Buznyák metál= 1985-től megszületett együttesek akik a Poison féle vonalon mentek. Nagy haj, nyávogó hang stb. :)) Csajok kedvencei pl. Europe, Bon Jovi bár Jovinak van pár száma ami nekem is tetszik.
A Guns 'N Roses nem hinném, hogy strici metált játszana. :)
Ha most ha kő kemény akarok lenni akkor '75 vége a megalakulás éve, de ekkor még csak Harris volt és '76 végén jött Dave Murray.
De az a Maiden akit leginkább ismer mindenki az '82 szintén december óta létezik.
Ha belekontárkodhatok a stílusba én is akkor ezt írnám le ahogy találkoztam velük időrendben és az elnevezésekkel. :)
Rock
Zeppelin, Deep Purple
Hard Rock
Black sabbath, AC/DC, Kiss, Maiden, Judas,Def Leppard, Saxon
Metal
Saxon, Maiden, Judas Priest, AC/DC
Heavy Metal
Metallica
Ezek ilyen sorrendben jöttek emlékeim szerint és nem volt semmilyen strici metal....csak buznyák metál.
:))))
A SOAD legalább nem reppel, és vannak egész jó dallamos részek is a számaiban. Az igényességhez nem tudok hozzászólni, mert lehet egy igényesen kidolgozott zene is szar, és vica verza.
Néha kellenek azok az egyszerű ritmusképletek is. S vannak akik nagyon jól tudnak ilyet csinálni(mint a Helloween). S ha már itt tartunk, Tobias mestert is meg lehet említeni, szerntem nagyon érti a dolgát.
A galoppózós bassz szerintem inkább a Maiden védjegye. Harris zenekarvezető úr nagyon bele tudja csempészni minden számukba. :)
Azt hiszem mindjárt megnézem a Rock in Rio-t mégegyszer. :)
Na most őszintén szuólva leírtad a klasszikus rockert. :)
Amúgy nincsne igazad, mert a leírásod a legtöbb black csapatra is áll, mégsem sticimetál. Etz a szót amúgy sem szeretem, s szerintem aki szereti ezt a zenei stílust, az nem is nevezi így. Ez egyszerű heavy metal, amiről írsz. Bár a Def Leppard már inkább hard rock.
Felre ne erts nem az a bajom a Hammerfallal hogy tul laza lenne vagy ilyesmi. 1szeruen mar nem jon be ez a galoppozos fajta german metal. A 13-16ot azert irtam mert akkoriban viszont ilyeneket hallgattam Helloween, Accept stb.)
Himet en is szoktam hallgatni neha :) (De ezt ne aruld el senkinek :)))
Stricimetál: 80-as évek. Van keményebb és lágyabb fajtája.
Lágyak: Def Leppard, Guns 'n Roses, Bon Jovi, Aerosmith, stb.
Kemény: Hammerfal, Running Wild (más néven: német sör metál), stb.
Öltözékről ismerhetők fel legingább: hosszú tupír, vagy zsíros haj, bőrszerkó (lógó öv, csatok, szegek, válltömés - vagy bőrmellény), esetleg szűk farmer, vagy bőrnadrág (reggel belefingasz, este jön ki belőle) és veszkócsizma
amúgy KaZaA-val töltök le. Nézd meg a www.kazaa.com oldalt!
Amilyen jók a klasszikus és nem populáris metal zenék, annyira szarok ezek az ún. "nu" metál förmedvények. Pl. Limp Bitzkit és még gfene tudja. Ritmustalan, összhangzatttannal tök ellentétes. A System... különösen kimagaslik a gyenge zenei értékeivel.
Na így már egyetértünk. A Nightwish amolyan metálopera (a Therionhoz hasonlóan), a Hammerfall meg egy rendkívül kemény, de dallamos - hogyis mondta Ordas? - stricimetál. Talán a Stratovariushoz hasonlítanám.
A dallamosabb és mélyebb éretlem miatt lettek megemlítve szerintem. S nem azért, mert egymáshoz hasonlítanak, hanem mert szerintem megtalálhatóak a jellegzetességeik a zenében. :)
>System of a Down vmi kibaszottul igénytelenül osotba, szar zene. Szerintem az a szakállas énekes nem normális.
Az, hogy nem normális, az tény. De a gitáros sem, elég csak néhány klipet megnézni. :-)
De ez még nem elég indok arra, hogy kibaszottul igénytelennek nevezd őket. Vannak igenis jó dolgaik, bár nem mondanám, hogy kedvenceim közé tartozik. És ha összehasonlítod a többi újhullámossal, akkor messze ez a legjobb. Persze a vámpírfejű és a limpbigshit nem mérvadó.
>Amúgy most Hammerfall-t töltök le :) Igazi kemény stricimetál! :)
Bár nem tudom ezt a "stricimetált" beazonosítani, mit jelent, de szerintem is nagyon jók. Honnan töltöd le? Nekem is jól jönne.
Azért ez nem szép hozzáállás! :)
Én sem a leglazább zenéket szeretem, elsők közt volt meg a Death első albuma nekem itthon, s a zene, amit játszok, az sem finomkodik. :)
S most már napok óta mégis a HIM egyik válogatását hallgatom. :)