Hálózati protokol témában (és még sok másban is :( ) teljesen fű vagyok. Megpróbálom a sötét agyammal értelmezni amit mondtál. Tehát az hogy a mandi ARP kérést küld ki először a hálózatra az tök normális. De akkor miért akad el ezen a ponton ?
HOl mit mivel nézzek meg, hogy tovább tudjak lépni ?
Másik dolog. Közben persze nem hagyot nyugton a dolog és kipróbáltam még ezt azt.. Úgymint:
eddig egy Suse-s gép volt fent a neten és az osztotta a netet a helyi hálón lévő gépeknek, amelyikből az egyiken a mandi erőlködik. Gondoltam egyet és felhúztam a suse mellé egy partícióra a mandrivát és láss csodát... csont nélkül felment é működik. Látja a hálót, a netet, rout-ol, épp csak az es18xx-es hangkarit nem ismerte fel de ezen nem lepődtem meg...
Tehát úgy tűnik a hiba a másik gépben van. Az illető egy Fujitsu siemens tákolmány proc:i: AMD Athlon XP2100+ alaplap via chip szetes Pci buszon csak az egyszem RTL 8029-es kártya figyel GeForce2 MX400-as video kari
Ezen a gépen suse-val frankón megy hálózatot. (most is arról írok)
Hoppá... az első szabály miatt eth0... nézd meg az "/sbin/ifconfig eth0"-t is. esetleg "route del -net 80.0.0.0 netmask 255.255.255.0"-val eltörölni az első szabályt?
Nem egy álom állandóan átmászni a win-re ha levelet akarok írni, vagy meg akaromnézni, hogy kaptam-e valamit.
Próbaként kikapcsoltam a tűzfalamat és úgy sem működik. :/
Az az érdekes, hogy minden frankón ment. Átáltam erre a "lökött" PPoe rendszerre és onnatól kezdve csak a tvnetwork oldalára nem tudok föl menni. Tuti, hogy valamit én szúrtam el, de hogy mit azt nem tom. :/
Te megpróbálsz engem átverni, de nem hagyom magam:
telnet mail.tvnetwork.hu 110 Trying 80.95.64.67... Connected to mail.tvnetwork.hu (80.95.64.67). Escape character is '^]'. +OK Hello there.
Úgyhogy nem nagyon hiszek neked, mert válaszolt a szerverük a 110-es (POP3) porton. Nem lehet, hogy azzal szivatod magad, hogy a tűzfalad van rosszul beállítva?
FYI: Az ARP-kérdés az IP kapcsolódás legelső lépése: megkérdezzük, hogy mi az ismert IP-címhez tartozó Ethernet-cím. (Ezt a kérdést természetesen broadcast-ként küldjük el.)
Ethereal-lan nezd meg mi lessz a csomagokkal. hogy hova lesznek. Esetleg meg ha 1xu hibaban gondolkodom, meg lehet az alhalozati maszk hibas.
En azt csinalnam, hogy a drakconf-ban a network and internet-nel eltavolitanam az osszes halozatot, mindet, es ujra letrehoznam. aztan erdemes ujrainditani a gepet, mert az adsl-ben van 1 bug, ami nem engedi bejelentkezni amig teljesen le nem allitod. (habar lehet hogy nem az adslben van, hanem a jogosultsagok ellenorzesenel, vagy beallitasanal, mert eszrevettem ilyesmit az x frissitesenel is) es utana probald ki
nincs! Momdom, suse alatt (most is) tökéletesen müxik minden.
Jelenleg 4 gép él a hálón 192.168.0.1 -192.168.0.4 tartományban 2 win 2 lin
a 192.168.0.1 -esre ( ami jelenleg a netet is osztja a hálón) próbálnám felrakni a mandrivát. Mkrohullámú hálózaton vagyok, + kértem a szolgáltatómnál a rencegizdát hogy nézze + amikor pingelek látja-e. Azt mondta nem jön kérés felőlem sőt a gépet sem látja.
Ugyan ez a helyzet a helyi hálózatomon is. a Mandi nem látja a hálón lévő gépeket és a Mandit sem látja a többi.
Viszont a krtyán villog a led tehát küld ki valamit.
hogy tudom leellenőrizni , hogy egyáltalán jó tartományban próbáljkozik-e?
"RTL8039-es kártya. modul betöltődik,. ifconfig szerint rendben van , Leállítottam a tűzfalat hátha az etet. De nem.
A netem is háló kártyán keresztül menne, ha menne, de az sem. A jelenség ugyan az."
Háló kártya ok?
lehet? 1, elmozdult.... 2, elszált... 3, biztos, hogy jól ismerte fel? 4, ha kicsréled két gép hálókártyáját akkor ok? 5, kábel ok? (speciel volt ilyen gondom, új kábel 1 hónap után hol ok, hol nem, a méreg...... 6, kábel nem lötyög?
A vezérlőközpont Biztonság panelon van egy olyan, hogy "A rendszer biztonsági szintjének beállítása, a periodikus biztonsági ellenőrzések beállítása" ezt állítsd szabványosra egyelőre és a tűzfal beállításoknál minden check boxot hagyjál üresen, ha műx akkor lehet finomhangolni ezt a kettőt később.
A led villog. A tűzfalla próbálkoztam úgy is hogy a létező összes szolgáltzatást bekapcsoltam és úgy is hogy leállítottam. semmi eredmény. Gondolva arra hogy esetleg a telepítésnél történt valami gebasz ezért újra raktam a rencert, de tök ugyan úgy viselkedik minden. sem helyi háló sem internet.
ps.:
Annyit azért gyorsan meg kell jegyeznem hogy kb 1 éve használok linuxot. Először baglyoztam most suse alól írok. Van már némi tapasztalatom de összességében kezdő vagyok.
Szerintem is atuzbalnal kellen korulnezned, De elotte nezd meg hogy a halokartya ledjei villognk meg pislognak e a pingelesnel. Aztan, gondolom shorewall-t hasznalsz tuzbalnak, a /etc/horewall/rues file-ba valami ilyesmit kell irni. nem feltetlenul pont ezt, de ilyesmit.
DROP net fw udp 445,139 DROP net fw tcp 445,139 DROP fw net udp 445,139 DROP fw net tcp 445,139
ACCEPT net fw udp 1024:1100,6881 - ACCEPT net fw tcp 1024:1100,6881:6999 - ACCEPT net fw icmp 8 -
ACCEPT loc fw udp 21,22,80,137:139,445,1024:1100,2049,6881:6999 - ACCEPT loc fw tcp 21,22,80,137:139,445,1024:1100,2049,6881:6999 - ACCEPT loc fw icmp 8 -
REDIRECT loc 3128 tcp www - ACCEPT fw net tcp www
Kivansag szerint lehet torolni belole, pl a 10-11 sorban a 21,22,80 neked teljesen felesneges.
Ettol a torrent, az smb a ping es meg nehany kapu nyitva lessz a bejovo kimeno csomagok szamara. es ezutan mar mukodni kene neki, miutan a tuzfalat restartoltad. Ha megsem, gyere vissza:)
Ha kétszer írod le, attól megjavul? Ha Suse és Uhu megy, akkor nézd meg, mi a különbség. Mivel nincs Mandrivám, azt nem fogom tudni megmondani, hogy melyik menüben hol csináljál mit. Azért én mégis csak a tűzfal környékén nézelődnék, ha az ifconfig azt mondta, hogy ott az eth0.