"Jelenlegi e-mail címét a X Zrt. (jelenlegi szolgáltató) 2010. december 31-ig tartja fenn, a kedvezőbb csomagra való szerződéskötést követően kérjük, regisztrálja új e-mail címét, a 9999-es Y Kft. (új szolgáltató) ügyfélszolgálati telefonszámon!"
Tehát, ha jól értelmezem, akkor regeljek új e-mail címet, értesítsek minden 1-2000 "e-mail ismerősnek", ezen felül mehetek vissza közjegyzőhöz, hogy megváltozik az elektronikus levelezésem címe (plussz pénz), illetve mehetek a bankba is mert ugye átutalással megy...stb.
Szóval 2010. december 31-ig van időm elintézni az átállásra!
Köszönöm szépen! Ez nekem ráfizetéssel, idő elfoglaltsággal, papírhalmazokkal,...stb jár... :S
Akkor értelmezd nekem légyszíves mint egy síkagyúnak! Mert ehhez már lüke vagyok! :P
Automatikusan változik az email-címem? Ezzel nem is kell vacakolnom? Csak annyit kell tennem, hogy körbe írogassak 1-2000 embernek, hogy "figyelj, email-cím változás történt"?
a papir szerint meg változik az email címed, @hdnet.hu leszel, de ez dec 31-ig intézendő. (AAddig egy smtp router fogja forwardolni a régi címet. Vagy tárolni.) A második oldalon van. Édesviz
Most a szolgáltatóváltással az kukac utáni név megmarad? Újat kell regelni? Küldjek nem tudom hány embernek, hogy megváltozott a cím? (-> jó hogy nem rég voltam közjegyzőnél megadni az emailcímemet! Most meg kell változtatnom nem kevés pénzért, sok papírmunkával...?)
E-mail fiók 1 x 30 Mbyte 2 x 30 Mbyte 3 x 30 Mbyte Web tárhely 30 Mbyte 30 Mbyte 30 Mbyte Sebesség 20/10 Mbit/s 30/20 Mbit/s 80/25 Mbit/s ELŐFIZETÉSI DÍJ 2 500 Ft 3 500 Ft 4 500 Ft
Fix IP cím bármely csomaghoz havi 2 880 Ft-ért igényelhető.
Garantált le- és feltöltési sávszélesség StartNET 20/10 Mbit/s garantált sávszélesség: 4/2 Mbit/s BaseNET 30/20 Mbit/s garantált sávszélesség: 6/3 Mbit/s TopNET 80/25 Mbit/s garantált sávszélesség: 8/4 Mbit/s Nekem a garantált sebesség tünik lassúnak a Rubicomhoz képest. Most 26/13 Mbit sec. Igaz olcsóbb. Ja a mail fiók is nagyobb, de ott nem gyűjtünk levelet.
Igazából nekem se jön le, hogy most mi a helyzet. Ha nem reagálok a levelükre, akkor most minden megszűnik július 21-én, vagy változatlan feltételekkel minden megy tovább. Nekem a digi árai és szolgáltatása jobban bejön, ezért mindenképpen új szerződést fogok kötni.
számomra van egy mondat, amiszerint a szerződésben csak a cég és adatai változnak, de pl szolgáltatás díjai, feltételei nem. (5. pont) Az emil címeket kell újra regisztráltatni. De pl a TV-seknek marad a csatorna kiosztás, vagy csomagot kell cserélni? A digi egy fapad, de a többi is. Édesviz
Szaisztok, szóljon valaki, ha tudja mi lesz a régi rubicomos internet szerződéssel. Milyen feltételekkel fog tovább működni. Nekem még extra csomagom van. Édesviz
Az Óbuda topikban is ez a téma éppen. Bár mi a VidaNet-nél vagyunk, a házban van a Rubicom is (ha jól tudom). Nem sokat haboznék a váltással, ha lehetne.
Valóban, ez eszembe se jutott. Jellemző, nem vagyok egy barkácsolós típus.
Plusz redőnyöd és biztonsági ajtód is van azon a képzeletbeli lakáson, tehát valószínűtlen, hogy pont a tiédet nyomják fel, mikor pedig vannak tucatszám olyanok is, amelyek mindezen jellemzőkkel nem bírnak.
Sajnos, igazad van: a szomszédok tényleg nem hallanak meg semmit se. Apukámékhoz képest a szomszéd házban törtek be nemrégiben, és a szomszédok nem hallották. Igaz, hogy nem is a lépcsőházból, hanem az erkély felől hatoltak be a lakásba, de tény, hogy a szomszédok nem hallották.
Hiába, a gangos pesti bérházaknak e tekintetben nincsen párja. Ott még éjjel is akadhat egy-egy álmatlan öregasszony, aki a konyhaablakban üldögélhet...
A jelzésérték szintén nem vitatható sajnos. Nincs egy haverod, aki pár naponta átmegy és megváltoztatja, esetleg a villanyt is másutt kapcsizza fel? A virágok miatt is kell valaki, aki ott jár, hiszen profi öntözőberendezésre keveseknek telik.
A fura egyébként az, hogy a legtöbb olyan ismerősnek, akinek van nyaralója a Balcsinál, nem az a gondja, hogy juj, kinek adja kölcsön, hanem az, hogy ha kölcsönadja, akkor magyarázhat az önkormányzatnál az ifa miatt. Senki se hiszi el, hogy akik nem rokonok, azok ingyen vannak ott. Ha viszont pénzért vannak ott, akkor fizetni kéne utána az idegenforgalmi adót. Ennyi macerát már nem vesznek a nyakukba. Pedig mondják sokszor, hogy legalább csak lenne ott valaki.
Mi viszont, bár megértjük, nem akarunk a más házában takizni vagy 3-4 napot, hogy aztán nyaralhassunk egy hetet. Ehhez túl kevés a szabink.
Tudod mit hallanak meg a szomszédok? :) Semmit. Ha hall is valamit, nem mer kinézni, inkább felhangosítja a tv-t. Amúgy nyilván nem a redőnyön keresztül fognak bemenni, de a tartósan lehúzott redőny jelzés, mégpedig árulkodó.
Abban teljesen igazad van, hogy lakcímet, vezetékes telefonszámot (főleg ha még benne van a telefonkönyvben), csak a lehető legszükségesebb helyen kell megadni. Szintén jó ötlet az emelet-ajtószám mellőzése a címmegadásoknál, a postaládán úgyis ott a név, az ajtóba pedig viszonylag kevés dolgot kézbesítenek. Saját magam például állásokra való jelentkezésnél sem szerepeltetem a címemet, felesleges adatkiadás, papíralapú levelet már úgysem küld senki.
Lakácserés nyaralás: aranyos, de a mai világban ahogy írod, csak ismerősök között kivitelezhető, túl nagy felfordulással jár (számítógépek lezárása, jelszavazása, hivatalos iratok eltüntetése, stb...) - plusz nem tudom mondjuk az ózdi lakótelepről mekkora esély lenne egy balatoni nyaralóra cserélni két hetet :)))
Most hülyéskedsz? Egy jó minőségű fémredőnyt nem lehet kívülről felfeszíteni. Azon át nem jut be. Ha jó biztonsági ajtód van, azt feltörni legalább 15 perc még a vérprofinak is, és nem megy meg zaj nélkül. Azt a szomszédok meghallják. Plusz a legbutább riasztó is beköthető távfelügyelethez.
Kit érdekel, ha a bűnözőnek olyan információja van, amit úgysem tud hasznosítani?
Mellesleg a tuti dolog a lakáscserés nyaralás. A legolcsóbb nyaralási forma, mégsem elterjedt. Valószínűleg a bizalom hiánya miatt. (Pedig az ékszereknek addig lehet bankszéfet is bérelni.) A lényeg egyszerű: két, az ország két távoli pontján élő család összeismerkedik, aztán elmennek egymáshoz nyaralni. Fontos, hogy tisztán kell átadni a lakást és tisztán is kell visszaadni. Gyerekkorunkban többször is cseréltünk így. Igaz, mindig csak rokoni körben.
A második legjobb dolog hosszas távollét idejére az, ha rokon vagy barát rendszeresen előfordul a lakásban, virágot öntöz és mindig máshol felkapcsizza a villanyt éjszakára.
De ez utóbbi semmit nem ér azok ellen a tolvajok ellen, akik az utazási irodákhoz beépített embereiktől kapják a fülest. Ezért soha, senki ne adja meg a címét, ha 1M feletti vagy a körüli útra fizet be egy utazási irodánál! Munkahelyi címet meg lehet adni, céges mobilszámot is, de olyan mobilt vagy vezetékest, amelyiknek alapján a lakcímhez el lehet jutni, soha!
Ó igen. Leeresztett redőny a lakás minden ablakán = tartósan nincsenek otthon + a redőnyök mögött nyugodtan lehet dolgozni. Ez az egyik legrégebbi árulkodó információ. Egyébként a kérdésre visszatérve, én inkább cseréptetősben vennék, ha vennék.
Szvsz erre nem az a megoldás, hogy cipekedsz orrvérzésig, hanem az, hogy jó minőségű fémredőnyöket vásárolsz. Lehetőleg motorost, hogy halk is legyen. A riasztóba meg betáplálod, hogy amikor eltávozásra élesítesz, akkor automatikusan leereszti az összes redőnyt. Oszt' kézcsók a betörő jó édes anyukájának. Amíg van egy csomó olyan első emeleti, amelyet könnyen fel tudnak nyomni, addig nem a te pöpec redőnyödnek fognak nekiállni.
Pláne, ha van riasztód is, vagy legalább egy matricát kérsz valakitől, aki távfelügyeletre van kötve. :-)
Ha már betörés miatti aggódás, akkor inkább a felsőbb emeletek miatt lehet aggódni: ott nincs forgalom, ott már csak az jár, aki ott lakik.
Nálunk, 4 emeletes házban a 3. emeleten próbáltak meg betörni a szembeszomszédunkhoz (!) tavaly decemberben.
Szerencsére rossz volt felderítés, mert a feleség pont aznapra vett ki egy nap szabit és otthon volt. Amikor hallotta a kaparászást, kinézett a kukucskálón és látta két betörőt: az egyik a zárat babrálta, a másik kicsit hátrébb a lépcsőházat sasolta. Hirtelen nem lett volt jobb ötlete, mint az egyébként bezárt ajtón lenyomni a kilincset, ettől nagyon megijedtek és elrohantak.
Én hagytam volna őket még egy kicsit dolgozni, közben hívtam volna rendőrséget.
Akit csak legfelsőn lakót ismerek,mind panaszkodik, hogy agyforraló meleg van nyáron.
De miért félsz az alsóbb szintektől? Egy sima redőny megoldja a problémádat. Azt le lehet ereszteni úgy is, hogy ritkásan legyen, és akár az utolsó 5-10 centit nem is ereszted le. Azon be nem jön senki se.
Az igazán jó lakások az első emeleten vannak, oda nem kell sokáig caplatni, mikor fel vagy cuccolva. Nem véletlen, hogy azokból alig van eladó, hiszen hamar elkapkodják.