Keresés

Részletes keresés

takacsi Creative Commons License 2005.10.25 0 0 307
Ma csak elfogultan vezette a műsort a liberálbolsi Krizsó.

Persze kellett hozzá egy pipogya, nyámnyila, bocs, hogy vagyok: Németh Zsolt.

Aki leült és várta, hova viszik Eörsibauerrel, melyik erdőbe...

Hihetetlen milyen alkalmatlan, gyáva mitugrászokkal képes a Fidesz operálni.
Még azt is kinézem belőlük, hogy hagyják krizsót...

Előzmény: molar (294)
lms Creative Commons License 2005.10.25 0 0 306
Olvastam. A miép szokás szerint elszállt, a többiek magukat adták. Semmi különleges nem volt, Gyurcsány időutazásától elktekintve, ez új elem.
Előzmény: Törölt nick (304)
főbuha Creative Commons License 2005.10.25 0 0 305
Ja. 90 után át is araszoltak az ellenkező platformokra...
Előzmény: lms (303)
lms Creative Commons License 2005.10.25 0 0 303
90 előtt a pártállam is azért tartott 1956 megünneplésétől, mert kimondatlanul és érezték az aktualitást. És ugyanazt mondta az évforduló nekik és az emlékezőknek.
Előzmény: főbuha (302)
főbuha Creative Commons License 2005.10.25 0 0 302

Na itt a tévedés.

Pontosabban: Mit mond nekünk és nektek...

Előzmény: lms (296)
lms Creative Commons License 2005.10.25 0 0 301
Hm... ez valami IRL rákérdezés?
Előzmény: Törölt nick (300)
lms Creative Commons License 2005.10.25 0 0 298
Utána azért nem, mert mégsem vehetem komolyan, amikor valaki kerek szemekkel, arcára átszellemültséget erőltetve mondja, hogy "az én kurváim szüzek"
Előzmény: Állományjavító (275)
Nánásy Gábor Creative Commons License 2005.10.25 0 0 297
I am Szilvi, ja az Mónika volt.:-)
lms Creative Commons License 2005.10.25 0 0 296
Az alap-szituáció az, hogy Gyurcsány elítélte azokat, akik aktuálpolitizálásra fogják felhasználni az ünnepet, miközben ő éppen aktuálpolitizálásra használta fel az ünnepet.

(Miközben egyébként jól tudjuk, hogy minden ilyen ünneplés természetes eleme, hogy megkeressük: mit mond nekünk az ünnep ma.)
Előzmény: Törölt nick (288)
főbuha Creative Commons License 2005.10.25 0 0 295

"Hazudd, hogy vársz, örökké vársz, csak engem vársz..."

L O V E   S Z I L V I

Előzmény: molar (294)
molar Creative Commons License 2005.10.25 0 0 294

Mit keres ez a közszolgálat csúfja még ma este is a tévében?

Ma mit fog hazudni?

főbuha Creative Commons License 2005.10.25 0 0 293
Most kezdődik az Este. De cuki...
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 291

Értem. Feltételezésed szerint a miniszterelnök bűne az, hogy átgondolta a beszédét és a gesztusát és esetleg konzultált erről valakikkel.

Én persze tudom, hogy tényleg érted, viszont nem erről van szó.

Egy olyan ember kesergett ország világ előtt az ünnep pártpolitikai célú felhasználása miatt, aki eleve arra  készült, hogy ezt megtegye. Ráadásul az ő szavait idézve, nem bátran, férfiasan, szemtől szembe tette, hanem sunyin manipulálva azokat, akik még veszik a fáradtságot, hogy meghallgassák a mondanivalóját. 

Mellesleg az sem egy utolsó szempont, hogy egy őszinte szívből fakadó beszédet akar-e valaki átgondolni, és hitelesebbé tenni a megfelelő gesztusokkal, vagy egy lapos falmelléki hasbaakasztást nyomnak le az amúgy is megvezetett tömegek torkán, hadd ne érezzék, mekkora balfékek. Gyurcsány miatt már rég nem hergelem magam, ugyanis nem tegnap jöttem rá, hogy -finoman fogalmazva- mennyit ér.

Előzmény: Állományjavító (281)
molar Creative Commons License 2005.10.25 0 0 290

Megindultan azt mondta: lerövidítette a beszédét, mert a Fidesz csúnyákat mondott. A Fidesz elnöke mégiscsak Orbán, tehát az ő beszédére is utalóan előre nyilatkozni az egyszerű csalás, blöff, ami legfeljebb a pókerben elfogadható, feltéve ha beveszik.

Amerikában inkább lelövik.

Még el sem mondta a beszédét, amit az Operaházban spontán lerövidített, de már hosszasan elemezték.

Vagy már hetekkel előtt ki volt találva a rövidítés.

Szóval össze vissza hazudoztak a Krizsóval együtt.

Ez a közszolgálat?

Előzmény: Törölt nick (288)
keresztpapa Creative Commons License 2005.10.25 0 0 289

Nem Krizsót, hanem Gyurcsányt kellene eltiltani a képernyőtől. Hiszen csak ő vehette rá Krizsót a trükkre, kizárt, hogy Krizsó kezdeményezte volna.

Előzmény: molar (285)
Nánásy Gábor Creative Commons License 2005.10.25 0 0 287
Prima Primisszion nem indult?
Előzmény: molar (283)
Nánásy Gábor Creative Commons License 2005.10.25 0 0 286
Múlt időben beszélt egy MÉG megnem történt beszédről.
Igy hazudik a Ferid, és te megvéded, megmagyarázod, ez félelmetes.
Előzmény: Állományjavító (281)
molar Creative Commons License 2005.10.25 0 0 285

Ugyanis az 56-os forradalomban mondták: hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal. hazudtunk minden hullámhosszon.

Igaz, akkor még csak rádió volt.

Na most azt akarta Krizsó illusztrálni, hogy a helyzet változatlan?

Előzmény: Törölt nick (284)
molar Creative Commons License 2005.10.25 0 0 283

Ezt a Krizsót remélem nem engedik többé képernyőre.

Pont 1956 évfordulóján kellett nekik nagyokat hazudni?

Ez a forrradalom megcsúfolása.

pikdáma Creative Commons License 2005.10.25 0 0 282
1. Ne védjed a védhetetlent: a miniszterelnök úr igenis spontán kivánt lenni, de ha ő nem, akkor Krizsó!
Demokráciában megengedhetetlen!
2. Gyurcsány töprengő embernek kivánta megát álcázni, pedig jól tudjuk, hogy a töprengés és tanácstalanság a legszimpatikusabb emberi érzések, és különösen jól mutatnak a min. elnöki székben.
Demokráciában megengedhetetlen!
3. Meg kell óvni a társadalmat a hasonló cselszövésektől, mert bármikor visszaüthet!
4. Haladéktalanul szólni kell Ádernak, hogy rántsa le a leplet Krizsó Szilviáról, valamint a min. elnök úr rokonságáról és azonnal kezdjen hisztérikus kacagásba!
Állományjavító Creative Commons License 2005.10.25 0 0 281

Értem. Feltételezésed szerint a miniszterelnök bűne az, hogy átgondolta a beszédét és a gesztusát és esetleg konzultált erről valakikkel.

A háttér-konzultációkról, ha voltak,  ünnepi alkalmakkor nem szokás beszámolni, egyébként meg nem állította, hogy ne gondolta volna át, ellenkezőleg.

A dehumanizáló megnevezéseiddel meg csak magadt hergeled bele ebbe a hülyeségbe, engem nem. A miniszterelnök úr az miniszterelnök úr, Orbán elnök úr meg elnök úr.

Előzmény: Törölt nick (277)
Nánásy Gábor Creative Commons License 2005.10.25 0 0 280
Összefosott bugyit hosszú értelmetlen hozzászólással tisztára akartad mosni.
Szép volt.
Szilvi a szakmájában lenullázta magát, a miniszterelnököd nem, mert ő már régen nulla volt.
Előzmény: Állományjavító (278)
Állományjavító Creative Commons License 2005.10.25 0 0 279
Neked sugallta, mert te Orbánra asszociáltál. Nem említette. Nem kell mindig Orbánra asszociálni.
Előzmény: Törölt nick (276)
Állományjavító Creative Commons License 2005.10.25 0 0 278

A miniszterelnök elmondta, hogy gondolkodott, mit tegyen. Nem tartom kizártnak, hogy konzultált másokkal, de ez mégsem tartozik a publikumra.

"Előre megírt forgatókönyv": ez olyan kommunistásan, boszorkányüldözősen hangzott, mint ha valami baj lenne abban, hogy - amint feltételezed - valaki megfontoltan és tanácsokra hallgatva kommunikál?

Miért, utólag kell megírni a forgatókönyvet? És a forgatókönyvben a főszereplő Kövér László eszelőssége, nyilván azt is előre megírta, hogy ő mit fog mondani...

"A nem tudta, mit tegyen" attitűd, mint mondod, hamis. Tehát ő mindig tudja, hogy mit tegyen, mégis úgy mutatja be magát, mint aki nem tudja, hogy mit tegyen.

Nem értem a dologban rejlő értelmet se, meg azt, hogy ebben milyen vádak fogalmazódnak meg, de jó, a vita kedvéért tételezzük fel ezt a rettenetet.

És hogy jön ehhez Krizsó meg az egész Szólás Szabadsága?

Mert mi van akkor, ha azt mondja: "mint tudja, kedves Szilvia, az ünnepség este nyolckor kezdődik. Én ott, mint az Ön kérdése utal rá, hiszen a felvétel előtt megosztottam ezt Önnel,  rendhagyó beszédet fogok tartani, mert az elmúlt napok eseményei nyomán arra a meggyőződésre jutottam, hogy nem hallgathatok stb."

Ezzel dezavuálja a riporternőt, minden érdek nélkül, magyarázkodásra kényszeríti, egyebekben meg az eredemény teljesen azonos.

A riporternő rátért erre a kérdésre, nem véve észre, hogy az egyébként a műsor egészében - nyilván a friderikuszi műsorral való azonos reputáció és folyamatosság miatt - fönntartott "élő" jelleggel összeütközésbe kerül. Ez lehet szakmai hiba a részéről. 

Semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy ne ezt tette volna. Az csak akkor állna meg, ismétlem, hogy ha azt a látszatot akarta volna, most már egészen kicsavarva, gondolatmenetedet követve, mittudomén, egy lefizetett provokátor támadására való azonnali reakciót mímelve kelteni, hogy a pillanat hatására cselekszik.

De hát, mint mondtam és mint tudod, erről nem volt szó. Szépen kiállt, elmondta, min töprengett és hogy mit döntött.

Előzmény: Or Kán (274)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 277

Már megint egy lyuk a légvárban.

Az öszödi légvárra gondolsz? A mélyen elgondolkodó, töprengő, kissé megbántott "felelős" kormányfő, amint az ünnep átpolitizálásáról beszél, mindezt szépen előre megkomponálva. Azt se felejtsük el, hogy a délután három tájban fölvett riport előre megírt spontán kérdéseit és válaszait valószínűleg nem du háromkor találta ki az mszp PReam-team, tehát gyakorlatilag egy napon keresztül csak az ünnep pártpolitikai célú felhasználásán ügyködött Kádkövi Frédi és csapata, hogy aztán mindez egy három percnyi szomorkás döbbenetben csúcsosodjék ki az Operaház színpadán. Természetesen ez csak optimista becslés, hiszen nincs az az óvodás, aki azt gondolná, hogy ezt egy nappal a beszéd előtt találták ki. Ettől viszont még gennyesebb az egész ügy.

Állományjavító Creative Commons License 2005.10.25 0 0 275

És utána? Miért nem? Mert Krizsónak ez lehetett valamiféle szakmai érdeke vagy szakmai vagánysága, a miniszterelnök úrnak pedig az előbbi nem cáfolt állításaim és a józan ész értelmében nem fűződött érdeke ahhoz, hogy "a spontaneitás látszatát keltse".

Mert mit jelent ez? Hogy ragaszkodik ahhoz, hogy úgy tűnjön, egy beszédét, egy gesztusát nem gondolta végig? Miért érdek ez?

Mikor a beszédben éppen az van,  az elmúlt napokon hallott ellenzéki megemlékezések kapcsán gondolkodott  el, elbizonytalanodott, hogy mit is helyes tennie, töprengett, majd döntött...

Az van itten, hogy akik ezt a századik poshadt luftballont feleregették, botor orbáncentrikusságukból adódóan azt a bökkenőt vélték diadalmasan megtalálni, hogy a miniszterelnök úr még nem ismerhette Orbán beszédét... És beégtek, természetesen, mert hiszen a kövéri és a deutschi oeuvre e napokra eső termése teljesen elegendő volt a következtetések levonására. És a miniszterelnök úr nem említette Orbánt...

Már megint egy lyuk a légvárban.

Előzmény: lms (272)
Or Kán Creative Commons License 2005.10.25 0 0 274

"A beszédben nem arról van szó, hogy ott álltó helyében jutott az eszébe az, amit végül is tett, hanem éppen az, hogy leszűrte az általa hallott beszédek tapasztalatait és bizonytalan, nem tudta mit tegyen, és aztán meg úgy döntött, hogy nem vitázik velük..."

Bizonytalan? Gyurcsány? Egy ilyen előre eltervelt propaganda-fogásban? Ugyan-ugyan...Mást se csinál Gyurcsány, min mszp (és a saját) propaganda-terveit, pont ő lenne az a "hezitáló, gyötrődő bölcs államférfi", akinek a portréját itt lefesteni próbálod? Nyílván nem lehet bizonyítani, de ez a "lerövidített" operaházi beszéd és a hozzá kapcsolódó szoci píár tevékenység (kiszivárogtatóstul, lászlóboglárostul, krizsóstul, nyakóstul) előre megírt forgatókönyv szerint zajlott, abban az égvilágon semmi spontenaitás, az "eseményekre való reagálás" nem volt. Ez a "nem tudta mit tegyen" attitűd tehát hazugság, és ezt a hazugságot próbálta Krizsó Szilvikén keresztül is a közvéleménybe benyomni. Az akció ott kapott gellert, hogy kiderült a szólás szabadsága - benne Gyurcsány - hazugsága, a múlt idő és a tisztesség hazugsága.

Előzmény: Állományjavító (270)
takacsi Creative Commons License 2005.10.25 0 0 273
Ez a hazug csaló krizsó műsort vezethet ma este...

Hihetetlen.
lms Creative Commons License 2005.10.25 0 0 272
miért baj az, ha nem javítja ki az ambíciózus és még nem egészen kiforrottan profi riporternőt [...] a riporternő érdeke volt, hogy az élő illúziót megtartsák, mert most vette át a műsort

ezt olyan őszintén adod elő, hogy egy percig komolyan vettem :-)))
Előzmény: Állományjavító (270)
főbuha Creative Commons License 2005.10.25 0 0 271

"Micsoda arckifejezéssel hallgatta Gyurcsányt! ..."

Lehet, hogy szimpatikus neki. Akkor ez egy szép, őszinte gesztus volt.

Vagy lehet, hogy nem szimpatikus neki. Akkor példa értékű módon tud uralkodni a negatív érzelmein.

Hát lehet ezt a csajt nem szeretni? ;)

Előzmény: Ponta Zire (155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!