legalább. :)
A csúszások miatt nekünk csak tulajdoni lapot kellett újat kérni, de az is pénz és utánajárás. Szerencsére a Tópartos tulajdoni lap újrakérést a P. ügyvédúr fizette, mert az ő marhasága miatt volt rá szükség. De most szívják a fogukat, hogy itt a fizetési határidő, és nekünk még nincs hitelszerződésünk. Mi meg mondjuk, hogy a P. ügyvédúr magára vállalta az egy hónapos csúszás miatti felelősséget, úgyhogy menjenek hozzá reklamálni. De azért már nem bánnám, ha megkötöttük volna a szeződést és nem lógna a levegőben, hogy lesz-e miből lakásunk vagy sem. Úgyhogy messze nem vagyunk még túl semmin.
Sziasztok!
Voltunk hétvégén a háznál. Nagyon szépen haladnak a vakolással, már csak a legfelső szinten hiányzik. Mostmár tényleg kész van a tető teljesen, és elkezdték berakni az ablakokat, pont a mi oldalunkon.:) A fürdőszobákban pedig benn vannak a fürdőkádak, legalábbis a földszinten.
A G épület átadása mostmár -véleményenm szerint- csak hetek kérdése, már a kerítéseket építették. (Legalábbis a rehab.központot biztosan átadják, mivel hallottam egy rádióműsort a közeli megnyitásról)
Sziasztok,
Az OTP-be épp most adtuk be a hitelkérelmet. Mivel nem vagyunk jogosultak ÁFA-visszatérítésre, se szocpolra, most még nem volt gond, de nálunk is lehetett volna. A kezdeti nehézségek után meglepően segítőkészek voltak. A lakástakarékszerződéhez kapcsolódó hitelről is időben elmondták, hogy nem megy.
+ info a tárolókról: Bea szerint a tárolókon tömör ajtó lesz, és mindegyikben lesz villany.
A tetővel kapcsolatos téves info miatt bocs, tény hogy nem jártuk teljesen körbe a házat, de amennyit láttunk belőle ott már volt tető.
Sziasztok!
Gaabor látta a házat múlt héten, ui vittük a csempét, illetve annak egy részét. Azt mondja, ellentétben az itt írtakkakl, még mindig nem volt 100%-osan befejezve a tető felettünk, ugyanakkor a túloldalon elkezdték a külső vakolást. Úgyhogy szépül.
Mi most éppen arra várunk,hogy visszakapjuk a földhivatalban lepecsételt szerződést az ügyvédtől, jobban mondva a módosítást, mert persze az OTP rögtön visszadobta, hogy nem volt benne tételesen feltüntetve az ÁFA-visszatérítés, ill. a megelőlegezett hitel(szoc.pol). Én enyhén szólva fel is voltam háborodva, hogy ugye mi voltunk kb. a harmincadikak, akikkel megkötötték a szerződést, és ilyen hiba előfordulhat. Persze az ügyvédváltásra rá lehet fogni...
Másik oldalról az OTP-nél mibe telne közölni, mikor érdeklődik az ember (mert persze mindenki elmegy min. egyszer előtte érdeklődni, hogy mi hogy..), hogy a szerződéssel kapcsolatban ilyen és ilyen feltételeink vannak. Mert persze állítólag ez bankfüggő, és nem mindenütt kérik. Inkább nagy büszkén mondta az ügyintéző, hogy gyakori hiba, "vissza is küldünk mindenkit" Egyébként meg ezen kívűl is félretájékoztattak bennünket, mert a korábbi ügyintéző ajánlgatta a lakáskasszaszerződéssel kombinált hitelt, így a törlesztőrészlet jóval kedvezőbb lenne az első 9 évben, és most tudtuk meg, hogy azt mi nem tudjuk igénybe venni, csak azonnal beköltözhető, tehát lényegében csak használt lakásnál alkamazható. Pedig még szép kis kalkulációt is kaptunk az előző ügyintézőtől.
Szóval ez a kis közjáték egy szabadnapunkba és kb. 2-3 hetes késésbe került. Meg persze újra kell kérni pár igazolást a bizonyos 30 nap miatt...
Érdekelne, hogy nektek hogy mentek ezek a dolgok, gondolom Sacykáék már rég túl vannak rajta.
Örülök, hogy újabb szomszéddal gazdagodtunk, kár hogy a ház többi részéből még nem vette észre a fórumot senki...ilyen alacsony lenne az internet penetráció?
A háznál szombaton voltunk, mostmár valóban kész a tető. A ház nagy része kívülről is be van vakolva. A 29-es le van betonozva, a falak egy réteggel(?) levakolva, villanykapcsolók konnektorok helyei bevésve. Sacyka lakásában -hozzátok is belopakodtam (nem volt nehéz, mert ajtó még nincs)- hasonló a helyzet. Tetszik a könnyed beosztás és hogy el mertetek rugaszkodni a szokásos szögletes szobáktól. Bútort is egyedileg csináltattok minden helyiségbe?
A három hét előny hihetőnek tűnik, szerintem elég jól áll az építkezés. Kérdés persze, hogy mit terveztek a télre és mennyire lesz hideg.
Nem, sajnos nem sikerült többet elérni kert ügyben, csak ezt, amit neked is mondtak, hogy a fix építményeik maradhatnak, a lomosokat meg le kell bontaniuk. Végül min. méretet írtunk a kertre, de biztattak, hogy akár még több is lehet, mint amit ígértek... Persze ezt azért nem kajáltuk be. De sürgetett az idő, és úgy határoztunk, hogy aláírjuk így is, lesz ami lesz. Egyébként azt a nagyon benyúló kerítést mindenképpen le kell bontaniuk, mivel így a félemeleti szomszéd teraszát se tudnák megcsinálni.
Ez a fizetés elég érdekes, nekünk egyébként az OTP-nél azt mondták, hogy őket egyáltalán nem érdekli, hogy milyen dátumok vannak a szerződésben, csakis az, ahogy ők megállapodtak a Tóparttal. Egyébként mi dec 1-ig fogjuk fizetni a az önrészt, és jan.15-ig, 50%-ig kiegészítve a banktól.
Mi tudtuk, hogy a G külön cég, mivel először ott néztünk 1 lakást, de végül nem azt választottuk, és az értékesítés is teljesen külön megy. És külön honlapjuk is van.(Megjegyzem, ha az ügyfélszolgálat alapján kellett volna dönteni, nem kérdés melyiket választottuk volna)
A telekáfá-nál, ha az idén megtörténik az adásvétel, és azt a földhivatalnál bejegyzik, akkor arra még nem lesz érvényes az új tv, hiába csak jövőre lesz az átadás ill. a teljes kifizetés, legalábbis az ügyvéd így magyarázta.
Érdekelne, hogy miért akarjátok leváltani a közös képviselőt. Valahogy próbáld megtudni léci, hogy mégis mennyi hely van még.
A kölünbség a kettőnk által emlegetett árban szerintem ott van, hogy az enyémben bennevan az illeték is. De ez csak tipp. Majd hivatkozom arra, hogy másoknak 1,65 milláért ajánlották. :)
Én arra gondoltam, hogy most fizetünk valamennyit, a többit részletben, és pár évre kiadnám valakinek. Amíg Ladával járok, addig a csillaggarázs is jó, a bérlő meg besegít a részletbe. Jelentkező? :)
Ja, mégegy kérdés: a parkolóba ugye csak az tud lejutni, akinek van ott helye, azaz nem parkolhat be akárki? Kedvesem azon aggódik, hogy mi van akkor, ha valaki a helyünkre parkol. Esetleg van/lesz egy rendszámlistája a gondnoknak, hogy kit kell elzavarni? :)
Ja, az "A"-ban ma lesz lakogyules. (a lakok 10%-a kezdemenyezte a kozos kepviselo levaltasat) Ott lesznek az uj tulajok is, ugyhogy minden bizonnyal nyelbe utjuk a garazsberlest is.
A garazs mar "csak" 1.650.000 ha egyosszegben fizeted.
Mi valoszinuleg berelni fogunk dec.-jan.-ra, talan meg februarra is, ha cudar ido lesz. Probaltak minket rabeszelni a vasarlasra, mondvan, ha elfogynak a helyek, akkor eladjak alolunk a berelt helyet is. De en nem tartom meg ilyen sulyosnak a helyzetet, szerintem is tobb van 15-nel. Persze mi is inkabb vennenk, de per pillanat meg a 10 eves lizinget se tudnank torleszteni.
Kedves TÜNDÉr és Gaabor!
Nagyon boldog vagyok, hogy megoldódott a problémátok és végre biztos, hogy szomszédok leszünk! :))))) (Bár még nem biztos, amíg a bank nem bírálta el a kérelmünket... Para-para-para...)
Ez azt jelenti, hogy pozitív fejlemény van a kertetek ügyében?
Ez a telekáfás dolog nekem nem világos: akkor dől el, hogy kell-e fizetni, amikor aláírjuk a szerződést, vagy akkor, amikor fizetünk? Mert akkor tényleg sietni kell, én sem akarok utána fizetni, ha nem kell.
A másfél hete kaptunk egy számlát, amelyben közlik, hogy három hét előnyben vannak a dec. 15-höz képest, és hogy akkor lesz aktuális az 50%. Felhívtam őket, hogy tőlem még ne nagyon várják a pénzt, mert a bank még nem szólt, hogy mi van, önrészünk meg nincs. Kicsit elszomorodtak, majd azt mondta a pasi, hogy akkor legyek szíves kicsit megsürgetni a bankot(!). :))) Na persze!
Viszont mondott pár érdekes dolgot is. Kiderült, hogy a G épület teljesen külön cég, semmi közük egymáshoz, az ő tulajaik voltak a Tópart kisebbségi tulajdonosok, akiket most kivásároltak. Érdekes, hogy a Kaláz nem így adta elő, de sebaj. :)
A számla mellett szó volt a parkolóhelyekről is, azt mondta, hogy kb. 15 darab van már csak - mondjuk én is ezt mondanám, ha el akarnám adni. :) Viszont egy összegben bruttó 1,8m már csak (júliusban 2,5-tel indítottak). Lízinglehetőségről is - egy év: havi 160 500Ft, két év: 85 868Ft, három év: 61 252Ft, négy év: 48 695Ft; bérelni is lehet, valami 15eFt környéki árért. De azt mondta, hogy minden megoldás érdekli őket - ez némileg ellentmond annak, hogy már csak kevés hely van. De komolyan elgondolkodtam.
Rákérdeztem a kert mizériára is. Azt mondta, hogy aznap (múlt hét hétfőn) öntik írásban a végleges megegyezést. Eszerint marad a jelenlegi állapot, csak a könnyűszerkezetes épületeket kell elbontaniuk a szomszédoknak. Elmondta azt is, hogy a kertjeink és az ő kertjeik között eredetileg egy járdarész lett volna, de az mégsem lesz, hanem ahol a szomszéd elfoglalta, ott az övé, ahol nem, ott a mi kertjeinkhez lesz csapva. Azt mondta, hogy egy-két helyen a járdán is túlnyúlik a szomszédok kerítése, ott esetleg kisebb lehet a kertünk, de van, akinek nagyobb lesz. Hát, érdekel majd a vége.
Sziasztok!
Jelentem, múlt héten aláírtuk a szerződést! Mostmár hivatalosan is szomszédok vagyunk:)
Mondta az ügyvéd, hogy jó lenne mihamarabb a tárolóra is megkötni a szerződést, ő úgy tudja, hogy ugyanúgy tulajdonjogot vásárolunk, így ez egyben azt is jelenti, hogy az ÁFA-tv erre is fog vonatkozni (miszerint a telekhányad is ÁFA köteles jövő évtől). Most éppen arra várunk, hogy az ügyvéd előkészítse a szerződést.
A teremgarázs beállók havi bérleti díja 15 ezer forint, egyösszegű vételára 1650000 Ft (+illeték!), lízingelni is lehet:
Egy éves futamidővel havi 160500 forint
tíz éves futamidővel havi 26351 forint a díj. Természetesen lehet egy és tíz év közti futamidőt is választani, ekkor a havidíj nagyjából arányosan változik.
A kerti tóval kapcsolatban nekünk az "építésvezető szomszéd" mesélte, hogy eredetileg egy medencét terveztek, nem tudom ez lenne-e a képen, de aztán elvetették az ötletet, mivel félő, hogy bajos lenne a fenntartása. Meg hogy egyébként is lesz medence a gézengúzoknál, és oda esetleg bebocsátást nyerhetünk.
Mondjuk egy kis édes kerti tó tényleg nagyon hangulatos lenne.
Én úgy hallottam, hogy az A épület alatt csak egy-két teremgarázs hely kelt el, ez is közrejátszott abban, hogy nem épült a B alá garázs. Szóval az A épület előtt parkoló autók egy része az ott lakóké. Egyébként a G alatt is épül garázs, lehet hogy ott is lehet bérelni. Persze lehet, hogyha majd nem lehet parkolóhelyet találni (nyáron még a strandolók is jönnek), megnő az igény a teremgarázshelyek iránt is. A megpróbálom megkeresni a cetlit, amin a lízinget ajánlották, de nem biztos, hogy eltettük: ha jól emlékszem először voltunk kint, amikor kaptuk, és ilyen mélységben még nem érdekelt a dolog.
A tó déli- délkeleti partján (Omszk park) egy szabadidő -és sportközpont épül, erről tudtok valamit?
Nekem az jutott az eszembe a kerítéssel kapcsolatban, hogy fogok kérni rá egy kaput, mint amilyen az A épület nyugati csücskénél van. Remélem, megoldható.
De jó, hogy voltatok kint a háznál! :) Nekem nem jött össze, délelőtt siettünk, aztán visszafelé meg már olyan sötét volt, hogy nem volt értelme kitérőt tenni. Azt nem nagyon értem, hogy miért áll már több, mint egy hete ugyanúgy a tető. Van, amikor megnyomják a munkát és mondjuk két hét alatt befedik a G épületet teljesen, aztán meg most áll a dolog. Lehet, hogy a G-n dolgoznak? Nyilván más vakol és más ácsol, úgyhogy az nem lassíthat.
Ezen már én is gondolkoztam. Valószínűleg nagy autóáradat lesz. Már most is tele van az A előtt a parkoló, pedig csak a nézelődők meg pár építésvezető áll oda pluszban. Mi lesz, ha 90 családdal több lesz?!
Az emlegetett A épületi szomszéd mesélte, hogy nekik is kezdték a 2,5 milla egy összegben ajánlattal, aztán az építkezés közben lett ez már 2 milla, aztán részletfizetés is előkerült. Szerintem még az A-ban sem fogytak el a parkolóhelyek, remélem, érdeklődés hiányában megy majd lefele az ár.
Egyébként mi a konkrét ajánlat a lízingnél?
Érdekes, hogy a múlt héten foglaltátok le a lakást! Amikor mi jelentkeztünk, akkor a Bea azt mondta, hogy az már elkelt. Ez volt júliusban... Lehet, hogy lelépett a vevő?
Mi is a Beánál foglaltuk le, de már az ügyvéd is tudott róla. Bizony, külön szerződés lesz róla, ezért nincs is még nekünk. Egyébként azért is kell a külön szerződés, mert az nem lesz a tulajdonunk, csak kizárólagos használati jogot lehet rá szerezni. Legalábbis nekem ezt mondták.
Egyébként a B. építésvezetőúr elmesélte, hogy úgy lesz megoldva, hogy a tárolóhelyiségek oldalfalai falazóelemből lesznek rakva, az első oldala, amin az ajtó van, viszont vasrács lesz. Bent a tárolóban nem lesz külön világítás, csak a folyosón. Így viszont nem lehet majd megbuherálni a madzagot és rákötni némi mélyhűtőládát és egyebeket a közös költség rovására.
A látványtervekhez szeretnék pár dolgot hozzáfűzni (az értekesítési irodában hallotak alapján): ami magát a házat illeti, az olyan lesz mint a látványterven (mostmár egész jól látszik a valóságban is), a kerítés, kert, stb. nem biztos hogy pontosan olyan lesz, bár ha jól emlékszem a műszaki specifikációban ilyen kerítés van leírva. A látványterven például a kizárólagos használatú előkertek nincsenek lekerítve, a szerződés szerint azonban le lesznek kerítve, az ígéretek szerint olyan kerítéssel, amit az A épületnél is használtak. A kerti tó szvsz nagyon jól nézne ki. A hétvégén voltunk a háznál, a tető valóban csak majdnem kész, a ház keleti vége azonban már be is van vakolva, olyan módon, mint a másik két épület, nagyon jól néz ki.
Autóügyek:
Egy kicsit kérdésesnek tűnik, hogy hova lehet az majd az autókat tenni. Ha a G-be és a B-be is beköltöznek a lakók, az minimum 60-80 autót jelent. Lehet, hogy néhányan kifizetik a teremgarázst, de nem hiszem, hogy sokan lesznek ilyenek (nem jár rá kedvezményes hitel). Szóval emiatt egy kicsit aggódok, lehet hogy parkolási problémák lesznek a környeken. A C07-en nagyjából látszik az is, hogy hol és mekkora lesz az új parkoló. Amikor előzőleg kint voltunk, az autóra tettek egy szórólapot, miszerint a teremgarázs helyeket (A épület) lízingelni is lehet, bár elég borsosnak tűnt az ára.
Egyébként nyugodtan megnézhetitek az építkezést, a sár miatt nem kell aggódnotok, mi is utcai cipőben mentünk be, bár figyelni kellett, hogy hova lépünk.
A lakást egyébként a múlt hét végén foglaltuk le...
Ez tényleg tök jó! Aggódtam, hogy ki lesz a falszomszéd, de akkor ha ilyen jól összejöttünk, gondolom megértjük majd egymást. :)
Az, hogy kinéztétek, mit takar? Le is foglaltátok? Vagy szándéknyilatkoztatok? Szerződés megvan? És mikor foglaltátok le? Egyébként az a kedvenc lakásom, tök olyan, mint a miénk, csak van ablaka a fürdőszobának, ezt irigylem kicsit. :)
Amikor nyáron még egybe volt nyitva kettőnk lakása, vicceltünk is vele, hogy így kéne hagyni, szólni a szomszédnak, hogy fizesse csak ki nyugodtan a lakását, majd mi vigyázunk rá. :)
A Beától nagyon nehéz bármit kicsikarni. Amikor júliusban beszálltunk, épp nyakunkon volt a falak áttologatásának a határideje. Eszébe sem jutott, hogy ahhoz egy kicsit nagyobb alaprajz nem árt, mint ami a neten van és esetleg beméretezve. De aztán fénymásolt nekünk egyet. A látványterveket láttam a falon akkor egyszer, azóta semmit, úgyhogy nagyon boldoggá tennél, ha elküldenéd. :) Küldtem levelet az ügyben.
A naprakészségről annyit, hogy amikor kinéztem magamnak ezt a házat, két nap múlva eltűnt a honlap és kb. három hét múlva került elő. Már el voltam keseredve, hogy elkelt minden lakás, azért szedték le. Valószínűleg a Bea nem bírja a honlap menedzselését is, azért hanyagolják. Meg azért, mert így is elkelt minden lakás. Amikor még ücsörögtünk néha nála, alig bírtunk két mondatot beszélni, mert állandóan érdeklődtek telefonon is, meg személyesen is.
Nem volt szó, de ez azért a hírekből valamennyire tudható. Van egy lokálpatrióta, aki hasznos infókból csinált egy kis oldalt, ott vannak rendezési tervek a faluról és ott látszik, hogy hova jön az M0-s és az elkerülő út. Én nem félek a forgalomtól, viszont nem lesz akkora dugó az Árpád híd felé, ami feltétlen pozitívum. Az elkerülő úttal meg egyetértek!
Az OTP-ről legközelebb, mert mennem kell megnézni a házat. :)
Disznó módon még egy képet sem raktam ki. Mentségem, hogy most egyedül ment fényképezni a kedves, mert nekem nincs sártaposóm, és nem minden képről tudom, hogy hol készült.
Viszont van egy kép a ti lakásotokról, ahol egy hatalmas beázás látszik. Ez a boltíves kisszoba. Valószínűleg nem beázás - magyarázza a kedves -, hanem csak éppen akkor készültek el a vakolással és a párás időben nem tudott még kiszáradni. De azért menjetek majd ki és nézzétek meg. De csizmát vigyetek! :)
Hát igen, akkor fanatikusak vagyunk. :) Egyébként azért minden centimétert nem terveztünk meg, de azért azt, amit később nem lehet változtatni, vagy csak sok pénzért, azt jól megterveztük. A bútorok egyelőre innen hozottak lesznek, aztán majd ahogy jön a pénz, úgy cserélgetjük őket. Egyébként meg a (leendő) csemeték miatt úgysem most kell tökéletesre csinálni, emlékszem, nálunk is volt egy bútorcsere, amikor tinédzserek lettünk és már nem jelentettünk közvetlen veszélyt. :)
Nálunk sincs végtelen pénzforrás, ezért van az, hogy egy csomó mindent úgy terveztünk, hogy majd később, ez még kimaradhat addig, amíg lesz rá pénzünk (pl. a tolóajtó a konyhában).
Apropó! Foglalt valaki tárolót is? Mert mi három hónapja lefoglaltunk egyet, remélem, megvan még, mert a P. ügyvédúr nem akart róla még szerződést írni. Ha nem lesz meg, akkor leverem rajta!