Hát ezt így még nem hallottam. :D A lényeg, hogy csak annyi a változás, hogy kicsivel kevesebb fény éri őket nyilván, valamint megszűnik a napi hőingás.
Bevittem a hibiszkusz-erdőt amikor jöttek a hidegek. Millió éve vannak hibiszkuszaim, és csak egyet nem értek Miért van az, hogy minden évben amikor bekerülnek, elkezdenek sárgulni a leveleik, kivéve az ág végeken lévőket. Eldobálnak egy rakás levelet, aztán éldegélnek tovább. Semmi logikája. Nem gombásak, nem betegek, van még rajtuk táp is maradék, hiszen 3 hete kaptak utoljára, nem locsolom őket túl sem vagy ilyesmi és még csak nem is fűtünk ilyenkor. 21 fok van a házban. Szóval egyszerűen nem értem.
Állítólag a levegő páratartalma kevés. Megporzás után a pártát össze lehet kötözni egy kis pamuttal, vagy befőttes gumival. Kis zacskót is szoktak húzni a megporzott virágra. Magcsinálás nekem sem sikerült még, de a fenti praktikákat ezideig még a megporzás kivételével nem követtem el.
Álomszép. Nagyon ügyes vagy! Nekem sohasem sikerül a magonc. 2 hét után mindig ledobja a virágtokot. És legtöbbször még a tokig sem jutok el. Mi lehet a baj? Pedig egyszerű "alap" virágokkal dolgozom, nem is oltványokkal. Mégsem sikerül... Tud valaki esetleg ötletet adni, hogyan tornázhatnám fel az eddigi stabil 0%-omat?