Hát, ha nincs humorérzéked, akkor kár neked magyarázni. Mintha a vaknak próbálná valaki elmagyarázni, hogy milyen a kék szín.
Vagy annyira képmutató vagy, és szereted túllihegni az egyes témákat (persze ez az előbbi feltevést nem zárja ki).
Tudod, van egy olyan mondás, hogy humorral a legnagyobb problémán is könnyebb túltenni magad. Persze sokan úgy vannak, hogy most akkor politikailag korrektek, ha mutatják, hogy menynire megrendítette őket a tragédia.
Hát engem nem. Se kutyám, se macskám nem volt ott, és New York kurva messze van, másrészt ők se hiszem, hogy törődnének azzal, ha monjuk itt egy földrengésben meghalna akár fél Budapest. Nem lenne Amerikában 3 perces gyász meg a faszom tudja, mi egyéb, amiket ez a nagy globális seggnyalás eredményezett.
Sajnálom persze az áldozatokat. Amennyire sajnálom az amerikai hadsereg által megölt emebreket is, mert azok is áldozatok. Csak azokról nem szólnak a hírek. Pedig Amerika nincs hadiállapotban azokkal az országokkal, akiket bombáz, tehát azok ugyanolyan terrorakciók (a megtorlást a nemzetközi jog nem ismeri el), csak ők saját harci gépekkel hajtják végre, nem lopott utasszállítóval. Mert nekik erre is telik.
Ezt a koszorús dolgot már én is felvetettem néhányszor, bár nem arattam vele túl nagy sikert.
Ami pedig a tökönrúgást illeti, hogy klasszikust idézzek, az én alacsonymatematikámmal nem igazán értem a gondolatmenetet. Esetleg vicces lenne, ezért célszerű ismételgetni? Vagy tán úgy látod, kívánatos lenne egyenlőséget tenni a fizikai és a szellemi sokkolás közé?
Én mindenesetre úgy tapasztaltam, hogy a fizikai erőszak csak akkor kerül előtérbe, amikor már elfogyott a szellemi muníció; ez utóbbi jelenség, valamint az intelligencia között némi fordított arányosság azért alighanem kimutatható.
Illik, vagy nem illik? Az effajta humor - nevezzük sokkoló humornak - elsősorban az emberek prűdsége ellen lázad. Azok ellen, akik például topikot nyitnak a tragédiáról a Politikán, majd hosszú tömött sorokban ömlengenek a gyászról, mintha bizony az álláspontjuk nem válna nyilvánvalóvá a többi hozzászólásukból. Az olyan gondolkodás ellen, amely többre becsüli a semmitmondó gesztusokat és szimbólumokat a tényleges cselekedeteknél.
Most persze dramatizáltam a dolgot. De hát bizonyos helyzetekben mindannyian hajlamosak vagyunk erre.
ezen elmeleted szerint az is igaz hogy ha valakit mondjuk tokon rugnak akkor utana is tokon rughatjak batran egybol es nem kell mondjuk varni pl egy hetet amig magahoz ter az ipse...Hiszen az emberek kaptak eyg sokkot es meg ki sem hevertek egy(!) het sem telt el meg es maris poenkodnak rajta. vagy akkor egy temetesre elmennek visznek koszorut es utana le is szedik es viszik a kovetkezo temetesre mert oda is kell... erdekes szemlelet. amennyiben egyessel kezdodik a szem.szamod (amihez ugye nem csak nekem de hatosagnak sincs semmi koze) akkor probald vegig es kezd az elsovel... mint direkt bizonyitasi modszert...kivancsi vagyok melyik utan fogod megvaltoztatni a velemenyed... Vannak dolgok amiken nem illik viccelodni...meg ha konnyebben is elviselheto a dolog...
Szerintem a humornak nincsenek határai. Vagy ha vannak, akkor azt biztos nem a Mókán, vagy a WTC-és topikban kell keresni (mondjuk ez utóbbiban hiába is keresnénk, mert a lelkes modera szépen kiszedegette őket).
A humor nem gúny, csak arra hívja fel a figyelmünket, hogy minden szörnyűségnek, vagy, ha úgy tetszik: szent dolognak, van vicces, profán oldala is. Ha ezt nem fogadjuk el, akkor szörnyülködnünk kellene minden zsidós, cigányos, svábos, romános sat., vagy pl. a Darwin díjas, utolsó szavas és így tovább viccen is.
Ismertem olyan embert, aki egész életében tréfálkozott (akkor is, amikor halálos betegsége lett), és elvárta, hogy _az ismerősei_ majd a temetésén se szomorkodjanak... de ez egészen más kategória! Ezeket az áldozatokat nem ismertük, nem tudjuk, kik és milyenek voltak, csak annyit tudunk róluk, hogy egyáltalán nem várták a halált, még élni szerettek volna!
Látom olvassátok a HIX MÓKÁt... Vajon miért ott van a legtöbb ezzel kapcsolatos vicc? A honi, vagy a kint elő magyaroknak ez annyira vicces téma? Mellesleg a HIX Mókán még senki se tiltakozott a viccek ellen. Pedig, mint tudjuk igen erősen moderált.
Pont arrol beszelgettunk a felesegemmel hogy vajon mikor indulnak el ezek a viccek. Remenykedtunk benne hogy minel kesobb. 0 vagy azalatti moralis ertekekkel rendelkezo emberek talaljak ki az ilyen torteneteket. Kar hogy ebbe olik feles energiajukat es nem valami ertelmesbe...
Make Love not Fun (of other ppl's death)