Egy olyan kérdésem lenne, hogy Ti tisztában vagytok azzal, hogy a hőmennyiség óra most mi alapján mér? Mivel azt mondták, hogy a fűtés elszámolása 7 Ft KW/óra de a hőmennyiségmérő GJ-ben mér. Tehát most, hogy mér és hogy számlál? Ez a közgyűlés jegyzőkönyvében van leírva. De nem igazán jöttem rá, hogy akkor most melyik a jó.
volt amúgy még valaki akit nagyvonalúan kihagytak a garanciális javításból mint engem? várok csak szombaton, erre senki és semmi. négykor felhívtam a portást hogfy mi van, pont akkor ment haza mindenki. hát lett volna jobb dolgom is....
Csatlakozva a lecseszéshez én sem tudom ki volt az az idióta aki üt-kalapál szombaton 10 után de azért ez már a pofátlanság teteje. Ti honnan hallottátok?
Nekem meg mindig az a bajom, hogy tul meleg van a lakasban futes nelkul is..:( A radiatorok tok hidegek, megis 25 fok van a lakasban, pedig szelloztetunk mar rendesen...
Bocsika, elösször is egy kis lecseszéssel kezdeném: szombaton valaki este 10 után elég ütemesen kalapálgatot. Mondjuk befurok 4 lyukat a falba OK!, de amikor félórája csak azt hallom kop-kop-kop, kicsit besokaltam. Szerencsére kisfiam már elaludt, de a nejemmel már a falat kezdtük kaparni. Én elhiszem, hogy valaki sokat dolgozik és csak későn tud neki állni az ilyen feladatoknak, de kérem egy kicsit legyen tekintettel a többi lakóra is. Köszönöm.
Más. Hétvégén elkezdtünk mi is fűteni, és ha feltekerem teljesen eléggé zúg, ez természetes, vagy valami okozza ezt a zúgást.
Sztem a kotberrel varjuk meg, mig vegre _hivatalosan_ mond valaki valamit. Eddig csak a lakogyulesen hangzott el valami kisse ellentmondasos info, aztan ugye megjelent a papirka a hirdetotablan (el is tunt.. :), meg ugye elozo honap vegere mar mindenki megkapja a kotberet...
Szal' sztem semmi sem biztos. Meg kell varni, mit lepnek, es aztan arra reagalni. Csak hat ugye meg mindig nem akarodzik nekik semmit sem kinyilatkoztatniuk..... :(
Oszinten szolva megertem oket, nem kis penzrol van szo - de a fenebe is, ennyi ido alatt mar abakusszal kiszamoltam volna....
Lassan lehet fűteni! Nálunk igaz még nem kellett bekapcsolni, de hétfőtől jön a hideg. Kábeltévével volt egy kis gondunk- egy csomaggal kevesebbet kapcsoltak be.
Csak kerestem a programot és csak nem találtam.Egy hét alatt kijavították.
Kötbér: aki banki hitellel vette a lakást, és a bank késve teljesített, a késedelmi kamatot velünk akarják megfizettetni. Szerintem ez nem igazságos.
Én remélem, hogy ezt a "félreértést" rendezni tudjuk majd az illetékesekkel.
Radiator - ezt nekem is csinalta az egyik egyszer, de aztan kinyitas-becsukas utan jo lett... A termosztatcsere eleg gyenge otlet, hisz itt valszeg a szeleppel magaval lesz a gond....
Teka: csak nem a kardan tort el?
A Comm. nekunk 2 het utan megcsinalta a kaputelefont, yeah. Pozitiv dolog volt, hogy a szerelok idoben jottek, nem kellett rajuk varni.
Fontos eszrevetel: HA valaki "kiakasztja" a bejarati ajtot, az akassza mar vissza is!!!! Szombaton egesz nap az jott be aki akart...
Egyebkent mi nem futunk - ennyire "pingvinek" lennenk, vagy mi, de eddig meg semmit sem kellett futeni. TObbiek?
Ja, es lassan, de alakulgat a lakas butorilag is, mar kezd a komforterzet is megjelenni, nem csak a "feszer-feeling"..:)))
Ma hívott a Comunique, hogy sikerült 16 nap alatt a telefonkészülékemet megjavítaniuk és már átvehetem. Azt mondják már jól működik kiváncsi leszek rá.
A konyhai radiátor nálunk egyfolytában meleg nem lehet leállítani megkértem, hogy jöjjenek ki. Egy hét után jöttek, termosztátot cseréltek és semmit nem ért. Sejtették, hogy nem ez a gond de azért nem csinálták meg. Tehát még azért is egyszer ki kell jönniük. És minden egyes ilyenk alkalommal el megy egy fél napom.
A teka is rossz nálunk, kijött a szerelő de nem tudta megcsinálni sajnos nem volt nála alkatrész.
Tehát nálunk most még semmi sincs rendben!:)
És Nálatok mi újság a lakásokban? Megszoktátok már az új lakást?
No, Weber ur remekul elmondta a telefonban, hogy mi a teendo, igy elofurassal sikerult felapplikalnom a cuccot... Mondjuk nehezen mozgatom a karjaimat, de megvan..:)))
Bocs ha valakit zavartam este 10 elott par perccel, de sajna keson erek haza..:(
Kukaugyben nincs fejlemeny? Ami a 7vegen volt, az nagyon durva..:( A szemettarolo tele volt szemettel.
Egyebkent nem tudjatok, miert nincs megnyitva a masik lepcsohaz? Akkor a szemetkerdes is leegyszerusodne. A liftet ott is ki lehetne belelni, es kesz.
a 7vegen szembesultem azzal, hogy valami nagyon durva (valszeg beton) anyag van a plafonunkban, mert a normal utvefurom meg jo minosegu falfuroval sem tudott vele megbirkozni...
Nincs valamelyikotoknek olyan szerszama, amivel 8-as lukat lehetne furkaszni betonba?
Egy érdekes dolgot láttam a neten. Régi lakóparkok honlapjait néztem. Vannak olyan lakóparkok akik tovább üzemeltették a ház honlapját. Vagyis beköltözés után már nem a lakáskínálat volt a honlapon hanem a házzal kapcsolatos témák, felhívások, közgyűlési dolgok, kiadó lakások, garázs helyek stb. Nem rossz ötlet.
Szerintetek lenne értelme ezt nálunk is megcsinálni?
Én kaptam épülethasználati útmutatót, és kicsit meglepődtem. Többek között az van benne, hogy a belső falakat legfeljebb 3 centire lehet megfúrni, és nem leget őket nagyon terhelni, csak mondjuk egy kép, vagy egy kisebb polc erejéig. (Az nem teljesen világos, hogy ez csak a szobákat elválasztó fal, vagy a lakások közötti is az-e). Benne van az is, hogy az épület körüli burkolat nem terhelhető, ezért autóval nem lehet ráállni. Ezzel csak az a baj, hogy aki nem lakó, csak itt parkol, az ezt nem tudja, és nem is törődik vele. Igazán kiépíthettek volna egy korlátot, amely meggátolja, hogy rá lehessen állni a járdára.
Más. Egy ismerősöm azt mondta, hogy az elektromos hálózatoknak (telefon, kábelTV) nem tesz jót, ha különbözöek egymás mellett vannak. Azaz a matávét és a communikét egyébként sem lehetett volna egy csőbe behúzni. A kérdés, hogy a kivitelezőnek kötelessége lett volna-e több csövet beépíteni a házba.
Az en taviranyitomban gyenge az elem, vagy mi van? Lefele menet egesz oda kell allnom a kapuhoz, es van amikor belulrol igy sem tudom kinyitni a kaput, ki kell vennem a kulcsot, es kidugni az ablakon...
Felfele is teljesen fel kell gurulni, es csak ott "erzekeli"...
Nekem szerencsére még nem tettek fel semmilyen kérdést, igaz, még nem is tárgyaltam velük egyszer sem.
A fő gond az, és ezt szerintem ők nagyon jól tudják, hogy ahogy szép sorban költöznek be az új lakók, sokan, érthető okok miatt, kényszerből, ez van , ezt kell szeretni alapon, leszerződnek velük. Így, mire megtelik a ház, kiderül, hogy átlagban minden lakásra fog esni legalább 1 szerződés a CU-val. Na, ebből a pozícióból robbantsa ki őket valaki.
Nem tudom egyébként, nem vagyok jogi szakember, hogy mennyire támadható az, hogy egy csőbe behúztak egy akkora saját csövet, ami mellett más - pl. MATÁV - nem fér el, ugyanakkor a saját "kis" belső csövük kihasználtsága 10-20%. Etikai alapon vajon támadható-e a dolog? Másik kérdés, hogy az Ofi-val kötött szerződésük predesztinálja-e őket arra, hogy lefoglalják a teljes csövet?
Szerintem is a comunique egy elég érdekes cég. Tőlem rögtön megkérdezték előfizető vagyok-e mert ha igen akkor az már más. Lehet, hogy akkor a szerelő is gyorsabban jön?!
De mondtam, hogy én egy egszerű lakó vagyok csak és a kaputelefont szeretném használni.
Nekem is van útmutatóm, már kértem. A telefonom nekem már rossz most elvitték szervizbe. Megkérdeztem és azt mondták bármilyen egyszerű telefon is jó a hálózatba.
Ma voltam a Zsalu irodában és mondták, hogy a korlátok le lesznek fémre cserélve. Kék szinűek lesznek mint a terasz korlát. A garanciáról én azt hallottam, hogy 3 év van a burkolásra.
Amugy a Zsalunál van egy olyan dokumentum amit állitólag átadáskor kellett volna megkapnunk az Ofirtaltol. De én nem kaptam. Körülbelül 10 oldalas és az épület lakás leírása van benne. A dokumentumnak a neve : épülethasználati útmutató.