Hai!
Tanulság: rá kell beszélni Miss Krall-t (ha még az), legyen oly kedves elfáradni kis hazánkba pl a Kongresszusi Központba (tán meg is telne) és akkor igen nagyon jó lenne nekünk! Lobby!
Lee
ui.: efotton voltam a múlt héten, ahol a technikusok úgy kitettek magukért, h néha a másik színpadot lehetett hallani nem beszélve a környék településeinek szórakoztatásáról :-)
egyébként - már ahogy a minősíthetetlenül sz@r hangosításból ki lehetett venni - teljesen jó kis koncert lett volna, még annak ellenére is, hogy dk kicsit be volt rekedve (sőt, ez egyáltalán nem lett volna baj). és az is ciki volt, hogy a technikusoknak szóló füttykoncertről szegény szerintem azt gondolta, hogy neki szól :(
engem némileg kárpótolt mondjuk, hogy nem kis meglepetésemre játszott egy dalt másik nagy kedvencemtől, tom waitstől :)
kár, hogy így alakult az este. pl patricia barber még délután egy nagyonnagyon jó koncertet adott, és jól is szólt. minden bizonnyal egy remek kis rendezvényként gondolnék vissza erre "jazz summer night"-ra, ha nem mossa el az eső, és nem bénázzák el az osztrák technikusok pont diana krall produkcióját :(
de azért így sem bánom, hogy elmentem :)
tanulság: el kell menni majd egy lehetőleg nem szabadtéri koncertjére is :)
Nagyon nagy szerencséd, hogy nem dobtál ki ennyi sok pénzt a koncertre. Egy jobb fajta zenegéppel sokkal jobb minőségben élvezheted otthon a zenét, mint Wiesen-ben.
Pont a DK koncertre iszonyatosan rossz idő lett, elkezdett ömleni az eső, és erre az időjárásra szemmel láthatólag nem voltak felkészülve az osztrák tezsvérek. Egy kissé ugyan érthetetlen, hogy pont egy szabadtéri koncertnél nem kalkulálják be a rossz időt. Szóval mindenki benyomult a sátorba, ami alaposan csökkentette az ember komfortérzetét. Ehhez hozzájött, hogy az osztrákok nagyon bunkók, ha koncertről van szó, hirtelen bazi nagy könyököket növesztenek és megpróbálnak a színpad előtti legjobb helyekre furakodni mindenkin keresztül. Ebben az esetben valamennyire érthető volt, hogy minél közelebb próbáltak férkőzni, ugyanis sem hallani sem látni nem lehetet semmit. A kivetítők és a hangszórók sem működtek rendesen, így a koncert eleje inkább a közönség füttykoncertje volt.
Annyira élvezhetetlen volt az egész, hogy mi el is jöttünk előbb, dacára annak, hogy zuhogott az eső, így ernyő nélkül sz..rá áztunk. Egy darab lámpa nem működött a faluban így külön élvezetes volt megtalálni a kocsit.
Legalább azt megemlegetem amíg élek, hogy ennyire még soha nem áztam meg.
Szóval szerintem ne bánd, hogy nem jöttél, hacsak nem érdekelt volna a többi koncert is.
még sehol, talán a héten veszem meg.
ticketexpressnél 12.300 huf, ma beszéltem velük.
jön még valaki? jó kis program lesz aznap: diana krall mellett még patricia barber (másik nagy kedvencem), herbie hancock, tuck & patti...
mi kell még? :)
Hi zeuszka!
Ha nem tudod, hallgasd meg a zenéjét, ha nem tetszik, ne hallgasd tovább. Hallgass Elvis Costello-t, annak a zenéjét meg én nem ismerem :-(
Lee
ui: állítólag DK kavart Clint Eastwood-dal is, ezek a hírességek már csak ilyenek. Bezzeg az nem hír, h én hány nővel kavartam az elmúlt évben :-)
Hai!
A Blahától a Rákóczin az Astoria irányában jobbra a 2. (3.?) utca a Klauzál utca, ozon kell haladni kb 100 m-t és jobb oldalon lesz egy fantasy-könyvesbolt mellett.
Lee
Sajnos a következő oldal fizetős, de érdekes képek is találhatók sokmindenkiről, én ezt ajánlom:
http://www.wireimage.com/GalleryListing.asp?navtyp=CLB&str=1096&styp=clbi&nm=Diana+Krall
Hai!
Péntek délutáni császkálás eredménye a Tangóban 3600-ért (ez itt a reklám helye :-) Diana Krall: All For You; azóta csak azt hallgatom, hihetetlen jó, megunhatatlan, bizsergető érzés. Néhány dal már megvolt korábban, de így "egyben" hallgatva a '96-os albumot, ez tuti! Aki teheti, szerezze meg!
Jaj bocsi, elfelejtettem: Billie Holliday! Persze kevésbé bárénekesnő, inkább jazz és blues dalok vegyesen szerepeltek repertoárjában, de különleges hangja miatt (és persze ő volt az egyik első!) kienelten kel említeni.
Hai Tybald!
Láttalak a Norah Jones topicban is! Diana Krallnak a korábbi albumai jobbak, nekem a Love Scenes van meg, a többi majd később... de a neten siekrült még egyebet is lelni (pár duett). Hasonló előadó biztosan van más is, pl Nina Simone vagy kicsit még jobb, mint Ella Fitzgerald, Cassandra Wilson, stb...
Nekem a Whene I Look jobban bejött, persze lehet még keveset hallgattam...
A Live-ról meg a kevésbé freejazzes részek, Norah Jones-on kívül van még hasonló stílusú előadó?