Keresés

Részletes keresés

Jaavorka Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5723

Ausztria még nem oldotta fel a beutazási korlátozásokat az Olaszországból érkezőkre.

Szóval elég sok a nyitott kérdés.

Lari99 Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5722

Sajnos én már nem bízom a törlésben! Úgy volt, hogy június 02-én indulnak járatok Alghéróba, aztán megjelent a hír a Wizzair oldalán, hogy 06.16-án indul az első járat. És most nem tudom örüljünk vagy sírjunk, nem tudjuk mi lesz, jobb lenne ha nem indulna. A szállás nem volt előrefizetve, de rendesek voltak, érdeklődtek, mi újság, azt mondták minden rendben van náluk, lehet jönni, csak szóljunk, ha tudunk valami biztosat. Mi június 23-án jönnénk vissza, úgyhogy ha elutazunk, majd tájékoztatlak! Persze, ha elutazunk!

Előzmény: Lari99 (5719)
Jaavorka Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5721

Köszi a linket. Ha jól értelmezem ez a 13-i dátum csak belföldi járatokra vonatkozik?

Előzmény: csapa (5717)
Jaavorka Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5720

Helló Sorstárs,
Nekem 23-ra van Bécs Alghero jegyem Nagyon bízom a törlésben, mert semmiképpen nem tudunk menni.

Előzmény: Lari99 (5713)
Lari99 Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5719

Köszi a választ! Igen, úgy néz ki utazhatunk! Egy dolog kérdéses még. Visszaérkezéskor Magyarországon nem kell karanténba vonulni?...

Előzmény: szofi762 (5716)
szofi762 Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5718

Látom mindkettőnk nagyon várta már ezt a hírt! ;)

Mellesleg az sem elhanyagolandó hogy Szardínián lasssan 2 hete nincs új fertőzött. A tegnapi adatok szerint 9 tartományban nincs új fertőzés országos szinten, további 10-ben pedig 10 alatt van a napi adat, mindössze Lombardia, Piemont, Liguria és Emilia Romagna mutat még magasabb számokat, de ott is jelentős a csökkenés.

Előzmény: csapa (5717)
csapa Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5717

"Ime a várva várt információ! Június 13-tól Szardínián visszaállítják az összes repülő/hajó járatokat! A beutazóknak nem kell semmilyen egészségügyi útlevelet bemutatniuk! A napokban lefogom írni mindazt, amit Olaszország/Szardínia kér az ideutazóktól. Maszk használat hol és mikor stb..."  http://www.mit.gov.it/comunicazione/news/trasporto-aereo-trasporto-marittimo-sardegna-regione-sicilia/trasporti-nuove

szofi762 Creative Commons License 2020.06.03 0 0 5716

Elég érdekes amit írsz mert elvileg - legalábbis ezt korábban többször leírták- a mai nappal indulnak a  milánói és római gépek a  szigetre, június 15-től a teljes belföldi menetrend mehet, majd június 25-től mehetnek a nemzetközi járatok Szardíniára. Így fura eza  Bp-Alghero június 16-án! Persze lehet hogy addig még módosítanak ezen. Mert az viszont most már tény hogy a mai naptól Olaszországba és így Szardíniára is lehet utazni csak annyi hogy a nemzetközi járatok még nem mennek így innen max. komppal tudsz, utazni, de neked enm is ez a problémád.

Mondanám hogy olyan nincs hogy megy a gép de nem engednek be a szigetre de pont mostanság történt meg hogy egy düsseldorfi eurowings járatot nem engedtek Olbián leszállni. Igaz zárva volt a repétr amiről mindenki tudott de valhogy ők mégsem....

Teljesen friss hír: "Arrivi in Sardegna, niente certificato. Ma i turisti dovranno registrarsi"

https://www.unionesarda.it/articolo/news-sardegna/cagliari/2020/06/03/arrivi-in-sardegna-niente-certificato-ma-i-turisti-dovranno-regis-136-1025273.htm

Vagyis nem kell semmilyen teszt, negatív igazolás, nincs "passaporto sanitario", egyszerűen mostantól váreják a túristákat és lehet beutazni.

Szerintem ne mondj le semmit, ha mégse menne a gép akkor már értesíteniük kellett volna. A fenti cikk egyértelművé teszi hogy nem kérhetnek a belépéskor tesztet, nincs karantén, tehát nem történhet meg az hogy nem engednek be. Max. ha lázas vagy és köhögsz akkor kerülhetsz kellemetlen helyzetbe de akkor persze ne indulj el!

Lari99 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 5715

Köszönöm előre is!

Előzmény: pitosforo (5714)
pitosforo Creative Commons License 2020.06.02 0 0 5714

Többen olvassuk innen (na jó, nézegetjük) a szárd napi sajtót, én szívesen megírom ide, ha van újdonság. 

Lari99 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 5713

Nekünk június 16-ra van rep. jegyünk Wizzar-ra Bécsből Algheróba és nagyon tanácstalanok vagyunk. Wizzair akkor indítja az első járatot. Ha lemondjuk,semmi visszatérítést nem kapunk, de ha megyünk, akkor mi vár ránk? Lehet, hogy be sem engednek! Hátha tud valaki valami okosat mondani!

pitosforo Creative Commons License 2020.06.01 0 0 5712

Olaszo-ban holnaptól lesz lehetséges egyáltalán a régiók között utazni. Ez azonban nem igaz még Szardíniára, Szardínia csak 7-én (vagy 8?) nyit, és a kormányzó nagyon erőlteti a passaporto sanitario bevezetését (kb. egészségügyi útlevél), hogy minden szigetre lépőt letesztelnek covidra. Ez azonban nem az ő egyedüli hatásköre, és a római kormány nem nagyon ért vele egyet, megy a polemizálás. 

Egyelőre nem tudni, mi lesz. 

A strandok lassan nyitnak a helyieknek, de a szabadstrandokra is külön szabályokat vezetnek be, amiket aztán párnaponta újraírnak. 

Előzmény: nickd1977 (5711)
nickd1977 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 5711

Sziasztok

Érdeklődni szeretnék hogy Szardiniáról mit lehet tudni utazásügyileg? Kinyit a sziget a szezonta, vagy sem? Illetve beutazással kapcsolatosan van infoja valakinek? Köszönöm előre is a segítséget

Bamberg58 Creative Commons License 2020.05.31 -2 0 5705

A manausi temetőt azért lenne érdemes megnézni

Mr. Hadley Creative Commons License 2020.05.31 0 0 5699

Nyitni kell. Ez kényszer.

A betegség ellen meg védekezni. Hozzá kell alakítani az életünket.

szofi762 Creative Commons License 2020.05.26 0 0 5692

Biztos lehetsz benne hogy jövőre is pont ugyanolyan szép lesz a sziget, akkor menjetek ha úgy érzitek hogy szívesen mennétek és ne minden áron. Ha tényleg lerepüli a Ryanair a Lauda útjait még egy hónap múlva is dönthettek ha úgy alakul. Mi is pont Mallorcán voltunk velük és csak azért mert 10 eurós jegyeket dobtak piacra 2 éve mikor indult. Szóval ki tudja még milyen jegyárak lesznek!

Mindenesetre mi úgy tervezzük hogy 27-én elindulunk. Legalábbis sikerült a nem lemondható/nem módosítható szállást módosítani június 28-ra. Persze azért úgy foglaltam át hogy az már lemondható legyen. A kompjegyekkel még várok, szerintem azt csak 2 héttel indulás előtt fogom megvenni, mostanra már úgyis eltűntek az akciós jegyek.... 

Azért most már tényleg úgy fest hogy az olaszoknál is helyre fog állni a rend. Szardínián napok óta nincs új megbetegedés és ezzel nincs egyedül, országos szinten is jelentősen csökkentek a számok. 15 régióban már napi 10 alatti a megbetegedés szám. 

Bár az még mindig nem tiszta hogy Magyarországon meddig marad érvényben a  14 napos karantén!

Előzmény: tabicsabi (5690)
COOP Creative Commons License 2020.05.24 0 0 5691

Ryanair repüli le a Lauda utjait.

Előzmény: tabicsabi (5690)
tabicsabi Creative Commons License 2020.05.22 0 0 5690

Köszi a kérdésedet!

Még nem döntöttük el a családdal,hogy ezek után mi lesz a nyaralással!?Amúgy már  ma du.n küdte a Lauda a mailt az esetleges opciókról.Elfogadás,ingyenes módosítás,vagy teljes visszatérítés közül lehet választani.

Autóval semmi esetre sem indulnánk el a gyerekek miatt.(Egyszer voltunk Korfun,rémálom volt az a kb.28 óra utazás)

Én személy szerint meg voltam elégedve a Laudával.Tavaly augusztusban Mallorcán voltunk,idén januárban még a járvány kitörése előtt Tenerifére utaztunk velük.Minden zökkenőmentesen zajlott,ráadásul mindig nagyon kedvezőek voltak a jegyáraik,köztük Szardíniára is.(idén a csajok vágya volt Szardínia,de ha nem is jön össze ebben az évben,akkor sem dől össze a világ.Szerintem jövőre is ugyan olyan szép lesz és meg fog várni minket és mindenkit aki idén nem tud eljutni a szigetre)

Talán addigra "elcsitulnak a kedélyek"és ha nem is fog minden visszaállni a régi kerékvágásba,de talán egy kicsivel jobb lesz a helyzet mint idén.

szofi762 Creative Commons License 2020.05.22 0 0 5689

Kár érte! Sok jó helyre volt járatuk. Pont nézegettem Skiathost....Mi lesz a nyaralással? Mentek autóval vagy ennyi volt?

Előzmény: tabicsabi (5688)
tabicsabi Creative Commons License 2020.05.22 0 0 5688

https://airportal.hu/bezarja-becsi-bazisat-a-lauda-mert-eredmenytelen-lett-a-bertargyalas/

Mi is Bécsből a Laudával mentünk volna Alghero-ba júliusban.

Jaavorka Creative Commons License 2020.05.21 0 0 5687

Több olasz partnerünk jelezte, hogy nem lesz augusztusi leállás sem idén.

Előzmény: szofi762 (5685)
Jaavorka Creative Commons License 2020.05.21 0 0 5686

Szállást még nem is foglaltam. Az eredeti terv az volt, hogy az esti érkezés után Alghero környékén egy éjszaka, aztán három éjszaka az északi partnál, három a sziget déli részén. (Délen még nem jártunk)
Ha valami csodás véletlen folytán el tudnánk utazni, akkor ez a terv eleve bukna, valószínüleg egy szállást foglalnék. Gondolom kiadó lesz bőven.

szofi762 Creative Commons License 2020.05.21 0 1 5685

Ezen a szigeten rengeteg ember él a turizmusból, mondahatni kizárólag. Emellett gondoloma  mezőatzdaság is erősen függ tőle mert pl. ha nincs turista az éttermek töredéke lesz nyitva, nem kell annyni alapanyag, a piacokon nem fogy úgy a gyümölcs, zöldség stb... 

Lehet most arra számítanak hogy Oalszországból mindenki oda megy nyaralni de nem úgy fest mintha az olaszok nagy része nyaralni akrna most. Ráadásul amenynire olvastam főleg az északi tartomyányokból járnak Szardíniára legtöbben, sokaknak van saját nyaralójuk...stb, na de pont az északi régió a legfertőzöttebb. 

Nincs baj a teszttel, csak csak találjon ki egy élhető rendszert és  időben. Ezzel mondjuk kb. már elkésett. A szállásadók 2 héten belül nyitnának csak épp nem tudják kinek!  Állítólag Olaszországban nem is csinálnak magánúton tesztet, vagy ha igen nagyon drága egy 4 fős csalának akár 500 euroba is kerülhet. Ez így nem fog működni. Én meg odamegyek egy magyar magánklinika magyar nyelvű nyomtatványával abból hogy fogják eldönteni hogy hiteles? A jegykezelő srác a kompnál....?

Hát nem vagytok egyszerű helyzetben!

Előzmény: pitosforo (5684)
pitosforo Creative Commons License 2020.05.21 0 0 5684

Nekünk van egy házunk ott, egész nyárra tele voltunk foglalással. Mindenki törölte, szeptembertől vannak megint :( 

Előzmény: szofi762 (5683)
szofi762 Creative Commons License 2020.05.21 0 0 5683

A nemzetközi járatokra még most is egyértelműen azt írja hogy június 25-től indul emg a forgaloma  szigeten. Bár nem tudom hogy ez is csak Solinas álláspontja vagy már hivatalos tény.... Egyre kaotikusabb, megértem hogy a sziget védelme fontos, de ez így nem fog menni, közli hogy 2,5 millió turistát vára  szigetre miközben még mindig nem tisztázott hogy milyen körülmények közt lehet utazni.

Írtam a szállásadónknak június 12-re volt szállásunk foglalva, szeretném átrakni más időpontra azt válaszolta még várjak mert ők sem tudnak semmit... 

Előzmény: Jaavorka (5681)
pitosforo Creative Commons License 2020.05.21 0 0 5682

Ezt egyelőre csak Solinas (Szardínia kormányzója) erőlteti (jól értetted egyébként), de jóvá kell hagynia a felsőbb szinteknek is, nem biztos, hogy megvalósul. 

Hétfőn Chia strand 1 euro / fő díjat akart szedni minden strandolótól. Két nappal később eltörölték. 

Jönnek a jobbnál jobb ötletekkel, de hamar kimúlnak. 

Nem nagyon tudják, hogy védjék meg magukat, kell a turizmusból származó bevétel, de félnek is a vírustól, kórházi ágyuk például annyi van, hogy az állandó lakosokat el tudják látni... 

Előzmény: Jaavorka (5681)
Jaavorka Creative Commons License 2020.05.21 0 0 5681

Sziasztok,

Nekem június 23-30 között van repjegyem Szardíniára Bécsből. A wizz júni 15-ig törölt mindent. Ma reggel hallgattam egy tegnapi nyilatkozatot, amiben arról beszéltek, hogy kötelező lesz a negatív teszt, de ennek a költségét "jóváírják" a szállodában, helyi termékek vásárlásánál etc. Nem mindent értettem tökéletesen, de a lényeg tuti ez volt.
El nem tudom képzelni, hogyan tervezik megvalósítani ezt.

szofi762 Creative Commons License 2020.05.21 0 1 5680

Ez meg egy mai hír:

"Dal 2 giugno niente quarantena per chi arriva in Sardegna. I turisti potranno sbarcare ma solo se dotati di certificato di negatività al covid. "

Mondjuk hogyan képzeli el a negatív tesztek bemutatását az nem tiszta. Először arról volt szó hogy 7 napos ,most meg arról hogy 3 napos teszt. Ez nem igazán kivitelezhető. Vasárnap 14.30-kor indulna a komp, előző estét Volterrában töltenénk, azaz szombat hajnalban indulunk, a tesztet minimum szerdán meg kell csináltatni hogy tuti legyen eredmény péntekig, vasárnap este érkeznénk Szardíniára, 3 nap kilőve. 

Egyébként is külföldiek esetébe mely intézmény által kiállított tesztet fogadják el? A kompnál a jegykezelő srác hogyan dönti el e teszt papír hitelességét? 

Előzmény: -+Seth+- (5677)
-+Seth+- Creative Commons License 2020.05.20 0 4 5678

Valóban. Áldozat? Mi ez valami Bibliai kiselődás? Tudod ki hoz áldozatot? Az a borsodi mélyszegénységben élő ember akinek azt mondják maradjon otthon és ne dolgozzon. Fát vágni, idénymunkát végezni stb. nem lehet ám a kanapéról. Itt okoskodni azt lehet. Korlátlanul. :)

Nem, a hülyetúrista élni szeretné az életét és nem érdekli a vírus. Mint ahogy szívinfarktus sem vagy az influenza sem. Ha elkapja majd szépen elmegy karanténba, kórházba vagy meghal, áldozatot hoz, majd akkor ha kell, nem előre, vezényszóra.

Mikor lesz vége a járványnak? Erre az 5Ft-ös kérdésre várja már mindenki a választ a 'tudósoktól' és 'virológusoktól'. Eddig csak ennyit hallottam: Nem tudom. Hát ez zseniális. :)))) Szóval én inkább utazok 'hülyetúrista' módra. :)

Amúgy nem döglök a tengerparton egy percet sem de ez már részletkérdés. :) Szardíniának szép tengerpartjai vannak amit csakis májusban és szeptemberben látogatok meg. A sziget belseje és útjai számomra érdekesebbek. 

Előzmény: totopad (5675)
-+Seth+- Creative Commons License 2020.05.20 0 0 5677

fino al 4 giugno non sarà possibile arrivare in Sardegna. Cancelliamo questa prenotazione. potete rifare una prenotazione nuova con data arrivo successiva al 4 giugno.

Ezt írta szálloda ahol meg szoktam szállni Orosei-ben. Teljesen logikátlan lenne Szardíniára (nagyon kevés esetszám volt) bármilyen erősebb korlátozást fenntartani mint amit a kormány elrendel.

Meglátjuk mivel 3-án Livornóban leszek ha addigra a Szlovén határ is kinyit, jun1 a céldátum.

Előzmény: szofi762 (5676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!