Keresés

Részletes keresés

McAtti Creative Commons License 2002.04.05 0 0 845
Nem összemérhető a két dolog. A két pártelnök mondandója nagyon kevéssé kapcsolódott egymásba. Aki az egyiket akarta hallani, az azt hallotta, aki a másikat, az azt.
Kovács próbált először nem fikázni, de a - nem is annyira - végén csak elővette az mszp által fújt lufikat. (Autópálya, OIK...) Ez az ő stílusuk, a sárba lerángatás, minden szar, semmi nem jó. Ugyanakkor szerintem önmagát felülmúlta, mert kb. csak az utolsó húsz percben tört ki belőle az szocializációja, és kezdett folyamatosan nem igazat beszélni, meg jönni a demagógiával. (Amit elvettek a nyugdíjasoktól majd visszadjuk...) Előtte viszont egészen normális volt, csak egy-két durva beszólással.
Pokorni viszont önmagához képest sokkal gyengébb volt, kicsit enervált volt, úgy látszott, mintha nem lenne annyira motiválva. Ugyanakkor pont a végén, a piszkálódásra ébredt fel. Hihetetlen, milyen ziccereket hagyott ki - előttem már idézték. Ugyanakkor a lényeget, hogy az egyén munkájára, elszántságára építenek elmondta.
Az mszp hívők ugyanakkor ezt soha nem fogják megérteni, mert ők abban hisznek, hogy ha az mszp van hatalmon, akkor az ellátja őket, minden bajból kisegíti őket, a saját tevékenységük másodlagos, az az "állam" irányítása alatt kell működjön. A fidesz hívők meg a másik felet nem fogják megérteni, hogy mikor az ember maga munkájával boldogulhatna, miért várna inkább a segélyre - segítség helyett?

Mindenesetre az nagyon jól látszott, hogy két különböző világ csap össze, és a pártelnökök elég jól képviselték ezeket. (Ismétlem: Pokorni maga alatt teljesített, Kovács felülmúlta önmagát, de egymással igazából a legvégén találkoztak egy pillanatra, a kokárda felrakásával. Az viszont Pokorni-t igazolta. Nem is tudom Kovács mit várt? Hogy Pokorni azt mondja, vedd le?)

Attila

peter123 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 844
Kovács ferdített? Nézd meg lejjeb a Freedom House jelentését! Valaki volt olyan kedves ide kopizta!
Előzmény: gejziR (838)
Vokrug Szveta Creative Commons License 2002.04.05 0 0 843
Pokornit a tegnap esti beégésért, és a nem figyelésért, makogásért nem fogjak megdicsérni a pártban. Olyan volt a búrája, mint aki menet közben rádöbben, hogy védhetetlen oldalt képvisel.
Előzmény: mángorló (434)
Frici Bacsi Creative Commons License 2002.04.05 0 0 842
Sziasztok! Először írok a politikai fórumba ( ha minden igaz ), de már régóta olvasgatom a beírásokat. A következő megjegyzéseim lennének ( még nem tudom kire szavazok majd ):
1. Nem tudom miért csodálkoztok a politikusok magatartásán és a kampány eldurvulásán, amikor ezekben a topicokban csak úgy fröcsög a gyűlölet majdnem mindenkiből pártállásra való tekintet nélkül. Ez viszi előre az országot? Szerintem nem. Már a topic címe is ilyen: LEALÁZTA ! ( BRAVÓ )Az hogy kettészakadt az ország, az egy dolog, van ez máshol is így, de a köznép hangneme szerintem ott nem ilyen "anyázós". Hogy a politikusok ott is kiteregetik a másik szennyesét az igaz, de közben nem küldik el a másikat az anyja ... ba. Na erről ennyit.
2. Tegnapi vita: Valaki már itt írta, hogy mindenki azt kapta amit várt. Pokorni kormány mellett beszélt nagyon jól megválasztott hangnemben a szokásos FIDESZ PR kultúra alapján, kerülve a nagyobb konfrontációkat, de hát ez is volt a cél. Kovács pedig mint ellenzéki természetesen a kormány hibáit firtatta, mivel ez a mindenkori ellenzék ( nem csak az MSZP és SZDSZ ) taktikája. Gondolom ha a FIDESZ lett volna most az ellenzéki pozícióban, ők sem az MSZP érdemeit magasztalták volna a vita közben. Ennek ellenére végre egy olyan vitát láthattunk amely békés, kultúrált hangnemben folyt és fejeződött be. Szerintem ennek örüljünk és ne állítsunk itt fel elméleteket hogy a Kovács miért vett fel kokárdát. Felvette és kész. Ahogy a Pokorni is mondta, örüljünk a jó dolgoknak együtt. Nem pedig most azt mondani, hogy behódoltak a "szocik", vagy megint valami taktika stb...
3. A Medgyesit én is féltem a Viktortól, mivel nem az erőssége ez a fajta bezséd, de lehet hogy ha a gazdaság kerül előtérbe, meg számok ott meg neki áll a zászló. Kíváncsi vagyok mindkettőjükre. Győzzön a jobb, vagyis inkább mi MAGYAROK ( kokárdával, vagy anélkül ).

ÁMEN ( nem vagyok vallásos )

premiscuous Creative Commons License 2002.04.05 0 0 841

Luciferi
nem éppen úgy van az sem ahogy pokorni állította. nem tudom miért nem reagált rá kovács érdemben (akkor még aludt, ahogy az elején, mert csak 45 perc után kezdett harapni), hiszen az ÁSZ vizsgálta a dolgot. Kiderült, hogy a kampány jóval többet hozott mint 10 milliárd a kamatcsökkenésen keresztül. egyébként lenyúlásról már csak azért sem lehetett szó, mert az egész kampányt ha jól emlékszem a McCan Ericson csinálta ami egy jó nevű multi és nyilván nem engedhet meg magának ilyesmiben való részvételt.
Előzmény: luciferi (831)
csaknyugi Creative Commons License 2002.04.05 0 0 840
Épp eleget járok vidékre ahhoz, hogy lássam: elsősorban nem 600 km autópálya kell nekünk, hanem ugyanannyi maniért 1800 km autóút. Sajna ebbe a hülyeségbe belehajszolták egymást a versenyzők.
De azt még tőlünk nyugatra se tudták eldönteni (mindkettőre számos példa van), hogy a pályát csak az fizesse, aki jár rajta, vagy az is, aki nem. Az előbbi a kapus megoldás, az utóbbi a matricás - merthogy ez sose fedezi azt a költséget, amit üzleti vállalkozásként kezelve fedezni kellene. Viszont ha a házam előtt kamionok dübörögnének, akkor egy kicsit (egy picit) hajlandó lennék fizetni én is, hogy ne arra járjanak (ez a matricás). Az abnormálisan magas díjak és építési árak mindenképpen mutatják, hogy a körülmények vagy 8 év óta abnormálisak, és valakik extraprofitot (ez persze munát feltételez) vagy extra lenyúlást zsebelnek be.
sztyepp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 839
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: gejziR (838)
gejziR Creative Commons License 2002.04.05 0 0 838
Kovács annyit hazudott meg ferdített, hogy az már művészet. Egyébként valóban jól csinálja azt meg kell hagyni.
Csakhogy én nem tudom, hogy például mit szólnának az emberek, ha teszem azt Szálasi volt pénzügyminisztere, mint miniszterelnök- jelölt belemosolyogna a képernyőbe és azt mondaná:
"Már nem vagyunk NYILAS PÁRT, hanem NYULAS PÁRT! Kérem szavazzon ránk!"
naki77 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 837
És eljutott hozzád az, hogy amit jó demagóg szoci módon fikáznak, azt ők nem szavazták meg előtte? Lásd médiatörvény,pl.! Amiben engedni kéne a szoclibeknek,abból nem engednek,mert tudják hogy pofázhat bárki bármit, ha övék a média!!!
Előzmény: csaknyugi (834)
Pdictus Creative Commons License 2002.04.05 0 0 836
Így van, ezek is azok közé a számok közé tartoznak, amikre Kovax & köpni-nyelni se tudott: lathatóan mellbevágta, hogy ezek szóba kerültek (pömpike 100000 USD-jehez hasonloan)

Endorfin Creative Commons License 2002.04.05 0 0 835
Kovács-Pokorni vita: mindenki kokárdában

Index
2002. április 5., péntek 0:14

A pártelnökök vitasorozata a Közgázon csütörtökön este Pokorni Zoltán, a Fidesz, és Kovács László, az MSZP elso embere vitájával zárult. A sorozat keretében valamennyi, a választásokon egy százalékot elért párt elso embere kifejthette nézeteit. Miután meghiúsult a miniszterek és miniszter-jelöltek vitasorozata, ez volt az elso érdemi párbeszéd, ahol a két legnagyobb párt vezetoje ütköztethette nézeteit.

http://index.hu/politika/belfold/kovpok/

Az objektivitás jegyében ez a cikk a következö terjedelemben idézi a pártelnökök által elmondottakat:

Kovács László: nyolcvan sorban

Pokorni: negyvenöt sorban

csaknyugi Creative Commons License 2002.04.05 0 0 834
ELJUTOTT HOZZÁD, HOGY AZ ELLENZÉK hányszor szavazott együtt az elmúlt 4 évben a kormánnyal? az esetek 50-60%-ában. erősen (el)vak(ult) az, aki erre azt mondja, hogy nem volt konstruktív.
Előzmény: naki77 (817)
sztyepp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 833
Ha jobban odafigyeltél volnál arra, ahogy ezt Pokorni lereagálta, akkor tudnád, miért volt öngól. Azért, mert a Kovács még mindig azt szajkózta, amit az összes buta szoci, hogy a kokárdások megosztják a társadalmat. Holott baromira nem erről van szó. Csak valahogy érdekessen csak a jobboldali érzelműek hordanak kokárdát, a balosok meg fikáznak, ahogy mindig is szokásuk volt. Minden gyaláznak, ami nemzeti vagy keresztény, vagy hagyományos érték.
Előzmény: rich.mond (830)
rejuci Creative Commons License 2002.04.05 0 0 832
Year Honduras Hungary
1972-73 7,3,PF 6,6,NF
1973-74 6,3,PF 6,6,NF
1974-75 6,3,PF 6,6,NF
1975-76 6,3,PF 6,6,NF
1976-77 6,3,PF 6,6,NF
1977-78 6,3,PF 6,5,NF
1978-79 6,3,PF 6,5,NF
1979-80 6,3,PF 6,5,NF
1980-81 4,3,PF 6,5,NF
1981-82 3,3,PF 6,5,NF
1982-83 2,3,F 6,5,NF
1983-84 3,3,PF 6,5,NF
1984-85 2,3,F 6,5,PF
1985-86 2,3,F 5,5,PF
1986-87 2,3,F 5,5,PF
1987-88 2,3,F 5,4,PF
1988-89 2,3,F 5,4,PF
1989-90 2,3,F 4,3,PF
1990-91 2,3,F 2,2,F
1991-92 2,3,F 2,2,F
1992-93 2,3,F 2,2,F
1993-94 3,3,PF 1,2,F
1994-95 3,3,PF 1,2,F
1995-96 3,3,PF 1,2,F
1996-97 3,3,PF 1,2,F
1997-98 2,3,F 1,2,F
1998-99 2,3,F 1,2,F
1999-00 3,3,PF 1,2,F
2000-01 3,3,PF 1,2,F

Csak a pontosság kedvéért idemásoltam a Freedom House táblázatából hazánk besorolását. Mint látható 1990-től "szabadok vagyunk". Pokorni ebben egészen biztosan nem mondott igazat az este.
Mindössze ennyit akartam. Üdv!

luciferi Creative Commons License 2002.04.05 0 0 831
Szerintem Pokorninak több telitalálata is volt. Én pl. ledöbbentem hogy a HORN kormány Medgyessy pénzügymin. idején 10 azaz TÍZ MILLIÁRDOT költött a Magyar államkötvény reklámra. Szerintem ez elég necces, nyilván lenyúlták a javát, nagyon kilóg a lóláb esetleg érdemes lenne egy parlamenti vizsgálóbizottságot rászabadítani. Mi ehhez képest a tüzijáték. A M5 autópálya 628000 forintos
éves bérleti díja is telitatálat volt az M1-M3 28000 forintjával szemben és hogy az sem volt közbeszerzés. Nomeg a ma már 200 ezerre rúgó tandíj is elég gáz lett volna ha a maszop-szadesz marad. Tetszett hogy Pokorni adatokkal tudott bizonyítani s ezt Kovács egyetlen egy esetben sem cáfolta.
Előzmény: Törölt nick (792)
rich.mond Creative Commons License 2002.04.05 0 0 830
Nos,nem tudom,miért volt Kovács kokárdája öngól...a koliban néztük vagy huszan,és a tíz semleges nézőnek nagyon tetszett-nekem is.Akivel beszéltem,és tudom róla,hogy semleges,annak Kovács tetszett jobban.Minden számolgatást elhagyhatunk,hiszen három nap,és minden kiderül....
sztyepp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 829
M1, este 8.05. Asszem a Bethlen.
Előzmény: peter123 (828)
peter123 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 828
A Medgyessy - Orbán vitára gondolok.
Előzmény: Pdictus (826)
csorba Creative Commons License 2002.04.05 0 0 827
Kovács tegnap tényleg felülmúlta önmagát, de ezzel együtt Pokorni mellett, /akit egyébként személy szerint én, nem kedvelek/, csak ágáló törpike maradt.

/Politikus politikai programmal agitáljon, ne hazugságok ismételgetésével./

Pdictus Creative Commons License 2002.04.05 0 0 826
???
Előzmény: peter123 (825)
peter123 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 825
Mikor, hol közvetítik a vitát? Ki vezeti?
Pdictus Creative Commons License 2002.04.05 0 0 824
Ne haragudj, de aligha hiszem, hogy én a Te rokonod lennék ...
Előzmény: SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG (809)
Pdictus Creative Commons License 2002.04.05 0 0 823
-) igy van, nagyon röviden összefogva ....
Előzmény: tasman (820)
naki77 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 822
Szerintem aki most érettségizik az szeptemberben megy főiskolára. Júliusig eldől hogy felveszik-e? Azért ideje tudnia róla mire számíthat,nem? Nekem volt olyan osztálytársam anno, aki azért nem ment főiskolára mert a szülei nem tudták fizetni az utazást sem nemhogy az ottlétet x km-re a lakhelyétől. Én ha főiskolára megyek, azért 18 évesen belegondolok hogy alakulnak a dolgaim, már most...
Előzmény: sz (816)
livefast Creative Commons License 2002.04.05 0 0 821
Nagyon jól érvelsz.
De arra nem gondoltál, hogy aki most érettségizik, az szeptembertől már főiskolára és egyetemre jár, ha felveszik?
Lehet, hogy ezért érdeklődik a diákhitel iránt?
Nem tudom, csak kérdezem.
tasman Creative Commons License 2002.04.05 0 0 820
fideszeseknek pokorni teccet, emeszpéseknek kovács teccet, azaz fideszeseknek kovács nemteccet, emeszpésekne pokorni nemteccet
a lényegen nem változtat: fidesz 46%, MSZP 35%
sztyepp Creative Commons License 2002.04.05 0 0 819
És főiskolára v. egyetemre nem most kellett jelentkezni okostojás? És ki mehet főiskolára v. egyetemre? Aki leérettségizett. És a diákhitelt nem április elején kezdtek el hirdetni, hanem jóval előbb.
Szóval azért hirdetik már most, hogy mindenki tudjon előre tervezni. Ilyen egyszerű.
SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG Creative Commons License 2002.04.05 0 0 818
Na és persze miért a TV-kben? Igen kicsi a hatékonysága az ilyen reklámoknak. Sokkal hatékonyabb és olcsóbb lenne a középiskolákban, vagy egyetemeken előadásokat tartani erről.
No persze a kormánynak megéri, hiszen közpénzből megy a kormányreklám a Fidesz céljai érdekében.
naki77 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 817
Nekem az tetszett ahogy Pokorni reagált rá: egy mondatban elmondta mit NEM tett 4 évig az MSZP!! NEM volt konstruktív, NEM képviselte azokat akik rá szavaztak,csak hadovált és hőzöngött.Ha én rájuk szavaztam volna ezen elgondolkoznék,mert nem ez lenne egy képviselő dolga? Nem a pártomat képviselem,hanem az embereket,akik megválasztottak. És ezeket az embereket NEM képviselték, mert NEM dolgoztak együtt a kormánnyal...MSZP = NEM (ha NEM én korányzok...)
Előzmény: sztyepp (815)
sz Creative Commons License 2002.04.05 0 0 816
Szerintem ne terelj...
Arról van szó, hogy Pokorni magyarázni kezdte a kormány bizonyítványát, és ezt rosszul tette. Azt mondta, hogy azért most kell hirdetni a Diákhitelt, mert közeleg az érettségi. Egyértelműen hülyeség, mert a Diákhitelt nem az érettségizők veszik fel, hanem a főiskolások és egyetemisták, ráadásul szükséges a formanyomtatványt az iskolában lepecsételtetni (ha jól emlékszem), amit legkorábban szeptember elején/középen lehet elkövetni. Miért kell tehát hirdetni a Diákhitelt április elején?...
Előzmény: naki77 (802)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!