Sziasztok! El sem hiszem,hogy megtaláltalak Benneteket! Kicsit úgy érzem magam,mint Sol,amikor megtalálta a boszorkányokat!!! Minden kötetet elolvastam(többször is),és hiszem vagy szeretném hinni,hogy van valóságalapja a történetnek.Anagykönyv-nél,én indítottam a JHN"fórumot",de nem volt nagy népszerűsége. Szeretnék találkozni M.Sandemoval,és fejet hajtani előtte. Mióta elolvastam,az a vágyam,hogy kimenjek Norvégiába,és végig járjam a helyszíneket. Szívesen beszélgetnék Veletek,akik olyan fanatikus csodálói vagytok a JHN.-ek.Van egyáltalán rajtam kívűl Valaki?"Van valaki odakint?"
Csak most találtam ide.Én is nagy rajongója vagyok a JN-nek.Már többször is elolvastam,és nem érzem magam butának ezért.Sőt ,elmondom,hogy minden egyes alkalommal.újra és újra leköt. Nekem sajnos nincs meg az összes kötet,kölcsön szoktam kapni. Szívesen megvásárolnám a hiányzó köteteket,elfogadható áron.Hol lehet kapni?Akárhol keresem sehol sincs. Ha valaki tud segíteni,írjon az aria695@gmail.com címre!
Jó az ötlet, a kérdés csak a megvalósíthatóság. Lenne még egy ötletem. Mi lenne, ha a könyvesbolt pályázatot írna ki a könyv(ek) illusztrálására? Lássuk be, az eredeti nem túl ötletgazdag. Az elkészült "műveket" is megkaphatná az írónő, a pályázati díj pedig Sandemo könyv lenne. Nos? :)
Sajnálatos tény, hogy a szerzői jogai sérültek Margit Sandemonak, és el is jártunk ez ügyben. Mindezek ellenére újból lehetővé tette a művei megjelentetését.
A születésnapi ajándék-ötlet, az hogy tetszik? Jó, nem jó, valakinek esteleg valami jobb ötlete? Szerintem, inkább most ez legyen a "legnagyobb gondunk"! :)
Csak ártatlanul kérdezem: ha mondjuk én kézzel lemásolom a kedvenc kötetemet édesanyámnak, az bántja a szerző jogait. Ha "elfelejtettek" neki jogdíjat fizetni, az nem bántotta? :) Érdekes nézőpont. De értem, sőt megértem.
Jokeva: ami 10 éve volt ár, az nem egyezik meg a mai árakkal, hiszen akkor az akkori fizetésekhez volt mérve az az ár, de mégsem 2000-10000.-Ft-ig terjed mint ahogy nemrég fent volt valamelyik oldalon. Hiába régi a könyv ebből még jogdíjat is kell fizetni, hiszen az előző kiadó "elfelejtette". Így is szerintem az átlag 950.-Ft-ból lejön a 10%-os kedvezmény még így is, 855.-Ft, de karácsonkor 20%-ot engedtünk.
Ha valaki szereti Margit Sandemo írásait, akkor biztos megtiszteli azzal az írónőt, hogy megveszi a könyveit, és esetleg nem választ olyan megoldást ami sértené az ő jogait.
Azt is tudom, hogy nincs mindenkinek elegendő kerete sajnos, de én pontosan ezért ajánlom a könyveket ilyen áron.
Más: Margit Sandemot idén is elhívom Magyarországra, és az dedikálás több mint valószínű, hogy az Ünnepi Könyvhét keretein belül lesz a Tuan Kiadónk pavilonjánál. Még mi sem tudjuk a bizos időpontot, de ahogy realizálódik minden, itt is kihírdetem.
Előtte még én utazom ki hozzá, mert az idén 85. születésnapját ünnepli, és meghívott minket.
Éppen azért, mert a magyar rajongói is nagyon szertik őt, szeretnénk olyan ajándékkal kedveskedni neki, ami teljesen szívből jön, és neki szólna. Ezért arra gondoltam, hogy az A Könyvesboltban kiteszünk egy olyan reprezentatív vendégkönyv-félét, amibe a rajongók jókívánságaikat beleírhatják. Ezt a könyvet szeretném majd kivinni neki április végén. Arra is gondoltam, hogy akik nem tudnak eljönni, mert esetleg vidékiek, ezidő alatt nem járnak erre, vagy esteleg akadályoztatva vannak, egy levél formájában, kézzel írt pár üdvözlő sorát csatoljuk a könyvhöz. Ha netán, - erre már gondolni se merek, de hátha - összejönne annyi, hogy ezekből a jókívánság levelekből fűzethetnék össze egy könyvet.
Szóval, akinek kedve lenne ezt megtenni, annak a következő címet tudom megadni:
A Könyvesbolt. Tuan Kiadó 1062. Budapest, Andrássy út 86.
Nálatok "csak" kétszer annyi, mint volt anno 10 éve, és nekem még ez is soknak tűnik... Ha egyesével szedném össze, még több lenne, tudom, plusz nálatok zsír újak, de ennyit nem tudok kiadni szülinapi ajándéknak :( A régi árát szó nélkül fizettem volna, de a dupláját... :(((
Jártál már nálunk az A Könyvesboltban, mert ott igen kedvezményesen megkapod.
Sőt én adom ki az új Margit Sandemo könyveket, és azokat is kapkodja a nép. De ha minden igaz, idén újra elhívom Margitot hozzánk, látogatóba, no meg egy kis dedikálásra.
Nem is hittem hogy ilyen fórum is van!!! Természetesen az összes, 47 kötet megvan, tucatszor elolvasva az egész, oda-vissza. Nincs olyan hónap, hogy ne vegyek elő mind a mai napig 1-1 részt! Most épp Ceciliét és Alexandert olvasom újra :))
Család is keresztül-kasul átolvasta az egészet! Mostanában próbáltam megszerezni még egy példányban, ajándéknak a teljes kötetet, de sajna nagyon drágán találom csak :(
Tamlin? Ezer éve olvastam és már nem emlékszem pontosan. Valami úgy rémlik, h. Tamlin apja a vihardémon Tyfon volt, ergo Tamlin Lillith fia. Azt hiszem..... :(
Új belépőként szeretnék bemutatkozni, Hidegföldi Gyöngyi Tünde vagyok, a Tuan Kiadó tulajdonosa, és a Margit Sandemo könyvek főszerkesztője. Nagyon örülök, hogy "aggódtok" a sorozatért. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a Margit Sandemo könyveket nem érinti a gazdasági válság, sőt, ez a jövő évi tervünk fő irányvonala. Valóban el vagyok maradva a Varázsjelek sorozat 5. részével, de jövőre sietek nyomdába küldeni, még januárban. Most viszont Margit Sandemo kérésére jelentettem meg azt a könyvet, amit a Magyarországi dedikálás után hazaérve fejezett be, és kifejezett kérése volt, hogy idén jelenjen meg a magyar rajongók számára. Ez a könyv Margit Sandemo ősanyjáról szól, aki az 5.században élt. Az ő története a könyv, neki állít emléket Margit Sandemo, a jól megszokott stílusában, és rendhagyó módon ez egy darab könyv, nem sorozat. A könyv címe: Az elfeledett királynő, és november 28-án jelent meg. A kiadó könyvesboltjában 25%-os kedvezménnyel kapható minden könyvünk. (Bp. 1062.Andrássy út 86. - Kodály köröndnél, tel:269-2358).
Már most készítem a Boszorkánymester sorozatot, fordítják és az is jövőre jön, befejeződik a Varázsjelek is, és terveink közt szerepel azoknak a könyveknek a megjelentetése, amelyek egy vagy két önálló regény tartalmaznak, többek közt a legelső könyvét Margit Sandemonak.
A Jéghegyek Népe sorozatot is meglehet nálunk vásárolni, a terveink közt szerepel a sorozat újranyomása. A nagy regényfolyamnak egyébként két oldalága létezik, az egyik a Boszorkánymester a 15 kötetével, a másik a Legenda a fény birodalmáról címmel fog megjelenni.
Remélem eléggé felkeltettem az érdeklődést a könyvek iránt, és ha bármi kérdésetek volna, akár itt, akár a sandemo@akonyvesbolt.com -on várom az észrevételeket.
Hát én legalább 4x végigolvastam, és szerintem nagyon jó sorozat, sőt akiknek kölcsönadtam , azoknak is nagyon tetszett. Őszintén szólva én sem érzem iq 0-nak magam azért, mert elolvastam az összes részt. Szuper jó sorozat, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Én is nagyon várom már a szombatot.:-) Én mindegyik sorozatból viszek 1-1 könyvet, hátha sikerül mindet aláíratni. Ha nem, akkor a Jéghegyek Népe kedvenc részét.
Sajna vagy szerencsére én fáradságot és pénzt nem kímélve gyűjtöttem a könyvsorozat minden egyes részét! Azóta talán már 9 szer is elolvastam:)) Ha lekezdem nem tudom letenni.nem vagyok egy fantasy rajongó..ebben a sorozatban is az tetszett meg ,hogy az emberek akikről szól akár közöttünk is élhetnének!A jellemek,karakterek kidolgozottak,nagyon sok embert mozgat egyszerre a történet szerteágazó de követhető (háború és béke is hasonló:))- És nagy örömmel várom a mostani hétvégét hogy az ünnepi könyvhéten dedikáltathassam a kedvenc részemet..
Sajnálom, hogy csak most találtam erre a topikra. (Remélem jól írom) Én is végigolvastam zaz egész sorozatot és imádtam. Rossz volt amikor a sorozat végére értem, mert több évig olvastam,megjelenés után általában rögtön megvettem és akkor egyszercsak nem volt több rész...................
Most találtam erre a topicra. Nos, én végigolvastam az összes részt. És a család is és néhány ismerős is. Kikapcsolódásnak szerintem jó. A történet érdekes, bár a végén már nagyon el van nyújtva.