Mi éppen Hermann Hesse életművének feldolgozásán ügyködünk. Egy kósza ötlet volt csupán megmutatni a másiknak Kedven Hessémet, de úgy belejöttünk, hogy lassan komoly Hesse-rajongóvá lettem.
Filozofikus beálítottságú, önmaguk útját kereső lelkes olvasóknak páratlan lelki csemege!! :o))
Persze mindenki válogathat saját szájíze szerint, elég tágak a lehetőségek.
A dolog pikantérája egyébként - és ez már kicsit off - hogy mi ráadásul nem is ugyanazon a nyelven olvasunk!!! Szóval a net és az olvasás, akár a kettő együtt is, nemzetközi síkon is remekül funkcionál!!
Kiváló, ezt az olvasósdit mi is elkezdhetnénk, ráadásul egyik - sokat emlegetett - "alföldi barátnőnk" ebben biztoskezű segítőnk is lenne. Jöhet az első javaslat...és éljen az internet! Rr
A szépirodalommal én pont fordítva vagyok. Megismertem valakit a neten keresztül, aki hasonlóan érdeklődik a téma iránt. Így indítottunk egy projektet, közös megegyezés alapján kijelöljük az olvasandó művet, és ki-ki a maga tempójában, de a másikkal nagyjából párhuzamosan olvas. Így menet közben is meg tudjuk/szoktuk beszélni a felmerülő gondolatokat, majd a végén jól kibeszéljük az összbenyomásunkat. És aztán közös erővel kiválasztatik az újabb alkotás. És eddig szépirodalomban utaztunk.
Egészen más úgy olvasni, hogy menet közben is van kivel megbeszélni a felmerülő gondolatokat...így a könyv végére sem felejtődnek el, sokkal intenzívebb így az élmény.
Még mondja valaki, hogy az olvasás magányos elfoglaltság!! :o)))
Nagyszerű embereket ismerhet meg az ember az internetnek köszönhetően és az már csak hab a tortán, ha alkalom nyilik a személyes találkozásra is , mint ahogy sikerült nekünk legutóbb, amikor alföldi barátnőnk Budapestre jött.
Nekem csak egy problémám van : amióta internetezem sokkal de sokkal kevesebbet olvasok szépirodalmat és ez nagyon hiányzik. Ti hogy vagytok ezzel ?
Hülyeség ez az elsorvasztásos szöveg.
Én is megismertem egy pár embert itt, azóta is tartjuk a kapcsolatot, annyira, hogy együtt voltunk nyaralni is és szilveszterezni is.
Az itteni barátaimmal naponta beszélek, míg a többiekről ez nem mondható el.
Ács Nóra, te mindenhol felbukkansz? Nagyon jó !!!!Azt már nem is kell ideirjam, hogy igazad van, hiszen én is benne vagyok az alanti körben...bár a palacsintasütés még nem megy...a bortermelésről nem is beszélve...
Sokan mondják, hogy az internet elsorvasztja az emberi kapcsolatokat, a gép gépiessé tesz.
Mi, néhányan, már nem is annyira fiatalok, valószínűleg soha nem ismertük volna meg egymást internet nélkül.
Ami - így utólag - nagy kár lenne!
Van közöttünk kőbányai és budai, Budapest környékéről való és alföldi...
Különbözőek vagyunk,különböző az élethelyzetünk, de meggyőződésem, hogy gazdagítjuk egymást.
Ma már nem csak a hálón, hanem a "való világban" is.
Ti hogy látjátok?