Keresés

Részletes keresés

mr.debutante Creative Commons License 2008.05.14 0 0 88
Sziasztok!Philips HQ 9160  vásárlás elött vagyok.Esetleg vélemény,tapasztalat?
Belfiapu Creative Commons License 2008.05.06 0 0 87
Sziasztok,

Hát igen. Megérte. Sima arc, irritácíó mentesség :) . Nagyon szuper! Nem gondoltam volna, de pozitív a csalódásom.
Előzmény: Belfiapu (86)
Belfiapu Creative Commons License 2008.05.05 0 0 86
Sziasztok,

Ma vettem egy Braun Cruizer 4 2838-at, marcus86 írása után. Eddig, kb 10 éve pengét használtam. A legegyszerűbtől (egy pengés csavaros cserélhető) kezdve a "legmárkásabbig", ami már rezeg is. Kíváncsi vagyok, hogy ma mit produkál az arcommal és a rajta elhelyezkedő 5 napos szőrrel a Braun, és hogy a nyakamat mennyire fogja kikészíteni. Holnap olvashatjátok majd az "élmény"beszámolómat.

Előzmény: marcus86 (84)
szurke endre Creative Commons License 2008.04.04 0 0 85

Hello,

nekem kb 15 éves Braun Linear 240-esem van, jól megy, minden OK. Na de a héten tisztítás közben kiesett a pajeszvágót tartó fejrészből egy kis pöcök meg egy csavar. Kettő együtt lehet vagy 200 Ft, de persze sehol senki nem gyártja. Van valami tippetek, hol tudnám ezt pótolni?

Köszi,

sze

marcus86 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 84
Én tegnap cseréltem le a Philips HQ6645-öt egy év kínlódás után. Először bátyámnak volt ilyen Philipse, gondoltam, én is beruházok egybe. Az új szerzemény egy Braun Cruzer4 2838. Mondanom sem kell, ég és föld a két készülék. Előttük Gillette Mach 3 turbóm és powerem volt. A Philips első nekifutásra összevagdalta a képemet, de utána javult valamelyest, de még mindig nagyon irritált, ezt betudtam villanyos létének. A Philips közben párszor kísérletet tettem a Mach-okra, de csalódnom kellett, inkább letettem félúton a pajeszom és az állam között, mielőtt elnyiszálná az arcomat.

Kedden néztem körül a tatabányai MediaMarktban, tanulmányoztam a kínálatot, egyik eladócsaj gyorsan ott termett és mondta, hogy ő leginkább ezt a Cruzert ajánlaná. Hallgattam rá, tegnap délután meg is vettem, egy eladócsávó mondta, hogy elviszem a borotváját, már ő is kinézte, csak jókat olvasott-hallott róla:D Kifizettem, garjegy kitöltetése a vevőszolgálatnál, otthon feldugtam 4 órát tölteni (ld. kézikönyv) a "dokkolójába", nagyon dizájnos, és a tartóállványt megkerülve is lehet tölteni, praktikus. Este 21:05-kor beizzítottam. Komolyan mondom, ennél kényelmesebb borotvával még nem volt dolgom. Csúszásgátló burkolata van, masszírozza a kezet és az arcot (előny vagy hátrány, ki-ki döntse el magának), egyedül a nyakamon kellett többet szöszölnöm vele. Takarítani vízzel meg a kefével sikerült. A 2 fejet is kipróbáltam, pozitív, hogy a pajeszvágót ha bekapcsolom, a kés megáll dolgozni (a Philipsnél a kettő együtt dolgozik ha be van kapcsolva a pajeszvágó, hangos). Zajra hangosabb, mint a Philips, de ezért kárpótol az irritációmentes borotválkozás. Az akksira kíváncsi leszek, meddig fog kitartani, vásárlás előtt ódzkodtam tőle, a hálózatról működő borotváknál ugye ilyen nincs, nem romolhat el, nem kell benne cserélni. Az 5 perces gyorstöltést még nem próbáltam.

A 18.500 Ft-ot mindenképp megérte, a Philipsbe a 3 kés cseréje 13.000-et kóstálna (a készülék egy éve 11.000 volt), ebbe pedig új szita késsel együtt 5.400, nem mindegy. 2 év garancia van rá(Philipsre szintén), remélem, nem kell kihasználnom.
porker Creative Commons License 2007.11.05 0 0 83
Ahhoz meg azért drága! :(
Előzmény: H_G (82)
H_G Creative Commons License 2007.11.05 0 0 82
Elvileg rendelhetsz Interneten is...

Az én Phlipsem egyszerű, kizárólag a szita cserélhető benne. Újat találni könnyű, MM-Saturn tartják. Árban viszont kb. ugyanannyi egy cseregarnitúra, mint egy új borotva szőröstül-bőröstül.
Előzmény: garbarek (81)
garbarek Creative Commons License 2007.11.05 0 0 81

Jó ideje Braunt használok. De ma már szinte lehetetlen alkatrészt (szitát, tisztító patront) szerezni hozzá. Csak a szervíz képes árusításra ma már (Pannónia u.), ha van nekik, de akkor is igen borsos áron, gyakran árukapcsolással. Jó kis sorbanállás után. Mit csinálnak ez esetben pl. a vidékiek?

Hogy van ez a Philips-nél? Mert feltehetően büntetésből átpártolok.

porker Creative Commons License 2007.10.29 0 0 80
Feladtam: a Philipshave sem jön be. :(( Hát ennyit a villanyról. Megyek vissza a Mach3-hoz.
Előzmény: porker (78)
hrl Creative Commons License 2007.10.24 0 0 79

Köszönöm az infót! Megnézem.

Előzmény: porker (77)
porker Creative Commons License 2007.10.24 0 0 78
Hát azt hiszem a rezgőkéseseket nem nekem találtak ki. Egy klassz (drága) Braunt próbáltam ki, de túl picik a pengék. Borotválkozás közben ki kellett takarítanom, hogy be tudja fejezni a műveletet vele, de a nyakamon így sem ment. Lehet, hogy béna is vagyok hozzá, de ez biztos nem az én világom :(
porker Creative Commons License 2007.10.20 0 0 77
Épp az alkatrész kínálatot böngésztem a Corában DU. Úgy tűnt, mintha régebbi gépekhez is lennének sziták. .. Persze eladó nem volt a közelben ergo üres doboz is lehet a "kirakatban". (Fóti Cora)
Előzmény: hrl (76)
hrl Creative Commons License 2007.10.19 0 0 76

Na ilyen első szériás Braunom (Braun Sixtant) nekem is van! Kb. 30-35 éves lehet...

(Ezt koppintották le az oroszok "MOCKBA" néven. A hálózati kábele kompatibilis is volt csak kb. 15ször ócsóbb, úgy hogy máig orosz tápkábelem van hozzá.)

Van egy újabb Braunom is, de az nem olyan jó mint ez az első (legalábbis nekem.) (A Philips, illetve bármilyen forgókéses,  egyáltalán nem jó - nekem.)

De hol lehet szitát venni/szerezni az ős Braunhoz? Mert a motorja még mindig megy, a rezgőkés is éles csak a szita rongyolódott el.

Szaturnuszokba' csak újabbakhoz van szita.

Van valakinek tippje? Előre is köszönöm.

Előzmény: fel4elni (59)
porker Creative Commons License 2007.10.17 0 0 75
De pl. kocsiban lehet vele borotválkozni... néha az idő sokat számít.

De alapvetően a pengék pocsékságát kezdem unni.
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 74

Szeva Porker!

Nekem volt philips, apunak vettem braun-t, megengedte hogy kipróbáljam...

Szerintem kalap szar mind.

Úgy értem, hogy lehet velük borotválkozni, de ahhoz tíz percig kell huzigálnod a nyakadon, oda vissza, amitől jó vörös lesz, de nem lesz tökéletes.

A villanyborotvák meg sem közelítik egy jó hab, és egy két-három pengés kéziborotva simaságát, gyorsaságát.

Előzmény: porker (72)
porker Creative Commons License 2007.10.16 0 0 73
Senki?
porker Creative Commons License 2007.10.15 0 0 72
Sziasztok!

Most untam meg a Gilettemet. Villanyborotvát akartam venni, de visszarémültem a széles kínálattól. ... A Philips szimpi, de mi a helyzet valójában ezzel a sok "Forma1"-es tulajdonsággal? ... Használható valamelyik modell?
heliosis Creative Commons License 2007.05.10 0 0 71

bekened, letörlöd, és nem bántja a bőrödet ha rajta is maradt valamennyi.

Gondolom így vagy vele.

Előzmény: groovejet (70)
groovejet Creative Commons License 2007.05.08 0 0 70
WD-40 vagy sima műszerolaj. Mindkettő megteszi. Én havonta egyszer bekenem a rezgőkéseket.
heliosis Creative Commons License 2007.05.08 0 0 69

Olajozzátok-e a késeket, vagy szitát időnként? És mivel? És hol veszitek?

H_G Creative Commons License 2007.04.18 0 0 68
Figyelmedbe ajánlom itt a 61. hozzászólást.

Előzmény: Hermione17 (67)
Hermione17 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 67

Erős szakállú fiatalembernek szeretnék ajándékba vásárolni villanyborotvát, napona borotválkozik, sötét színű, erős borostát növeszt, ilyen típusra mit ajánlnátok?

Köszönöm szépen!

H_G Creative Commons License 2007.03.10 0 0 66

Az enyém nem áll vissza magától, érezhető ellenállása van csavarás közben és határozott kattanással ugrik a pozíciókba -- és tényleg hasznosnak találom, az arcom oldalán mehet alaposabban és visszahúzom kettesig, mielőtt a könnyen sérülő-begyulladó áll alatti kanyarba érek. Épp, h. a Philipsek egyik nagy előnyeként tartottam ezt számon!

Előzmény: predi (65)
predi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 65
Igen erről. Néhány alkalom alatt szépen magától visszaáll középállásba.
Egy idő után kényelmesebbnek láttam, hogy tojok rá, vagyis nem foglalkozom vele, és úgy használom, ahogy van.
Előzmény: H_G (64)
H_G Creative Commons License 2007.03.10 0 0 64

"- lehet állitani a nyiráserősséget"

Hát az enyém már jó régi és merev késes, de a nyíráserősséget azon is lehet állitani (egy csúszkával, amitől a kések jobban kiemelkednek v. besüllyednek), és az nagyon hasznos dolog -- vagy te vmi másról beszélsz?

Előzmény: predi (63)
predi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 63
Régen rezgőkéses Braunom volt. Jól nyirt, de a rezgése átadódott a fejemnek. És amikor csontos részen kellett kicsit rányomni (pl. állon oldalt), akkor szétrázta az agyvelőmet. :-)

Áttértem forgókéses Philipsre, és tökéletes volt.

Ugyhogy amikor kellett egy akkus a kocsiba, akkor megint Phlipset vettem. Bármily meglepő ez már nem nyirt olyan jól! Ez már egy agyonmarketingelt dolog:
- a három kerek forgókés rész nem merev, mint a régiben, hanem fel tudják venni az arc formáját, vagyis el tud mozdulni mindhárom sikja.
- lehet állitani a nyiráserősséget
- behúzza szőrt (a kés formájával)
A fenti plusz funkciók mindegyiike parasztvakitás. Csak a marketingeseknek jó, mert javitja az eladást. De a régi merev borotva a mai napig jobban nyir.
Ha érdekel egyenként leirom, hogy melyikkel mi a baj.
rali Creative Commons License 2007.03.10 0 0 62
Semmilyen borotva!
4ja1 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 61

Szasztok. Nekem van egy Braun 7680-asom, meg egy philishave 8000-es. Ég és föld. A Braun után égett a képem, tisztítani külön löttyel, meg egy bazi nagy szerkezettel lehet (ez a legdühítőbb hülyéneknézés) A Philips gyorsan siklik, szépen vág (erős a szakállam). Szerintem fontos, hogy víz alatt tisztítható. Értsd: folyó vízzel.Két évente cserélem a körkést.

Szóval PHILIPS!

groovejet Creative Commons License 2007.02.07 0 0 60
10 hónapja van egy Braun Cruzerem, 10 ezer pengőért szereztem be. Nagyon jó, merem ajánlani. Kicsit talán az akksija tudhatna többet, mert max 3 borotválkozást bír ki, de amúgy nagyon klassz.
fel4elni Creative Commons License 2006.12.17 0 0 59
Philips, Remington, Braun villanyborotváim voltak, a 36... év alatt kb . Nagyon erős szakállam van, van, hogy naponta 2x (+1?) is használom.

A zsilettek belemennek félig a szőrszálba, de az olyan erős, h néha nem tudják elvágni, inkább kitépik. Igy 6-6 évenként teszek egy újabb kísérletet, hátha. A fodrász, hajvágás után az oldalszakállnál amikor a borotvakéssel nekiáll, két sikertelen kísérlet után egy másikat vesz elő a fiókja mélyéből.

Namármost. A villanyborotvák. Ugyebár a lyukon be kell jutni szőrnek, az pedig valamilyen irányba nő. Nyilván ezzel az iránnyal szembe mozgatjuk a borotvát, a keresztbe mozgó kés pedig elvágja. Nade mi van a körkésesnél ? Hát ahol nem keresztbe, hanem akár hátra mozog a kés, hát nem vágja el, hanem húzza. :-)
Nem is sokáig húzta egyik sem...
Maradtak a rezgőkéses Braunok.( A rezgőkéses Remingtonnak is olyasfajta késrendszere van, mint a körkéseseknak, holttér, vastag az arcon csúszó rész, tehát otthagy. Meg otthagytam én is ezért. )

Tehát Braun.

A legelső és a legnagyobb szitájú kb 5 szitát szolgált ki kb 15 évig, s hamar megtanultam, a szitarészre nagyon kell vigyázni, mert a legkisebb utésre ha nem is azonnal, de kilyukad. Merthogy ott kicsit meghajlik a szita és kés szépen ott fexik fel... osz lyukaszt, széttép... Egyébként ezt típust lekoppintották az Ivánok, jól-rosszul. Nem kell ok nélkül szitát, kést venni kést különösen nem, vettem... s nem történt semmi a régihez képest.
A következő, már kisebb szitájú , de még mindíg lengőmágneses az 5428-as, még megvan, lyukas szitával. Merthogy Fél éve vettem egy szintén rezgőkéses, de forgómotor+excenter elvű 3710-est.
Na ezt nagynagy elégtétellel tudnám szétverni a konstrutőrök fején, majd a darabokkal megnyúzni őket, nassként pedig lenyomni a torkukon. Mert: egy erőtlen vicc forgómotorocska végén egy 3mm átmérőjű pvc tüske az extenter körhagyója, ami jobbra balra huzigálja a kést. Amikor feltűnt, hogy már 25 percig tart a borotválkozás szétszedtem : és a tüske már csak 05mm volt. Pár hónap után . Ekkor persze már alig huzigálta a kést, csak én a szakállam, vele. Jó, belegyógyítottam egy réztüskét. Az meg az ellendarabot ette meg két hónap alatt. Egyék meg a fröccsöntött gagyi játéxerüket. Súrlódó, kopó csapágynak tejfölöspoháranyag. Nesze fogyasztó.
Holnap megyek a régi lengőmágneseshez szitát venni...

Tényleg hová is?
...merthogy rég voltam...
hát tudjátok, h mit guberáltok a fa alól... :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!