Tartósan terebélyesedik a takonykórom, több tucatnyit tüsszentek tegnap óta. Tetejébe a torkom is támad.:( Terhes ez a tusakodás a testemnek, talán türelemmel és torna helyett tespedéssel túl-leszek a tüneteken.
Agyaltam alapjáratban (is) alaposan, mert alapból agyamramegy az állás. Audencián ambíciózus ajánlatot adtam az arányosabb és átláthatóbb aszimmetriára. Átment. Áldást és autonómiát adtak rá - ámen!
Ajaj... nálunk is van egy a családban, de már nem müxik, nyögdíjas. Azt akarta, hogy én is az legyek, mert az olyan szééééééép szakma, és lehet hangszeren játszani. Tudnod kell, hogy bot fülem van, és amikor a szolfézst tanították, legszívesebben világgá mentem volna. Mondtam neki, hogy talán ha rám bízná, hogy mit válasszak, megköszönném.
Azért, mert ez a pálya sokáig alulfizetett és alulbecsült volt. A főiskolákra minimális pontszámokkal már be lehetett jutni, aki már sehova nem fért be, ide biztos felvették, mert ugye a főiskolák is a létükért küzdenek azzal, hogy hány hallgatójuk van.
Devalválódott a szakma, a diploma, a pályán lévők egy része meg jól le is járatta magát, meg az egészet is, kicseszve ezzel a többivel, akik odavalók. Ezektől próbálják megvédeni magukat azok, akik tényleg alkalmasak és jól csinálják! Mert azért van ilyen is, de sajnos annyira eltolódtak az arányok, hogy sokkal több a rossz példa.
SZERETNÉM HANGSÚLYOZNI, HOGY MINDIG ÉS MINDEN ESETBEN TISZTELET AZON KIVÉTELNEK, AKIK NEM ILYENEK!!!
a minap jutott eszembe a fegyverviselös biztonsági és vagyonöröknek pszicho teszten és vizsgálaton kell által esniük.
a társadalom eme rétegének miért nem kell???
s vajh otthon a padlo alatt szaladgálnak ha a hatalmi viszonyokat itt élik ki sulyra nemre korra valo tekintet nélkül.inkább egymást öljék ha muszáj pusztitaniuk.
Ennyire nem mélyedtem bele, de asszem' jobb is. Na szép dolog, ha már ők sem tartanak össze, és saját maguk ellen kell megvédeni magukat. Hát milyen emberek ezek, mégis hol élnek és mit gondolnak, és még mit akarnak?!
Át lehetne keresztelni a topicot, amibe Te is szoktál irogatni, például arra, hogy "Pletyiklub pedagógusoknak" (jé, még alliterál is.) Majd szólok a topicgazdi Nerdynek.
Ezek azok, akik a szakma selejtjeként rombolnak. Rombolják a gyerek lelkét és ezen keresztül jönnek a pszichoszomatikus betegségek is. És kérdem én, milyen felnőtt lesz az ilyen agyongyötört lelkű gyerekből? Inkább meg sem válaszolom. Minden segítőszakma alapja, hogy NE ÁRTS!
köszönöm a szakmai megerösitésed.
nem szoktam általánositani,és nincsenek elöitéleteim,csak ha valaki bizonyitja ennek ellenkezöjét(( nálunk pl a pedagogus nehezen veszi be,hogy a gyermeknek töle fáj a hasa, vagy a feje,és nem azért mert beteg.pedig kitünö tanulo a gyermek.
bocs,hogy tovább nyujtotta az offolást.