Szeretnék venni egy motort, de nem akarok nyárig semmiféle költséget(átírás, biztosítás) fizetni. Hogyan tudnám, ezt elintézni? Az is lehet, hogy a nyáron eladom. ezügyben kérnék tőletek tanácsot. köszönöm
Mindegyikben kazettás fejegység van, a bmw-ben a legkirályabb a kazettatartó. :))
Az "új" kisautóba viszont már vettem gyári CD lejátszót, haladni kell a korral. Jelenleg egy 750 Ft-os kiszedő pöcök választ el a sikertől. :D
tomcat
ps. a bmw-hez van vadiúj 6-os cd-táram, sőt még a gyári hifibe integrálható iPod classic dokkolóm is, de egyik sem került soha beszerelésre érdekmúlás okán - talán majd a következőbe
Ne menjünk el humán irányába, teljesen tévutas. A kutyák nem szőrös gyerekek (bár Csányi Vilmos könyvének címe ez, de ez inkább a kognitív kutatásra vonatkozik, ott valóban elképesztően teljesítenek).
Nincsenek sémák, valóban minden kutya egyéniség. De ugyanakkor vannak működő módszerek, eszközök, ezeket kombinálva lehet jól szocializált, jól kommunikáló kutyákat tartani.
A közösen megértett "nyelv" a közvetítő eszköz. Mivel nincs egységes szótár, ezért akár egyedenként is létre kell hozni.
A közös "nyelv" tanítása az a kognitív folyamat ami mentén előjön az etológia szerepe, Konrad Lorenz óta rengeteg tapasztalat halmozódott fel.
Ugyanakkor a videó nem rossz, még ha nem is értek teljesen egyet vele, azért a falkavezérség erőltetése sok vicces helyzetet szül. Kedvencem egy termetes kislány egy másfél kilós csivavával a képzéseken úgy ordított, mintha egy véres szájú, elkanászodott németjuhász lett volna. A kutya mindentől és mindenkitől félt, leginkább a gazdájától. Na most ez a lány is az egyik neves kutyaiskola oktatója :))))
Nagyon leegyszerűsítve (ez most faék lesz), a boldog kutya az, amelyiknek nincs önálló indíttatásból dolga: nem kell megkergetnie a postást, a bicikliseket, a futókat. Csak hogy a korábbi példánál maradjunk.
De ugyanígy: nem dolga felállítani a territoriális határokat. Csak el kell fogadnia, hogy a határ ott van, ami a saját kompetenciáján túl ki lett jelölve a számára. Kerítés, ilyesmi.
Egy ilyen kutya nem stresszel, nem üvölt, nem kóborol el és ugrik ki a kamion (sem a motoros) elé, mert nem ez a dolga.
A dolga az, hogy kövesse a kompetenciája hátarain belül a családi életet.
Sok mindenben és sok kutyával kapcsolatban kénytelen vagyok a wikikingnek igazat adni, de azért egy félig szabadban tartott, amúgy teljesen szelíd kutya, mint Luca, elboldogul ezek nélkül is, elég ingergazdag a környezet, a két gyerekre gondolok elsősorban :) Ha séta közben nem húz, akkor nagy baj nincs vele. Nem ez a 100%-os ideális helyzet, de Luca életében ez is elképzelhetetlen pozitív változás. Ahogy a kis Aisha sem igényli a foglalkozást, ha békén hagyom, néha leteszem a fűbe sétálni, és simogatom, ha kéri, akkor tökéletesen boldog. De minden kutya más, azt sem szeretem, amikor a guruk egy sémára próbálnak minden kutyát felfűzni, ahogy a tanárok egy része szerint is (plusz Hoffman) minden gyereknek ugyanaz az igénye. Közel sem...
A tököm se fog eztán értelmes videót linkelni, b@zz, legalább a menágerek körében népszerű TEDx jusson el az ingerküszöbödig! :))
Nem kell kutyasuliba járni, nem is ezt írtam. Azt javasoltam, hogy ha mondjuk legközelebb tavasszal lesz egy hétvégi családi happening Őrmezőn, akkor ha tehetitek nézzétek, hallgassátok meg, a kölkök is jól fognak szórakozni ahogy sok bundás jószág eccerre vicceskedik. :)))
tomcat
ps. "prémium ellátást és szeretetet kap" - szerinted... és itt indul a tévedés :)