Van hát. A verkerhsgigant.com. Ez a német oldal. Nekik már hónapok óta megvan a kiegészítő... Az angol verziót meg remélhetőleg március elején dobják ki. Ekkor megy át ugyanis a progi amerikába. (a kiegészítőben is amerikai stílusú terepeket lehet találni...)
Ez a kiegészítő elvileg ingyenessen letölthető a honlapjukról... A feltörés maximum a gold edition feltörése lehet, amiben alapból benne van ez a kiagészítő. Egyenlőre sajna csak német nyelven van meg (angolra nem megy fel). Az általam még a topic elején emlegetett levélből is látható, hogy azért el fog készülni angolúl is.
A kiegészítőről a www.isonews.com - on láttam infót. Traffic giant mission pack: 15 új campaigns, 16 új scenario, update az 1.3-ra. Gondolom meg kell majd venni, különben nem foglalkoznának a feltörésével.
Ne viccoljatok, fijjúk, nekem a térképrajzolás még kora-egyetemista koromban is nagy szenvedélyem volt!!! A legsikerültebb térképemet 4 évig rajzoltam! Azon matchboxok nem mentek volna, mert az uccák köbö olyan szélesek rajta, mint a normál várostérképeken, viszont köbö 20 a4-es lapból áll!!! Imádom :))) És abban még nincsenek is buszjáratok :)
Ami a demot illeti: nos, nem is tudom. talán. Azé köszi a tippet.
Hja, ilyen volt nálam is. Aztán tekertek rajta a mecsboxok és az milyen jó vót :)
GroundZero: Kérdezted, hogy melyik a reálisabb, az SC3K vagy a TG? Na, kicsit belemerültem a SC3Kba (ott porosodott a polcon) és azt kell mondanom, hogy szerintem bizony a TG a reálisabb. Bár nincsnek 100ezres, meg milliós városok, de sokkal pontosabban lehet tudni, hogy mit csinálnak az emberek. A SC3Kban csak azt látom, hogy éppen pluszba, vagy minuszba vannak a csíkok és hogy a népek kipécéznek maguknak egy utat és ott nagyobb a forgalom az átlagosnál. A TG azért ennél egy kicsit mélyebb élményt ad szerintem...
Gro, én kiskoromban pontosan ezt csináltam. Azzal a különbséggel, hogy A3-as lapok voltak legtöbbször. Aztán jött a Railroad Tycoon, a Transport Tycoon, és remélhetőleg nemsokára a Traffic Giant.
Hát olyan, hogy fogsz egy minél nagyobb lapot (vagy összetragasztasz csomó a4-est), és rajzolsz egy fiktív várostérképet (én ezt is imádtam csinálni!!!), majd rajzolsz bele buszjáratokat.
Nehezebbé? Töröld az összes iskolát. Úgy hallottam, hogy akkor mindenki elköltözik... Na, ha egy szellemvárosban is nyereséges tudsz lenni, akkor gratulálok :)
Mellesleg nekem éppen az tetszik, hogy nem olyan nehéz. Így nyugodtan kiélhetem közlekedéstervezési (ferde) hajlamaimat :)
A játék szerinte túl könnyű, szoval nics szükség arra hogy optimális, a lakosok igényeit kielégitő hálozatot hozz létre, ahhoz hogy nyerj.
Én például ugy játszottam a legnehezebb fokozaton, hogy kapásbol maximumra raktam a jegyárakat, a város közepére beraktam a egy járatot, aztán nem győztem az uj buszokat vásárolni, mert csak ugy tolongtak az utasok. Aztán ujabb járatok, ujjab buszok, majd a legtöbb járatot érdemes villamosra cserélni, mert tul sok az utas (max jegyár mellett).
Általában a kiszabottt idő felénél sikerült teljesíteni mindhárom szintű célt...
Ha valaki tudja hogy lehetne NEHEZEBBÉ tenni a játékot az szoljon (van valami patch vagy ilyesmi?)
Azért az poén hogy az utasok hónapokig állnak egy megállóban, vagy egy járat egy hónap alatt jut el az egyik végállomástol a másikig...
Persze, ez csak a játszhatóság miatt van igy, ezért nem is tekintem hibának, de tutira nem reális.
Az is furcsa, hogy amikor berakom a buszmegállót a pali háza elé akkor is néha kiirja, hogy azért nem tömegközlekedik, mert nem ismeri a társaságunkat, vagy nem tud eljutni a munkahelyére, holott a háza előtt megálló busz a munkahelyénél is megáll. Persze hirdetésekkel lehet ezen segíteni, de mindig maradnak makacs emberek akik csak azért is autoval járnak, hiába vezet mágnesvasút a házától a munkahelyéig nulla jegyárral...
Az viszont tényleg nagyon realisztikus, hogy minden egyes városlakónak meg lehet nézni, hogy hova jár dolgozni, szórakozni, bevásárolni stb. Ugyanigy meg lehet nézni, hogy mondjuk a focistadionba mely házakból járnak emberek.
Ez lehetövé teszi a járatok igény szerinti kialakitását.
Ha nagyon jol csináljuk, az már nem realisztikus hanem utopisztikus lesz (BKV-nak ajánlom a programot) :))
Én realitás alatt a város viselkedését értem. Mindenkinek megvannak a céljai és el is jutnak oda. Vagy autóval, vagy tömegközlekedéssel. Sőt, velem már olyan is előfordúlt, hogy a cégem imázsa 100on volt, de néhány ember dajcból csakazértsem utazott velem ('your company far to unpopular'). Ami a történéseket illeti, eléginteligensek az lakók. Ha valahova el lehet jutni, akkor el is jutnak. Simán átszálnak a járművekre. Néha olyankor, amikor nem is kéne (persze mindezt csak akkor, ha megfelelőek nekik az árak és van imázs. meg persze csak a 4 járatos határon belül).
A Mediában 9990, ha jól emlékszem...
Épp most láttam a Tescoban egy TG-t, csak sajna 10290 Ft volt. Amit meg sokallok. Pedig kellene a progi, de nagyon. Amúgy az (is) tetszik nagyon benne, hogy ha jól csinálom a közlekedésszervezést, akkor csökken az autós forgalom a városban, meg ilyesmi. Szóval most már én is vadászok a progira ezerrel. Asszem meg is nézem a helyi Media Marktban, náluk vajh mennyi. Még a végén csak "biztonsági másolat"-hoz tudok hozzájutni...
GroundZero: a kecskés topicot olvasom szorgalmasan, csak nem jut eszembe semmi (amit nagyon sajnálok...) :-(
Zacskó: asszem, sohasem pártoltam el mellőle, igen, érdekel, már csak egy jó boltot kell kifognom.
IST: köszi a tippet, de a demokkal nem vagyok jóban. Már vagy 3* előfoirdult, hogy a demoba totál beleszerettem, megszereztem a teljest, és egy nagy szar lett. Azóta demokkal inkább nem kezdek :))
Realitás: tulképp hogyí értitek a realitást? Grafikailag? a történések oldaláról? Vagy úgy egészében véve?
Zacskó, egyetértek veled abban, amit a másolásról írtál, és hidd el, én is várok már vagy egy éve, hogy legyen pézem egy normális 3d-kártyára, RAM is férne még pár mega, stb, stb, de valahogy mégis.... ha tehetem, megveszem. eccerűen jobb érzés, és kész. nincs jobb magyarázat, bocsi.
IST: télleg, te nem jössz vissza a Kecskés topikba? :)))
Sziasztok!
Bocs, hogy belepofázok, de GroundZero kolléga, próbáld ki a demóját a proginak! Asszem Guru 2000/09, de a neten is van egy csomó helyen (gondolom). Én szombat este óta azzal játszok. Már vagy háromszor végigvittem a demót. Össz-vissz buszokkal meg villamossal tudsz operálni, de legalább megtudod, hogy milyen is a játék. Szerintem kegyetlenül jó.
Na, csak ennyit akartam. Asszem én is körülnézek, hogy hol tudnám beszerezni a progit.
Üdv, IST
Overall realitásban kb. egy szinten van mindkét játék...
A másik, hogy sajnos a legtöbb ember abban a helyzetben van, hogy választhat: megvesz két három eredeti játékot, és azok ott hevernek a polcon, vagy feliratja és a megsporolt 30000-ből vesz egy uj procit, vagy videokártyát a gépbe, és igy játszani is képes a programokkal. Vagy hardver vagy szoftver, a kettő együtt sokaknak nem adatik meg...
De ne váltson át a topic erre a témára, mert van ilyenből elég, csk ugy éreztem ezt le kell itt irjam, bocs ha off volt.
ON
Groundzero, akkor döntöttél a játék mellett? ( remélem:-))
GroundZero: Én megértelek. Nekem is megvolt 'kalózba', de miután játszottam vele, úgy döntöttem, hogy ezt megveszem. Most ott virít a doboza a polcon :)
Zacsi: Én nem is ilyen összehasonlításabn gondoltam a TG/SC3000 külömbségekre, hanem overall realitásban. Naná, hogy a SC-ben nem a közlekedésen van a fő hangsúly, a TG-ben meg nem a városmenedzselésen...
Ami meg engem illet: nos, itt nem elsősorban a becsületességen van a hangsúly (bár azon is egy icipici), hanem eccerűen seretem, ha az eredeti van meg nekem, és nem másolat. És nemcsak biztonsági okokból, hanem maga az érzés miatt is. Ezt érezni kell :)))
Én játszottam a Simcity 3000-rel és ami abban van közlekedés az nagyon pocsék a Traffic Gianthoz képest. A Traffic Giant-ban benne van mindaz ami a Simcity3000-hez kellett volna még ahhoz hogy tökéletes legyen.
Ugyanakkor a Traffic kizárolag a közlekedés menedzselését nyújtja, a házak nem építhetők, nem fejlődnek, bár rombolni lehet őket.
Én special jobban élveztem a Trafficot, de két különböző tipusú játékról van szó egy város szimulátorról és egy közlekedés szimulátorról.
A játék nekem egy mezei CD-n van meg (amolyan biztonsági másolat:-))
Komolyan meg akarod venni GroundZero? Végre egy tisztességes becsületes törvénytisztelő állampolgár:-)) (vagy nyertél a lotton?)
Stein: Bocs, ezt en meg nem tapasztaltam, igaz, nalam meg csak a CityRailroad van.
Patchot en is letoltom, az jo lehet, bar a balesetes dolgot nekem sikerult ugy kikuszobolni, hogy uj villamosokat stb. vettem a regiek helyett. Mondjuk nekem azt hiszem jatek kozben is volt baleset, nem csak tolteskor, de igazabol nem tudom, ezt nem figyeltem.
Groundzero: Ha valaki oda tudja neked passzolni kiprobalasra, en torest tudok kuldeni!
Egy nagyon kozeli baratomnal is az van, es mukodik! :)