Ez a gép könnyen kezelhető, viszont nem automata. Ha lejár, nem emeli fel a kart. Van rajta sebességszabályozó és stroboszkóp, ezekre normális esetben nincs szükség. 33-1/3 és 45-ös fordulaton pörög. A hozzá való hangszedő átlagos, jól szól. Lehet rajta zenét hallgatni, megvan a hangulata. Nem csúcshifi gép, de ezt lehet nyüstölni. :) Az AT hangszedő elviseli a régi, széthallgatott lemezeket is.
Hétvége játszogattam a Pro-Ject RPM 4 gyalummal. Mi legyen a lemez és a tányér között?
Semmi - tiszta részletező hang, csak egy kicsit magasba húzó hangkép. Eddig így hallgattam, bár szólt érv a gyári filc mellett is, de ezt összeségében eddig hallgathatóbbnak ítéltem.
A gyárilag hozzáadott (vékony) filc - egy jellegzetes rátét (talán zúgás) az egész hallható tartományban. Szóló zongora hangon volt a legjellegzetesebb - mintha nem használta volna a zengető pedált, állandóan zengett a hangszer. Nem tetszett, bár dúsabb, erőteljesebb, de egyúttal fárasztóbb is volt a megszólalása.
Aliscás (nagyon vastag) filc+Aliscás leszorító - még ezzel volt a legjobb, de egyúttal a leginstabilabb is. A vastag filctől olyan magasra került a lemez, hogy bizonytalanná vált a lemez középpontozása, emiatt itt nem igazán használható. Egyébként eltűnt a gyári filcnél tapasztalt zengedezés, bár kicsit vesztett a hangzás az erőteljességéből.
A gyári filcre rá egy nem használt hanglemezt (Wir Mansfeleder-NDK bányászok rézfúvós zenéje) és erre a hallgatandó zenét - ez az összes közül a legjobb. Számomra nagyon jól adagolt kevercs -erőteljes nem döglött hangzás, nem zeng-zúg, jó erőteljes megindulások, izgalmas, de még nem fárasztó hangkép, megfelelően részletező, de mégis a megszólalás egészére koncentrál. Akinek van ilyen gyaluja, vagy másik ilyen jellegű (MDF-ből készült vastag tányér) , talán érdemes ilyennel is kísérletezgetni. Nem alapvetően, de jól hallhatóan hangolható evvel (is) az LP-je.
Ez csak egy tipp, ha valaki szintén érez kedvet ilyenhez, próbizza ki és írja le a tapasztalatait. Engem érdekelne.
hangfala van, azt lattam, fadobozos szepseg. a tobbirol nem tudom, hogy micsoda. szerintem erosito is van, lattam valami fekete izet, arra kototte ra anno a CD-lejatszot.
Már bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de azért az is tisztázandó kérdés, RIAA korrektor, erősítő, hangfalak, ilyesmi akad-e a háznál, vagy olyan lemezjátszó kéne, amelynek mindez egybeépítve megvan...?????
25-ért odaadom. Anno 40-ért vettem. Újszerű, keveset használt, saját dobozába van csomagolva. Igaz, nem egy csúcs gép de arra jó, hogy néha be legyen kapcsolva.
ha esetleg mondanatok hasznalt/uj lemezjatszokat forgalmazo boltot az is jo lenne, csak segitenek az eladok. vagy ha itt van valkakinek elado. csak ne legyen Budapest belvarostol messze, mert 5 perccel a szules elott mar csokkent a teherbirasom:)
Eladó egy 1999-es évjáratú Technics 1210 MK2-es, slippel, Concord Pro S Pick up-pal. A gyári kábelek ki lettek cserélve normális minőségűre és hosszúságúra. A korához képest jó állapotban van. Tányér, torony, moror rendben.
Dobj egy mailt, vagy hívj: zest@cirtomail.hu 06-20/91-45-980
Ha ennyire szeretitek Koós Janit, van egy mulatós lp-m tőle valahonnan úgy kaptam egy csomó más lemezzel együtt, nem tudom mi van rajta, még nem raktam fel, igaz meg van húzva az egyik oldala, de dísznek szívesen felajánlom valamelyikőtöknek...