Keresés

Részletes keresés

MoavePress Creative Commons License 2003.08.04 0 0 825
Ha csak százezer buzi létezik Magyarországon és fejenként bedobnak egy ezrest a cél érdekében az mennyi is? Ne számolgass, elárulom: százmillió - ennyiből azé' neki lehetne kezdeni.

Más. Miért pont valamelyik politikai oldal feladata lenne kodifikálni a buzik jogait? Ez szakmunka, nem lilaköd - az oldalak jelentősége legföljebb csak a parlamenti szavazásban mutatkozna meg.

Nem tudom, feltűnt-e, de én egy roppant eccerű és gyakorlatias lélek vagyok: Ha valami érdekemben áll, akkó' elintézem. De legalábbis nekikezdek, és nem forgatom a szemem, mint szűzpicsa az elsőbálban. Először elég lenne néhány tucat jogászt ráálítani, majd ha valami eredményt felmutattak, esetleg lehet még további pénzekért rinyálni.

Annyi, de annyi lekes jogvédő, önzetlen jogvédőszervezet létezik, tessék csak nekiállni melózni!

Előzmény: JPBemondó (822)
JPBemondó Creative Commons License 2003.08.04 0 0 824
értelmeznének=értelmeznék
Előzmény: JPBemondó (822)
AradiGábor Creative Commons License 2003.08.04 0 0 823
Bocs az elírásért: Szóval, sziasztok!
Előzmény: AradiGábor (821)
JPBemondó Creative Commons License 2003.08.04 0 0 822
"A buziszervezetek miért nem tesznek le egy átfogó kodifikációs tervezetet az általuk sérelmesnek vélt törvények megváltoztatásának munkaanyagaként? "

Az az érzésem, hogy a problémát te a morbid vicc mottója szerint kezelnéd:
"Apu, kérek kekszet!
-Ott van, vegyél magadnak.
-De hát nekem nincs kezem!
-Ja, ha nincs kezed, nincs keksz..."

A meleg szervezetek 0 állami támogatást kapnak, nincs arra pénzük, hogy jogászok hadát alkalmazzák egy "átfogó kodifikációs tervezet" kidolgozására. Megjegyzem, nem is az ő feladatuk. A feladatuk az, hogy FELHÍVJÁK a létező problémákra a figyelmet, és a jogalkotónak kell a szükséges szabályozási hátteret megteremtenie. Ebben a folyamatban a jobboldalnak is részt kell vállalnia; első számú feladata annak az álságos szemléletnek a feladása, miszerint a melegek csak liberálisok, csak baloldaliak lehetnek, tehát (lásd Hende) mossuk kezeinket. Célszerű és betart(at)ható törvényekhez az alapprobléma részletes ismerete szükséges (ezt jól látod), de ezek az információk nem szerezhetők meg akkor, ha az érintettek mindenféle megkeresést rémülten hárítanak.
No és természetesen az még jó lenne, ha az egyes problémákra történő figyelemfelhívást bizonyos (szélső) jobboldali körök nem értelmeznének automatikusan magamutogatásnak, hivalkodásnak, hálószobatitkok erőszakos kiteregetésének.

Előzmény: MoavePress (819)
AradiGábor Creative Commons License 2003.08.04 0 0 821
Hát szisztok! Látom, izzik a hangulat. Bocs, hogy eltűntem egy hétre, de valamikor nekem is szabadságoltatnom kellett magamat. Internetközelbe csak most kerültem, így reagálni is csak most van lehetőségem:

Kérdeztétek, hogy azonos-e az itteni Aradi Gábor és a polgári kör alapítója. Válaszom: igen

A korábbi hozzászólásaimat más topikokban idézheti bárki, most is vállalom őket. Nem is értem mi ebben a különös? Attól még, hogy valaki meleg és felvállalja egy ilyen polgári kör létrehozását (mely egyébként nem csak a melegek problémáíval fog foglalkozni), még nem fog ideológiát váltani. Az meg, hogy a ballib sajtó ezt felkapja hidegen hagy. Hát más dolguk nincs, hát csak tessék... csámcsogjanak. Mást úgysem tudnak.

Előzmény: elemes (820)
elemes Creative Commons License 2003.08.04 0 0 820
Macisajt kartacs,

meg sem probaltad elmagyarazni az allaspontodat.

ezek utan csodalkozol, hogy nem ertem?

Előzmény: Törölt nick (817)
MoavePress Creative Commons License 2003.08.04 0 0 819
Tamáska, már nem is számolom hanyaccor teszem fel a kérdést: A buziszervezetek miért nem tesznek le egy átfogó kodifikációs tervezetet az általuk sérelmesnek vélt törvények megváltoztatásának munkaanyagaként?

Miért várják el, hogy a témáben nem érintett - eképp a megoldás gyakorlati kérdéseiben is járatlan - emberek végezzék el ezt a munkát?

Már többször felsoroltam, hogy hányféle jogágat érintene például csak az, ha a buzik házasságát elismerné a jog. Az idevágó szaktopicokból szinte pánixerűen menekültek el az érintettek.

Egyre inkább meggyőződésem, hogy csak sírdogálnak, mint a fürdőskurva, mert így szakavatott mártírok képében tecceleghetnek, de ha mongyuk érdemi munkáról esixó, akkor rögtön a hivatalokra, a kormányra, egyáltalán a társadalomra mutogatnak, hogy tesség csak megcsinálni, mi majd esetleg elfogaggyuk.

Tamáska, teszem azt: nekem holnap bekínálnának egy kalap pénzt, hogy az év végére készítsek egy tervezetet, ami legalább egy parlamenti előterjesztés színvonalát megüti - nem tudnám megoldani, mert lövésem sincs arról, honnan induljak el. Nem ismerem az életüket, nem ismerem a gyakorlatban felmerülő problémákat, következésképp semmiféle megoldási képlet nem jutna eszembe. Felteszem mások is így vannak vele - nem tartozik az életükhöz, így nem tuggyák mit kezgyenek jogalkotási szinten a kérdéssel.

Ezt az érintetteknek letenni az asztalra, osztán meglássuk...

Előzmény: HitetlenTamaska (800)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.04 0 0 818
Hat a melegek kozott is vannak sotetek. Ilyen csalodast. :)))))
Előzmény: AradiGábor (9)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.04 0 0 817
""a heteroszexualitas sem kozugy."
Ez viszont már marhaság.

Mi a kulonbseg...?
Alapvetoen semmi kozom ahhoz, hogy a szomszedom milyen technikaval elegiti ki sajat es parja nemi vagyait, amig ezzel nem lepi at a BTK hatarait."

Elemes kartács.Javaslom,inkább hagyjuk.
Ha magának a heteroszexuálitás mint közügy
kérdéséről az jut eszébe hogy a szomszédja milyen technikával elégiti ki saját és párja nemi vágyait,
akkor javaslom függesszük fel ezt az érdekes diskurzust.

Maga ebből az egészből láthatóan semmit nem értett, sőt lefogadom hogy még azt sem fogja érteni hogy mit keres Szabó Albert példája ebben a topicban.

Nahát.

Előzmény: elemes (816)
elemes Creative Commons License 2003.08.03 0 0 816
Macisajtkartacs,

jol mondod. a homoszexualitas ugyanis nem kozugy. "
Eddig tehát nagy nehezen megvolnánk.
"a heteroszexualitas sem kozugy."
Ez viszont már marhaság.

Mi a kulonbseg...?

Alapvetoen semmi kozom ahhoz, hogy a szomszedom milyen technikaval elegiti ki sajat es parja nemi vagyait, amig ezzel nem lepi at a BTK hatarait. Maganugy. Akar hetero, akar homoszexualis az illeto.

Nem tagadjuk meg tőlük az érdekképviselet lehetőségét.Csak éppen nem a konzervatív jobboldali polgári körökön belül lesznek ezek.

nade miert nem?

Előzmény: Törölt nick (782)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.03 0 0 815
offtopic

Attól, hogy a hirforrás "bevándorlásellenesnek" minősíti nem feltétlenül volt az. Legalább is emlékem szerint - a halála utáni nagyszámu cikk alapján nem a bevándorlásellenes volt, hanem asszimilció párti, azaz veszélyesenek tartotta azokat a kisebbségeket, -elsősorban a mohamedánokat- akik nem akarnak választott hazájukban a helyi életmódhoz és szokásokhoz alkalmazkodni, hanem elkezdték saját vallási törvényeiknek a holland törvények feletti majoritásáért harcolni.

Előzmény: Törölt nick (810)
fer1976 Creative Commons License 2003.08.03 0 0 814
Hogy jön ez ide?
Szerinted Fortuyn-nek küzdeni kellett volna a városi tanács "fokozódó prüdériája és elnyárspolgárosodása" ellen."

Előzmény: Törölt nick (813)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 813
" ott milyen jogokért kellett volna még küzdenie? "

Mai hír:

"A hollandiai Amszterdamban mintegy 300 ezer ember vett részt szombaton a homoszexuálisok hagyományos vízi karneválján, amelynek részeként 80 díszes hajó vonult végig a város csatornáin.
Süket fülekre talált a szervezők "több meztelenségre" vonatkozó felhívása. Az AFP szerint a szervezők azt szerették volna, ha a melegek "több pucér üleppel" tiltakoznak a városi tanács "fokozódó prüdériája és elnyárspolgárosodása" ellen."

Nahát:)

Előzmény: fer1976 (812)
fer1976 Creative Commons License 2003.08.03 0 0 812
"Mellesleg, igaz hogy nyíltan buzi volt, de érdekes módon ő sem a buzik jogaiért küzdött...)

Nahát:)"

Egy olyan országban mint hollandia ahol szabadon házasodhatnak és gyereket fogadhatnak örökbe a melegek, ott milyen jogokért kellett volna még küzdenie?

Előzmény: Törölt nick (807)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 810
"Szó sincs róla hogy bevándorlóellenes lett
volna. "

Bíróság elé állt Pim Fortuyn gyilkosa
2003-03-29 00:13:51
A holland bíróság elé állt csütörtökön az a férfi, aki már korábban beismerte: tavaly májusban ő ölte meg Pim Fortuynt, a holland jobboldali populista politikust. Az állatvédő aktivista azzal indokolta tettét, hogy veszélyesnek tartotta Fortuyn szélsőjobboldali nézeteit.
Először állt bíróság elé az a férfi, akit Pim Fortuyn meggyilkolásával vádolnak. Volkert Van der Graaf korábban beismerő vallomást tett, tettét azzal indokolta, hogy veszélyesnek tartotta a holland populista politikus nézeteit a társadalom elesettebb csoportjaira nézve.
A merénylet tavaly május 6-án történt. A politikus egy rádióállomás épületéből lépett ki, amikor hat közelről leadott lövés érte a fején, a nyakán és a mellkasán. A 33 éves gyilkost percekkel a lövések után letartóztatták. A férfi hosszú ideig nem tett vallomást, majd a merénylet után 7 hónappal beismerte tettét.

A homoszexualitását nyíltan vállaló, bevándorlásellenességéről híres Fortuyn pártja a gyilkosság után tovább növelte népszerűségét, a néhány nappal később megrendezett választásokon a második helyen végzett. A kormánykoalíció azonban három hónap alatt szétesett a Fortuyn-párt belső viszályai miatt.

[origo]
-----

Legalább a "modelljeidet" ismerd rendesen, Hitetlen, ha már "példaként" hozod fel őket...

Nahát.

Előzmény: HitetlenTamaska (809)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.03 0 0 809
offtopic

Szó sincs róla hogy bevándorlóellenes lett volna.
Arról van szó, hogy éppen a bevándorlók érdekében szerette volna azt, ha az állam - saját dokriner álláspontját meghaladva - noszogatja azokat az asszimilációra, és helyesen ismerte fel, hogy tartós bajok származna abból, ha az állam tehetelenül szemléli a gettok kialakulását.

JPBemondó Creative Commons License 2003.08.03 0 0 808
Megint maszatolsz.

Tamáska hozzászólásának a második fele a lényeges
(10 pont, és köszi, Tamáska).
Erre tessék reagálni onnan jobbról.

+ az előzőekben feltett kérdéseimre.

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 807
"A börfejüek nem reprezentáns képviselői a nyugati társadalmaknak. "

Pont ugyanolyan "reprezentáns" képviselői mint a buzik...:)

"És például a népszerü és -jobboldalinak kikiáltott*- holland Pym professzor is öntudato s meleg volt."

Fortuynra gondolsz, az egykori marxistára majd
bevándorló ellenes iszlámgyűlölöre?:)))
Remek példa.
Nézd meg hogy végezte "toleránséknál"...
Ezt a mintát szeretnéd Magyarországon? Hm....
(Mellesleg, igaz hogy nyíltan buzi volt, de érdekes módon ő sem a buzik jogaiért küzdött...)

Előzmény: HitetlenTamaska (803)
nedooddki Creative Commons License 2003.08.03 0 0 806
Mért ne?

Lenne +női tagozat és 2x annyi cekker!:))

Előzmény: Jobboldali Becsület (805)
Jobboldali Becsület Creative Commons License 2003.08.03 0 0 805
mert akarod oket arra kenyszeriteni, hogy politikai nezeteikkel ellentetesen, a ballibekre szavazzanak?

Nem akarom kényszeríteni őket.
Szavazzanak ahova akarnak.
De ne polgári körösködjenek!

Előzmény: elemes (768)
JPBemondó Creative Commons License 2003.08.03 0 0 804
Válaszok a 771. hozzászólásban feltett kérdésekre??
Előzmény: Törölt nick (801)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.03 0 0 803
Mindenütt közügy.

A börfejüek nem reprezentáns képviselői a nyugati társadalmaknak.

Sokkal inkább annak kellene a csökött magyarországi jobboldaliak szeme elött lebegni, hogy Berlinnek lehet meleg polgármestere, hogy számos nyugati országban miniszterek közismerten és nyilvánosan melegek.

És például a népszerü és -jobboldalinak kikiáltott*- holland Pym professzor is öntudato s meleg volt.

És ez egy olyan trend, aminek nem fognak tudni ellenállni.
Mondhatnám, hogy Hende hülye, és én ennek csak örülhetek, mert egyre mélyebb árkot ás maga alatt, de nem mondom, mert számomra politikai csatározásásoknál fontosabb az, hogy meleg polgártársaink számára is biztositsam teljes szabdságukat és egyenlőségüket, és lehetőségüket a félelem és megalázásmentes teljes életre.
Mint tavaj a meleg háttér társaságnak irtam:
"Én ugyan hetero vagyok, de az én szabadságom sem lehet teljes, amig a tietek nem az."

----------------*
És még igaztalanabbul szélsőjobboldalinak tartott

Előzmény: Törölt nick (801)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 802
hadd tagadja, attól még vannak... :)))))
ezzel az erővel azt is tagadhatná, hogy a nap kering a föld körül...
nahátnahátnyihihi... :))))
Előzmény: JPBemondó (786)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 801
"A homoszexualitás mindaddig nem tud "magánügy" lenni, amig a vele kapcsolatos előítéletek és gyülölségek megnyomoritják a melegek életét.
Ezért álságos azt "magánügyként" lekezelni."

Nézd.
Egyfelöl láthatod a friss EU-beli példák alapján hogy bizony még ott sem ahol "közügy" , ott sem szünt meg sem "az előitélet", sem "a gyülölség".

Másfelől, itthon még a magát liberálisnak aposztrofáló szélsőséges törpepárt sem emelte be ennek felvállalását a pártőprogramjba , pedig ha valakikre aztán ráférne a szavazó, azok pontosan ők...

Úgyhogy a konzervatív oldal csak kezelje továbbra is a melegek kérdését mint ahogy eddig, vagyis mint mindenkinek a magánügyét.
Végül is azért konzervatív oldal, és azokat is kell képviselni akik így gondolják (és ők vannak többségben).

Végül pedig hogy az ilyen ballib média provokációkat hogyan kezelje,azt is meg kell tanulni.
Hende reagált nyilvánosan, talán még ennyit sem kellett volna. De ez csak a magánvéleményem.

Előzmény: HitetlenTamaska (800)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.03 0 0 800
A homoszexualitás mindaddig nem tud "magánügy" lenni, amig a vele kapcsolatos előítéletek és gyülölségek megnyomoritják a melegek életét.
Ezért álságos azt "magánügyként" lekezelni.
Előzmény: Törölt nick (798)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 799

Hende nem azt mondta meg hogy ki a jobboldali...:))
Hanem hogy ki a nyilvánvaló provokátor.

De ehhez nem kell Hende, elég a 769.-est elolvasni, a lapitó atya egyik korábbi művével...

Előzmény: HitetlenTamaska (797)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.03 0 0 798
"Én megérteni véltem hozzászólásodat kedves 1stperson. "

No. Talán ki fejtenéd részletesen.
Különös tekintettel/kapcsoltatban elözö beírásaimra (hiszen az én elözményeimre való tekintettel született.)

Előzmény: HitetlenTamaska (796)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.03 0 0 797
Mi ennek a topicnak a tanulsága?
Szerintem az, hogy a "jobboldolaiság"-nevü fogalom mellé sem lehet közlekedési rendőrt állítani, pedig Hende Csaba boldogan jelentkezik erre a feladatra.
("Hogy ki a jobboldali, az én mondom meg.")
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.03 0 0 796
Én megérteni véltem hozzászólásodat kedves 1stperson.
Előzmény: Törölt nick (794)
aszora Creative Commons License 2003.08.03 0 0 795
Bőrfejűek kövekkel és üvegpalackokkal dobálták meg a homoszexuálisok hagyományos nyári felvonulását Svédország fővárosában. Egy fiatal férfit fejsérüléssel szállítottak kórházba.

A mintegy harminc főből álló szkínhedbanda akkor támadt rá Stockholmban a több ezer fős békés menetre, amikor az elhaladt a királyi palota mellett. A rendőrség két garázdát őrizetbe vett, a többieket pedig elszállították a helyszínről a további erőszak megakadályozása céljából.

A bőrfejűek pedofilellenes jelszavakat hangoztattak, utalásként a svéd melegek egy friss kampányára, amely arról szól, hogy a homoszexuális irányultság már korai életszakaszban kialakulhat. A kampány ellen egy jobboldali párt ifjúsági szervezetének mintegy kétszáz-fős csoportja is tüntetett békésen a királyi palota közelében.

Olaszországban is támadtak

A dél-olaszországi Bariban brutálisan összeverték az olasz melegszervezet, az Arcigay helyi vezetőjét. Két ismeretlen hatolt be Michele Bellomo irodájába, fejét a falhoz verték, majd a vérző embert a földön heverve hagyták.

Az olasz parlamenti ellenzék vezető pártja, a Baloldali Demokraták szolidaritását nyilvánította a melegaktivistával, aki halálos fenyegetések miatt egy ideig rendőri őrizetet is kapott. Olasz melegcsoportok szerint a homoszexuálisok, köztük a Bellomo elleni agresszió annak a "hecckampánynak" a következménye, amelyet a Vatikán folytat a melegek ellen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!