Keresés

Részletes keresés

ex_lx Creative Commons License 2003.06.05 0 0 240
Akkor lehet, hogy mégsem vagyok olyan.

Nagyon indiszkrét leszek, de miért is ne.
Keresek ~240e nettót, ebből 60e hiteltörlesztés, 50e gázvízvillanyszemétüzemanyagkötelezőbiítosítás, 10-20e apanázs a szülőknek, 10-30e a visszafogott élet.
A többi számlán marad(t): ebből lett >10 éves kocsim és ebből vásárolom mostanság a bútorokat.
Ha meglesz a bútorzat, valszeg akkor sem fogom elinni a fennmaradó összeget, és valszeg akkor is igyekezni fogok hagyni el nem értéktelenedni a megtakarítást, és valszeg akkor is vissza fogok utasítani bármiféle implicit gyanúsítást.

OFF

Szóval mégis tanár???

Előzmény: Törölt nick (236)
vibor Creative Commons License 2003.06.05 0 0 239
Én egy kicsit másképp élem/éltem át, de ha Te mondod biztos így van.
Előzmény: netizen (238)
netizen Creative Commons License 2003.06.05 0 0 238
vibor tevedesben vagy, nem csokkent a jovedelmed, hanem masok jovedelme nott (ugy latszik szamodra elfogadhatatlan utemben).

Tudjatok az a baj, hogy eppen a heten akartam meginditani egy hitelalapu lakasvasarlast. Na azt most szepen leallitottam. Olyan jo volt amig nem volt ez a medgyessy. Az embernek volt ertekallo jovedelme, tobb evre elore tervezhetett, mostmeg megint kezdodik ez a marol holnapra valo nyomorgas. nekem csak egy eletem van es nem vagyok olyan gazdag hogy ebbol meg1x negy ev a kukaba keruljon. En ugy erzem, hogy engem is megillet a letbiztonsag azon szintje ami nyugat europaban van. medgyessy pont ezt vette el tolem.

nagyon szar a szocik alatt magyarnak lenni es ebben az orszagban megelni...

Előzmény: vibor (233)
vibor Creative Commons License 2003.06.05 0 0 237
Bocsánat a 30-40%-ék valóban túlzott volt. 20-30-at akartam írni. (Közelebb a 20-hoz)
Előzmény: ex_lx (235)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 236
"valaki pár év alatt megspórol 1 milliót azzal, hogy addig hordja ugyanazt a göncöt, amíg azon túl feltűnőek nem lesznek a lyukak,"

Olyan vagy, mint a komcsi telekszomszédom: az is azzal etet, hogy a (300 forintos ivóvízzel éjjel-nappal öntözött) kiskertjéből adódó spórolással utaztatja a Bahamákra a csak a két kezemen összeszámolható lélekszámú családját... :DDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: ex_lx (232)
ex_lx Creative Commons License 2003.06.05 0 0 235
Úgy érted, a fizud valutában kapott része 2.5 fél év alatt tkp. 0 értékű lett?
Biztos, hogy nem túlzol? Naaa... csak egy picit? ;)
Előzmény: vibor (233)
szigetelőszalag Creative Commons License 2003.06.05 0 0 234
És már fut is vele!
Előzmény: ttenyleg (-)
vibor Creative Commons License 2003.06.05 0 0 233
Melyik újjamat harapjam?

Jővedelmem 40%-át valutában kapom. Az erős forint következtében 2-2.5 éve mintegy 30-40%-al csökkent a jövedelmem. Az alapállapot akkor állna vissza, ha az USD újra 300 Ft lenne.
Akkó most mi van?

(A deviza alapú hitelekben mindig is ott volt az árfolyam kozkázat.)

Előzmény: ex_lx (232)
ex_lx Creative Commons License 2003.06.05 0 0 232
"Teljesen hidegen hagy, mennyit adózik a luxusfogyasztása után. Járjon tömegközlekedéssel, utazzon Volánnal, Mávval, BKV-val."

Hiszed vagy sem, Bp.-től alig 50 km-re is léteznek olyan falvak, ahová/ahonnan naponta 2 busz jár. Itt a kocsi nem luxus (bár a fenntartási költség tényleg olyan), hanem létfeltétel.
Ezen kívül: ha valaki pár év alatt megspórol 1 milliót azzal, hogy addig hordja ugyanazt a göncöt, amíg azon túl feltűnőek nem lesznek a lyukak, az bizony szeretné, hogy megtartsa azt a kevés vásárlóértékét, ami 1 milliónak még van (egy tetőt nem tudsz belőle felújítani), hogy ne kelljen mégis drága hitelt felvenni a takarékosság céljára. Ha ennek az értékmegőrzésnek az a vélt módja, hogy az ember fia eurót vesz, akkor az a valaki gazdag/burzsuj/kulák/tisztességtelen lesz és megérdemli, hogy mégis ússzon a pénze?

OFF

Remélem, hogy nem pedagógusként közalkalmaznak. :\

Előzmény: Törölt nick (209)
sul Creative Commons License 2003.06.05 0 0 231
"Aki mindig farkast kiabál..."
Ja, a Fidesz farkast kiabált, amikor ő volt kormányon, ugye?!

"amúgy meg azt se hiszem el amit kérdeznek."

Akkor meg hiába is szólt volna neked, hogy "emberek, ne vegyetek autót csak forintért"!

Egyre kínosabb, ahogy belezavarodsz. :))

Előzmény: ZolaBA (227)
Okos Mikulás Creative Commons License 2003.06.05 0 0 230
Nem kellett egy Einsteinnek lenni ahhoz, hogy egy szoci csapat Bokrost istenítő dilettánsokkal hova vezeti Magyarországot. Ismerőseim a kormányváltás óta készülnek a "nehéz időkre". Most látszik csak milyen igazuk van.

A rothadás jelei régen látszódnak, ami most történik csak bevezetés. Lesz még itt móka, kacagás. Beleszoktak az emberek abba, hogy alacsony az infláció és állandó a forint vásárlóereje. Hát most egy kicsit ez is máshogy lesz...

Előzmény: ZolaBA (227)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 229
Eléggé tévednél is a lustasággal... csak talán elvárható lenne, hogy megfizessék a munkádat.
Előzmény: tüzes fal (218)
szkd Creative Commons License 2003.06.05 0 0 228
nekem nem célom megvédeni a kormányt és az intézkedéseit, de az nem annyira egyértelmű, hogy a kereskedelemnek "hatalmas" gondokat okoz a mostani intervenció.
Az exportőröknek (pld. az 599-cel kezdődő vonalkóddal ellátott termékenek is) kedvezőbb a gyenge forint és a más országból származó termékek importjának nem annyira. Sőt, a cimmerferibe érkező túristáknak is jobb, hogy az euróban megkeresett pénzükért több hamburgert vagy lángost tudnak venni a "balatonparton". Ez pedig azért jobb nekik.

Igaz, hogy mi kevesebb cuccot tudunk behozni az eurozónából, de ez valszeg nem zavarja sem a kormányt sem mást.

Szerintem hibás az a gazdaságpolitika amelyik egyszer oszt majd visszavesz majd megint oszt hogy megint visszavehessen, de ezt már nálam sokkal okosabb emberek is megmondták én pedig csak plagizálnék

Előzmény: balatonpart (225)
ZolaBA Creative Commons License 2003.06.05 0 0 227
"Csak a hülyék nem értettek a szóból."

Aki mindig farkast kiabál...
amúgy meg azt se hiszem el amit kérdeznek.

Előzmény: sul (224)
vibor Creative Commons License 2003.06.05 0 0 226
Vajh, melyek azok a hatalmas gondok?
balatonpart Creative Commons License 2003.06.05 0 0 225
Most a ballib sajtó kussol, most nincsenek elemzések, most nincsenek meghmondó emeberek, hogy az forimnt leértékelése, milyen hatalmas gondokat okoz a kereskedelemnek.
A súlyos gazdasági válság jelei már tapasztalhatók voltak, most a forint leértékelésével csak még komolyabb problémát okoznak.
Volt Bokros csomag, most meg van Medgyessy csomag.
Jobban jártunk volna ha Medgyessy kismocsokot elégiti ki.
sul Creative Commons License 2003.06.05 0 0 224
"nagyon odavan itt egykét ember a Fideszért, hát mondjátok meg, mondták ök érthetöen a választóiknak, hogy "emberek, ne vegyetek autót csak forintért" ????"

Nahát, tényleg nem mondta a Fidesz érthetően, hogy ne vegyél autót!!!
Csak annyit mondott érthetően, hogy a maszop választási ígéretei teljesíthetetlenek, tehát lesz gázáremelés meg akár újabb Bokros-csomag is.
Azt' lett.
Csak a hülyék nem értettek a szóból.

Előzmény: ZolaBA (194)
ttenyleg Creative Commons License 2003.06.05 0 0 223
Járai: Ma nem lép a jegybank!
03.6.5 11:24

Járai Zsigmond úgy vélekedik, hogy pár napig vállalható a gyenge forint, így csütörtökön nem tervez sem kamatemelést, sem intervenciót. A jegybank azonban nem hagyja magára a 250 forintos árfolyamot és, ha kell, kamatot emel. Az elnök mindenesetre megvárja, hogy mit mutat az árfolyam az ECB ma várható kamatemelése után. A december/decemberi infláció Járai szerint 4,5-5,0 százalék között lesz, és az MNB tartja magát e célkitűzéshez.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=162891

Előzmény: Triumphator (220)
tüzes fal Creative Commons License 2003.06.05 0 0 222
Ne álljon senki addig fél lábon amíg újra 250 forint lesz 1 euro mert a tolvaj megy0 kabinet ideje alatt ez nem fog bekövetkezni.
Előzmény: Triumphator (220)
Triumphator Creative Commons License 2003.06.05 0 0 221
"Az interneten fellelhető információk szerint a OTP Bank ma az euró egységét 270,85 forintért adta, míg a készpénzt 257,63 forintért vásárolta. A Postabanknál a csütörtökön érvényes jegyzés 275,46-260,46, az ÁÉB-nél 274,70-
261,30, a Budapest Banknál pedig 274,78-258,77 forint volt. A Vista Utazási Irodák fiókjaiban az ügyfelek 251 forintot kapnak egy euróért, míg a fizetőeszköz egységéhez 271 forintért juthatnak hozzá, az Ibusznál pedig 255, illetve 278 forint az árfolyam."
várni kell egy kicsit, ma kamatot vág az európai bank és járai is bejelentette, hogy megvédi a 250 huf/eur árfolyamot. állítólag.
ttenyleg Creative Commons License 2003.06.05 0 0 219
Az euró mától több mint tíz forinttal drágább a bankoknál
2003. június 5.
FigyelőNet, MTI-Eco

A forint szerdán bejelentett 2,26 százalékos leértékelése után a bankok is drágábban adják el az eurót a lakosság részére. Azok a lakossági ügyfelek, akik például turista úthoz váltanak ki valutát, csütörtökön reggel minden bankban több mint tíz forinttal drágábban vehetik meg az eurót, mint egy nappal korábban.

tüzes fal Creative Commons License 2003.06.05 0 0 218
"Mondjuk baromira nem tudom sajnálni azt, akinek egyáltalán van pénze autóra /nekem közalkalmazottként az ugymond "50%-os béremelés" után sincs/"

Ha ugyanennyire demagóg szeretnék lenni akkor azt mondanám, hogy megérdemled, mert amikor elmentél közalkalmazottnak tudhattad, hogy nem leszel belőle milliomos, megfogni a lapátnyelet meg lusta voltál.

De nem mondom, hanem csak abba gondolj bele, hogy mitől számít szerinted luxusnak az, hogy valakinek manapság autója van?
Pl. én sem azért vásároltam új autót, mert a bankba kell járnom vele időnként átszámolni a millióimat, hanem azért, mert a munkámhoz szükség van rá. Több száz kilométert le kell vezetnem egy nap alkalomadtán.

Előzmény: Törölt nick (203)
ttenyleg Creative Commons License 2003.06.05 0 0 217
PM: még a 3,5 százalékos gazdasági növekedés is kérdéses
2003. június 5. 10:02

MNO MTI

A GDP növekedése az idén akkor érheti el a 3,5 százalékot, ha az év hátralévő részében mind a kivitel, mind a vállalati beruházások jelentősen növekednek – állapítja meg a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön nyilvánosságra hozott gyorsjelentése.

Az év elején a PM még azzal számolt, hogy az idén a bruttó hazai termék (GDP) legalább 4 százalékkal, vagy annál gyorsabban bővül. Az eltelt hónapokban többször módosult az előrejelzés, és a legutóbbi prognózis szerint 2003-ban a GDP 3,5-4 százalékkal bővülhet.

A csütörtöki gyorsjelentés már a 3,5 százalékos GDP-növekedést is feltételesen irányozza elő.

A PM szerint a növekedési cél eléréséhez elengedhetetlen a világgazdasági konjunktúra gyorsulása, valamint a vállalatok versenyképességének javítása. Olyan gazdaságpolitikai intézkedések szükségesek, amelyek elsősorban a versenyképesség növekedését helyezik előtérbe.

csa1 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 216
Hidd el én sem, sőőőőőt.
Csak a hozzáállásod nem tetszett, de tiszteletben tartom.
Tahát minnél több ember legyen csóró. De akkor meg nem fogtok elférni a buszon-villamoson.
Bár én igen-igen messze vagyok a jómóduaktól, de szerencsére van 1 jó kocsim.
Előzmény: Törölt nick (213)
antall Creative Commons License 2003.06.05 0 0 215
"Miért nem lehetet ezt az árfolyameltolást több lépcsöben megtenni ???????"

Lehet, hogy ez az első lépcső:)

Előzmény: HanG99 (199)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 214
Ma Magyarországon gazdag, de legalább jómódú emberré becsületes úton nemigen válhatott szinte senki. Gazdag meg pláne nem lehetett, csak kiskapukon át.

Az ilyenek tehene bizony nyugodtan meg is dögölhet.

Előzmény: browser2003 (212)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.05 0 0 213
És? Szavaztam én a komcsi kormányra? Nem. Akkor meg?
Előzmény: csa1 (211)
browser2003 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 212
Koherens álláspont : Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Előzmény: csa1 (211)
csa1 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 211
Jó lenne ha tudnék én is venni 1 mill eurót, de sajnos nem tudok.
Egyszerüen az áremelkedések után még annyi eselyed sem lesz kocsira mint eddig.
Előzmény: Törölt nick (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!