Akkor,ha ez nem csak hobbi szinten menne,át kéne gondolonom.Bármilyen furcsa,van munkám,néha elég elfoglalt vagyok,ha úgy jönnek össze a dolgok.Mi lenne,ha minden péntek-szombat-vasárnap edzenénk?Az még talán beleférne...Bár valamikor ilyenkor is sűrűsödnek a dolgok.Szóval,most komolyan az olimpia a cél?Mert én csak vicceltem,azt hittem,csak hobbiként,szórakozásként mennénk néha.Ezt még át kell gondolnom.Persze,hatalmas dolog volna,de nem biztos,hogy más dolgokkal össze tudom egyeztetni.Megértéseteket köszönöm.
Eldöntendő a pályakérdést. A curling-pálya háztól házig 33 méter hosszú, faltól-falig azt hiszem pont negyven és négy méter széles. Most elmegyek vacsorázni később jelentkezem.
Béke!
Mekkora is pontosan a curling pálya?Betenéd azt a "bizonyos" ábrát!!!
Köszi!
Mert én tudom, hogy kb. mekkora a Polús pálya, de szerintem ahhoz elég nagy!!
Azt ugye nem kell külön kiemelnem a tisztelt hallgatóságnak, hogy ha belevágunk az heti 2-3 edzés temérdek idő és nem kevés pénz? Bár utóbbival kapcsoltban vannak ötleteim.
Tehát csak azok jelentkezzenek, akik nem szállnak majd ki fél év múlva.
Egyébként van még a Polusban egy kisebb jég, de nem tudom, hogy bármiféle curlingezéshez elég nagy-e! Sosem láttam azt a pályát! vmint a IX. kerületben is fog készülni egy volt iskolai medence helyén egy kicsi jégpálya de konkrétabbat még erről sem tudok! Sajnos jégálya inség van Pesten! Persze a miskolciaknak jó, ott 2 is van :-) A kisstadionban nem hiszem ,hogy lesz hely! Az UTE pálya hamarosan bezár mert befedik. Van még a Városligeti fedett és ami a kisstadion melett készül
Van jégpálya még Tatán, Péten, Győrben, Debrecen, Szombathely, Pécs (régen hallotam róla de most nem tudommi van), Szegeden eddig kézilabdáztak benne, talán már nem, Tiszaújváros (nyáron is), Kazincbarcikán (ha jól emlékszem), Jászberényben idén nincs jég (lehet, hogy már nem is lesz
Persze kellene hely játszani és ez a legnagyobb gáz!!!De ha megnézed a bob négyest, ők is indultak.Ennél nem lehet nehezebb!Bár fogalmam sincs a bekerülési rendszerről!!
Faceoff
Van egy osztrák kapcsolatom, náluk mindent be lehet szerezni. Követ, cipőt, seprőt.
Nem akarok én rohanni. De előbb meg kell tudni hol lehet játszani, csak ezután jöhet a vásárlás.
Vagy rosszul gondolom?
Az újságokban olvastam róla, meg mintha a tv-ben is hallottam volna róla, de ez nem biztos.Ebből következően sajnos senkit nem ismerek.:-((
Faceoff viszont rendelkezik hokis kapcsolatokkal!
Ilyen jelegű támogatásokra gondoltam különben tagnap, hogy kedvezményesen játszhassunk valahol!
Ha létezik szövetség, akkor csapat is van???Vagy ránk várnak????:-)))
Olimpia: CURLING. Norvég királyok a jégen és a lelátón
Négy centin múlott
Na, ennyit a hozzáértőkről. A csoportküzdelmek után, az elődöntők előtt a megkérdezett „szakik" egytől egyig azt állították, a kanadai curlingeseknél nincs jobb e világon, éppen ezért mindkét nem vetélkedése az ő diadalukat hozza majd.
Azóta tudják, tudjuk, jóslatukkal legalább akkora bakot lőttek, mint az abszolút esélyesnek kikiáltott „juharlevelesek"... Az aranyakat kissé korán a kanadaiak nyakába akasztó tippelők mentségére szóljon, alaposan megtéveszthette őket, hogy a csoportmeccsek során nem volt jobb az általuk favoritnak ítélt együtteseknél.
Hanem aztán jöttek az igazán nagy tétért, az ötkarikás érmekért zajló csatározások, és előbb a kanadai hölgyek, majd a férfiak koppantak egy nagyot. A négy évvel ezelőtt Naganóban legyőzhetetlennek bizonyuló lányok végül a harmadik helyen zártak, míg a fiúk kénytelenek voltak megelégedni az ezüstérmekkel.
Hogy mennyin múlott az arany? Körülbelül négy centin. A jelenet mindenképpen méltó egy olimpiai fináléhoz: az állás 5-5, a záró szakaszban járunk, annak is a befejező részénél, az utolsó csúsztatásnál. A majd' húszkilós korong talán a legjobb helyen, az edmontoni curlingakadémia igazgatójának, Kevin Martinnak a kezében. A feladat látszólag nem is olyan nehéz, mondták ekkor a szakértők, a „dirinek" ez nem jelenthet gondot. Nem sokkal később kiderül, igenis gondot jelent: Martin kísérlete négy (maximum öt) centivel hosszabb a kelleténél, a vége 6-5 a következő pillanatban máris összeboruló skandinávoknak.
„Bevallom, még én is azt hittem, hogy Kevin megcsinálja a pontot. Jó-jó, nagy nyomás volt rajta, de korábban is volt már hasonló helyzetben, és akkor nem hibázott. Most, szerencsére, igen" - mondotta a lelátón helyet foglaló norvég királyt, Haraldot nagy tapsra késztető bajnokok egyike, Paal Trulsen. Természetesen Martin sem maradt csendben, egyfelől igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy hamar túlteszi magát a kudarcon, másrészt közölte, négy év múlva visszatérnek, és akkor tényleg hazaviszik az aranyakat. Ja, és megígérte, addig gőzerővel gyakorol az akadémián...
Azért ebben nem teljesen értünk egyet. Az biztos, hogy a Kanadai lead - azt hiszem Bartlett - nagyon béna volt. Ha emlékszel már az első köve is majdem tragédiával végződött. Ha azt akkor kisöprik a falig még nagyobb lehetett volna a gáz.
Kevin Martin - Kanadai skip - pedig egyszerűen nem bírta a nyomást, hiszen a lehető legkönnyebb dolga neki volt az utsó endben. Berakni kövét a házközéppontba. Sánc sehol, tehát ennek a lökésnek egyszerű újgyakorlatnak kellett volna lennie. Nem így történt...
Egyébként én azt mondom a Norvégoknak - élen Trulsennel - hatalmas szerencséjük volt, hiszen már az elődöntőben is a Svájci skip utolsó köve jelentette nekik a döntőbe való jutást.Lényeg a lényeg: éppen ez a szép a Curlingben; lehetsz bármilyen profi az utolsó end utolsó kövéig minden nyitott.
Szvsz annyi ember lesz ammennyire szükség van!Csak sikerüljön valamit tényleg összehozni.
A bob csapatnál biztos hogy könnyebb, mert a curlinghez nem kell olyan értelemben vett pálya, mint a bobhoz!
Megdöbbentő, megdöbbentő, hogy mennyien érdeklődnek. Naív módon azt hittem, hogy csak pöri kollégával ketten vagyunk az országban, akiket érdekel ez a sport. Örülök, hogy nem így van.
Faceoff!
Nagyon kösz az infókat, a héten utánanézek és tájékoztatom a társaságot.
Pöri!
Tegnap lefagytam és már nem volt energiám újra belépni. Bocs!
Más: Pörivel úgy gondoltuk, hogy csinálunk egy csapatot. Nekem is jönne egy barátom, aki hozzánk hasonló módon kezdő, de lelkes.
Ezúton keresünk egy negyedik és ötödik játékos kedvű jelentkezőt, akikkel egy komplett csapatot alkothatnánk.
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de nagyon elszánt vagyok. Szerintem nem lehetetlen négy év múlva az olimpia sem. (Legalábbis semmivel sem nehezebb, mint bobcsapatot állítani.)
Várjuk a jelentkezéseket.