én csak közvetlenül használat előtt kevertem volna a mérget a húsba, de örülök, hogy anyosz ette meg, sosem bocsájtottam volna meg Kingnek, ha a kutyát mérgezik meg. :)
olvasom Mr. Mercedest, eddig semmi extra, érdekes, bár nem rágom szét a körmömet és csak az első telefonos beszélgetéstől kaptam agyfaszt, mikor a zsaruk infantiliskednak egymás közt és úgy beszélnek, mint ahogy ember nem beszél a világon. King valaha párbeszédben is igen erős volt, mostanra ez elkopott.
talán az álomdokiban találkoztam egy csomó inas-szobalány párbeszéddel (a szereplők számukra teljesen egyértelmű infókat puffogtattnak az olvasó kedvéért), amit a rutinos írók máshogy oldanak meg és közölnek az olvasóval.
de egyelőre egész okének tűnik a mr. m. meg legalább egyedi a főpszichopata. olvasható. remélem nem szúrja el István bácsi.
valaki fel tudná sorolni nekem összes eddig megjelent könyvei közül azokat amik kifejezetten apró kis novellákból tevődik össze. apró kis történetecskék.
azok nemigazán jönnek be, megvenni nem szeretném őket.
Az elmúlt időszakban az Álomdoktort és a Joylandet is olvastam. Az Álomdoktor nem tetszett, rég húztam le ennyire King-művet. Semmi fordulat, kiszámítható az egész és a fordítás tényleg borzalmas. Az említett példákhoz hozzátenném a gonosztevők csoportjának neveit: nem hiszem, hogy fordítani kellett volna őket. (Engem Kalapos Rose vagy Kígyófogú Andi ilyen nevekkel egyetlen egyszer sem rémítettek meg..egy kicsit sem)
SPOILER Az elején tudtam, hogy a kiscsaj győzedelmeskedik, Dannek sem lesz baja, ha már így kigyógyult a piából és jó útra tért...pedig valami minimális fordulat lehetett volna. Legalább az egyik szimpatikus karakter, mondjuk Billy vagy a doki, hagyta volna ott a fogát a nagy küzdelemben. De még csak ez sem. SPOILER OFF
A Joyland sokkal kellemesebb élmény volt! Nekem nagyon tetszett, még az itt említett hajfestékes téma ellenére is, amit, tény és való, kicsit talán összecsapottnak éreztem én is, de egyáltalán nem zavart annyira. Az álomdoki után végképp nem :) Szívesen olvastam volna még 150-200 oldalt belőle, sajnáltam, hogy ilyen rövid lett. Nekem nagyon átjött ez a vurstlis világ, a 70es évek nem átlagos amerikai kisvárosa, és ez akkor is egy kellemes krimi volt, a nagybetűs életbe belépő, felcseperedő fiú problémáival fűszerezve. Tetszett!
mr. mercedes. konyorgom,miert nem lehet egy lektort megfizetni? megint olyan forditasi anomaliak vannak,hogy a fal adja a masikat. konyorgom a bones magyar cime meg veletlenul sem "csontok" es igy tovabb,pedig meg csak a 41. oldalon jarok de szokas szerin faj bihari forditasa. foleg,hogy az elozok baromi jol voltak forditva
álomdoktor nem tetszett, remélem mr. mercedes fog.
most olvasom újra a minden sötét..., másodszorra is jók a novellák, bár nekem hiányoznak a jó kis régi sci-fi novellái, meg az olyan rémisztőek, mint az esős évszak, vagy a kukorica gyermekei.
en spec megveszem minden konyvet papirkonyv formatumban (mar csak a polcnak). sot, amibol van hardcover azt is. de ha lehetoseg van ra akkor termeszetesen e-bookban olvasom, mert kenyelmesebb. (hiba a tortenetben, hogy csak az angol verziokat tudom legalisan megvenni kindlere, a magyarokat momentan nagyreszt csak szurke modon. amin en valtoztatnek a legszivesebben, es ertelemszeruen amint van egy-egy konyv e-book formatumban, legalisan, hasznalhatoan, akkor ugy is megveszem)
Éjjel valamivel 3 óra után befejeztem a Mr. Mercedest. Az utolsó több mint 200 oldalt 1 nap alatt:D Volt amire előre rájöttem, és volt amire nem számítottam (bár kellett volna, hisz King). Imádtam a könyvet. Várom a folytatásokat. Innentől Álomdoktor. Van rá 8 napom:)
A Rémkoppantók volt az egyik első könyvem Kingtől, nagyon fiatalon olvastam, bennem zseniálisként maradt meg, de nem is a sztori miatt, hanem attól, hogy kb 900 oldalon keresztül folyamatosan bukkantak fel azok a dolgok, ami miatt King összetéveszthetetlenül nagy, és már csak arra emlékszem, hogy kapkodtam a fejem... Lehet, h újra kéne olvasnom?
Apropó most olvastam el a Full Dark-ot - a legjobb munkái között van. Rémületesen valós, sokáig gondolkodtat, tökéletes (kivéve a Big Driver, az csak nem rossz:).
Na, nem tudtam ellenállni, és elkezdtem a Mr. Mercedest.. annyira hívogatott:). Nem sokat olvastam még el belőle, csak ez első 54 oldalt, de eddig szuper! Volt amin szabályosan hangosan nevettem. Jó hogy nem kell belevakulni és nagyobb betűmérettel van szedve. Az Anne Rice Mayfair könyvet is igyekszem befejezni,...hát igen. Felváltva olvasok amíg be nem fejezem. Na abban aprók a betűk. Nehezebb is olvasni.
Ti elkezdtétek már? Van aki el is olvasta az új Kinget???vélemény?
Elgondolkozott a kérdésen, de utána határozottan mondta: Annie Wilkes. Ezután árnyalta a képet: Annie Wilkes-t leszámítva kedvenc női karaktere Lisey Landon, mert ő hasonlít a legjobban a feleségére. A kedvenc férfi szereplője a fiúk az Állj mellém!-ből, különösen Gordie.
Ja, és elárulta a következő könyve mi lesz. Jövőre jelenik meg A Talizmán - A Fekete Ház utolsó része, vagyis a 3., Straub-bal közösen írt regény.
Régebben mintha ebben a topikban lett volna egy olyan kérdés, hogy "Ki az a King karakter, akivel semmi pénzért nem cserélnél?". Én kapásból benevezem a következőket (vagy talán neveztem is): Paul Sheldon, Billy Halleck, Louis Creed, Jim Gardner. :)
Én elgondolkodtam és nagyon nehéz megneveznem egy kedvenc King-karaktert, mert még a megfilmesítések is belejátszanak, szóval nem csak a könyvek alapján lehet megnevezni szereplőt.
Én rendes könyveket vettem, nem e-book-ról van szó. Bocsi. de online változatban megtaláltam az Agy, a halálos kockázat, és az Akár az isten c. cook könyveket. Ha érdekel.