Nos akkor nézzük ezt a csoda Midi 1950 -es villanyradiátort !
1950 Watt a felvehető teljesítménye, 42 kg a tömege és 145 ezer forintot kérnek érte. Egy az igaz, ez pedig hogy tényleg elég a 22 nm -es szoba fűtéshez. De csak 24 órás árammal.
De nagyjából ugyan ennyit tud egy olajradiátor is a maga 12 - 14 ezer forintjáért. Tény hogy az kevesebb hőt tárol, de egyik sem jelentős.
15 évi tapasztalat szerin egy 22 nm -es szobához az elekthemax hőtárolós kályha kell.
Annak tömege 350 kg, ami bőven elég az adott méretű szoba hőmennyiség igényére egy napra .
Tehát ez a reklámozott kályha csak a 42 / 350 = 0,12 százalékban 12 % át tudja tárolni a napi hőigénynek. Így ezt kihangsúlyozni kár.
és hogy objektív legyek a hőrolós kályha azért lényegesen drágább a maga 340 eftjával.
tehát 200 eft ennek a midinek a javára. egy 22 nm -es szoba téli energia igénye 4000 kWóra, ennek ára 152 eft 24 órással és 92 eft vezéreltél. a különbözet 60 eft / év tehát a 200 eft valamivel több mint 3 évalatt bejön és akkor már a hőtárolós a nyerő. Ok. ha nincs vezérelt az újabb beruházás , nagyjából újabb 3 év így 6 év után már tényleg a hőtárolós a nyerő.
Viszont mind a két áramfajtával 3x drágábban kapjuk a hőt mint gázzal !!
Mit lehet tenni ?
Mármint ha nincs mivel fűteni .
Veszünk egy olajradiátort , jó komfortosabbat 15 eft -ért és azzal fűtünk !
"Fogyasztása számomra kb. Ugyan annyi, mint a gáz volt előtte csak a gáz nekem nagyon szárította a levegőt a szobámba, ez pedig nem. Nem kell félnem a szénmonoxid mérgezéstől sem."
A villany háromszor annyiba kerül mint a gáz, ha ez éjszakairól megy mert ugye hőtárolós akkor csak duplája. A szoba levegőjét a fűtés nem szárítja csak a szellőztetés, zárt égésterű készülékeknél szénmonoxid mérgezésre az esély nulla. A többi még lehet hogy igaz is. Mennyit kapsz egy-egy posztért? Rendes munkát nem kapsz?
Nem unod még a reklámozást ? Nem régen a : Thermotec villany radiátor topikban reklámoztál , most meg itt . Legalább változtatnál a szövegen egy kicsit :)
Olvastam a fórumot és szerettem volna megosztani a véleményemet.
Nekem egy AeroFlow Midi1950W-os hőtárolós radiátorom van a 22m2-es szobámban, ami hőszigetelt,új nyílászáróval van ellátva.
2 éve használom és nagyon elégedett vagyok vele. Egyszerű volt a felszerelése, könnyen kezelhető,programozható. Termosztátja autómatikusan ki-be kapcsolja a készüléket amikor az szükséges. Hőtároló samott betétje jól működik. Nincs karbantartási költsége, egyszerű,kényelmes számomra. Fogyasztása számomra kb. Ugyan annyi, mint a gáz volt előtte csak a gáz nekem nagyon szárította a levegőt a szobámba, ez pedig nem. Nem kell félnem a szénmonoxid mérgezéstől sem.
Ja igen, nem volt olcsó, de úgy érzem,amit kaptam minőségben az nagyon megéri az árát! Ja és 30 év garancia jár hozzá, nem mint a többi villany és infra panelek, amikhez max 5 éves gari jár.
Mindenki döntse el milyet szeretne én csak a saját tapasztalatomat írtam le az AeroFlow hőtárolós elektromos radiátorról.
"Elektromosság fűtésben gondolkodva, egy 25m2-es garázs temperáló fűtésére mi lenne megfelelő alternatíva? Fa könnyűszerkezetes, közepesen szigetelt épületről van szó. (tető 15, falak 10 cm táblás gyapot)."
Ha van lehetőség, éjszakai B tarifás áram igénylésével egy 4,5,vagy 6 kW os használt hőtárolós kályha
megoldás lehet.
Ha csak A tarifás áramra van lehetőséged, akkor a klíma fűtés is szóba jöhet, olcsóbb, vele fűteni hosszú távon, mint a normál fűtőtestekkel.
Ha többet tudsz rá anyagilag áldozni, akkor napelemes táplálással,is fűtheted a garázsodat.
Elektromos fűtésben gondolkodva, egy 25m2-es garázs temperáló fűtésére mi lenne megfelelő alternatíva? Fa könnyűszerkezetes, közepesen szigetelt épületről van szó. (tető 15, falak 10 cm táblás gyapot).
Sziasztok! Adax neo wifi-vel kapcsolatban lenne szuksegem egy kis segítségre.. Be van állítva 20 fokra, de 2 ora működés utan az app-ban azt irja, 14,9 fok a jelenlegi, de vittem be egy homerot, tobb, mint 23 fok van. szoval csak fűt és fűt, mert azt hiszi, csak 15 föl van... Mi a gebasz, mit csinalok rosszul...? Ugyanez a problémám az osszes szobában.. Koszi elore is!
Érdekelne mekkora helységet fűtesz vele és mennyire jön ki kb. egy hónapra a fűtésköltség? Ja és ha otthon vagytok akkor hány fokon használjátok? Köszi
Azt is néztem, meg videót is róla, de nálam nem működik úgy a termosztát. Ahogy átkapcsolom program módra, beadja ezt az ECO hömérsékletet, emiatt nem tudom beállítani a comfortot (ami az lenne, amennyire fűtenie kellene a beállított időintervallumokban).
A program módot szeretném használni, de valahogy nem jön össze. Beállítom, hogy program, meg az ECO hőmérsékletet, de a comfort hőmérsékletet nem engedi. Hogy tudnám ezt beállítani?
Így mivel védett, megoldható. Kell egy falra szerelhető hősugárzó és mint írták be a konnektorba, aztán fűt. kb. 10 max 15 eft - ból megoldható.
Pl. egy kvarc hősugárzó, ami még szabályozható is. 600 és 1200 Watt között. Vagy a kisebb vagy a nagyobb telj ..... mármint egy kvarc cső vagy kettő. Fűt !!
A nyitott fürdőszobaajtó nem opció, mert az előszobában tényleg nincs fűtés, a nyílászárók sajnos régiek és rosszul szigetelnek, így nem a lépcsőházat fűtenénk a szobákból egész télen. Jövőre lesz nyílászáró-csere is.
Ez a gyorsfűtő viszont tetszetős, köszi az ötletet!
Persze ha esélyes, hogy valaki szereti a hősugárzót locsolni fürdés közben, akkor inkább olajradiátor a nyerő. Vagy a falra felszerelhető hősugárzók. Mint a panelekben régen...
Beraksz egy konnektorba dugható ventillátoros hősugárzót és el van intézve! Ha a kérdés arra irányulna, hogy vannak-e csodák és van-e olyan elektromos fűtőtest, ami fele annyi áramot fogyaszt ugyanakkora teljesítmányen, akkor a válasz: nincs.
Tökmindegy, hogy egy 40 éves ruszki hősugárzót (persze tiszta, pormentes, hibátlan) vagy egy mai csoda hősugárzót teszel fel, ugyanannyit fog zabálni és fűteni is.
De a helyedben én nyitva tartanám a fürdő ajtaját... Persze ha a konvektorral is csak max. 18 fokig fűtitek a lakást, az más kérdés...
Majd megtudtuk/megtudtam ,hogy konvektoros a fűtés.
Ennek ellenére még lényeges dolgokat nem tudunk. Pl. hogy az a 10,5 m3 -e fürdőszoba tulajdonképpen hány nm és főleg azt nem hogy mennyire védett.
Lehet az a lakás közepén lehet a szélén stb. Ez tulajdonképpen a helyiség hőigénye miatt kell. de mivel eleve pici az a helyiség át lehet siklani felette.
Nem ismert a lakás elektromos teljesítménye.... egyszerűbben hány Amperes villanyóra áll rendelkezésre.
Általában 25 és a 32 Amp. -es órák vannak. Ha 32 Amp. akkor ki lehet gazdálkodni a fürdőszoba hőigényét. van ugyan egy különleges kívánság . Ez a gyors fűtés , ez újabb plusz teljesítményt igényel.
De mivel feltételezhetően elég kicsi az a fürdőszoba, állandó villanyfűtéssel is vígan kifűthető, ha van 32 Amp a lakásban. Kell egy nagyjából 1,5 kw-os teljesítményű villamos hőtermelő /fali sugárzó, olaj radiátor stb / és azzal megy a fűtés. Vagy lehet akár a törölköző szárító is . a norvég csodáknak ne dőlj be ! szépek drágák, de többet nem tudnak a kommersz villanyos fűtőaparátoknál.
Ha olyan igény van hogy gyorsan, az is megy, ha van nagy villamos teljesítmény, az viszont ritka.
Társasházakban és másut is, nincs korlátlan villamos teljesítmény hozzáférés.
A villamos fűtés egyébként 3 x annyi mint a gázos, de kis helyiségnél nem sokat számít.
A többi intelem amit a szakaszos fűtésre írtam, továbbra is érvényes. Lakott helyiséget, beleértve a fürdőszobákat is, télen fűteni kell.
Különben erős páralecsapódás lesz, annak minden következményével.