azért változott meg a neve, mert kiderült közben, hogy van már egy hasonló nevű gimi a kerületben. történetesen az árpád hídnál van, persze aranyos dolog hogy az illetékesek nem tudták hogy már foglalt a név. ekkor népszavazást tartottak mi is legyen az alma mater neve. a sok ady rajongó busongó fiatal meg nem volt túl nyitott más ritkább névre, így lett ady az ady.
87 ben nyitott a gimi, a megnyitón még üdvözölték a XIII kerületi párttitkárt, 89(?) ben márc 15 én rendőrök jöttek ellenőrizni hogy a későbbi rubiconos tanár milyen röplapokat akar leszórni az ünnepségen.
és az sem elfelejtendő, hogy jómagam miatt került be a (régi) házirendbe hogy nem szabad felmászni az iskola tetejére :)
nagyon finoman de eltanácsolt onnan az igazgató...
Gondoljátok, ogy más kerületekben nincs??? Én Angyalföldön születtem, spec. az a része akkoriban (1935) jámbor családiházas környék volt. Most a XII-ben lakom, de már kétszer betörtek.:-(((
Jaj, nem így értettem.Én is úgy tudom, hogy a német nevéből tükörfordítással kapta a nevét.
De egy olyan embernek, aki nem hallott még Angyalföld nevének eredetéről, először irónikusnak tűnhet az elnevezés.Bár sok fejlesztés van a kerületben, azért a bűnözés még jelen van.
Szia! Ezt írtad: "Angyalföld elnevezés merő iróniából született meg" ez mit jelent? Én eddig úgy tudtam, hogy az Engelsfeld tükörfordításából ered. Vagy nem erre értetted?
Én már néztem.Állítólag egyedülálló az országban, bár nekem sok újat nem mutatott, mert így is tudom, hogy az Angyalföld elnevezés merő iróniából született meg ;>.Azonkívül, hogy hasznos a magyar rendőrséget is minősíti.
meg kell hogy cáfoljalak az a zöld épület anno Kassák Lajos Gimnázium néven futott, ez nem a szomszédok fantáziája volt. én oda jártam általános iskolásként amikor a sallai imrét felújították és a kassák fogadott be jónéhány osztályt ideiglenesen. ráadásul a sallaitól indult különjárattal vittek minket. óhh be jó is volt a cocilizmusban kádár janibácsi szelleme kisért.
Kedves Mindenki,ELADÓ - Budapest XIII. kerület, Angyalföldön, a Rákos patak partján a Tahi utcában, 58 m2-es + erkélyes, téglaépítésű házban, örökpanorámás 5. emeleti, déli tájolású, világos, 2 szoba+étkezős, összkomfortos társasházi lakás eladó. Igényesen felújított és korszerűsített, vízórás, távfűtéses, dupla klímás, liftes, gyönyörű kilátással, sok értékes beépített bútorral és extrával. Kitűnő közlekedési feltételek ( Nyugati pályaudvar 10 perc ), korlátlan ingyenes parkolóhely. A lakás a tulajdonosától eladó, tehermentes, esetleg a tulajdonos 2007. novemberig visszabérelné. + KÜLÖNLEGES AJÁNLAT: a lakáshoz vásárolható egy magántulajdonú, 26 m2-es tehermentes pincetároló is, ugyan abban a lépcsőházban, felújított, vízórás, ugyancsak a tulajdonostól. Érdeklődni lehet az emilemen.Üdv: Bobka
Pár éve olvastam, hogy az Akkumulátorgyárban olyan nagy volt az ólomszennyezés mértéke, hogy ez előtte lévő újságos is ólommérgezésben halt meg.Ráadásként a gyár udvarán (ha jól tudom) volt egy óvoda, ezzel próbálták "álcázni" a gyár káros mivoltát.Erről tud valaki valamit?
Ha már kerületi gimnáziumok... Valaki magyarázza meg ezt a képet, legyen szíves! A Szomszédokból származó felvételen valóban Ábel Anita látható, de tőle most tekintsünk el, a lényeg a tábla a falon, a következő szöveggel: Kassák Lajos Gimnázium XIII. Röppentyű u. 10., ha jól olvasom. A Kassák nem a Váci úton volt mindig is? Volt épülete a Röppentyűben? Vagy hogy is van ez?
Nem leszólni akartam a többit, csak tanácsot adni.Engem pl. a rossz iskolaválasztás vetett vissza a fejlődésben (most se vagyok szvsz hülye, de mivel már 4 évesen tudtam olvasni és 6 évesen már a gyök fogalmával is tisztában voltam, így többet láttak bennem, mint manapság).Viszont a középiskolában némelyik tantárgyból nagyon jó tanárom volt, történelmet pl. fél évvel hamarabb befejeztük, így rengeteg érdekes dolgot is tanulhattunk az utolsó félévben.
Általános:Magániskola.Drága az biztos, de a gyereket nem veti vissza a fejlődésben. Gimnázium:Valamelyik belvárosi elit gimi (az első 10 általában itt van).Angyalföldet nem akarom szidni, de ebben nem nagyon erős (most kezdi csak levetkőzni a munkáskerület imázsát). Egyetem:Gondolom ez még a jövő zenéje.
Egyelőre annyi látszik a csajból (már amennyire ez 5.5 évesen látható), hogy eszméletlen mozgásigénye van és sokkal jobb a logikai-matematikai jellegű játékokban, mint pl a rajzolásban.
Remélem, még van azért egy kis időm a döntés előtt...
A Németh Lászlóban valóban csak a sikeres gyerekeket szeretik, de a "benne vagyunk az első 10-ben" így is csak örök álom marad számukra.
Ahol viszont a gyerekben embert látnak, nem pedig statisztikai értéket, az a Katona József Gimnázium a Forgách utcai metrómegállónál, pontosabban a patak partján...
Nekem vannak volt és jelenleg is németh lászlós ismerőseim, nem tudom, hogy állítják a sorrendet, de én a Trefortba jártam és simán "verem" a tudásommal az odajárók többségét (bár lehet ez az autodidakta hajlamomnak köszönhető).Az Adyba is járnak ismerőseim, ha nem zseniket akarsz mindenáron, akkor megfelel szerintem mindkettő (az Ady tényleg könnyebb).