Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

pjana72 Creative Commons License 2007.11.17 0 0 230
Ez a tempomat téma még mindig érdekel engem is. Számolj már be légyszi majd a tapasztalatokról.
Galahed_ Creative Commons License 2007.11.17 0 0 229

Hmm.  én próbáltam, az enyémmel, nálam a könyöktámaszban van, vagy néha elötte. Nem mondom, hogy úgy szól mintha fülhallgatóval hallgatnám, de müködik...

Más:

Decemberben tetetek bele (2005 Primera, Acenta 1.6) tempomatot, kiváncsian várom milyen lesz.

Előzmény: pjana72 (228)
pjana72 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 228
IPod transzmitterem van, de a kocsi antennája a tető hátuljánál van, az ipod meg nálam elől, s így már csak monoba jön be. Hame hátrarakom, nem tok számot váltani. Ezzel a Drive+Playjel meg még látom is az "iPod kijelzőjét", meg van hozzá egy jól használható jog is.
Galahed_ Creative Commons License 2007.11.16 0 0 227

Egy iPod FM transmitter nem lenne jobb megoldás?  A rádióval meg lehet fogni jelét...

Igy nem kellene megbontani a műszerfalat.

Előzmény: pjana72 (225)
bati67 Creative Commons License 2007.11.16 0 0 226

Hali!

Szerintem próbáld meg ezt a CD-t beszerezni valahonnan. :-)

Workshop

Üdv!

Attila

Előzmény: pjana72 (225)
pjana72 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 225
Üdv! Tud-e valaki segíteni nekem abban, hogy hogyan lehet a P12-es primerák müszerfalát szétszedni. Egy iPod kihangosítót szeretnék beépíteni, amit a rádió antennájára kell kötni. Hogyan lehet szétszedni  a középkonzolt, hogy a rádióantennacsatlakozóhoz hozzáférhessek?
pjana72 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 224

Sziasztok!

Keresnék Primerára 4db jó állapotú alufelnit(P12) reális áron.

Galahed_ Creative Commons License 2007.08.17 0 0 223

Mivel bontás nélkül szerelhető szerintem nem.

Kérdezz másik Nissan szervizt, és magyarázd el nekik miről van szó. Az elektromos gázpedál vezetékét egy  T elosztóba dugják.  Ennyi.

Persze, jajonganak, hogy nem ők teszik be, ezért nem tetszik nekik. (Ők még rátennének jópár 10ezrest...)

Előzmény: pjana72 (222)
pjana72 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 222
Nagyon szépen köszi az infót. Ha ilyet szereltetek be, akkor szerinted ugrik a nissan garancia? A kecseméti Hoványnál azt mondták, hogy utólag gyári tempomatot nem lehet beszerelni. Nekem ez hihetetlennek tűnik.
Előzmény: Galahed_ (221)
Galahed_ Creative Commons License 2007.08.15 0 0 221

Nekem ez tetszik a legjobban AP800 -as egység, lehet hamarosan beszerzem.

http://riasztos.hu/tempomat.html

ez elektromos gázpedállal rendelkező autókhoz van, nagy tudományt nem igényel, egy Y kábel kell hozzá,  bontás nélkül telepithető. kb 100ezer ft beszerelve.

Előzmény: pjana72 (220)
pjana72 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 220

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy lehet-e utólag tempomatot szereltetni primerába, s mennyiért?

pjana72 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 219

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy lehet-e utólag tempomatot szereltetni primerába, s mennyiért?

loop1o Creative Commons License 2007.04.27 0 0 218

Szervusztok!

Múlt vasárnap óta tulajdonosa vagyok egy '93-as P10-es egyhatos Primera-nak. Azért írok most ide, mert bár rutinos autós vagyok (ez a tizenegyedik autóm), ráadásul Primera-m (egy P11-es) is volt már egyszer egy nagyon rövid ideig, erről a típusról gyakorlatilag SEMMIT nem tudok, és bizony lenne néhány kérdésem, hátha tudja rájuk valaki a választ errefelé.

1. Milyen lyukkörű és ET-számú felni megy az ótóra gyárilag? Jelenleg aszfaltszaggató tizenhármas úthengerek vannak a gép alatt... :P

2. Hogy a bánatba lehet kiszedni a gyári rádiót a helyéről? A középkonzol kerete takarja a rádió szélét, ergo le kéne szedni a középkonzol fedőlapját is elvileg. Mi ennek a szekszerű menete? Szeretnék betenni egy modernebb fejegységet. ;)

3. Valami nyiszog a bal első futómű irányából. Nem kopog, nyiszog. Leginkább guminyiszogáshoz hasonlít, csak azt nem vágom, mi lehet az. Ötlet, valaki?

Azt hiszem, hirtelen ennyi. Remélem van itt valahol egy nagy Primera guru. :)

Előre is köszi!

zsuga666 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 217

Hoi !

Hirtelen felindulásól hozzám került egy 2001-es 2.0 TD PRIMERA. Meglátni és megszerezni...

Két dologban szeretnék segítséget kérni az e helyt esetleg elő és megforduló segítőkész márkatársaktól.

1.) A világon semmi isemrtetőhöz nem tudtam jutni a vasról. Lehet, ez csak a bénaságomat tükrözi. Nincsen vkinek elfekvőben egy kezelési útmutatója ? Vagy valami ? Bármi. Fénymásolásban igen jó vagyok.

2.) Sanda gyanúm szerint igen egészségtelen, ha a műszerfalon az ülő, légzsákos ember piktogramja villog. Mi okozhatja a hibát?

Egyébként hibátlan a jármű és osztatlan családi imádat övezi.

Galahed_ Creative Commons License 2007.03.16 0 0 216

Nagysagrendi kulonbseg van, a rancfelvarrott Almerabol ultem at a szinten jelentosen modositott (mas futomu, es zajszigeteles, mas muszerfal, es kormany) 2005-os Primeraba.

Erezheto az eggyel nagyobb kategoria... 

Előzmény: vsubaru (215)
vsubaru Creative Commons License 2007.03.15 0 0 215
Már kércésem lenne hozzátok mármint akinek van esetleg ebben tapasztalata:

Almerát már vezettem (vetítőlencsés 2 éves model), és az futóműzajilag borzalmas. Utánaolvastam, tehát tudom. hogy nem hibás a futőmű, csak tényleg nem a hazai borzalomra lett tervezve, ettől "zörög" ennyire.

A kérdésem az lenne, hogy a primera csendesebb (futómű, motorzaj) mint az almera?

köszi és üdv:
VSub
vsubaru Creative Commons License 2007.03.15 0 0 214
Hali!

Igen ettől félek (nepperkocsi) félek én is.

Meg 99-es létére a JAM-os rendszámtól... (volt egy 99-es fordom (- Magyarországi új vásárlású az még bőven g-s kezdetű rendszámú volt - a pontos rendszámra már nem emlékszem, borzalmas egy kocsi volt - probálom elfelejteni)

Az újabb "remélem gazdijának" írtam e-mailt, remélem válaszol hamarosan. (Ha válaszol majd informállak benneteket is.)

Azt még nemtudom, hogyha emil/telefon alapján szimpatikusnak tűnik az autó, hogyan fogom a dolgokat intézni, mert az autó kaposvári én meg pesti vagyok, és hogy még cifrább legyen - hitelre vennénk az autót... Ha van ötletetek szívesen fogadom.

Legfőképpen azért valahogy csak megnézetném valami szakival, de nemhinném, hogy a tulaj átautózza a fél országot egy átnézetés miatt.

üdv:
VSub

Előzmény: dokeee (213)
dokeee Creative Commons License 2007.03.15 0 0 213
Az idősebbik az valószínűleg nepperautó, a fiatalabbik jó lehet, márkaszervizt én messzire kerülném, fölösleges km-óra állás alapján pl. féktárcsát-betétet cserélni, inkább szemrevételezés alapján, olajokat-szűrőket otthon is ki lehet cserélni, valami haver szerelő meg némi aprópénzért kicseréli a fékcsöveket, ékszíjakat ha nem akarsz ilyesmivel bajlódni és gond van vele. Kb. ennyi, más baja nem nagyon lehet.
Előzmény: vsubaru (212)
vsubaru Creative Commons License 2007.03.15 0 0 212
Uraim!

Erröl a két autóról van szó: (remélem átmegy link + hátha valaki ismeri a szekereket -esetleg az öve :-)

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1065971&command=ugras&screenwidth=1600

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1021921&command=ugras&screenwidth=1600

üdv:
VSub
vsubaru Creative Commons License 2007.03.14 0 0 211
Köszi a tanácsokat.

Igen a "tréfás" km óra állásoktól tartok én is.

BMW, Mercedes-nél (+Porsche-nál saját szemmel is láttam) tudom, hogy van okosság - a visszapörgetett km órát pár gomb (digit klima) vagy adatkábel +komputer (nemt azt a részét amit összehangolnak a km órával) meg lehet kérni, hogy a saját "regisztrált" adatai alapján írja ki a "valós" km adatokat. (A porsche-nál még a a hirtelen lassulás -oldal/hosszirányú- adatokból azt is ki lehetett következteni, hogy volt-e törve az autó, és ha igen hogyan)
Nemtudom, hogy hasonló lehetséges-e ilyen kategóriában, de gondolom aki ilyen tudásnak a birtokában van az nem fogaj elárulni.... :-)

Na mind1.

A témánál maradva:
Felhívtam 1 szervizt azt mondják, hogy a nagyszerviz 90 ekm-ként van, aminek az ára kb. 150 eFt.
Ez szerintetek jó/valós ár? (Pesti szeviz.)
A kisebb "rutin" szervizek mennyibe "fájnak"?

A fiatalabb szekér kaposvári, valaki a közelben tud MEGBÍZHATÓ szervizt akik felmérnék (ha úgy adódik) az autót?

köszi:
VSub
bati67 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 210

Szia!

Klíma mindenképp legyen benne! (nem írtad, h. a régebbiben is van-e?)

Az ülésfűtés is nagyon hasznos dolog! :-)

Üdv!

Attila

Előzmény: vsubaru (208)
dokeee Creative Commons License 2007.03.14 0 0 209
A km-óra állás valószínűleg mind a kettőben tréfás,(vagy ritka nagy mázlista vagy), egyébként körülbelül reális mindkét ár, ha rendben vannak, finom fasza autó mind a kétféle, a döntés szubjektív és pénztárcafüggő.
Előzmény: vsubaru (208)
vsubaru Creative Commons License 2007.03.14 0 0 208
Sziasztok!

Autóvásárlás előtt állok éppen és két primera között vacilálok.

1. 1999-es 1.6 SLX 1,1 mFt 135 ekm
2. 2001 1.6 1.7 mFt (ez már a vetítőlencsés változat) 95 ekm

Felszereltségere "majdnem" egyformák. Az újabban van ülésfűtés+fényszórómosó+automata klíma (no meg persze picit szebb a külcsinje).

A kérdés:
szerintetek megéri az a plusz 600 eFt árkülönbözet (jobb autó-e az újabb), vagy tényleg annyira megbízható/elnyűhetetlen szerkezetek ezek a Primerák, hogy nyugodtan vegyem meg a régebbi modelt?

üdv és köszi:
VSub
bati67 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 207
Tönkrement a jobb oldali xenon égő mögötti (Hella gyártmányú) trafó. Olyan kis kb. két gyufásdoboznyi bizbasz. Január 3-án voltam vele a szervízben és hosszas vajúdás után TEGNAP (március 2-án) cserélték ki az egész lámpát!!! Természetesen gariban... :-)
Előzmény: Galahed_ (206)
Galahed_ Creative Commons License 2007.02.28 0 0 206

mi volt a gondja??

Előzmény: bati67 (205)
bati67 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 205

Halleluja!

Ma szóltak a szervízből, hogy megérkezett az alkatrész. Pénteken megint világítani fog mindkét lámpám!

:-)

bati67 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 204

Szia!

Biztos nem lehet? Kereskedőt is megkérdeztél? Amikor én vettem (tavaly tavasszal), akkor lehetett. Legalábbis rajta volt az árlistán...

A Totalcar-on is van diesel Primera teszt!

Üdv!

Attila

Előzmény: koenig64 (202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 203
Sziasztok!
Bontott elektromos ablakemelőt keresek 1995-ös P10-eshez. Ha valaki tud eladót, vagy olyan helyet/embert aki P10-est bont, kérem segítsen!
e-mail: czuti@vipmail.hu
koenig64 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 202

Sziasztok!

Tudtok rá valami magyarázatot, hogy miért nem lehet a primerához diesel

motort választani???

Legalább is a nissan honlapján semmi nem utal erre, és az árlista se tartalmaz ilyet.

ha tévedek, javitsatok ki....

Üdv.: Koenig 

snowman Creative Commons License 2006.10.17 0 0 201

Sziasztok!

A Nissan-os fórumban sajnos nem kapok választ, ezért most itt próbálkoznék.

Sajna le kell cserélnünk a Trabit, mert gyerek állt a házhoz, és így az asszonnak már kevés a hely. :o)

A családban már van egy Primera(93-as), ezért keresünk most mi is ilyet.

Viszont van egy gondom.

A sógoroméban a fordulatszám megugrik 2000-re.

Az utóbbi napokban meg két olyan autót találtam, ami hidegindítás után egyből leejti a fordulatot 700-ra.

Mivel mi is 92/93-asokat nézegetünk, ezért nagyon izgat, hogy mi lehet az oka ennek a szerintem gyakran jelentkező karburátor-hibának.

Másik kérdés.

Tudtok-e ajánlani olyan szerelőt, akit felhívhatok ilyen ügyben, és aki esetleg rendbetenné a karbit (esetleg a sógorét is), ha megvennék egy ilyen autót, ami nyilván ezért olcsóbb az átlagnál, de talán a javítás nem drágább, mint az árkülönbözet, amennyivel olcsóbb.

Sürgős lenne, mert holnap mennék megnézni a verdát.

Előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!